Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Ústí dalším semifinalistou, Vrchlabí odvrátilo matchball

19. 2. 2009

1. hokejová liga: Čtvrtfinále - 5. zápasy: Ústečtí Lvi neponechali nic náhodě a nabídnutým matchball proměnili předs svými fanoušky ve finální čtvrtou výhru. Zápas byl zcela v jejich režii, konečný brankový účet se zastavil až na devíti brankách. Vrchlabí zužitkovalo domácí prostředí a snížilo stav série. HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Benátky nad Jizerou 9:3 (4:0, 4:1, 1:2), HC Vrchlabí - HC VCES Hradec Králové 4:2 (1:0, 2:1, 1:1).

 

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Benátky nad Jizerou 9:3 (4:0, 4:1, 1:2)

Úspěch Benátek v dnešním utkání se rovnal víceméně rovině fantazie. Už samotný vstup domácích do utkání byl předzvěstí jejich cesty k výhře. Po necelých dvou minutách přihrál Čaloun na Heřmana, a ten poprvé rozsvítil červené světlo za gólmanem Stejskalem. V období dvanácté až zhruba sedmnácté minuty si podmanil jediný muž, kterým byl Hanzl. Ústecký forvard dvěma góly zvýšil náskok svého celku už na 3:0 a navíc se i mohl velmi krátké době radovat z hattricku. Jeho pokus tři minuty před přestávkou byl však nepřesný. Dali o sobě vědět i hosté, ale Konečný na Salfického nevyzrál. V poslední minutě ještě stihl navýšit skóre Špirko.

Hlad po gólech domácím neustál. Během dvou minut navýšili vedení Heřman se Šagátem. Benátkám se podařilo narušit šňůru gólů i svou trefou, když se prosadil Kazatel. Po dalších trefách Skleničky a druhé Heřmana bylo naprosto jasné, že Ústí našlo cestu k branám semifinále. Závěrečná třetina se víceméně dohrávala z nutnosti. Benátky stihly kosmeticky upravit vysokou prohru, ale realita konce sezóny byla nezvratnou. Ústí se tedy stalo třetím známým semifinalistou.

Branky: 2. Heřman (Čaloun), 12. Hanzl (Bolf), 15. Hanzl (Klobouček), 20. Špirko (Heřman), 22. Heřman (Špirko, Čaloun), 23. Šagát (Procházka, Dragoun), 28. Sklenička (Šagát), 35. Heřman (Špirko), 45. Šagát (Macháček) - 25. Kazatel (Nevyhoštěný), 42. Konečný (Kolafa, M. Tondr), 57. Skořepa (Kadeřábek).

 

HC Vrchlabí - HC VCES Hradec Králové 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Hradec se mohl stát čtvrtým do semifinálové party. Potřeboval k tomu jediné, a to zvítězit ve Vrchlabí. Nelehká úloha se ukázala neřešitelnou. Jakoby platilo pravdilo "nedáš-dostaneš". V sedmé minutě se do velmi zajímavé příležitosti dostal Fořt, avšak změnu skóre se mu zajistit nepodařilo. Ve dvanácté minutě se ozvala a poměrně výrazně Vrchlabí. Koutský nekontroloval puk po střele Kříže, z čehož vyplynula šance a potažmo také gól z hole Matějíčka. Do poloviny zápasu se domácí prosadili ještě dvakrát. Jmenovitě úspěšnými střelci byli Lukáč a Chatrnúch. Jiskřičku naděje hostů vykřesal zásah Kadlece, který byl však z kategorie šťastných. Za šest minut později se trefil Filip a rázem bylo vše otevřené. Poté utkání na čas ochromily pěstní souboje. Rozhodčí potrestali po třech hráčích na každé straně. (Pro zajímavost - Gengel 2 minuty + 5 minut + osobní trest do konce utkání, Štrach 2 minuty + 5 minut + osobní trest do konce utkání, Fiedler 2+2 minuty. Hendrich 5 minut + osobní trest do konce utkání, Zápotočný 2+2 minuty za opuštění hráčské lavice + 25 minut (trest ve hře) + osobní trest do konce utkání, Koudelka 2 minuty za hrubost - pozn. autora). Návrat dvougólového vedení zařídil Pajič. Nervózní duel gradoval hradeckou power-play, další změna stav se už nekonala. Série pokračuje 21. února na ledě Hradce Králové.

Branky: 12. Matějíček (Kříž), 26. Lukáč (Rusnák), 32. Chatrnúch (Kubeš, Rusnák), 53. Pajič (Chaloupka, Rapáč) - 39. Kadlec (Zápotočný, Roubík), 45. Filip (Zápotočný).

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář