Jdi na obsah Jdi na menu

MÁME TO UŽ VZDÁT?

24. 9. 2008

Obrazek3.2. 2008
Dobrý den,
Píšu, do Vaší poradny už po několikáté a moc prosím, zda by jste se mohla podívat na můj problém s otěhotněním .
Mám dítě z prvního manželství, ale náš vztah brzy ztroskotal. Vdala jsem se podruhé a mám moc hodného manžela a můj syn hodného tatínka. S manželem bychom si miminko moc přáli. Lékaři mi řekli, že jsem v pořádku. Dítě však stále nemám. Manžel se brání vyšetření a neustále mi opakuje, že on je také v pořádku. Nejspíš ano, neboť má dvě vlastní děti. Je možné, že děťátko spolu mít nemůžeme, nebo si něco neseme z minulého života?
Miminko bychom si moc a moc přáli. Snažíme se víc než deset let. Máme to už vzdát?
Vím,že mám být vděčná alespoň za syna, kterého mám. Přesto v mém náruči někdo stále schází a v mém srdci je pro někoho stále připraveno místečko. Vidím maminky jak vozí kočárky a v očích mám slzy. Proč k nám miminko nechce?

Děkuji moc

Zdenka

21.3.2008
Milá Zdenko,
Tvůj manžel má tentokrát skutečně pravdu. V něm problém nehledej. Všechno má svůj čas i Tvé miminko přijde v tu nejsprávnější chvíli. Potřebuješ jen odstranit určité bloky, které se vytvořily ve tvých myšlenkách a přešly do fyzické roviny ve tvém těle. Chystá se k Tobě holčička. Její příchod bude provázet nějaká prožitá bolest. Možná budeš mít trochu potíže s tím, toto děťátko přijmout.
Nejspíš proto, že v minulém životě jsi ji nepřijala. Odněkud k Tobě přišla, ale nedostalo se jí Tvé lásky. Proto musíš déle čekat. Musíš otevřít své srdce tomuto dítěti. Pošlu Ti cvičení na čakry a zkusíme na dálku srovnat Tvé energie a hlavně odblokovat Tvou druhou a čtvrtou čakru. Naše komunikace může probíhat přes skype, ICQ, nebo soukromé diskuze na mých stránkách.
Tvá situace se změní, neboj. Jen věř.
Měj se sluníčkově

S láskou Kytička

Obrazek


17.7. 2008
Milá Kytičko,
Chtěla jsem Ti už dříve napsat, ale zaskočily nás finanční potíže. Zkrátka nám něco nevyšlo a teď jsme v docela těžké finanční situaci . Snad to bude lepší. Prosím anděly ať nám pomohou vyřešit tyto starosti. Ani jsem TI nepoděkovala za Tvou pomoc. Kytičko, jen nevím, jestli mám v pořádku tu druhou čakru. Bolí mně často v podbříšku. Byla jsem u své gynekoložky a ta konstatovala,že mám nejspíš cystu na vaječníku. Ach jo. Až se bojím jít na to vyšetření. Ale co mi zbývá, že?
Měla jsi pravdu Kytičko, situace se u nás rapidně změnila a možná bych měla problém teď v tuto chvíli miminko přijmout. Teď by to naši situaci hodně zkomplikovalo.
Těším se na Tvůj seminář.
Hned jak bude  někde poblíž určitě přijedu.
Měj se moc krásně Kytičko
S pozdravem

Zdenka

30.7.2008
Kytičko,
celá se chvěji, jsem úplně mimo. Ale sedám k počítači a píši ti zprávu. Byla jsem na tom vyšetření. Kytičko, představ si to.Nemám cystu. Jsem těhotnááááá!!!!!! Je to tak neuvěřitelné….tečou mi slzy a nevím, co napsat. Už jsem tu zprávu volala Jirkovi a málem ho to porazilo. Snad bude všechno v pořádku?? Věřím,že bude. Dělali mi ultrazvuk. Moje Kytičenko zlatááá!! Jak Ti mám poděkovat. Jsem jako v transu. Tak moc mně to zaskočilo. Bála jsem se, co mi zjistí. Ani ve snu by mně nenapadlo udělat si těhotenský test. Proč taky. Tolik let to nešlo. Nevím co na to říct. Bože, snad se nezblázním radostí.
Moc tě objímám Kytičko
Měj se nádherně,


Zdenka

Obrazek

 
30.7.
Drahá Zdenko,
Tvá radostná zpráva, je tak úžasná. Móóóc moc Ti přeji ať Ti všechno dobře dopadne. Jsem ráda, že jsi zapomněla na všechny starosti a plně se té velké radosti oddala. Cítím, že ve Tvém srdci je spousta lásky. Věřím, že ta láska bude chránit Tvé děťátko. Věřím, že jej přijmeš s otevřeným srdcem plným lásky a pochopení.

S láskou Kytička

19.9.2008
Milá Kytičko,
Jsem úplně na dně. Sedím tady a brečím… Nevím co budu dělat. Cítím, že miminko je v pořádku. Mluvím s ním a dokonce mu zpívám…(prý to dokáže vnímat). Víš, Kytičenko, já byla  na ultrazvuku a genetických testech a  výsledky nedopadly dobře. Zjistilo se, že je tu možnost, že by moje miminko mohlo mít Downův syndrom. Hodnocení bylo vysoké. Pravděpodobnost až 70%. Doporučili mi další vyšetření z plodové vody a pak přerušení těhotenství. To nezvládnu !! Tak moc jsme se těšili! Tak dlouho čekali.  Ale přivést na svět postižené dítě? Tak tu sedím a tečou mi slzy.Pořád si říkám,že se pletou, že to není pravda.  Hladím v duchu své miminko a ptám se, co mám dělat?? Jak to vyřešit a neublížit? Nejraději bych na to vyšetření vůbec nešla.     Představuji si, jaké by to bylo, přivést na svět třeba holčičku, s tímto postižením.
Mám strach. Nevím jestli zvládnu dát své dítě pryč a nevím, jestli se dokážu o takové dítě starat.

Kytičko, napiš. Prosím. Moc prosím.

Zdenka

Obrazek

21.9.2008
Moje milá Zdenko,
Už asi víš, proč se máš snažit přijmout tohoto človíčka s otevřenou náručí a srdcem plným lásky. Není to tak jednoduché jak se na první pohled může zdát. Dítě k tobě přišlo, a je připraveno stát se součástí velké proměny Tvé duše. Když ho přijmeš, plně změní Tvůj pohled na svět v mnoha oblastech. Zvýší Tvou citlivost k lidem, kteří jsou jiní. A přesto je v jejich srdci láska, cit a často i umělecký talent.
Tito lidé mají trochu odlišné myšlení,trochu specifický vzhled, vyžadují více péče a starostlivosti, ale jsou to veselé a  velmi milé bytosti. Jsou schopni se naučit číst a psát a zařadit se do společnosti. Samozřejmě vím,že jsou i těžší formy.

Také je pravda,že toto postižení přináší i další možné zdravotní komplikace, jako je postižení srdce, sluchu a podobně. Toto dítě Ti pak vezme veškerý volný čas.Budeš se muset vzdát všech koníčků a zálib. Nebudeš mít čas realizovat sama sebe. Všechno budeš muset přizpůsobit zvýšeným potřebám dítěte. Ale když toto dítě nepřijmeš, připravené místo ve Tvém srdci navždy zůstane prázdné. Zbude jen ticho. Zbudou Ti prázdné dlaně a spalující touha hladit to malé bezbranné tělíčko a cítit jeho lásku a oddaný pohled. Jeho prstíčky se nikdy nedotknou Tvé dlaně. Jeho rty na Tebe nebudou moci zavolat. Nebudou smět zašeptat slova, které už nikdy neuslyšíš, protože navždy umlknou v němém výkřiku. Jak těžké je to rozhodnutí. Mám kamarádku,která má dítě s DS a vím,že by svého Vojtíška nikdy za nic na světě nikomu nedala. A pokud Tě zajímá, co si o tom myslím já, ztotožňuji se s tímto názorem. 
Lidé s Downovým syndromem jsou rovnoprávné lidské bytosti, které mají všechna přirozená lidská práva a stejnou lidskou důstojnost a hodnotu, jako všichni ostatní  .....

Zdenko,Ty jsi příliš citlivá, neuneseš své rozhodnutí vzdát se toho dítěte. A já vím,že už teď v tuto chvíli přemýšlíš, jak to všechno zařídit,aby mohlo k Tobě přijít. Protože ten kdo nechce, hledá důvody, ale ten kdo chce hledá způsoby. Zdenko, stále je tu 30% naděje, že se nic takového nestane. Ty máš stále možnost volby. A já už tuším, jak se rozhodneš. A přeji Ti hodně síly, lásky a trpělivosti. Objímám Tě. Vím,že Tvá náruč, nezůstane prázdná.

S láskou Kytička

 

Obrazek

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dítě je dar

(Pírko, 29. 9. 2008 12:04)

Milá Zdeni..četla jsem tvůj příběh,myslím, že si tuhle zkušenost máš projít z nějakého důvodu, myslím, že se ti narodí zdravé děťátko, síla modlitby je opravdu silná a děvčata tu o ní už psali.modli se za své dítě, zkus myslet pozitivně a užívat si těhotenství, věř, že vše dobře dopadne..Přeji tobě i děťátku hodně štěstí a lásky..

a moje zkušenost

(saša, 28. 9. 2008 17:58)

Já vím-je to moc těžké rozhodování,moje švagrová,když byla v těhotenství na vyšetření plodové vody-tak jí řekli,že bude mít hodně,hodně postižené dítě,že bude ležák,který nebude chodit,mluvit,celý život závislá na druhých lidech...a že bude uolně nejlepší jít na potrat.Moc jsme to obrečeli celá rodina,ale rozhodnutí bylo na nich....a oni se rozhodli dát miminkovi šanci se narodit-i za cenu toho,že bude postižené...švagrová předčasně porodila,Nikolka měla necelých 50dkg...ale byla a je naprosto zdravá holčička...jen je hyperaktivní,což je v dnešní době spoustu dětí....i lékaři se mohou někdy mýlit-vždyť to jsou jen LIDÉ!Držím pěstičky,aby všechno dobře dopadlo

moje zkušenost

(Mirek, 28. 9. 2008 17:47)

Paní Zdeňko, vyrůstal jsem vedle lehce postižené sestry,byla způsobilá vychodit základku, pracovala a byla schopná se socializovat, ale trpěli jsme celá rodina,protože limity a schopnosti všech ,asi jako my tehdy ,budete muset nastavit a srovnat dle schopností vašeho dítěte.Já jsem např. za celé dětství neměl kamarády, všude se mnou byla Jaruška, ostatní děti ji nepřijaly,mamka si musela občas odpočinout tak to bylo na mě,moc nevěřte těm idylkám, co tu píšou čtenářky, moje zkušenost je prostě jiná. Na modlitby bych moc nevěřil(nejsem ateista, ale ani nevyznávám víru, žádnou), ale Down je porucha v chromozómové stavbě, to není chřipka nebo výrustek, co se dá odstranit.Hodně štěstí, ale fakt to zvažte a doktory bych nepodceňoval, zbytečně Vás nechtějí děsit, proč , že.M.

I já se budu modlit

(Susila, 28. 9. 2008 7:54)

Milá Zdeni!Vše na světě má svůj smysl,možná si jen máš projít touhle nejistotou.Budu se modlit za Tebe i Tvoje děťátko.Andělé jsou úžasní pomocníci a ochránci a já věřím,že se narodí a bude zdravé.S láskou Martina

přeji ti duševní sílu a nezlomnou víru

(Dana, 26. 9. 2008 9:17)

s tím překonáš vše a nakonec budeš šťastná. Prostě nedej na to čím tě doktoři straší. Oni mají jen a jen podezření ale jisti si nejsou nikdy ničím. Uvidíš, že děťátko bude naprosto v pořádku, jen tomu musíš ty věřit. Pokud se obrníš strachem, že bude postižené, tak bude, ty si to přivoláš a té přání se splní. Nezapoměň na sílu myšlenky. Co si opravdu ale opravdu z čistého srdce a sláskou přejeme, tak to se vyplní. Pokud si ale srdce naplníš obavami a strachem, tak se ti splní to.
Proto ti přeju hodně síli nepodlehnout obavám a hodně lásky a víry v srdci pro zdravé miminko.
Já osobně chci taky ještě miminko, a jsem naprosto přesvědčená, že bude zdravé. A tak bude. Naše přání se přece plní.
Věř, že andílci pro tebe udělají vše co si budeš přát. Proto si přej a měj jen samé krásné a láskyplné myšlenky.

Jana

(zdravé miminko, 26. 9. 2008 8:04)

Milá Kytičko, Zdeničko a všichni dobří a hodní se snahou pomoci. Děkuji Daně za její prosby o modlitby, za její čisté srdce a sílu a modlím se také za zdravé miminko. S láskou Jana

Síla modlitby

(Dana, 26. 9. 2008 1:21)

Drahá Zdeničko,
každý,kdo prohlíží stránky kytičky ví,že jsou věci mezi nebem a zemí.Všichni víme,že kolem sebe máme plno pomocníků,našich strážných andělů.Jsou s námi stále a je jich ještě více,když je potřebujeme a poprosíme je o pomoc.
Věřím,že se Tvoje děťatko narodí zdravé,když se budeš modlit a prosit o jeho zdraví a boží požehnání.
Několikrát jsem se přesvědčila,jak úžasná a nekonečná je síla modlitby.
Nevím,jestli mám v sobě nějakou zvláštní sílu,ale vymodlila jsem si už hodně menších,či větších zázraků.Napíšu jen dva poslední.
Naše teta(úžasnej člověk),která se po nekonečně dlouhé době dočkala nové ledviny(transplantace)se bohužel nemohla radovat dlouho.Tělo ledvinu nepřijalo,zdravotní stav byl kritický.
Bylo mi to tak líto,šla jsem se pomodlit do kostela,zázrak se stal, a teta šla třetí den domů.
Minulý měsíc jsem byla na poutním místě v Turzovce,kde se zjevila panenka Marie.Je to od nás pěkný kus cesty(400km).Přijeli jsme bohužel na místo až v noci,nocleh jsme nesehnali,nocovali jsme v autě.Celičkou cestu i noc byla neskutečná průtrž mračen a bouřka.Bohužel i ráno,když jsme se zvbudili,nebylo pro déšť ani vidět z auta.Nebe bylo úplně zatažené i s deštníkem by člověk během několika vteřin promokl na kůži.A moje modlidba byla tak prostá a vlastně i směšná,když si vzpomenu na tu průtrž a černé nebe-modlila jsem se,aby přestalo pršet.......a ono světe div se do třech minut,jako když mávne kouzelným proutkem pršet přestalo a celý den už ani nekáplo.Bylo to úžasné.
Tím vším chci Zdeničko říct,že zázraky se dějí,jen si o ně musíme říct.Je jedno,jaká to bude modlitba,jen musí jít ze srdce a já prosím každou dobrou duši,která si přečte tyto řádky-pomodlote se prosím za Zdenku a její miminko,čím nás bude více,tím spíše se nám to podaří.
Zdeničko,věřím,že se miminko narodí zdravé,budu se za Tebe modlit Dana

Paní Zdeně

(Anna, 25. 9. 2008 22:31)

Zdeno, na každý způsob chtějte od lékařů co nejvíc upřesňujících výsledků z vyšetření,jenom tak se dá zjistit jaká je situace,hlavně se nebojte a už vůbec nepodléhejte panice dokud nemáte kompletní testy .Přeji Vám hodně štěstí , pohodový průběh těhotenství a úplně nejvíc zdravé děťátko.

Držím palce a želám pevné nervy!

(Lucia, 25. 9. 2008 21:38)

Ahoj Zdenka,

chodím na túto stránku už asi 4 mesiace, lebo práve vtedy sa aj mne zmenil život. Po bezproblémovom tehotenstve sa mi predčasne narodila dcérka. Zistili, že má vrodenú vývinovú chybu mozgu - nemá vyvinuté mozgové závity. Asi vieš, čo to všetko znamená. Veľa času som preplakala, zisťovala, ako jej pomôcť a hľadala spôsob, ako ďalej žiť. Nehovorím, že som sa s touto situáciou vyrovnala, to sa nedá. Ale keď sa na mňa to moje dievčatko usmeje, zabúdam na všetky problémy, ktoré nás čakajú. A ver, že nás ich čaká veľa. Už teraz sme jeden aspoň zatiaľ prekonali - epileptické záchvaty. Nemysli si prosím, že ti chcem dávať rady, to rozhodne nie. A vôbec si nechcem predstavovať tú ťarchu rozhodovania, ale ver mi, tvoja dcérka ti do života prinesie veľa radosti. Či sa narodí zdravá, alebo nie. Budeš ju chcieť chrániť a rozmaznávať ako ja tú svoju. Príšerne to bolí a nikdy neprestane, ale ber to tak, že tvoja dcérka má šancu naučiť sa chodiť, povie ti mama, bude sa vedieť vypýtať cikať...
Držím ti palce v tvojom rozhodovaní a verím, že sa rozhodneš správne.
A nezabúdaj - budete na to dvaja!
L.

Věřím......

(Pája, 25. 9. 2008 19:56)

Zdeničko, věřím, že se Ti narodí zdravé miminečko a že budete mít všichni z něho radost. Moc Vám to přeji a posílám hodně sil. Až se Ti človíček narodí, pošli nám fotečky, bude určitě moc krásný. Tak hodně štěstí a krásné dny plné lásky

Zdence s láskou

(Jana, 25. 9. 2008 19:45)

Milá Zdeni,
taky se musím připojit k ostatním. VĚŘ KYTIČCE. Uvidíš, že všechno dobře dopadne. Přece to, že řekla, že budeš mít potíže s přijetím holčičky neznamená, že se narodí opravdu s DS. Může to být jen zkouška jak to zvládneš. A já věřím, že určitě dobře, že máš dost síly. Modli se k andílkům a ničeho se neboj. Přeji ti krásné dny a hodně štěstí a lásky.

Zvládneš to Zdeni,

(Pavla, 25. 9. 2008 19:10)

věř Kytičce. Děťátko v Tobě probudí novou sílu a velkou lásku a t Tou to zvládneš. Nedokážu se vžít do Tvé situace úplně, ale věřím Kytičce a tomu, co Ti napsala. Drž se a zkus odevzdávat problémky a starosti andílkům. Všude čtu, že mají radost, když jim je odevzdáme a naše mysl je volná. Tak k nám může více proudit láska a světlo! Už jen krásné dny Ti přeji

Dět´átko s DS

(Lenka, 25. 9. 2008 16:05)

Milá Zdeničko,přečetla jsem si tvůj příběh a komentáře k němu psané .Jsem též toho názoru,že si to dítě máš nechat. Máme v rodně holčičku s DS a musím uznat ,že je to bytost plná lásky. Naučila se číst,psát...zkrátka vše,co zdrávé děti.Navíc má veliký talent na zpívání,recitaci.Je to zlatíčko celé rodiny se srdíčkem otevřeným všem...

Síla Boží milosti

(Zdenka, 25. 9. 2008 13:07)

Milá Zdenko, přečetla jsem si tvůj příběh a tím vlastně i tvůj momentální osud.
Protože jsem také Zdenka, zkusím tě oslovit. Víš milá Zdenko, věřím v Boha. Nikde to nikomu nevykládám na potkání, do kostela chodím sama, pomodlit se. NIkdo mě k tomu nevedl, rodiče byly nevěřící. Jen babička mě kdysi jako malou do kostela zavedla. Moje víra se ale objevila až v dospělosti. Zesílila až vlastní děti odrostly. Pak jsem začala vnímat kolem sebe zázraky. A o tom ti chci napsát. Nikdo nezná vůli Boží, ale jedno vím, modlitbami, ale upřímnými tj. pronášenými srdcem, může tvé "utrpení" být zmírněno nebo dokonce úplně odpuštěno. Je jen na tobě, jak se ke všemu postavíš.
Přeji Ti, aby tvoje srdce plné lásky, pochopilo "proč toto vše máš učinit".
A aby tvá víra byla trochu větší, mohu sdělit, že jsem četla, jak se jedné mamince mělo také narodit postižené dítě, ale upřímnými modlitbami, prosbami a hovory s dítětem se stal zázrak, porodila zdravé dítě. To je ta milost BOží.
Měj se krásně.

Odmítla jsem dítě

(Zdence, 25. 9. 2008 11:08)

Milá Zdenko,neměla jsem mít sice postižené dítě,ale z mnoha důvodů jsem dítě odmítla,věř,že v srdci jsem měla prázdné místo spoustu let,moc to bolelo a často jsem si to vičítala,dnes vím,že tahle dušička je tady a dokonce v mojí rodině.Přeji Ti,aby Tvoje rozhodnutí bylo zprávné.Posílám hodně síly a lásky.Držím palce.Channah

Podobná situace

(Zdence, 25. 9. 2008 8:48)

Milá Zdenko,i já jsem se rozhodla, že Ti napíši svůj příběh, protože jsem byla v podobné situaci jako Ty. I mně u prvního dítěte zjistili velmi vysoké riziko postižení dítěte DS. Byl to pro mě šok, ale ve skrytu duše jsem cítila, že si to miminko přes nepříznivé prognózy doktorů určitě nechám. Hodně jsem s mým miminkem komunikovala a nepřipouštěla si, že bude postižený. Narodil se mi krásný zdravý chlapeček, dokonce velmi nadaný ve všech směrech. Budu na Tebe moc myslet, aby ses rozhodla správně. Andílci ať Tě provázejí! Miška.

Naděje

(Zdence, 25. 9. 2008 7:47)

Milá Zdeni ,hned po přečtení jsem Ti musela napsat .Když jsem čekala své druhé dítě ,dostala jsem taky špatné výsledky Daun.syndrom. To víš ,že mě to vylekalo,ale nevadilo mě to.Moc jsem se těšila a mluvila s malým jako se zdravým a narodil se úplně zdravý bez Daunu...musíš se chytnout naděje.A ještě jsem pracovala s dětmi s Daunem a jsou to zlatíčka .Držím pěsti a vím ,že se správně rozhodneš. Lenka.

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 12
Celkem: 3257225
Měsíc: 16249
Den: 659