Jdi na obsah Jdi na menu
 


KDO SE BUDE HUDEBNĚ PODÍLET NA MÉM CD?

15. 1. 2012

Dovolte, abych vám představil muzikanty, kteří se budou podílet na mém prvním CD.Díky souhře krásných náhod se mi podařilo sehnat opravdu skvělé lidi....

Marek Novotný
v roce 2010 dokončil “master studies” v oboru jazzové kompozice a aranžování na University of Massachusetts – USA, na které získal plné stipendium Studoval zde pod vedením nositele ceny Grammy Jefrey Holmse a současně vyučoval obl...igátní jazzový klavír. V roce 2007 získal roční stipendium norské vlády ke studiu jazzového klavíru na University of Stavanger – Norway. V roce 2007 získal titul PhD. v oboru hudební teorie. V letech 2002-2010 působil jako odborný asistent na katedře hudební výchovy (posléze KVU) na Univerzitě J.E.Purkyně v Ústí nad Labem, kde mnoho let vedl univerzitní orchestr, pro nějž psal veškerá aranžmá. Za posledních 10 let byl členem mnoha hudebních ansámblů. Spolupracoval například s Feng - Yün Song, se kterou se zúčastnil koncertního turné po Číně, kde Trio PUO a Feng - Yün Song získaly hlavní cenu na mezinárodním hudebním festivalu Chang - Sha/CHINA. Během své hudební dráhy spolupracoval v Čechách s různými hudebníky jako jsou Marcel Bárta, David Dorůžka, Ridina Ahmedová, Feng Jung Song, Gabriela Vermelho, Tomáš Hobzek, Petr Tichý, Luboš Soukup, Petr Dvorský, Tomáš Herian, Martin Novák, Martin Zbrožek. (V USA): Aubrey Johnson, Carl Clemens, Paul Lieberman, Bob Weiner. Po dokončení studia kompozice úzce spolupracoval s americkým filmovým skladatelem a producentem Alexandrem Jankem (Moje Tlustá Řecká Svatba, Man on the Moon). Během svého pobytu v New Yorku se stal soukromým žákem jednoho z nejlepších světových jazzových pianistů Freda Hersche. Se svými hudebními projekty koncertoval v Německu, Norsku, Dánsku, Velké Británii, USA nebo Číně.

Petr Tichý kontrabas

Pochází z Jablonce nad Nisou, kde kdysi na jedné půdě našel starý kontrabas, opravil ho a propadl jeho kouzlu. Během studií na Konzervatoři Jaroslava Ježka se propojil s pražskou jazzovou scénou, na které se pohybuje dodnes. V současnosti hraje v kapelách NTS a Alvik nebo po boku Pavola Hammela. Účastní se také řady dalších, často alternativních projektů (Feng-jün Song, Sylvie Krobová aj.).

Marian Petržela *bicí *drums
Narozen 1980 v Praze. Absolvoval dva cykly hry na klavír na lidové škole umění. Vystudoval gymnázium s hudebním zaměřením. Od svých 15ti let se věnuje hře na bicí nástroje. Nejprve jej vedl jeho otec Jaromír Helešic, nyní se rozvíjí samostatně. V 18ti letech začal profesionálně vystupovat. Prošel formacemi jako např. Cleanhead Philęs blues band, Impuls fusion group Zdeňka Fišera, Kush trio (jazz) nebo BluesEnds (fusion). Absolvoval Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a v současné době působí ve školství. Dále hrál v seskupeních Grape, Noise Pictures (free music improvisation) a skupině Romana Pokorného.

další muzikanty v současné době oslovuji....
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář