Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den ČS. obce legionářské 2009

ObrazekKlub ve spolupráci s jednotou ČsOL při Vojenském muzeu na demarkační linii v Rokycanech a Nadací pozemního vojska AČR pořádá u příležitosti zahájení nového školního roku II. ročník akce Den Československé obce legionářské ve Vojenském muzeu na demarkační linii v Rokycanech.

ObrazekKlub ve spolupráci s jednotou ČsOL při Vojenském muzeu na demarkační linii v Rokycanech a Nadací pozemního vojska AČR pořádá u příležitosti zahájení nového školního roku II. ročník akce Den Československé obce legionářské ve Vojenském muzeu na demarkační linii v Rokycanech.

 

Ukaž na mapě

 

Program akce:
 9:00  - otevření muzea
 13:00  - PAINTBALL (ukázka strategie a taktiky hry)
 13:30  - slavnostní zahájení
 14:00  - historická ukázka Podkarpatská Rus 1939
15:00  - ukázka Policie ČR
16:00  - ukázka jízdy historické techniky v terénu
 17:00  - ukázka Hasičského záchranného sboru
 18:00  - historická ukázka Cvičení ČSLA
 19:00  - táborák (možnost opékání špekáčků)
 20:30  - noční předvedení tanku T-72

 

Celodenní program pro rodiny s dětmi. Soutěže o zajímavé ceny pro děti i pro dospělé.

K zapůjčení motorové čtyřkolky pro děti a paintball pro jednotlivce i pro skupiny.

Po celý den bude v areálu muzea zajištěno občerstvení.

 

Vstupné do areálu muzea bude i přes bohatý program v nezměněné výši!

 

Mediální partner akce:

Rádio Kiss Proton

 

Hlavní partneři akce:

Československá obec legionařskáMuzeum na demarkační linii v RokycanechKLUB VOJENSKÉHO MUZEA na demarkační linii v Rokycanech

 

Partneři akce:

Policie České republikyHasičský záchranný sbor ČRMěsto Rokycanyatv-quadstore.czPaintball Club Brdy

 

Plakát akce:

Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Den ČS. obce legionářské 2009

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Gaston - Re: Invalidé

Dobrý den!
Omlouvám se za pozdní reakci. Areál muzea byl původně využíván armádou a tomu bohužel odpovídá i celková koncepce prostor s množstvím bariér... Rovněž "polygon", na kterém se odehrávají ukázky je díky terénu v podstatě nepřístupný pro vozíčkáře. Díky tomu jsou akce tohoto typu jsou pro vozíčkáře bez cizí pomoci v podstatě nedostupné. Nicméně minimálně rozsáhlá venkovní expozic muzea by měla být přístupná bez problémů (ale jakožto "nevozíčkář" zcela neodhadnu možné překážky...). Samozřejmě po dohodě nebo v časté přítomnosti členů klubu vojenského muzea může bít nabídnuta asistence k prohlídce i vnitřní expozice nad schodištěm...

Gaston - Pár fotek

Kolegové z KVH ČSLA nafotili pár stylových fotografií: http://kvh.csla.cz/090905.htm

Pavel Fridrich - Invalidé

Dotaz:
Je na této akci počítáno i s návštěvou handikepovaných občanů? Je možno pohybovat se bez problémů po areálu muzea, resp. je-li tam pevný a nerozbahněný podklad, dobrý výhled na scény a WC pro vozíčkáře?

Díky P.F.

Gaston - Re: Den ČsOL???

Je potřeba zamyslet se nad posláním Čs. obce legionářské - myslím si, že akce je plně v souladu hned s několika body:
1) usilovat svou činností o zachování míru... (např. připomínáním osudových okamžiků v historii a zdůrazňováním hrůzy válek, totalitních režimů, apod.)
2) uchovávat, rozvíjet a předávat příštím generacím demokratické a humanitní tradice, ze kterých vznikla naše samostatnost... (zde třeba právě ta ukázka "Podkarpatská Rus 1939")
3)přispívat k obnovení národní hrdosti, demokratických a bojových tradic... (v našem případě jednak historickými ukázkami s komentářem, jednak expozicí v muzeu, kterou při akci tohoto typu navštíví výrazně více lidí)
Pokud bychom předvedli jen jednu historickou ukázku bylo by to možná více "legionářské", ale divácky méně přitažlivé. Proto spojujeme vždy poučení a zábavu do celodenního programu pro celou rodinu. Pak je větší předpoklad toho, že opravdu přijdou diváci, na které je pak možné v duchu legionářských tradic působit - byť zdánlivě jen částí programu...

Bradáč Martin - Den ČsOL???

Tedy pánové, co má program této akce společného s ČsOL? Beru Podkarpatskou Rus 1939. Ostatní ukázky Policie, Hasičského záchr. sboru apod. jakž takž chápu jako určitou zajímavost a výplň času pro veřejnost. Ale "historická ukázka cvičení ČsLA"?!? To má být vtip? V dobách ČsLA přece nebyly naše legie považovány za nic jiného než reakční a interventské síly usilující o porážku pokrokového proletariátu v sovětském Rusku, či Maďarské republice rad. Každopádně ničeho vyloženě legionářského nevidím v programu nic.