Jdi na obsah Jdi na menu

PROČ CÍRKEV ODSUZUJE ENERGII REIKY??

26. 11. 2008

ObrazekDrahá Kytičko,
jsem pravidelná čtenářka Tvých kouzelných stránek :-)Nalézám tam spoustu odpovědí i pro mne co se týče duchovního růstu.Dnes jsem si přečetla dopis od paní Pospěchové o "Když nám scházejí duchovní hodnoty" Tento dopis mě navedl k napsání Tobě a prosbu o odpověď ohledně duchovna a církve konkrétně Římskokatolické?!
Vezmu to z kraje:Narodila jsem se do rodiny ,kde mě rodiče vedli k víře v Boha .Jak jsem se vdala a narodily se mi děti ,tak jsem již tak nenavštěvovala kostel ,ale na víře v Boha to u mne nic nezměnilo ,jenže moje maminka mi to neustále předhazovala ,že jsem neznaboh a td.....,že nevedu děti k víře ,prostě tak jak to bývá .Neustále jsem ji přesvědčovala ,že to není o chození do kostela ,ale o člověku jako takovém,tzn, jak žije a jak se chová k lidem vůbec .Děti mi odrostly a vzniklo prázdno ,neustále jsem hledala způsob naplnění času a mysli a souhrou událostí jsem našla cestu k duchovnu ,začalo to objednávkami z vesmíru ,reikami ,poté andělíčkama a dál mě to vedlo na kyvadlo a ted jsem ve fázi automatického psaní a malování .Ten kontakt a komunikace s andělíčkama je něco úžasného a nepopsatelného :-))A kdo to zažil určitě ví o čem mluvím !
Jenže v tomhle se s maminkou neshodnem ,ona má za to ,že dělám a žiju nějak špatně a že budu prokletá a že moje rodina bude trpět atd.........Zrovna v pondělí mi volala ,že v TV NOE "někdo" hovoří o reikách ,tak jsem si to na chvíli pustila a musela jsem to vypnout ,ten člověk tam mluvil jako za doby INKVIZICE všichni kdo tohle dělají jsou hříšníci a nevím co ještě tam napovídal.Měla jsem z toho hrozný pocit a vztek ,maminka samozřejmě ,že církev tohle odsuzuje a že je to hřích !!!!
Já ji nemůžu a už ani nebudu přesvědčovat ,jaké mě to dalo naplnění života ,který si teď užívám v lásce a porozumění ke všem lidičkám u kterých bych možná dříve tenhle pocit nezažila!Mám otázku na Tebe ,jak to tedy je a proč to církev neuznává a hlavně bouří se proti tomu ,vždyť každý kdo se začne zajímat o duchovno změní vibrace v tom dobrém slova smyslu .Těch lidiček je čím dál víc ,vždyť to je na tom to nejkrásnější a to jak ti lidé vyzařují je vidět a poznat na dálku:-)Alespoň ,já mám tuhle zkušenost z mého okolí .

Děkuji a děkuji že jsi !!!S láskou Marcela


P:S.Ještě jsem si vzpoměla ,že mi maminka vyprávěla ,že byla u zpovědi v kostele a ptala se faráře ,že četla knížku "Nejsme tady poprvé "o minulých životech a ten farář ji řekl ,že by ji ani neměl dát "rozhřešení" za to že to četla !!!.Opravdu mě to hooodně zklamalo :-(

 

Moje Drahá Marcelko,

Chápu Tvé rozhořčení.
Já jsem dokonce našla stránky, kde pro lidičky zasvěcené do energie Reiky je od církve doporučeno něco, jako vymítání démona. Je to velmi citlivé téma. I já jsem byla vychovaná v duchu katolické nauky a někdy mám opravdu silnou touhu do kostela jít. A jdu. Opravdu někdy nám, ale postoj dnešní církve může znovu připomínat hon na čarodějnice a dobu inkvizice. Kdysi byli upalování i lidé, kteří se zabývali jen sběrem bylinek a výrobou léčivých mastí a podobně. Pokud nebylo dostatek důkazů, zkrátka si je církev vymyslela. Tyto praktiky a metody upadly v zapomnění.Všechno bylo tehdy podle církve v souladu s Ježíšovým učením. Jak smutné a kruté. Dnes se ta situace změnila, ale odsuzování alternativních metod  a jakýchkoli směrů, zůstalo. Pokud si nesmíme přečíst ani knížku s jiným názorem, než jaký má církev, je jasné, že to není dobrá cesta. Je to jakési strnulé dogma, které nás neposunuje dál, ale naopak svazuje.K Bohu vede mnoho cest. Bůh má mnoho jmen. Kdo je vlastně Bůh?  Víš, Marcelko, i takto může vypadat odpověď.

 Nejvyšší sféra.
"Existuje sjednocené pole energií, naprosto vyvážené, stojící ve střídavém vztahu samo se sebou. Pole čisté inteligence, které samo ze sebe zrozuje všechny síly a veškerou materii universa, to znamená veškerou hmotu vesmíru, a tím tvoří základ veškerého bytí."

 Je to definice Boha podle nejnovějších poznatků kvantové fyziky a její supergravitační teorie.

/Moje kamarádka tuto definici náhodně objevila při brouzdání na internetu/
A je to přesně tak. Jinak řečeno slovy katolické církve je to Bůh Otec. Je to náš milovaný Stvořitel.
I když slova jsou jiná a definice odlišné význam je stejný.

Když milujeme Boha, když pomáháme druhým, vše děláme s láskou a tak, jak nejlépe dovedeme, sami se podílíme na ději Stvoření. Svými vibracemi lásky,pomáháme zvyšovat vibrace celé naší planety. V té chvíli nezáleží vůbec na tom, k jaké církvi, nebo náboženskému vyznání se hlásíme. Šíříme dál a dál světlo a svojí láskou prosvětlujeme bytosti okolo sebe. Pravé vyšší probuzení je touha podílet se na ději Stvoření.Dáváme tím veškeré schopnosti a dovednosti své duše, které jsme ve všech životech nasbírali do rukou Stvořitele. Stačí myšlenka, že toužíme pomáhat a nabízíme svou energii Stvořiteli. Pak nastane proměna nás samotných. Hledáme dál způsoby, jak rychleji pokročit v duchovní cestě a narážíme na energii Reiky, Miguraj, Shamballu,  a podobně. A nebo to zkusíme jinak a jdeme na Bohoslužbu a poklekneme před svatostánkem. Obojí je začátek cesty.

Ta cesta je ale pouze jen naše a záleží jen na nás samotných jaký směr si vybereme, abychom došli tam, kam dojít máme. Když nám Bůh jednou dal svobodu, a sami se rozhodujeme v tom, jak prožijeme svůj pozemský život  proč by nám měl zakazovat číst knihy? Přece všichni víme, že někdy člověk musí klesnout až na dno, aby určité věci pochopil a začal jinak vnímat hodnoty. Což knihy nejsou ideální způsob, jak si vytvořit vlastní názor? Přečtu si knihu a vytvořím si náhled na věci popsané v knize. Neznamená to ještě , že slepě převezmu názor spisovatele. Jen si tím rozšířím obzor vědění. Tento postup zákazu, který mi Marcelko  popisuješ,  mi připomíná režim totality. Bohužel i toto slovo, je často s církví spojováno.

Proč církev zakazuje jiné směry? Odpověď je jednoduchá. Někdo si zde na zemi vytvořil monopol na svatost a s tím nejde nic dělat. Celé staletí se nemění církevní zákony . I když se mění naše doba a informace,které lidstvo má. Zákony zůstavají stejné.

Přesto má katolická církev i dobré stránky a nelze na věci pohlížet jen z jediného úhlu.Když vyznáváme směr Tibetu, nebo pomáháme energii Reiky,  když cítíme, že musíme pokleknout před svatostánkem a být v kostele na bohoslužbě, jsme všichni součástí jediného celku. Nedejme se rozdělit, nesmyslným obviňováním a otrávit starými dogmaty. Pojďme společně dál, vstříc té nádherné lásce a energii, ať už je nazývána jakkoli.

S láskou Kytička


Omlouvám se Kytičko ,
že znovu píšu ,ale nedá mi to a možná mám i další odpověď na můj dopis :-)
Právě čtu knihu Hovory s Bohem II. a jak tak čtu ,tak najednou ,jako by mi Bůh vložil tyto řádky do této kapitoly :
"Všechna náboženství chtějí ,abys jim věřil.Proto nakonec všechna selhají.
Duchovnost naopak vždycky uspěje.
Náboženství chce,aby ses poučil ze zkušenosti druhých.Duchovnost tě nutí ,abys hledal svou vlastní zkušenost.
Náboženství nesnáší duchovnost.Neboť duchovnost tě může dovést k jiným závěrům než jakékoli náboženství - a to žádné náboženství nestrpí.
Náboženství tě povzbuzuje k tomu ,abys zkoumal a přijímal myšlenky druhých .Duchovnost vyžaduje ,abys odhodil cizí myšlenky a myslil sám za sebe !

A to je pravda!!!

Marcela

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

zdraví

(lucie , 13. 4. 2012 17:54)

Ahoj, chtěla bych se optat na sve zdraví, už to trva přez rok oteka mi prava ruka od zapestí do prstu ,mam to už pul roku bolestivy hodne,v praci vydržím tak dvě hodiny dělat víc ne,už sem měla vyšetřeni na karpali a vpořadku krevní obrazy v pořadku, od pateře to pry taky není muže to bít eště rehma nebo šlachy,vylečímse nebo to mam trvalí. Děkuju

pr

(lucie , 13. 4. 2012 17:32)

Ahoj, chtěla bych se optat na sve zdraví, už to trva přez rok oteka mi prava ruka od zapestí do prstu ,mam to už pul roku bolestivy hodne,v praci vydržím tak dvě hodiny dělat víc ne,už sem měla vyšetřeni na karpali a vpořadku krevní obrazy v pořadku, od pateře to pry taky není muže to bít eště rehma nebo šlachy,vylečímse nebo to mam trvalí. Děkuju

Práce

(Ota, 3. 6. 2011 23:25)

Ahoj, chtěl bych se zeptat na Satanisty a Ilumináty. Jsem hodně citlivý na lidi. V práci cítím samé zlo, občas na mě vyskočí obraz někoho jako by byl zrůda. Dělám u soukromé firmy s dlouholetou tradicí.

Přednáška o léčitelství.

(Tim, 7. 6. 2010 22:47)

Doporučuji si poslechnout třeba tuto přednášku. http://www.tikon.eu/prezentace/zvukove/lecitelstvi.mp3

Mou otázkou je. Na jakou sílu, energii se chci napojovat. Znám zdroj?. Nepoddávám se něčemu, co si může vzít svou daň. Je to shodné s uzdravováním podle Krista?

odpověď

(Tim, 16. 6. 2009 23:41)

Promiň te, já se dlouho nepodíval na vaše stránky. Bea. nebo Jani, jsem častěji na icq nebo skype, nebo na facebooku.. nebo na emailu. Jestli máš skutečně zájem o konkrétní příklad, tak ti napíšu... ale obávám se, že takto veřejně to nepůjde.. Jedná se o kamarády a nepřísluší se tady, ale přes email ano. Kdyžtak se ozvi. tikon (zavináč) tiscali.cz

TIME?

(Bea, 12. 3. 2009 23:26)

...ale když zjistili, jaký je zdroj této energie a chtěli toho nechat..
..když se toho budeš chtít zbavit, tak tě to jen tak nemusí pustit..
Mohl bys k tomu říct něco blíž, prosím ? Jaký je to tedy zdroj a proč by se toho měl člověk zbavovat? Uvedl bys kdyžtak konkrétní příklad?:o

Nejsi špatná

(Tim, 17. 1. 2009 20:58)

Ahoj Jani.. To, že existují různé cesty poznání.. a že jsou správné či nesprávné, nezáleží na našem posudku.. Vše od určité doby probírám přes síto - BIBLI. Moc dobře vím,že Bůh je jediná cesta a v něm je síla. Bible je mým měřítkem. Proto nikoho neodsuzuji, ale musím se dívat na pozadí odkud naše duchovnost pramení. Řeknu to takto: Ty pracuješ s energií, tedy dá se říci nic špatného. Navazuji jen na zkušenosti jiných mých laskavých přátel, kteří stejným způsobem chtěli pomoci, ale když zjistili, jaký je zdroj této energie a chtěli toho nechat, měli deprese, hrozné stavy.. Asi na tom není nic špatného.. vždyť tolik lidí trpí depresí, že. Jen jsem chtěl poukázat, že né každý zdroj energie může být požehnáním. To teď nevnímáš, ale když se toho budeš chtít zbavit, tak tě to jen tak nemusí pustit.. no Né že bych ti to přál, ale zkušenost ostatních je i taková. Přeji Ti vše dobre. Existuje jen jedna pravda.. Mnoho církví pracuje s 90 procenty s pravdou.. jen sem tam něco mají nebiblického.. Ale je to jejich vyznání a já jim to neberu. Vše se točí ohledně HLEDÁNÍ PRAVDY. TAM VŠE ZAČÍNÁ.

V Bibli je více věcí k zamyšlení

(Jana, 4. 1. 2009 16:31)

No právě Time. Energie Reiky nikoho nevláčí ohněm, jak píšeš,jen pomocí této energie rozdáváme lásku. Já jsem po zasvěcení do Reiki měla velkou touhu hovořit s Bohem,jít do kostela, pomáhat ostatním, odpouštět a podobně. Já jsem našla v Bibli verš, kde se píše: Poznáte je po ovoci.A myslí se tím praví proroci a učitelé. Nic mně nespoutává, cítím se svobodně. Kdyby bylo vše tak jednostranné a měla pravdu jen jedna církev, nebyly by rostoucí aféry, které s věrohodností této církve tak otřásají. Já jsem přesvědčena,že k Bohu je více cest a záleží na nás, kterou si vybereme. Máme přece svobodu rozhodnutí a záleží jen na nás samotných,která cesta je pro nás ta nejpřijatelnější. Já mám zasvěcení Reiki,Miguraj a na mši do kostela, si také ráda zajdu. Jsem proto snad špatná?

Duchovní směry

(Tim Konečný, 4. 1. 2009 13:27)

Na úvod napíši, co by mělo být pravidlem v dnešním reálném čase a v období volnomyšlenkářství. 2 Korintským 13:5  Sami sebe se ptejte, zda vskutku žijete z víry, sami sebe zkoumejte. Což nechápete, že Ježíš Kristus je mezi vámi? Ledaže jste před ním neobstáli!
Efezským 5:10  zkoumejte, co se líbí Pánu.
1 Tesalonickým 5:21  Všecko zkoumejte, dobrého se držte;
1 Januv 4:1  Milovaní, nevěřte každému vnuknutí, nýbrž zkoumejte duchy, zda jsou z Boha; neboť mnoho falešných proroků vyšlo do světa.Jan 14:6  Ježíš mu odpověděl: "Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne.

V dnešní době je široká nabídka duchovních zkušeností. Obávám se, že dle zkušeností né vše je obahacující a v pravdě. Mnohé útočí na naše pocity, vnímání, ale né vše je jen příjemné. Časem se mým přátelům stalo, že měli pocit, že je někdo má v moci. Že byli na někom závislí. A z pohádky krásných pocitů, je to zotročovalo. Kde hledat pravý klid, pokoj, Boží požehnání? Bůh poukazuje, že jsou dva zdroje, mezi kterými si člověk může vybrat. Je pak široká škála v jednom i druhém zdroji. Poukážeme na to špatné a to díky veršům z Bible: Deuteronomium 18:10  Ať se u tebe nevyskytne nikdo, kdo by provedl svého syna nebo svou dceru ohněm, věštec obírající se věštbami, mrakopravec ani hadač ani čaroděj
11  ani zaklínač ani ten, kdo se doptává duchů zemřelých, ani jasnovidec ani ten, kdo se dotazuje mrtvých.
12  Každého, kdo činí tyto věci, má Hospodin v ohavnosti. Právě pro tyto ohavnosti Hospodin, tvůj Bůh, před tebou vyhání ony pronárody.
Taky moc dobře víme, že existují andělé a opět, jedná se o dvě strany. Strana Dobra a zla. Máme však ještě jedno důležité upozornění a to vypíši v následujícím verši:
2 Korintským 11:14  A není divu, vždyť sám satan se převléká za anděla světla;
Efezským 5:9  Žijte proto jako děti světla - ovocem světla je vždy dobrota, spravedlnost a pravda;
A TAK ZNÍ OTÁZKA: JE VŠE V SOULADU S TĚMITO FAKTY? Kdybychom více studovali odkud je Astrologie, autopsaní, hypnoza, a další alternativní způsoby komunikace v duchovní oblasti; Reiky - práce s energií. Kdybychom věděli jestli je to od toho zlého anděla, byli bychom schopni se od toho odprostit? Koukněte a studujte viz: http://www.tikon.eu/prezentace/duchovni/ nebo http://www.tikon.eu/prezentace/duchovni/Alternativni_medicina_verejnost-ppt a spoustu dalších prezentací.

Hovory

(Zipíček, 11. 12. 2008 10:53)

Ano, HOvory s Bohem je nadherna kniha! Chystam se i na dalsi části a dalsi Walschovy knihy, az budu mit po statnicich a bude na to vic casu... Mejte se vsichni moc krasne! Pa

knížka

(Petra, 10. 12. 2008 8:07)

Byla tu zmíněna kniha Hovory s Bohem - doporučuji všem,je to úžasná a zároven překvapující knížka.Měli by si ji přečíst ti,co něco odsuzují,asi by se divili.

víra

(miki, 4. 12. 2008 8:54)

Ahoj, jak to tak čtu, tak musím dát za pravdu tomu všemu taky, zejména stati z Hovora s bohem. Kostel taky často a ráda navštěvji a pomohl mi udělat si vlastní názor..

Víra je to nejdůležitější, co snad máme

(Matěj, 3. 12. 2008 22:43)

Ahoj všichni. Jak si to tak čtu, tak se všemi spouhlasím. Mě se třeba kostely nesmírně líbí. Pro jejich velikost, pro tu atmosféru. Ale názory fanatických lidí, kteří odsuzují to ,co není v Bibli mi přijde trochu oddělený od všeho ostatního. Rozhodně nemáme právo někomu brát víru, ale stejně, podle mě je jenom jeden Bůh. Ježíš mu třeba opravdu rozumněl stejně jako Mohamed(můj názor). Avšak jak čas běžel, tak si to ti papaláši změnili tak ,aby jim to vyhovovalo a třeba to ani tak nemělo být. Co chci řct je to, že důležité je, co chováme uvnitř, ne jak to prezentujeme na povrchu. Já třeba v Boha rozhodně věřím, ale nemusím pokaždé chodit do kostela. Zkrátka a dobře, Bůh ví, že my ho milujeme a my víme, že on nás miluje a je ochoten nám pomoci.

Můj názor:

(Viman, 2. 12. 2008 12:08)

...Buďme rádi,že jako lidé máme svobodnou volbu rozhodování sami nad sebou...

Písnička, nádherny klip i slova

(Zipíček, 26. 11. 2008 18:24)

http://www.youtube.com/watch?v=NMPAIAvWbzQ

Ahoj

(Zipíček, 26. 11. 2008 18:21)

Kdyz jsem ten clanek cetla, taky mi vystoupila na mysl kniha Hovory s Bohem, kterou jsem pred par tydny zrovna cetla.-) Taky mam, jako Petra, svou viru v sobe anepotrebuju kvuli tomu chodit do kostela, i kdyz me nekdo odsoudi, verim na minule zivoty a neztotoznuji se s nazory cirkve, vim,ze nemaji pravdu a nenecham si od nikoho nic diktovat. Uz jen si vezmete modlitby - na co se ucit nejaka predem dana slova, vety. Myslime si snad,ze nas Buh odsoudi, kdyz k nemu budem promlouvat nasi "lidskou" reci a ne v naucenych modlitbach? Tak jak rikal spisovatel Hovorů s Bohem (na youtube je hodne jeho vystoupeni), to ze zemre dite po porodu, ktere je nepokrtene, myslite si opravdu, ze ho Buh odmitne prijmout? Co to je za blbost?? Samozrejme,ze ho prijme a miluje ho! Nenarodili jsme se s hrichem, to dite je ciste... Ach jo, kez by vice lidi prestalo uvazovat tak dogmaticky!

Reiki

(Petra, 26. 11. 2008 16:28)

Ahojky,musím říct,že mě tento příspěvek zarazil.Sama jsem zasvěcená do reiki 1 a chystám se pomalu na dvojku,ale ani ve snu by mě nenapadlo,že církev na tyto věci nahlíží tímto způsobem.Věřící jsem,do kostela ale nechodím,mám svoji vlastní víru schovanou v sobě.Zasvěcení do reiki bylo jedno z mých nejlepších rozhodnutí v životě,spousta věcí se pro mě změnila,hledím na svět jinýma očima než dřív a hlavně na 100% vím,že to funguje.Energie reiki si nezaslouží být odsuzována nikým,vždytˇ je to čistá boží láska.

religie

(modroočka, 26. 11. 2008 16:25)

Každá religie je velmi silná a ovládá velké množství lidí. Napomáhá jim svými úžasnými myšlenkami, formuje jejich myšlení (ale taky udržeje státní zájmy).
Je to veřejné přednášení pro širokou masu lidí bez rozdílu věku a vzdělání.
A frekventant, kterému universální forma přednášek se stane nedostatečnou, může anebo chce pokračovat ve vyšším studiu.
Proto jsi, Marcelo, přešla do jiných škol.
Jak už to bývá, ten méně vzdělaný je "vždy moudřejší a snaží se blokovat ty, kteří se mu vzdalují". Možná je to strach, možná nechuť poznat něco více. (Ale také je tu i možnost, že to, v tomto případě Tvé matce, je dostačující.)
Strach, který vědomě anebo nevědomě rozsává kazatel, aby nepřišel o svůj denní chleba.

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 10
Celkem: 3258825
Měsíc: 15418
Den: 335