Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květoň na šampionátu dohrál

30. 12. 2007

ObrazekKrátce po zranění obránce Jiřího Suchého dostala sestava českých juniorů další trhlinu. Do bojů již nenastoupí útočník David Květoň, jehož poranění ramene se nakonec ukázalo vážnější, než jak zněla původní prognóza. Devatenáctiletý útočník si přivodil zranění v úvodním zápase s Kanadou a od té doby se na ledě neobjevil.

 

 

Vyšetření odhalilo přetrhané vazy a třineckého útočníka čeká v blízké době i nutná operace. Na mladém průbojném útočníkovi bylo vidět zklamání. Turnaj pro něj skončil, což rozhodně mrzí i trenéra Miloslava Hořavu, jenž tajně doufal, že Květoň ještě národnímu týmu během programu mistrovství světa pomůže. Ztaím není jisté zda-li forvard s týmem ještě zůstane nebo se vydá zpět do Třince.

 

"Nevím. Záleží, kdy půjdu na operaci. Budu volat do Třince a musím se nějak domluvit. Klub asi bude chtít, abych to absolvoval co nejdřív," uvedl smutná opora týmu. Osudný moment přišel v utkání s Kanadou, kdy Květoň dostal náraz na mantinel od Stamkose. Sám postižený si zákrok vybavuje a bere to jako svou chybu. "Vybavuju si to moc dobře, byla to moje chyba... Zbytečně jsem se sehnul a Stamkos mě zespodu narazil na mantinel. Byla to moje hloupost," okomentoval nepříjemnou situaci.

 

Jeho spoluhráče čeká už zítra souboj se Švédskem, jejich přemožitelem z loňského mistrovství světa.

 

Zdroj fotky: hcnj.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář