Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vrh B - Terezka a její kluci (od 0 do 3 týdnů)

Obrazek 

Jen se krmte, kluci, ať jste jako buci.

 

 

Máme štěňátka.

Už se narodila ŠTĚŇÁTKA ! ! !  25.4.2008 tři úžasní kluci jako buci. Černobílí s nádhernými hlavami a se širokou bílou  lysinkou. Odběr od poloviny měsíce června.       
Ze spojení :
Taoka Damiré Untis (výborná)Obrazek
Obrazeka
CH Ekeng - San Batangan, Champion - ICO, Český, Juniorchampion ICO, Český juniorchampion, 2x CACIB, 3x CAC, 3x CAJC, BOB, Národní vítěz          

 

Tak už je to tady. Dům zase plný štěstí a štěněčího pískání. Tentokrát je to však trochu jiné. Už tu Terezka není sama, ale má tady své dvě holčičky z vrhu A.

Bylo 24.4.2008 - na svatého Jiří. To bylo datum prvního možného Terezčina termínu porodu. Toho dne vše proběhlo v naprostém klidu. Byl to teprve 59.den, tak jsem si řekla, že snad nyní vydrží do toho 63.dne, kdy je porod nejobvyklejší. Celý týden již polehávala na podlaze, hlavně tam, kde nebyl žádný kobereček, zřejmě chladila bříško. Již se jí také dost těžce dýchalo, ale k porodu se ještě nechystala.

Druhého dne ráno jsem ji opět kontrolovala. Vše vypadalo, že i dnešní den proběhne v klidu. Celý den jsem ji okukovala, ale opravdu se zdálo, že si dá Terezka ještě na čas.

V 17,30 hod slyším z pokojíčka divoké zvuky. Jdu se tam podívat a vidím, jak si Terezka zuřivě hrabe koteček. Už mi to bylo jasné. Zvedám tedy telefon a říkám své dceři (Romce). "Tak je to tady. Mohla bys přijet co nejdříve?" Romka mi říká, že sbalí vše potřebné, hlavně mého vnoučka Olivera (Romky manžel zrovinka sloužil, takže nemohl Olího ohlídat) a budou tu coby dup.

Zároveň s Romkou přichází také první Terezčiny tlaky. Je 18,40 hod. Zdá se mi, že tentokrát nejsou tlaky tak úporné, jako při prvním Terčiným porodu. Ale to může být jen zdání. Přestože mám již nějakou dobu vše přichystáno, dokonce i nastříhané nitky na podvázání pupeční šňůry, přesto znovu kontroluji, zda mám vše potřebné. Asi se mi zmocnila trochu (trochu?) nervozita, přece jen, porod není jen tak nějaká legrace.

20,25 hod. Terezka tlačí, seč jí síly stačí. Ve vteřince je vidět hlavička prvního štěňátka. Srdce mi krvácí, Terezka hrozně běduje. Vytlačila hlavičku, ale dál to nejde. Trochu odpočívá, pak zase začne hrozně naříkat, ale to trvá již jen chvilku a na světě je první kluk. 20,30 hod - váha 143 g - BONO-TAY.

Čekala jsem, že to bude jako při jejím první porodu, to měla mězi prvními dvěmi štěňaty cca 2 hodiny. Po čtvrt hodince ale Terka zatlačí a je venku druhý kluk. 20,45 hod - váha 130 g - BUBY-WANG. 

(Už má nový domov v Ostravě.)

Pak si Terezka dává chvilinku pauzu. Tentokrát však již neleží bezmocně, nýbrž se jako správná mamka stará o své děti. Čistí je - olizuje. To při prvním porodu vůbec nezvládala. Ale tentokrát je již zkušená mamka.

Ve 21,40 hod přichází na svět poslední štěňátko. Na svět se dere trochu obráceně, zadečkem. Je mi Terezky moc líto. Srdceryvně pláče a dokonce se mi i "sápala zoubky po ruce", tak to je tedy co říci. Ještě nikdy tohle neudělala, ba ani při prvním porodu. Ale trvá to jen chvilku a kluk je na světě. 21,40 hod - váha 143 g - BATAVY-CHI.

Všichni tři kluci jsou nádherní. Ale co je hlavní,  porod přečkali dobře a přečkala ho dobře i Terezka. Tak tedy "kupředu pravá" a vinšuji dlouhý a šťastný život.