Sumaši džiru
Japonská polévka s nudlemi a knedlíčky
Ingredience
250
g mletého masa (napůl hovězí a napůl vepřové), 1 stroužek česneku, půl
polévkové lžíce mouky, 2 vejce, 5 šálků vývaru, 4 malé karotky, 100 g
vlasových nudlí, půl pórku, 1 kávová lžička sójové omáčky, sůl.
Příprava
Mleté
maso smícháme s lisovaným česnekem, moukou, vajíčky a dobře prohněteme.
Utvoříme malé knedlíčky. Vývar přivedeme do varu a přidáme nakrájenou
karotku. Knedlíčky dáme do vroucího vývaru a vaříme na mírném plameni
10-15 minut. Během vaření sbíráme z polévky tuk. Nudle uvaříme zvlášť a
přidáme je do polévky těsně před podáváním. Přidáme na tenounká kolečka
nakrájený pórek, sůl a sójovou omáčku. Aby polévka zůstala čirá, nesmí
se už vařit.