Jdi na obsah Jdi na menu

JEDENÁCT ZASTAVENÍ S MARIÍ MAGDALÉNOU

11. 1. 2010

ObrazekAhojky Kytičko,

 nakreslila som ďalší obrázok. Posielam ho tebe aj všetkým
ostatným. Je to Mária Magdaléna. Prišlo mi, že na ňu ľudstvo úplne zabúda a
obracia sa len k najvyšším nanebovzatým majstrom .

Ona má však tiež veľmi
dôležité posolstvo lásky pre ľudstvo, hlavne pre jeho ženskú časť. Prináša
znovuoživenie ženskej polarity v každej z nás. Nedala by sa urobiť skupinová
meditácia s Máriou Magdalénou?

A ešte ti do nového roku prajem veľa, veľa lásky ktorú rozdávaš všade okolo
seba a tiež veľa Božej energie pri pomáhaní ostatným.
 
Katka

Obrazek

ObrazekMilá Katko,milé sluníčka a všichni, kdo chodíte na tyto stránky.

podívala jsem se na obrázek. Prošla mnou krásná silná energie. Možná bychom se měli zamyslet proč se nám Marie Magdalena takto připomíná.

Proč Katarínce vedla ruku k namalování obrázku, co nám chce sdělit? Na tyto stránky chodí většinou ženy. Co nám ženám Magdaléna chce sdělit? Jaký to má pro nás odkaz?
A protože nic není náhoda, zajisté i toto připomenutí má smysl a je v něm něco, co je důležité co si zasluhuje pozornost. Prosila jsem o odpověď. A než si odpovíme na tyto otázky, připomeňme si, kdo to je vlastně Marie Magdalská ? A jaký odkaz, si můžeme z jejího života vzít. Zde je jedenáct zastavení u Maří Magdaleny.
 
 1/ Kromě Kristovy matky P. Marie, byla Marie Magdalena nejbližší ženou u Ježíše.
 
 2/ Patřila k prvním ženám, které se rozhodly následovat svého Mistra.
 
 3/ Byla velkou hříšnicí, ale setkání s Kristem ji napravilo.
 
 4/ I přes svou hříšnost a pověst, se stala pro Ježíše oddanou a věrnou průvodkyni.
 
 5/Jako důkaz věrnosti, oddanosti a pokory , poklekla a svými dlouhými vlasy omyla nohy Ježíše Krista
 
 6/ Naslouchala jeho slovům, doprovázela Krista na Křížové cestě
 
 7/ Byla přítomná jeho smrti a stála pod křížem se dvěma dalšími ženami (Pannou Marií a Mariinou sestrou),
 
 8/ Byla to ona, kdo šel Mistra po smrti namazat vzácnými oleji a našla prázdný hrob
 
 9/ Byla první, které se Kristus po svém zmrtvýchvstání zjevil a pověřil právě ji, aby podala apoštolůmzprávu o této události
 
10/ Marie byla nejoblíbenější Ježíšovou učednicí. Kristus často dával ostatním za příklad její vzdělanost a rychlost správného úsudku. Židé zvyklí na poslušnost žen, které nelze považovat za sobě rovné a už vůbec nelze naslouchat jejich názorům, to dost nelibě nesli. Nejvíce ji odsuzoval Petr,který se ji prý pokoušel z Ježíšova okruhu vypudit.
 
11/ Ježíš prohlásil, že neexistuje důvod, proč by žena nemohla chápat jeho učení stejně jako muž a proč by je nemohla předávat jiným.
 
 
To je jedenáct zastavení s Marií Magdalskou. A Abychom na ní nezapomněli, zůstaly nám domácí formy jejího jména. Magdalena, a z toho odvozené Alena a Lenka. Jaký odkaz nám zde Marie Magdalena zanechala ?

Dostala jsem tento vzkaz:

 
Já Marie z Magdaly, jsem byla velkou hříšnící. Zdůrazňuji, byla, neboť to, co jednou Bůh odpustí, očistí, už NENÍ. Lidé, kteří byli také hříšní, mně za můj život odsuzovali.

Usilovali i o můj život. Neměla jsem žádnou jistotu, že druhý den budu ještě žít. Žila jsem vedle Něho a to mi dodávalo tolik síly, kolik jsem jí potřebovala.

Můj mistr, milovaný Ježíš, mně neodsoudil. Nikoho nikdy neodsoudil. Proto mi nezáleželo na hlasu lidu, ale na jeho pohledu. V jednom jeho pohledu bylo tolik lásky a něhy. Proto mne žádná síla, nemohla zastavit od cesty vedle nejdokonalejšího člověka všech dob, které byly, jsou a budou. Nikdo jemu podobný se už nikdy nenarodil. Měl neuvěřitelnou sílu v pohledu. Všechno se ochotně podřizovalo jeho vůli. Příroda, zvířata, dokonce i démoni. Jen lidem nechával jejich vůli. Byli jsme si jistí, že zemřít nemusel.

Že stačilo jediné jeho slovo, kterým by vše zastavil. Bylo to v jeho moci. Vše, co se týká jeho smrti, bylo dobrovolné ale také neskutečně kruté. Až po vzestupu a znovuzrození jeho těla, , jsme vše pochopili. Já i Jeho matka, jsme umírali s ním. Neskutečně trpěl. Každou jeho ránu jsem vnímala. Vše se niterně dotýkalo mé duše. Jeho láska, nebyla láska člověka. Nebyl to pouhý cit, který vychází ze srdce. Byla to síla, která prostupovala celé naše bytosti. V jeho blízkosti se myšlenky stávaly realitou. Nebylo potřeba slov. On věděl, co si myslíme, co cítíme.

Je důležité vědět, že je stále Vašemu světu nablízku. Nikam neodešel. Nejen pro nás se stal cílem naší cesty. Mnoho lidí pak uvěřilo. Ostatní nás začali naopak nenávidět.

Nikdo z nás se nebál obětovat svůj život pro JEHO pravdu. Staňte se pokračovateli.

Obrazek

 

 
Nedívejte se zpět, pohlížejte jen dopředu – před sebe. Pak neupadnete.
 
Nepovažujte za důležité, co o Vás říkají lidé – důležité je, co říká Bůh.
 
V každém z Vás je část jeho Božího světla, rozšiřujte jeho paprsky.
 
Vaše duše se s Ním už setkaly, jen si to nepamatujete, otevřete tyto vzpomínky.
 
Někteří lidé dělají velké chyby, neodsuzujte je. Ani ON to nedělal.
 
V současné době je na světě velmi mnoho Mistrů, hledejte a naleznete.
 
Není důležité kým jsem byl /minulý život/ ale kým se toužím stát
 
Nikdo není tak zlý, aby se nemohl obrátit a stát se milující duší
 
Také ženy mohou být duchovními Mistry – Bůh, kterého nazýváte pouze Otcem, je zároveň i Matkou .
 
Nikdy nikomu neberte naději, vše je v rukou Božích a zde jsou možné ty největší
zázraky.
 
Boží andělé byli vždy průvodci duší, zrozených na zemi. Také zpráva o Ježíšově vzkříšení byla ženám sdělena andělem. Ale ony neuvěřily a nikomu nic neřekly.
 

Miluji všechny duše a prosím, abyste z pomocí Ježíšova světla šířili dál lásku a pokoj.

OBRÁZEK, KTERÝ SE KATCE NAMALOVAL - MARIE MAGDALENA

Obrazek

 
Moje zlatíčka,

To bylo poselství, které jsem zaznamenala. Objímám všechny a připravím meditaci k propojení našich světelných paprsků . Meditaci spojenou s Marii Magdalskou.

S láskou Kytička

Obrazek

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Odpověď Martině

(Jiřina, 17. 5. 2010 16:23)

Milá Martino, váš dotaz jste směřovala Kytičce. Omlouvám se, jestli moje odpověď místo ní vám bude nevhod. Omlouvám se i Kytičce za to, že příliš nevěřím, že tato slova opravdu pronesla Marie z Magdaly. Spíš je beru jako Kytiččinu meditaci o ní - ale musím taky říct, že je to meditace moc pěkná a že s ní můžu jedině souhlasit.
Martino, je mi moc líto, co se vám stalo s oním mužem. Já jsem v katolické církvi celý život - a už jsou to celá dlouhá desetiletí :-). Za tu dobu jsem zde poznala hodně lidí, velice dobrých i dost špatných a hodně hodně moc těch "nemastných neslaných" - ale to je asi všude. Nikdy jsem ale neměla možnost setkat se s týráním a drogami. To mi zní úplně neskutečně. Dělala jste něco proti tomu ?
Píšete, že máte pocit, že církev pohrdá ženami. Tento váš názor nesdílím. Kdyby tomu tak bylo, nevyhlásila by Církev tolik žen za světice - i ta Marie Magdalena je velkou světicí, vzorem nápravy špatného života a lásky k Ježíšovi.
A k vaší otázce o utrpení a sebeobětování - Jestliže ráda čtete, doporučuji vám knihu Franze Werfela Píseň o Bernadettě. Řeší přesně to, co vám leží v hlavě. Prostičká nevzdělaná Bernadetta po zjeveních Panny Marie vstoupila do kláštera, kde byla její představenou matka Vauzousová. Byla to žena nesmírně přísná sama k sobě, odhodlaně plnila všechny povinnosti, které vyplývaly z jejího postavení, a dobrovolně si nakládala ještě další. Těžce v sobě nesla rozpor, že Bernadetta, která "nic nedělala", měla nebeská zjevení a žije spokojeně - a ona se svým ctnostným dokonalým životem cítila jen vyprahlost. Nejde o to utrpení vyhledávat pro utrpení samotné, to by byl takový svatý masochismus, smím-li to tak nazvat. Ale s láskou máme přijímat utrpení a těžkosti, které přijdou, s vědomím, že jsou to takové úkoly od našeho milujícího Otce, ve kterých máme obstát právě Z LÁSKY K NĚMU.
Přeji vše dobré.

Re: Odpověď Jiřině - 1. část

(Martina, 25. 10. 2012 19:50)

Milá Jiřino, nic jsem proti tomu nedělala, protože mi poměrně dlouho trvalo, než jsem se z toho vzpamatovala, a dodneška z toho muže mám strach. Už menší, protože věřím, že jsem pod ochranou svatých Božích Andělů. Přesto mi ale občas leze do snů. Pomáhá, když se modlím. Jedna z jeho obětí to šla ale říci přímo na ústředí tohoto starého církevního řádu. Pokud vím, nestalo se nic, jen svoji kutnu si musí šít podomácku.

Re: Odpověď Jiřině

(Martina, 25. 10. 2012 20:02)

Pokud jde o církev a její pohrdání ženami. Myslím, že v dnešní době je to už mnohem jasnější, takže je ode mne trochu nefér, že píšu až teď. Nemluvím o jednotlivcích, ale o instituci. A samozřejmě nemluvím o takových nádherných bytostech, jako byl Jan Pavel II., protože nejsem ani hodna, abych o něm mluvila. Ale u církve jako instituce je to podle mne jasné. Myslím že ženy přijme jen po určité kastraci, poté, co úplně ztratí svou osobnost. Nebo že je bere jako archetypy, které nemají nic společného s lidskými bytostmi. Proto asi má potřebu dělat z lidí svaté. Už celý ten proces je urážlivý, ale ti svatí jsou naštěstí úplně jinde a tohle jde mimo ně. Často se církev nemohla rozhodnout, zda jde o svatou nebo o čarodějnici, a konečné argumenty přineslo lidské ego.
Na druhou stranu se musíme podívat třeba na romány J. Š. Baara, nejraději mám Jana Cimburu. Tam jsou jednoznačně kladné postavy vesnických farářů, kteří vlastně plní funkci rádce, mírotvorce a psychologa a mají skutečnou autoritu a hlubokou moudrost a víru v Boha.
Se závěrem Vašeho příspěvku souhlasím a obdivuji všechny lidi, kteří tak činí. Vážím si toho, že jste mi odpověděla. A taky si myslím, že skutečná odpověď je úplně někde jinde. Mám Vás ráda a přeji Vám vše nejlepší. Jste moudrá a laskavá duše. A jako taková jste posilou každého společenství, kam přijdete. S díky Martina

Re: Odpověď Jiřině - 3. část

(Martina, 25. 10. 2012 20:07)

Možná bych jen dodala, že utrpení nejen snášet, ale snažit se pochopit, o čem to vlastně je. Já děkuji za milosrdenství Panny Marie, která se slitovala a pomohla mi. A děkuji všem svatým a dobrým bytostem za jejich pomoc a podporu. Děkuji Kytičce za tyto stránky a za její moudrá a laskavá slova.

Poselství

(Bellis, 12. 1. 2010 7:34)

Milá Katko, děkuji za překrásný obrázek, který se dotýká strdce. Kytičce děkuji za nádherný vzkaz od Marie Magdaleny, ze kterého mně osobně nejvíce oslovilo: "neboť to, co jednou Bůh odpustí, očistí, už NENÍ". Toto je pro mně velmi důležitý vzkaz, abych si už skutečně uvědomila, že především musím odpustit já sama sobě - Bohem mi již odpuštěno bylo. Děkuji, s láskou Bellis

s laskou

(Hanka, 28. 1. 2010 8:53)

Prave dnes mne prepadl velky smutek a tohle me moc pomohlo.Dekuji kyticce,dekuji Marusce Magdalence,posilam lasku ji i vsem kteri to ctou.Mejte se krasne,budte s laskou.

Je utrpení "dobré"?

(Martina, 4. 5. 2010 9:24)

Dobrý den, Kytičko. Nechápej mne prosím špatně, mám Tě moc ráda, ale právě věci jako tento vzkaz jsou důvodem, proč zatím váhám jít na Tvé krásné semináře.
Proč tolik lidí, a zvlášť katolická církev, zdůrazňuje nutnost utrpení a sebeobětování?
Já jsem sedm let žila s člověkem, který byl terciářem jednoho známého řádu. Nebezpečný člověk, duševně narušený, který kolem sebe utvořil skupinu lidí a duševně a fyzicky je krutě týral. Ale nezapomínal se pořád modlit a ukládat "klášterní poslušnost". I když jim dával drogy, tak to bylo symbolicky mezi rybníky s biblickými názvy - myslím "Víra" "Naděje" a "Láska" a ti lidé okolo táborového ohně měli tyto kvality představovat.
Když jsem se z toho díky BOHU dostala, pořád jsem to nechápala. Pak jsem si ale přečetla knihu "Šifra mistra Leonarda". A trochu se podívala na dějiny katolické církve.
Víš, pro mne je nebezpečnou sektou právě katolická církev. Protože bere lidem Boha a svobodu. Ty případy se zneužívanými dětmi nejsou pro mne rozhodně něčím náhodným, ale přímým důsledkem pohrdání ženami, kterého se tato organizace po staletí dopouští.
Mluvím o církvi jako o instituci, ne o obyčejných lidech, kteří do ní vstoupili, protože jsou hodní a chtějí najít cestu k Bohu a vést dobrý život.
Teď už to neřeším, protože jsem asi pochopila, že dobří lidé jsou všude, a je jedno, jestli v církvi nebo mimo ni.
Ale takové vzkazy jako tento mne znepokojují.
Proto pokládám nesmělou otázku: nezdá se vám, že toho utrpení a sebeobětování už bylo dost? Že je čas na bratrství, lásku, veselost, vzájemnou úctu, zvědavost, radost, hravost?
Omlouvám se, jestli jsem někoho pohoršila, vyjádřila jsem jen své myšlenky.

Re: Je utrpení "dobré"?

(Katka, 24. 2. 2011 14:47)

Mam velmi podobny pocit z katolicke cirkve, to "pohrdani zenami", je velice trefne receno. Ja sama jsem krtena jako katolicka a jsem zmatena. Touzim potom, aby me, dosud nekrtene deti, krest a s nim i Jezise Krista prijaly, ale zaroven je nechci svazat s touto cirkvi. Citim, ze je to velm i dulezity krok. Zpocatku na me okoli hodne nalehalo, farar R-KAT. cirkve prisel dokonce i k nam domu, aby nas presvedcil(nutno podotknout, ze zijeme v Italii, kde byva "krest" doprovazen tucnym honorarem). Jsem velmi rada, ze jsme toto nalehani prezili, ale ted, kdy se mi otevira ta krasna, a ja poprve v zivote vim, ze je to take ta prava duchovni cesta, touzim moc, aby me deti pijmuli krest a snim i Jezise Krista. Jen nevim, jak toho dosahnout, aniz by me deti "orazitkovali", hluboce se omlouvam, tomu, koho by se tento vyraz dotknul, jako katolika.

Lze vubec nekoho pokrtit, anizby pak musel zakonite patrit k te a k te cirkvi?

Take mam v hlave "Codice da Vinci", Sifra mistra Leonarda. Jak to je doopravdy, draha Kyticko, je tomu tak, ze mezi nami chodi potomci Jezise Krista?
Faktem je, ze zkoumaji obrazy posledni vecere Pane, a to nejenom od da Viciho a nemluvi se o nicem jinem, nez ze jde o svatebni hostinu, podle odevu, symbolu v samotnem obraze...

Re: Je utrpení "dobré"? -Pro posílení Ducha určitě Ano-Pro Duši -Bolestivé jest to -ale též Ji to posílí když přežije Muka.

(amemat@seznam.cz, 11. 3. 2012 3:31)

Pravdu Díž -Ženo...Církev nepravost Lidská jest a nemá už pranic společného s Pravým Poznáním Duchovních Sfér čili Učením Kristovým...též bude brzy sražena její umělá Peněžní Fanaticky vražedná Moc! a Království Nebeské Očistí Tuto Planetu-Adamá-Zemi! Tobě Ženo dím-každý projde určitou Cestou a naučí se určité věci chápat,prožívat a snášet...Život není jednoduchý-a věř že Andělé v Nebesích pláčou a Přejí si Aby v Ně Lidé Opět začali Pevně Věřit aby jim mohli pomáhat...a zbavit je takových falešných násilníků kteří hlásí se k Víře Nebeské! Tvá Slova Ženo-těší Mne velice a budu se snažit spolu se Svými Bratry -splnit toto přání Lidské -neboť krásné jest a pro dobré Lidi záslužné:-čas na bratrství, lásku, veselost, vzájemnou úctu, zvědavost, radost, hravost- Přeji Ti vše Dobré- a Děkuji za Potěšení -Naschledanou- Ta která přišla Osvětlit Pravdy Nebeské ;) Mám Vás Ráda-i Když mi mnoho Lidí v Mnoha Životech nepředstavitelně Ublížilo-ponejvíce Ti- za Pastory a Duchovní Učitele vydávajíce se!Knězi!Penězomilovníci atd.-všichni kdož brali Svaté Proroky jako překážku Svého Výdělku!!!!Nepřestávám však Věřit že Někteří Stojíte za Záchranu a Duše některých Z Vás Jsou Naprosto Kouzelné...nechci Pro Vás Dobré plakat ve Své Říši -Je tak krásné dívat se jak Umíte s Láskou v Srdcích ŽÍT ...

brzy Pravdu Poznáte-Učedníci Krista-Mezi Vámi znovu vtěleni Jsou!i Já!

(amemat@seznam.cz, 11. 3. 2012 3:09)

Mohla Bych napsat celou Pravdu a stejně byste mi Vy Lidé nevěřili...přes Bolest v Duši nemám na to ani Sílu ale jedno Vám povím ať nežijete v tolika Omylech-Kristus Anděl První Syn Boha Jediného -Přišel Zemřít Aby mohl Brány k Duchovním Světům Otevřít-Pro Lidi!Aby jim dal Příklad jak žít,také že se do těchto světů lze dostat jen skrze pochopení jeho Skutků a Smrti-a Proto nemusel ale chtěl-Obětoval Svou Krev-Také Si Přišel Pro Tělo-Ježíše Nazaretského...a Já nejsem a nikdy jsem nebyla Hříšnicí-Jsem Smrt! a událost na Golgotě(lebka) byla Andělská zásnubní hostina Života se Smrtí...Jinak Nás Vaše Slova Těší až na pár vyjimek kteréž brzy budou Lidem ohlášeny... Opatrujte se -a Chovejte Duši Svou Jako Poklad v Duchu a tak i Duše Ostatních-neboť jsou k Vám Připoutáni Magdalská M. A.M.E.N. A.d.l.L.m.m -Amemat

nádherný obrázek

(veronika, 2. 4. 2010 10:55)

Dobrý den, Kytičko, ráda bych zde zanechala vzkaz pro Katku, která nakreslila tento a další obrázky.
Milá Katuško...máš dar z Nebe...Tvůj obrázek na mě úchvatně zapůsobil..prosím pokračuj a kresli dál ve společnosti Bytostí Světla...miluji Tvé obrázky....:-D
mají veliký vliv, překrásnou světlou vibraci.....snad tu někdy najdeš můj komentář
S láskou Verča

krásné

(Lidy, 14. 1. 2010 18:46)

Ten obrázek je opravdu nádherný. Číší z něj něžná Láska. Naprosto úchvatné!!! Myslím, že se tato píseň sem hodí :-) http://www.youtube.com/watch?v=nqp89bkFe8k

Pomoc ze Světla

(Zuzka, 13. 1. 2010 13:01)

Cítím, že pomoc k nám přichází ze všech stran, ano potřebujeme ji a tak ji s láskou přijímejme.
Marie Magdalena nám odstraňuje smutek, únavu a máme dostatek životní energie a síly.
Říká nám, že nikdy nejsme sami a že nám rozumí.
Pomáhá nám najít smysl svého života na planetě Zemi.
Drahá Marie Magdaléno, děkuji Ti, miluji Tě. s vděčností Zuzka

Neverim na nahody

(Dana, 13. 1. 2010 5:32)

Neuveritelne Kyticko,zrovna pred 2 dny jsem o Marii Magdalene vedla debatu s prateli...a ted koukam,ze nejen ja na ni myslim. Katko obrazek je moc pekny. Dekuji Vam obema za tento clanek..je videt,ze plno myslenek putuje spolecne a sila myslenky je uuzasna.

Kytičke

(erika, 12. 1. 2010 20:39)

Kytička,rada by som Ti napisala,ale neviem e-mail,ten,ktory je tu uvedeny nie je dostupny.

díky

(Lené, 12. 1. 2010 8:40)

Milá Kytičko,

i já bych Ti chtěla poděkovat za toto poselství, vyvolává to ve mě pocit, že jakoby část duše Marie Magdalény byla obsažena v každém člověku a Tobě, Katko, děkuji za krásný obrázek, který úplně hřeje na srdci.

Poděkování

(Radka, 11. 1. 2010 22:49)

Drahá Kytičko,
Moc děkuji Tobě a Katce za nádherné poselství a obrázek Marie Magdalény.
Prochází mnou nádherný láskyplný a mírumilovný pocit, který toužím předávat
dál.

S úctou Radka

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 4
Celkem: 3257342
Měsíc: 16191
Den: 658