Halušky
Občas mám u vaření problémy s tím, že to nevypadá zrovna vábně a to je problém i s haluškama, prostě se tam smíchávají 3 přísady a je z toho pak taková kaše, ale jako musim se vám pochlubit, že když jsme byli s fotbalem v Itálii v létě a já ty halušky poprvé v životě zkusila uvařit, chutnalo to všem a poprví se snad nic nevyhazovalo a ještě se na pár lidí nedostalo, takže jaká jsem kuchařka? :))
PŘÍPRAVA
halušky:
takže nejlepčí je si koupit haluškový těsto v pytlíku, smíchat ho s vodou, ale musíte pro to mít cit, aby jste měli hezký těsto a ne břečku :)) Pak uplácáte velkou placku a z ní ukrajujete do vařící vody posolený maličký kousky (halušky) a necháte je vařit fakt chviličku a přes sítko nebo cedník je vyndáváte.
zelí:
na oleji trošku osmažíme cibulku a přidáme bílé zelí ze sklenice, přidáme do něj kotel moc cukru, jo nezbláznila jsem se, cukru... Protože to ze sklenice je děsně kyselý... Pak špetku pepře, soli a kmínu podle toho jak ho máte rádi. A vaříte to zelí, dokud vám nechutná... Popřípadě ještě přidáte cukr, když je kyselé.
trošku uzenýho:
opět necháte osmažit na pánvy trošku cibulky a přidáte na kostičky nakrájené uzené a pořádně ho osmažíte. Může to být i anglická slanina, ale ta mi moc nechutná - je taková tvrdá moc.
Nakonec:
všechno smícháte a ohřejete trošku na pánvy no a už můžete papkat :))
!! DOBROU CHUŤ !!
www.ormaharal.websnadno.cz
(Dan, 26. 8. 2008 13:30)