Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2024

 

Novinky 2024


 

 Era Podzimní zkoušky

27.4.2024

 Zcela neplánovaně jsem zkusila ve středu nahlásit Eru na poslední volné místo na sobotní PZ v Třebíči. Zkoušky se konaly nedaleko Jemnice, v Lhoticích. Terény byly pěkné, běhalo se v obilí, počasí nám přálo. V naší skupině jsme při hledání nepřišli do divoké zvěře, tak jsem vše dělali na vypuštěné zvěři. Vím, že tam má Era nedostatky a tak známka z postupování za dvě byla spravedlivá. Jinak Era předvedla myslím pěknou práci se samými čtyřkami. Trojku měla pouze z klidů před srstnatou, na kterou jsme nenarazili. Celkově tedy Era Star Moravia ( Etika z Jirgalova dvora x Shilla Line Euro ) v konkurenci 17ti ohařů I.cena 287bodů a celkově krásné páté místo. Moc děkuji pořadatelům, hlavně Evě Illové za perfektně připravené zkoušky, rozhodčím za korektní posuzování. Bylo to daleko, ale stálo to za to! :-) Jo a abych nezapomněla.. Era tímto splnila poslední podmínku pro chovnost! 

pz-trebic-3.jpg

 

 Štěňátka 6 týdnů 

26.4.2024

 Štěňátka mají 6 týdnů... jezdí za nimi jejich budoucí pánečkové a já jsem ráda, že skoro všichni již doma maďara měli a nebo mají.. 

5-tydnu-4.jpg

5-tydnu-2.jpg

 

 Štěňátka 3,5 týdne 

8.4.2024

 Štěňátkům se blíží 4 týden života. Už jsou přestěhovaní do venkovního výběhu a moc se jim tam líbí. Také už jí z misek. 

3-5-tydne.jpg

 

Štěňátka 2 týdny 

29.3.2024

 Na Velký pátek oslavila štěňátka druhý týden života. Mají za sebou první stříhání drápků a odčervení. Všichni už mají kolem jednoho kilayes

Přejeme všem krásné a pohodové Velikonocesmiley

14-dni.jpg

 

 Beáta je fenou roku 2023 KCHHMO 

23.3.2024

 Na klubové schůzi v Louňovicích obdržela Beáta ocenění za nejlepší fenu klubu pro rok 2023. Moc si tohoto ocenění vážím. Obvzláště proto, že před dvěma roky na stejném místě toto ocenění dostala i naše Etika z Jirgalova dvora.

nejlepsi-fena.jpg 

 

 Era výběr do chovu

23.3.2024

 Dne 23.3. proběhl v Louňovicích výběr do chovu, kterého se účastnila naše Era Star Moravia ( Etika z Jirgalova dvora x Shilla Line Euro ) a také její sestra Edora od Markéty. Obě fenky se staly kandidátkami chovu. 

edora-vyber.jpg Edora

 

 Vrh F týden

22.3.2024

 Štěňátka mají za sebou první týden života. Všichni krásně prospívají a jsou čiperní. Pro vážné zájemce máme k rezervaci ještě fenku. 

tyden.jpg 

 

 Národní výstava Špilberka

16.3.2024

 16.3. se v Brně konala Národní výstava psů Špilberka. Era Star Moravia ( Etika z Jirgalova dvora x Shilla Line Euro ) si ve třídě mladých v konkurenci osmi fen odnesla od pana rozhodčího Karla Franka pěkný posudek a ocenění V3. Moc děkujeme

ov-cb-2024-1.jpg

 

 Beátka 62 den

15.3.2024

 Poslední den... Sice s velkým břichem, ale stále má zájem vyhledat zvěř.

Bereme záznamy na pejsky z tohoto nadějného spojení. Pokud budete mít zájem, tak mne kontaktujte na 606 183 293 nebo starmoravia@seznam.cz

62-den-1.jpg

62-den.jpg

 

Výstava České Budějovice

2.3.2024

 V sobotu 2.3. jsme se vydali do dalekých Budějovic, kde probíhala Klubová výstava teriérů. A my s Arrynkou ji nutně k chovnosti potřebovali. No a když jela Arrynka, tak musela  i Žanda a aby auto bylo vytížené, tak v rámci socializace jela na oblastní výstavu i Era. 

Klubovou výstavu BRT hodnotila paní Olga Hrabáková. Žanny Slovakia Lutra si v mezitřídě v konkurenci tří fenek odnesla i přes pěkný posudek ocenění VD1. Bohužel srst jí po trimování nedorostla a proto to takto dopadlo. Arry z Mechového dvora startovala ve třídě pracovní. Tam si v konkurenci 6 fenek odnesla pěkný posudek a ocenění V3. Tímto byla naše mise u bordíků splněna:-)

Žanny kv-cb-2024-vd.jpgkv-cb-2024-v3.jpg Arry

Na oblastní výstavě Era Star Moravia ( Etika z Jirgalova dvora x Shilla Line Euro ) startovala ve třídě mladých společně se svojí sestrou Edorou. Paní rozhodčí Alena Brůžková je pochválila obě a obě také dostaly ocenění výborná.  Vítězně z tohoto sesterského klání vyšla Era, která se tímto nominovala do závěrečných soutěží. Tam ve velké konkurenci jiných plemen si odnesla od pí rozhodčí Olgy Hrabákové ocenění Junior BIS fena 3 místo. Tímto oběma paním rozhodčím děkujeme za pěkné posudky i posouzení. A Markétě moc děkuji, že se Eře takto věnuje i přes její "požehnaný "stav. Moc si toho vážím a ještě jednou gratuluji.

Edora ov-cb-tr-mladych-v1-bis-3---5.jpg Era

ov-cb-tr-mladych-v1-bis-3--4.jpg

ov-cb-tr-mladych-v1-bis-3.jpg

 

 Duna Český šampion krásy

15.2.2024

 Na DuoCacib v Brně Duna z Jirgalova dvora ( Elza z Hroudova dvora x Night Force Tobacco ) splnila poslední podmínku pro získání titulu Český šampion a dnes nám k tomu přišel i diplom:-)

cesky-sampion.jpg

kv-zbraslav-2023-cac.png

 

 Beáta čeká štěňátka

3.2.2024

Kontrolní sono u MVDr. Viktora Dvořáka nám ukázalo, že naše cesta do Moravských Budějovic byla úspěšná a Beátka čeká štěňátka. A tak v polovině března přivítáme na svět vrh F Star Moravia. Ještě bereme nějaké rezervace, tak kdo by jste měl o štěňátko z tohoto zajímavého především pracovního spojení zájem, tak mne neváhejte kontaktovat. 

sono.jpg

 

 Era výsledky RTG 

2.2.2024

Tak nám to od MVDr. Pepříka přišlo černé na bílém.. Era Star Moravia ( Etika z Jirgalova dvora x Shila Line Euro ) má DKK A, DKL 0 a OCD negativní. Zkrátka jak kyčně, tak lokty i ramena má absolutně zdravé! Moc tímto děkuji MVDr. Robertovi Snášilovi za zhotovení snímků a MVDr.  Markovi Pepříkovi za jejich posouzení. 

dkk--dkl.jpgocd.jpg

 

 

Výstavní maraton 

26-28.1.2024

Vše začalo už v pátek soutěží Šampion šampionů. Ten se letošní rok poprvé konal v Brně na BVV. Před ním probíhalo vyhodnocení soutěže Pes roku 2023. Na tu jsem bohužel zapomněla Kony přihlásit. O to víc mne to mrzelo, když jsem viděla vyhlašování a Kony by dle spočítaných bodů obsadila krásné třetí místo v IV.FCI skupině.. No za blbost se platí a tak nemáme nic.. No alespoň že jsem Kony ( Grace Star Moravia x Sebastian Fino Bohemia ) stihla nahlásit do Šampióna šampionů. V roce 2011 jsem na něm byla s Kony babičkou Eyrou od Lady Ericou. A ta tenkrát  dokázala nevídaný úspěch, kdy se dostala až do 2 kola a tam obsadila krásné druhé místo. A tak jsme se pokusily na tento úspěch po letech navázat...

V prvním kole posuzoval pan rozhodčí MVDr. Kalich. Kony v konkurenci tři hladkosrstých standardních jezevčíků vyhrála a postoupila do druhého kola. Tam posuzoval slovenský rozhodčí p. Jurza a my jsme se bohužel mezi tři vítězné psy nedostaly. Ale Kony se předvedla krásně a tím prozatím zakončila svoji výstavní kariéru.

sampion-sampionu-2024.jpg

V sobotu na DuoCacib jsme měli nahlášeny dvě feny. Maďarka Era Star Moravia ( Etika z Jirgalova dvora x Shilla Line Euro ) si v sobotu v konkurenci osmi fen vyběhala ocenění V4 ve třídě mladých. Od pana rozhodčího Smékala si odnesla docela pěkný posudek.

duocacib-2024.jpg

Druhá naše fenka byla NKO Duna z Jirgalova dvora ( Elza z Hroudova dvora x Night Force Tobacco ). Ta si v konkurenci tří fen v mezitřídě odnesla od italského rozhodčího Domenico Di Matteo krásný posudek a ocenění V1, CAC. Tímto splnila poslední podmínku pro udělení titulu Český šampion. 

duocacib-2024.jpg

V neděli jsme si rozhodčí prohodili. Era si od pana rozhodčího Di Matteo z Itálie odnesla moc pěkný posudek a ocenění V3/5 ve třídě mladých. Duna nám přes noc " spadla" už do třídy otevřené a tam si v konkurenci tří fen od pana Smékala odnesla ocenění VD. Ale jak se říká.. Každý šampion má své védéčko:-)

Nesmím zapomenout také na naše odchovy.. V jezevčících měl svoji premiéru ve třídě štěňat malý Lippo Star Moravia ( Kony Star Moravia x Eliot Bella Morawia ). Lippo se choval jak profík a po oba dny si odnesl krásné posudky a ocenění VN1. Tímto jeho majitelce moc gratulujeme a děkujeme, že jste do toho šli, i když to původně v plánu nebylo. Moc si toho vážím! 

lippo-duocacib-24--4-mes-5.jpglippo-duocacib-24--4-mes-4.jpg

lippo-duocacib-24--4-mes-1.jpg

Druhým naším odchovem v jezevčících byl Kyr Star Moravia ( Grace Star Moravia x Sebastian Fino Bohemia ). Kyr byl pouze v sobotu a ve třídě šampionů si odnesl ocenění V1, CAC. Tímto jeho majiteli moc gratulujeme!

No bylo to náročné, ale krásné. Opět jsme strávili dny v príma společnosti a všem moc děkujeme  a gratulujeme k jejich výstavním úspěchům. A už teď se těšíme na příští rok:-)

duocacib-2024.jpg

 

 

 Máme nakryto! 

13.1.2024

V sobotu 13 ledna jsme se vydali na krytí s Beátkou ( Beatrice z Doubravice nad Moravou ). Vše dopadlo dobře, Barney ( Barney z Kanihůry ) byl moc šikovný. Jestli všechno dobře dopadlo budeme vědět počátkem února. 

kryti-ii.jpg

 

 

 Era rentgeny

11.1.2024

Dne 11.1. absolvovala Era na klinice MVDr. Snášila kontrolní rengeny kyčlí, loktů a ramen. Teď už jen počkat, až nám přijdou oficiální výsledky od MVDr. Pepříka

415389483_337405815886233_5065826765657684697_n.jpg

 

 Era Národní výstava Brno 

6.1.2024

V sobotu 6.1. se konala v Brně Národní výstava psů Era měla svoji premiéru ve třídě mladých. Od paní rozhodčí Brůžkové si odnesla pěkný posudek a ocenění V2. 

nv-brno-1-24--v2.jpg