Marináda s pivem (na uzeniny, vepřové či hovězí maso)
11. 1. 2009
3 dl světlého piva, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce sójové omáčky, 2 stroužky česneku, 2 větvičky tymiánu, 1 větvička rozmarýnu, sůl.
Kečup prošleháme se sójovou omáčkou a vmícháme utřený česnek a najemno nasekané bylinky. Zálkad zalijeme pivem a dokonale rozmícháme. Mírně naklepané maso osolíme a naložíme po plátcích do marinády. Přetáhneme fólií a necháme marinovat do druhého dne.
Kečup prošleháme se sójovou omáčkou a vmícháme utřený česnek a najemno nasekané bylinky. Zálkad zalijeme pivem a dokonale rozmícháme. Mírně naklepané maso osolíme a naložíme po plátcích do marinády. Přetáhneme fólií a necháme marinovat do druhého dne.
Komentáře
Přehled komentářů
Myslím, že marináda je základ grilování. Nechávám v ní maso naložené kolikrát i dva, tři dny, nádherně se proleží. A pivo masíčko krásně zvláční. Docela dobrou inspiraci na marinády mají i na http://receptynagrilovani.cz, už jsem jich podle nich docela dost zkoušela a zatím fungovaly všechny
Marinády
(Lenka Kopecká, 6. 12. 2012 21:18)