Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recesisté chtějí na Ochmelově oslavovat a skákat přes oheň

Desáté výročí oslaví o víkendu huslenská recesní organizace HSK. Členové se každoročně scházejí na hoře Ochmelov pod televizním převaděčem a několik dnů na tomto místě s překrásným výhledem táboří. Jako v minulých letech, tak i letos připravili zajímavý doprovodný program.


Jubilejní, už desáté setkání členů a příznivců recesistické organizace HSK na hoře Ochmelov bude zahájeno zapálením slavnostní vatry.
" Po zažehnutí ohně bude následovat projev našeho krále a přestupkové komise, kde zhodnotíme uplynulých deset let činnosti, vyloučíme některé členy a přibereme vyloučené v minulosti," řekl pokladník a člen organizačního výboru Marek Chrástecký. Prozradil, že speciálně určenému týmu se na vrchol podařilo dopravit už osm sudů piva. " V této činnosti hodláme pokračovat, seč budou síly stačit," prozradil Chrástecký a dodal, že letos na horu vytáhnou i televizní přijímač. Ovšem pouze v případě, že do finále v Portugalsku postoupí český tým.
" Jedním z vrcholů našeho kulturního programu bude upálení plyšového psa Nováka, jako symbolu lidského úpadku a zkaženosti," uvedl jeden z organizátorů letošní akce Petr Sívek. Huslenští recesisté připravili i pískoviště a malý relaxační bazének, kde by si účastníci v případě příliš teplého počasí mohli po namáhavém výstupu smáčet nohy. Chybět samozřejmě nebudou tradiční skoky přes oheň a rituální tance.
Pro odvážlivce je jako novinka připravena i nudistická pláž. " Naše rada odsouhlasila, že na letošní jubilejní ročník budou mít přístup také ženy," upřesnil Marek Chrástecký. Akce pořádané na Ochmelově totiž podle něho v minulosti často připomínaly pánskou jízdu na hrad Karlštejn a dívky se mohly dostavit pouze v přestrojení za muže. Akce by měla skončit v pondělí hromadným omýváním v posvátné řece Bečvě.

Zdroj: Naše Valašsko

Autor: mk