Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dvoudenní výlet do Káhiry

25. 6. 2007

Dvoudenní výlet do Káhiry


Program prvního dne výletu do Káhiry je shodný jako u celodenního výletu do Káhiry. V podvečerních hodinách ale neodjete zpět do vašich hotelů, nýbrž budete ubytováni v hotelu v Káhiře (některé cestovní kanceláře mají v ceně ještě večeři, jiné nikoliv, snídaně druhý den ráno v ceně zahrnuta bývá). Večerní program bude na vás. Můžete se vydat do centra Káhiry, navštívit světelnou a zvukou show v Gíze, prohlédnout si večerní Káhiry z panoramatické vyhlídky Káhirské věže. Váš průvodce by vám měl být nápomocen praktickými informacemi.

Druhý den v časných ranních hodinách po snídani odjedete na prohlídku Sakkary, která se nachází necelých 30 jižně od Káhiry na západním břehu Nilu. V rámci vstupného, které bývá v ceně výletu, navštívíte Mererukovu mastabu s dobře dochovanými nástěnnými malbami, které dokládají běžný život starého Egypta. Podíváte se do Tetiho pyramidy a prohlédnete si Džoserův zádušní komplex. Džoserova stupňovitá pyramida je první dobře dochovalou pyramidou v Egyptě. Cestou ze Sakkary navštívíte ruční tkalcovnu koberců, kde vám její majitelé předvedou výrobu jemných orientálních koberců, které si budete moci zakoupit.

Obrazek

Džoserova stupňovitá pyramida v Sakkaře

Před nebo po obědě (záleží na konkrétním programu cestovní kanceláře, v ceně výletu bez nápojů) si prohlédnete starou část Káhiry. V její islámské části navštívíte Citadelu (vstupné ve výši 50 eg. liber je zahrnuto v ceně výletu) s Alabastrovou mešitou Mohammeda Aliho. Na programu prohlídky islámské Káhiry nesmí chybět minimálně hodinová přestávka u bazaru Khan el Khalili, kde můžete za nízké ceny nakoupit nejrůznější suvenýry. Při obchodování v této oblasti nikdy nezapomínejte na heslo: smlouvat, smlouvat a ještě jednou smlouvat.

Obrazek

Alabastrová mešita Mohammeda Aliho

Některé cestovní kanceláře mají v programu kromě islámské Káhiry také Káhiru koptskou s nejznámějšími kostely.

Návrat do letoviska je mezi 16. – 18. hodinou.