seznam surovin
Flamendr
Použité suroviny |
150 g vepřové kýty |
solamyl |
20 g oleje |
100 g cibule |
20 g feferonek |
1 dl vývaru |
kečup |
sůl, pepř, worcestr |
Postup : Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a promícháme se solamylem. Maso opečeme na horkém oleji, přidáme na kostky nakrájenou cibuli, krátce podusíme než zesklovatí, přilijeme vývar, vložíme nakrájené feferonky, kečup, několik kapek worcestru a krátce vše podusíme a dochutíme. Podáváme s bramborami
Karamelový větrník
Ingredience ( 12 porcí ) :
Na odpalované těsto:
· 400g hladké mouky
· 500ml vody
· 200ml oleje
· 10 vajec
· špetku soli
Na vanilkový krém:
· 500ml mléka
· 150g krupicového cukru
· 1 vanilkový lusk
· 60g vanilkového pudinku
· 500ml šlehačky
Na karamelovou šlehačku:
· 250g cukru krupice
· 250ml smetany ke šlehání