Jdi na obsah Jdi na menu
 


2015

Příspěvky

Motivace Čechů je jasná. Chceme bronz!

17. 5. 2015

| Komentářů: 2

| Rubrika: 2015

PREVIEW - AKTUALIZOVÁNO: Zklamání musí jít stranou. Čeští hokejisté sice prestižní semifinálovou bitvu s Kanadou nezvládli, ale na výsledek musí zapomenout. Ve hře je totiž ještě jedna medaile, a to ne o moc méně cenná. Bronz je novou motivací pro družinu trenéra Vladimíra Růžičky. V cestě ale bude stát bojovný a kvalitní tým Spojených států amerických. Poslední boj o národního týmu České republiky začíná dnes od 16:15.

 

Utkání s Kanadou sledovaly téměř 2 miliony diváků. Fandilo se i na Staroměstském náměstí

17. 5. 2015

| Komentářů: 0

| Rubrika: 2015

O tom, že právě hokej je u nás nejpopulárnějším sportem, nemůže být sebemenší pochyb. Se začátkem MS 2015 všichni příznivci hry na ledě prožívají všechny zápasy českého národního týmu, ať už přímo v dějišti O2 Arény nebo doma, ve sport barech, v hospodách u televizních obrazovek či ve fanzónách u velkoplošných obrazovek.

 

Dle severu iDNES.cz sledovalo sobotní semifinálový zápas s Kanadou na ČT4 sport 1,82 milionu diváků nad 15 let, což byl nejsledovanější pořad dne.

 

A jak to vypadlo na Staroměstském náměstí v Praze? Podívejte se na video. :)

 

 

Češi proti Kanadě bojovali, chyběl jim ale chybně neuznaný gól Jordána

17. 5. 2015

| Komentářů: 1

| Rubrika: 2015

(+ VIDEO) Zázrak se nekonal, byť čeští hokejisté nedali hvězdné Kanadě svou kůži lacino. Náš tým doplatil hlavně na nevyužité šance z úvodu střetnutí, kdy prvních deset minut zavřel tým javorových listů v jejich obranném pásmu a zaměstnával gólmana Smitha. Favorit se pak dostal do dvougólového vedení, Češi i s aktivním Plekancem se dál snažili, ale vaz jim zlomil svým výrokem sudí Vinnerborg, který neuznal pro údajné postavení hráče v brankovišti kontaktní gól Jordána. Zámořský celek si pak už výsledek pohlídal a odsoudil tak český tým do boje o bronz.

 

Zápas roku je tady! Češi jdou na Kanadu i s Plekancem

16. 5. 2015

| Komentářů: 2

| Rubrika: 2015

PREVIEW: Naší hokejovou reprezentaci čeká na MS 2015 nejtěžší zkouška. Porazit naprosto suverénní Kanadu může být nadlidský úkol, ale kdo ví. O motivaci mají Češi postaráno. Ve hře je totiž skalp výsledkově nejlepšího a hráčsky nejsilnějšího týmu na turnaji. Na vítěze čeká odměna v podobě klíče od finálové brány šampionátu. Do bitvy, která startuje už od 15:15, vyrukují i s Tomášem Plekancem.

 

Potvrzeno! Plekanec přece jen posílí český tým!

15. 5. 2015

| Komentářů: 0

| Rubrika: 2015

Byť trenéři už před čtvrtfinále MS 2015 prohlásili, že veškeré možnosti okolo případných posil z NHL jsou již pasé, tak nastal nečekaný zvrat. Český národní tým nakonec totiž posílí útočník Tomáš Plekanec! Informaci potvrdil hlavní trenér Vladimír Růžička.

 

Češi i díky famóznímu Jágrovi zlomili Finy a jdou do semifinále na Kanadu!

14. 5. 2015

| Komentářů: 0

| Rubrika: 2015

(PŘIDÁNO VIDEO) Neskutečné drama, ale se šťastným koncem. Tak lze hodnotit večerní čtvrtfinálový šlágr mezi národními týmy České republiky a Finska. Domácí hnáni zcela vyprodanou O2 arénou na Seveřany vlétli a dokázali aktivní hrou soka i přehrávat. Po vedení se naši dostali i do ztráty, ale dokázali se vrátit zpět do hry. Utkání gradovalo ve třetí třetině, kdy pět minut před koncem podruhé v zápase překonal Rinneho skvěle hrající Jágr a poslal naše barvy do klíčového vedení. To následně pojistil při finské power play střelou do prázdné branky Sobotka a postup byl dokonán. Český celek čeká po výhře 5:3 v sobotním semifinále dosud suverénní Kanada.

 

Zápas pravdy je tu! Češi jdou na Finy s Jágrem i Klepišem

14. 5. 2015

| Komentářů: 0

| Rubrika: 2015

PREVIEW - Na výsledky ze základních skupin MS 2015 můžete v klidu zapomenout. Až totiž dnes začíná ten pravý šampionát, který rozhodne o úspěšném či neúspěšném tažení národních celků. Všechna čtyři čtvrtfinálová klání se hrají dnes. Den D nastává hlavně pro český celek, jež od 20:15 hraje s Finskem.

 

Češi udolali Švýcary na nájezdy, ve čtvrtfinále je čeká Finsko

13. 5. 2015

| Komentářů: 0

| Rubrika: 2015

AKTUALIZOVÁNO - REPORTÁŽ: V posledním utkání jak českým, tak ani švýcarským hokejistům o nic nešlo, neboť oba soupeři měli již účast mezi osmičkou postupujících jistou. Kvalita duelu tomu také odpovídala. Češi od 17. minuty prohrávali, vyrovnal v poslední desetiminutovce Zaťovič a rozhodující trefu obstaral až v nájezdech Vondrka.

 

Češi porazili Německo a mají jistou účast ve čtvrtfinále

10. 5. 2015

| Komentářů: 0

| Rubrika: 2015

AKTUALIZOVÁNO - REPORTÁŽ: Povedlo se! Čeští reprezentanti zvládli další nepříjemnou zápasovou zkoušku. Byť v utkání dvakrát prohrávali, tak nakonec bojovné Německo porazili díky trefám Vondrky, Koukala, Voráčka a Jágra 4:2 a bez ohledu na výsledek posledního utkání ve skupině v úterý se Švýcarskem si zajistili postup mezi osm nejúspěšnějších týmů turnaje.

 

Češi vyzvou Němce. Na soupisku byl dopsán Vondrka

10. 5. 2015

| Komentářů: 0

| Rubrika: 2015

Po Rakousku čeká družinu trenéra Vladimíra Růžičky na MS 2015 další houževnatý soupeř. Od 16:15 výkonnost Čechů otestuje Německo. Naši západní sousedé sice dostali od Kanady desítku, ale dokázali porazit Lotyše a Francouze a potrápit favorizované Švédy i Švýcary. Česká sestava by dle posledních zpráv snad neměla doznat změn. Cíl zisku tří bodů je jasně daný.