Jdi na obsah Jdi na menu
 


Extraliga bez Vsetína?

6. 6. 2007
O bytí a nebytí nejúspěšnějšího týmu v historii samostatné české soutěže, tak bude nejspíš rozhodovat tříčlenná arbitrážní komise v čele s prezidentem Tomášem Králem. Vsetínský šéf si je vědom nepříjemné situace a téměř hned po vynesení negativní zprávy opustil zasedací prostory a jel připravovat záchranný plán mise.

Oficiální zpráva ze zasedání uvedla několik bodů, které rozhodly o konečném verdiktu. Všeobecně došlo k porušení podmínek APK, kromě poplatku za start v soutěži vsetínští představitelé nedokázali vynulovat veškeré závazky ve stanovené době. "Byl to soubor věcí, nad kterým jsme dnes seděli dvě hodiny a řešili jsme jej již několikrát. Na základě toho byli většinou hlasů vyloučeni ze soutěže," řekl prezident APK LH Ctibor Jech.

Palec směrem k zemi byl ukázán dalšími deseti funkcionáři, tři nesouhlasili a dva názor nevyjádřili. "Chápeme, že je to nepříjemné rozhodnutí, ale nastavili jsme určitá pravidla a ta podle právníka APK Vsetín nesplnil," dodal člen asociace Vladimír Růžička.

Vsetínský hokej je už několik sezón sužován finančními problémy, které všechno komplikují. Jaké budou další kroky Vsetína k záchraně licence se dozvíme brzy. Již teď je jisté, že odvolání proběhne v nejbližší době. "Licenční podmínky jsme splnili, protože závazky, které jsme měli vůči hokejovým subjektům, jsme do koruny včas uhradili," uvedl Štefl. "Jsme připraveni rozporovat toto rozhodnutí i dalšími právními prostředky," navázal na slova kolegy místostarosta Vsetína Lubomír Gajdušek.


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář