Jdi na obsah Jdi na menu
 


sezona 2020-2022 - 2023

Takže k brzdám, objednala se sada předních kotoučových brzd, zadní brzdy bubnové, ale s excentrama, dříve tam byly prasátka, nové brzdové válec ze Škody 100, dvouokruhový, původně byl jen jeden okruh. Celá sada se ale musela upravovat, jelikož vše nesedělo. Naštěstí znám skvělém mechaniky, kteří se do toho pustili a vše perfektně zvládli, dodělávali ještě trubky a koncovky, stáčeli zadní bubny, ale vše se podařilo na jedničku. Také se musel upravovat pedál brzdy. Jak jsem psal vydělal se termostat, takže teď teplota drží do maximálky 80 stupňů. Nyní se ještě musí udělat bezpečnostní přepážka mezi kufrem, kde je nádrž a kabinou. Tato sezona se odjede na stávajících úpravách, alespoň nějaký testovací závod. Na příští rok se chystají další změny v motorovém prostoru na zvýšení výkonu, ale to nebudu předbíhat. Takže pokud vše půjde podle plánu čekají nás Násedlovice u Kyjova, Diváky u Velkých Pavlovic a Brno.

Bohužel se neodjel ani jeden závod, kvůli covidu. Pouze se testuje a chystá se auto na snad příští sezonu, ale to je ve hvězdách podle toho jak to bude všechno dál pokračovat. sehnala se ještě jedna sada litých kol a nové pneu "sliky".  Ladí se brzdy a shánějí se peníze na příští sezónu. Děkuji všem za přízeň.

Tak a je tu rok 2022. Místo covidu se zase pro změnu začalo válčit na Ukrajině. Ale i tak se maká na autu. K brzdám se musel dodělat posilovač, jelikož to moc nebrzdilo. Dál se musí dodělat opět chlazení, asi dvě vrtule místo jedné. Také se muselo udělat zadní tažné oko. Koupila se ještě jedna sada kol. Pod motor a převodovku se dá plech, kvuli buchnutí . Do kufru se koupila nová bezpečnostní nádrž a s ukazatelem stavu paliva a přidala se do kufru rozpěrná tyč kvuli kroucení zadní části. Snad se to stihne do dubna, kdy se jede první závod v Brně. Tento rok je na pořadu Brno duben, Násedlovice u Kyjova květen, Mohyla míru Slavkov u Brna červenec, Díváky u Velkých Pavlovic září, Brno říjen, tak snad se něco podaří dobře zajet. Tak i když s velkými potížemi, ale i tak se podařilo sehnat a instalovat před motor, kde je strašně málo místa 2 vrtule vedle sebe. Tak už to pěkně chladí a jede, ale bohužel musíme testovat tajně, jelikož auto není na značkách a v tomto státě nikdo neni ničemu nakloněn, takže se může testovat jen uzavřených tratích nebo na pronajatých pozemcích a tajně se tam přesunovat. Slavkov u Brna je zrušený místo toho se jede na polygonu Kopřivnice. Tak snad to už pofrčí pořád. Děkuji za přízeň. 

Sezona 2022 přinesla hlavně testování na závodních tratích, jednak Diváky u Velkých Pavlovic, 1. a 2.místo a jednak polygon Brno, 2.místo. Zážitky krásné, auto to vydrželo, jen ten výkon je trošku malý. Ale na tak staré auto jsem spokojený. 

Přešli jsme do soutěží autoslalom do třídy veterán bez rozdílu objemu. Teď je leden a na autě se intenzivně pracuje, aby se zvedl výkon, tak uvidíme do února má být hotovo. Pal se ještě musí doladit brzdy a snad sezona 2023 už se pojede na plno.

  Přidal jsem nějaké foto ze sezony 2022 viz fotoalbum

 
 

 


Archiv

Kalendář
<< červenec / 2023 >>