Jdi na obsah Jdi na menu

CO MŮŽE BÝT HORŠÍ, NEŽ SE DÍVAT, JAK MÉ DÍTĚ TRPÍ?

12. 6. 2009

ObrazekMilá Kytičko,

Ráda bych se s Tebou poradila a doufám, že díky Tobě naleznu odpověď na otázky, které na mně doléhají. Předně je můj život, z mého pohledu začarovaný kruh.

Už jako dítě jsem byla těžce nemocná. Takový človíček potácející se na hranici života a smrti. Mé tělo přesto těžké onemocnění ustálo a i když mi po operaci zůstala jen polovina plic, žiju.

Poslední dobou si ale připadám nemilovaná, zbytečná, neschopná najít si člověka, který by o mně stál a byl mi oporou. Cítím se slabá a vyčerpaná. Jsem sice vdaná, ale s manželem udržujeme společný vztah, spíše z vytrvalosti a setrvačnosti, než z lásky, která časem už vyprchala, v zavalení starostmi, které jsme měli. Připadá mi, že nemám vůbec žádné sebevědomi,. Vždycky jsem se styděla za svůj vzhled, přestože mně mé okolí ubezpečovalo, že jsem moc hezká. Mužům vůbec nerozumím, nechápu jejich chování a časem všechny vztahy skončí stejně. Už nevím jak dál.

Nevím, jestli se mám ve svém životě vůbec na co těšit. Potkám ještě nějakého muže, který si mně bude vážit? Kytičko, myslíš, že bys mohla kouknout na mé děti? Jednomu z nich se zdravotně příliš nedaří. Nechci Tě ovlivňovat, abych nezkreslila Tvůj nadhled. Jen podotýkám, že mám dva dospělé syny. Marka a Petra. Jedná se mi o zdravotní stav hlavně Petra.

 Děkuji.

Marika

 

Obrazek

Drahá Mariko,

Obrázky, které jsem nakreslila při napojení na Tvou osobu, vypovídají mnohé o Tvém pohledu na sebe. Příliš se podceňuješ. Žiješ v jakémsi stínu. Nemáš ráda sama sebe. Něco ve Tvém životě Tě posunulo na hranici bezcenosti. A  to by tak nemělo být. Jsi jako strom, který přináší dobré ovoce, ale tyto sladké plody jsou ukryty příliš vysoko, než aby je mohl někdo ocenit. Vytvořila sis bariéru kolem sebe a vytváříš negativní vibrace, které odrazují zájem mužů.

V každém člověku je ženská a mužská energie Jing a Jang. V tobě je ale příliš mužské energie.

Muži to poznají. A ty nedokážeš v sobě probudit ženskost v pravém slova smyslu. I když Tě zajímají pouze muži, neboť Tvá sexuální orientace je v pořádku, máš v sobě myšlení spíše mužského charakteru. Příliš mnoho logiky a pragmatického chápání. To je potřeba změnit.

Nejsi tou křehkou bytostí, která se schoulí do klubíčka a nechá se konejšit, utěšovat a rozmazlovat. Ty chceš být rovnocenný partner, který, aby neukázal svou slabost, nikdy neodkrývá své slabiny a nedostatky. Zakreslené čakry ukázaly bloky a zásadní problém je ve druhé a třetí čakře.

Dále vidím špatnou činnost tvého zažívání hlavně střev. Doporučila bych důkladnou detoxikaci,omezení konzumace masa na minimum. Zkvalitnit pitný režim, vysadit kávu a alkohol.

Blok v krční páteři může vyvolávat jednak bolesti hlavy, jednak pocit zastavení Tvého života a setrvávání na mrtvém bodě, tedy jakousi stagnaci. Blok v srdeční čakře je velký. Je to zklamání z citu, který stále bolí. Je to nevyrovnaný citový vztah s nějakým mužem. Ten muž má světlé vlasy. Požádej o odpuštění jeho duši.Musíš odpustit také sama sobě. Tvé čakry zharmonizuji, tím začneme a budeme pokračovat dále v naší komunikaci. Je potřeba změnit Tvé myšlenky a začít se mít víc ráda. Mariko, co se týká Tvých dětí, neměla bych zasahovat do jejich energií, přesto jsem cítila, že bych to tentokrát udělat měla. Má první otázka: „Jaký jsi měla porod?“ Vidím tu dost značný problém.“ Petr se mi totiž zakreslil s naprosto disharmonickými čarami. Jakoby byl vrostlý do země a odkázaný na pomoc druhých. Jeho čakra č. 5 je téměř uzavřená. Vidím velký problém v komunikaci. Taktéž blok ve čtvrté čakře je značný. Zdá se, že spolu nemáte harmonický vztah. Ten chlapec není nejspíš mentálně v pořádku. Je mi to líto. Toto je velmi vážný stav. Omezenost pohybu a taktéž stagnace. To je obrázek, který vidím.

S láskou Kytička

Obrazek

Milá Kytičko,

Předně bych Ti chtěla ulehčit Tvůj pohled. Porod opravdu proběhl dříve než měl a něco se stalo špatně. Narodily se mi dvojčata, dva chlapci, Marek a Petr. Péťa je bohužel opravdu mentálně postižený, navíc má silnou vadu řeči, takže komunikace je opravdu složitá. Překvapila mně ta Tvá věta o tom, že je vrostlý do země. Možná se ti jen prolnuly energie obou mých chlapců současně.  Petr se pohybuje, i když díky jeho mentálnímu postižení musel být trvale umístěn v ústavu.

Marek je mentálně v pořádku, ale to on je tak trochu vrostlý do země. Je totiž ochrnutý. Jeho pohyb mu umožňuje invalidní vozík. Není lehké se s tím smířit. Péče o dvě postižené děti mi zabírala můj veškerý volný čas na dlouhou řadu let. Píšeš,že jsem žila ve stínu. Pokud se tento stín, který má podobu postižených dětí odkázaných plně na mou péči, tak dá nazvat, pak jsem v něm žila a dodnes žiju. Umístění Petra v ústavu nesu těžce, ale lékaři mi jinou možnost nedoporučili. Byl až do svých 16 let s námi doma a stále si nejspíš za ty tři roky nezvykl. Hodně zhubl a šel zdravotně i psychicky hodně dolů. Když ho vidím, mé srdce se svírá bolestí. Vyčítám si, že není s námi doma.

Není ale jiná možnost. V pubertě se to všechno hodně zhoršilo. Při poslední návštěvě, když jsme ho na víkend přivezli domů, ležel na mé posteli a z očí mu stékaly slzy. Řekl pouze jedinou větu: „ Máš mně ráda?“ 

Víš,Kytičko, tolik to bolí. Jak se s tím smířit? Chtěla bych, aby byl s námi, ale nejde to.

Toto si nejspíš mám odpustit a požádat o to stejné i Petra. Potřebuji se smířit s vědomím, že jsem odložila své dítě, které mně potřebuje. Moje děti se mi narodily až v mých třiceti letech, opravdu jak píšeš,že mám více mužské energie, mám více mužských hormonů, jak prokázala řada vyšetření před otěhotněním. Nejsem jako žena šťastná.

Děkuji za Tvůj pohled, budu pracovat na změně svých myšlenek. Budu více myslet na sebe. Možná je nejvyšší čas. Přesto zůstává otázka, proč se to muselo stát zrovna mně?

Marika

Obrazek

Drahá Mariko,

Děkuji za Tvé vysvětlení. Mám slzy v očích. To je hodně těžký životní úkol. Vzpomněla jsem si na jednu paní, která si u mě nedávno stěžovala a řekla :“Co může být těžší, než mít postižené dítě a dívat se na to, jak trpí.“ Dnes bych jí nejspíš odpověděla, že ještě těžší může být péče o  dvě takové děti. Ty jsi to ale ustála. Pečovala jsi o své syny jak nejlépe jsi dovedla. Nesmíš se trápit výčitkami, že Tvé dítě je v ústavní péči. Je třeba si uvědomit také fakt, že žádný člověk tu není věčně.

Mentálně postižený,dospělý člověk v pozdějším věku, který je zvyklý na domácí péči, pak velmi trpí odchodem rodičů a umístěním v ústavu. Ulehčila jsi mu to. Já vím, že to bolí. Ale syn se časem přizpůsobí a zvykne si. Těmto dětem to trvá trošku déle, než si zvyknou. Je pořád Tvým synem. Milujícím a čekajícím na Tvou lásku. Ptáš se proč k tobě přišly tyto dvě zcela zvláštní děti, které úplně změnily Tvůj život a pohled na svět?  Když se podívám na Tvůj minulý život, vidím v něm spoustu Ega a arogance. Vidím muže, který byl nelítostný a necitelný. Tvá duše se toužila změnit a toto je velmi účinný způsob.

Přijmout postižené dítě, věnovat mu kus sebe, to je ZKRATKA  ve vzestupu duše. Ve tvém případě zkratka dvojnásobná.

V tomto životě jsi zlatíčko, krásně a pokorně poklekla, přijala svůj úděl matky. Vše co jsi měla jsi dala svým dětem. Co je vlastně nejcennější v našem životě ?  Láska, kterou rozdáváme a přijímáme, a čas, který nám byl dán. Ty jsi vzala do svých dlaní všechen svůj čas i lásku a rozdala jsi tyto vzácné dary beze zbytku svým dětem. Vím,že se bojíš samoty a stáří, bez vnoučat. Bez pohledu na šťastné rodiny svých dětí a to v tobě navozuje pocit beznaděje. Věř, že kolem Tebe jsou další duše, které čekají na Tvou lásku a jsou připraveny Ti pomoci. Tvůj druhý syn Marek je Tvá cesta, která bude pokračovat. Bude naopak Tvou oporou v pozdějších letech.

Je mnohem silnější, než se na první pohled zdá.

Přeji Ti sluníčkové dny plné lásky a harmonie a síly, kterou potřebuješ.

S láskou Kytička

Obrazek

 

Komentáře

Přehled komentářů

Marika!

(Jana, 18. 6. 2009 9:46)

Obdivujem ťa, že si to všetko zvládla. Si úžasná.

Drž se! Jsi skvělá!!!

(Marie Jana, 16. 6. 2009 16:04)

Po přečtení tohoto příběhu jsem si uvědomila, jak je krátkozraké se neradovat z úplně obyčejného zdravého žití...
Děkuji za upřímnost a otevřenost. Jste silní v pravdě! Hodně radosti a lásky přeji ze srdce všem

Cesta

(Zuzka, 16. 6. 2009 11:59)

Milá Maričko,posílám Ti Světlo Slunce a Ochrany do Tvé milované Rodiny v celé linii času. s vděčností Zuzka

Pro Mariku

(Jana, 15. 6. 2009 10:08)

Milá Mariko,
moc Ti přeji, abys brzy našla cestičku JAK DÁL a aby se Tvůj život stal radostnějším. Velký obdiv Tobě !!! Večer zapálím svíčku pro Tebe a Tvé syny.

Naspis

(Annnnnn...., 14. 6. 2009 11:40)

Milá Marika, přes všechny těžkosti,které máš a klobouk dolům skláním se před těbou jak to vše zvládáš, tak mně napadá, proč hledat jiného muže, proč nenajít a neobnovit lásku v srdci v u sebe a u muže, a kterým máš děti a kterým jsi vdaná,vždyť jsi toho tolik dokázala, proč bys nedokázala postupně s trpělivosti, asamozřejmě bez sebeomezování, myslím tím prostozu lásku....

Hodně síly!!!

(Ivča, 12. 6. 2009 23:46)

Naše životy mají poměrně dost společného, ač každá jinou situaci. Myslím, že jsi ještě silnější, než já. Přeji mnoho štěstí v dalším životě.Ivča

...povzbudenie

(Katarinka, 12. 6. 2009 22:19)

Mila Marika...
ked som si docitala tvoj pribeh, nasla som vela zhody s mojim zivotom...Tiez mam mentalne postihnuteho syna a viem presne ako trpis..Tiez je to viac-menej vsetko na mne..-asi to tak musi byt.Zial-u teba je to znasobene...Viem presne ake pocity viny prezivas ze si ho umiestnila do ustavu.Moj tam zatial nastastie nie je...ma zatial 19 rokov..Tiez ma trapi co s nim bude-ked ja tu uz nebudem, a ci robim pre neho dostatocne vsetko aby bol stastny...to je proste kolotoc myslienok ktore niekedy neviem ustat a z ktorych som dost unavena a niekedy aj zufala..Viem ako sa zvijas medzi vycitkami svedomia a zaroven svoju obhajobou-urobila som vsetko pre moje dieta aby bolo stastne?Na tuto otazku snad nikdy nenajdeme odpoved...vzdy sa nam to zda malo a zakazdym o sebe pochybujeme...
Ja ti len mozem popriat klud v dusicke...a vela lasky v tvojom a synovych srdieckach...

Povzbuzení

(Ivana, 12. 6. 2009 22:13)

Milá Mariko,
Tvůj životní příběh mě dojal. Jsi silná a statečná žena a hlavně milující matka. Přeji Tobě i Tvým synům hodně lásky a taky hodně síly a trpělivosti.Jsi opravdu skvělá, když zvládáš tak těžký životní osud. S láskou objímám Ivana

povzbuzení

(Šárka, 12. 6. 2009 21:08)

Milá Mariko,
jsi opravdu moc silná žena. Přeji ti, aby ses naučila mít ráda i sama sebe, zasloužíš si to, za péči a lásku, kterou věnuješ svým dětem. Rozdávej úsměv, uvidíš, že okolí ti ho rádo vrátí a vzniknou nová přátelství. Úsměv a porozumění boří zdi.
Přeju harmonické dny plné lásky a porozumění,
Šárka

Obdiv

(Lenka, 12. 6. 2009 16:43)

Milá Mariko,
po přečtení tohoto článku Ti musím napsat,že jsi silná žena a obdivuji tvoji sílu .Prosím andílky,aby Ti tvojí cestu ulehčili a věřím,že navzdory všemu budeš šťastná,držím palce Lenka.

Ahoj Marika

(Deni, 12. 6. 2009 15:24)

Z celeho srdca Ti prajem aby si bola stastna. Dojal ma Tvoj pribeh, pomodlim sa za Teba a Tvojich blizkych a posielam pozitivnu energiu.

Úžasné ženě

(Pavlína, 12. 6. 2009 12:57)

Milá Mariko, Tvůj příběh mě moc dojal, děkuji Ti, že jsi tak silná, láskyplná, prostě Ty. Posílám Ti sílu, lásku a přání štěstí, které bude naplňovat tebe, něžně Tě bude hladit po srdíčku a dušičce a Ty budeš zářit jako sluníčko. Máš těžký úkol, který si mnoho z nás neumí ani představit. Tak moc silná jsi maminka. Tvůj příběh mi vhrnul do očí slzy, kéž by človíček mohl pomoci ... Děkuji Ti za to jaká jsi, moc si vážím toho, že jsi se o tuto svoji cestu životem podělila s ostatními. Milá milujícíc a silná maminko, víš mnohem víc, víc než jsi do teď věděla. Kytička je naše Světlo. Poznáváme souvislosti a uvědomujeme si mnohé. A pokud budou mít lidičky místečko pro lásku, cit a slzičky, pořád bude láska silnou a všemohoucí i tady, protože se s láskou dá měnit svět a hory přenášet.
Posílám pohlazení a poděkování, skláním se před Tebou a Tvými chlapci...děkuji
Pavlína

Milá Mariko

(Ivka, 12. 6. 2009 12:28)

s úctou se před Vámi skláním a obdivuji Vaši sílu a odhodlání, a to o to víc, když trošku vím, jaké to je, mít tak těžký úděl. Nemám zkušenost osobní, to moje babička se starala o svoji ochrnutou dceru, tedy moji tetu.
Moc na Vás i Vaše syny myslím a přeji vám v životě už jen to krásné. Také Vám držím pěstičky a posílám objetí.
Ivka

Mariko

(Alena, 12. 6. 2009 12:11)

odbdivuju Tě a skláním se před Tebou. Musíš být nesmírně silná žena. A žena jsi, protože tohle by chlap nevzládl:-).
Trošinku vím, co to je starat se o mentálně postižené. Pracovala jsem v denním stacionáři, kam tito lidé docházeli. Když přijdou poprvé bývají vyděšení a uzavření, ale po nějaké době si zvyknou a už si nedovedou představit, že by tam chodit neměli. Navážou nová přátelství a kamarádství, baví je práce v dílnách, při které se mohou rozvíjet. Začnou se více otevírat a zvýší se jim sebevědomí.
Věřím, že i Tvůj syn si zvykne. Hodně Ti to přeju, a také, aby ses už netrápila, byla šťastná a začala se konečně věnovat sama sobě. Zasloužíš si to víc než kdo jiný.
Zapálím teď za Tebe a Tvé syny svíčku s přáním šťastnější budoucnosti.
Alena

Obdiv

(Iveta, 12. 6. 2009 10:53)

Milá Mariko, máš můj velký obdiv a hlubokou poklonu, mě se dvojčata narodila /kluci/ jako třetí v pořadí, denně jsem se modlila, aby byli zdraví, když už je jich tolik,dneska muhu jen děkovat Bohu. Teď mám nejvíc starostí s nejstarším synem, ale to je z jiného soudku a na dlouho

Maričko,...

(Eva, 12. 6. 2009 10:46)

došla jsi až sem, máš v sobě tolik Lásky-nepřestávej doufat, jsi báječná žena a věřím, že najdeš co hledáš. Posílám lásku a objetí Tobě i Tvým synům

Síla lásky...

(RenataJ, 12. 6. 2009 10:30)

člověk si myslí,jak těžký má život,když čtu ale tvé řádky ... nemám slov...
Buď silná Maričko !!!
Lásku Tobě a Tvým synům !!!

Vyjádření obdivu........

(Jana, 12. 6. 2009 10:27)

Milá Mariko,skláním se před Vámi, Váš osud je velmi těžký a Vy si zasloužíte veliký obdiv.Sama mám dospělá dvojčata a vím, jak náročná byla jejich výchova i bez starostí, které se přidaly u Vás. Přeji Vám i Vašim chlapcům hodně síly, lásky a Boží pomoci. Držím Vám všem moc palečky a posílám Vám hodně světla a lásky na Vaší další cestě. Jste velmi silný člověk, hodně hodně štěstí, mám Vás ráda .......Jana

Mariko obdivuji tě a přeji......

(Marcela, 12. 6. 2009 9:43)

Milá Mariko,obdivuji tě a smekám před tebou,jsi vzacná žena a matka,neboj se jak Kytička psala,určitě přijde doba,kdy i ty se začneš smat a Tvé srdce se naplní láskou,přeji tobě i klukum,hlavně Petřikovi,moře lásky,protože ta jedina nam zustavá!Drž se Mariko a sluníčko vyjde,neboj se, nevzdávej to!!!ze srdce ti přji upřimnou lásku a posilam ti modlitbu pro kluky i pro tebe!ještě jen podotknu...lidé řeší tak nepodstatné věci,ty neseš takové břemeno!Mariko držím ti pěsti!Mějte se krasně a stačí se jen někdy usmát a je ten život lehčí a hezčí....Marcela

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 5
Celkem: 3257126
Měsíc: 16256
Den: 650