Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karlovy Vary nadělovaly Pardubicím

14. 9. 2007
ObrazekDnešním dnem pokračovala hlavní část prvního kola soutěže. Odehrálo se tedy zbylých pět duelů. Největší pozornost se směřovala zejména na úvodní souboje loňských finalistů, tedy mistra Sparty Praha a stříbených Pardubic. Oba celky však cestovaly na cizí led a hlavně Moeller nečekaně dostal sedmibrankový výprask.


Katem pro svěřence trenéra Říhy se stal Vítězslav Bílek, jenž zaznamenal hattrick. Neuspěl ani pražský klub, který těsně prohrál ve Zlíně. Oceláři z Třince neudrželi slibný dvoubrankový náskok nad Kladnem a nahonec prohráli na samostatné nájezdy. Podobné utkání se odehrálo i v Plzni, to vyznělo ve prospěch domácího Lasselsbergeru.

Třinec - Kladno 3:4sn (2:1, 1:0, 0:2 - 0:0)

Dlouho to vypadalo, že si domácí vývoj utkání pohlídají, ale opak byl pravdou. V jednačtyřicáté minutě snížil Martin Procházka pro kterého to byl již třístý gól v naší nejvyšší soutěži. Nejenže kladenské křídlo zaokrouhlilo svůj famózní střelecký účet, ale také to byl bezesporu klíčový zásah. O deset minut později se k hostům přiklonila i paní štěstěna, když Hornův pokus v oslabení nechtěně srazil bránící Malec za záda Čechmánka. Prodloužení změnu stavu nepřineslo, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Domácí překvapili nasazení Vojtka, ale vzhledem k neúspěšnému zakončení spoluhráči se z něj hrdina nestal.

Branky: 4. Tomík, 7. a 26. Martynek - 11. Kalla, 41. Procházka, 51. Horna, rozhodující nájezd Kalla.

Zlín - Sparta 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Utkání ve Zlíně bylo zpočátku v režii hostů, kteří byli o poznání aktivnější a vytvářeli si i více příležitostí. Od šestnácté minuty se navíc Sparta dostala do vedení, což mohlo jejich hru přizpůsobit. První dvě třetiny vycházeli zcela v režii sparťanů, ale závěrečné dějství nakonec karty obrátilo. Zlín přebral otěže zápasu do svých rukou a Kubiš s navrátilcem Balaštíkem zařídili obrat, který se stal i vítězným.

Branky: 43. Kubiš, 50. Balaštík - 16. Ptáček.

Litvínov - Znojmo 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)

Domácí vstoupili do zápasu poněkud ležérně, poměrně brzy sice dostali výhodu přesilové hry a k jejich smůle v ní dokonce inkasovali, když se prosadil Svoboda. Jako živá voda na lítvínovské zapůsobila branka, kterou vstítil Koma. Tentokrát už byla početní výhoda využita, tak jak měla být. O šest minut později zopakoval téměř totožnou situaci Punčochář. Definitivní výhru potvrdily krátce po sobě góly Jánského a Jenáčka. Trenéra Jaroslava Hübla st. tak ani nemuselo mrzet neproměněné trestné střílení Bendy z druhé třetiny.

Branky: 11. Koma, 17. Punčochář, 36. Jánský, 38. Jenáček - 6. J. Svoboda, 54. A. Padělek.

Plzeň - Vítkovice 5:4sn (1:3, 2:0, 1:1 - 0:0)

Devět branek, přesně tolik viděli fanoušci během utkání zakončených akcí. Lasselberger prospal první část, když nechal soupeř se dostat na dvoubrankový náskok. Zlepšená hra nakonec znamenala návrat do utkání a málem i výhru v normální hrací době, nicméně gól Proroka sedm minut před koncem předznamenal další drama. Rozhodnout musely až nájezdy, ve kterých rozhodl o bonusovém bodu Šindel.

Branky: 10. Kracík, 23. Adamský, 34. Důras, 48. Vampola, rozhodující nájezd Šindel - 3. R. Hruška, 13. P. Hubáček, 17. Weissmann, 53. Prorok.

Karlovy Vary - Pardubice 7:2 (3:2, 2:0, 2:0)

Nejspíš ani nejkovanější fanoušek karlovarského týmu nepředpokládal takový výsledek. Po první třetině tomu prakticky ani nebylo blízko, hra byla vyrovnaná a čekalo se, že v tomto trendu bude i další děj zápasu. Všechno nakonec bylo jednoznačnější. Když se v čtyřiadvacáté minutě trefil Bílek, tak rozlobený Hylák přepustil své místo Koutskému. Nicméně ani tohle k výrazné změně nevedlo. Nový strážce pardubické klece inkasoval třikrát, z toho dvě branky zaznamenal aktivní Bílek a mohl oslavit hattrick.

Branky: 24., 55. a 60. Bílek, 4. Duben, 14. Milan Procházka, 17. Kristek, 33. Pech - 2. a 16. P. Sýkora.

Zdroj: ČTK (i foto), edit: hokej.estranky.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář