Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prověřovací cvičení JSDHO Olbramovice 30.11.2007

1. 12. 2007
Dne 30.listopadu v 17.18 hod. byl operačním střediskem HZS Kolín jednotce SDH Olbramovice vyhlášen SMS zprávami z modulu KANGA a sirénou poplach na požár skladu v areálu DZV NOVA Olbramovice.Nejednalo se o opravdový požár, ale o prověřovací cvičení, které bylo připravené velitelem jednotky.
Cílem cvičení bylo
prověření akceschopnosti jednotky, prohloubení znalostí členů JSDH obce. 

Při opravě hydraulického systému a výměně hydraulického oleje v nádrži tahače ŠT 180 pod přístřeškem skladu olejů, došlo k pádu přenosného svítidla do vypouštěcí vany s hydraulickým olejem.Následkem rozbití a zkratu svítidla se 50 litrů vypuštěného oleje ve vaně vznítilo.Pracovníci DZV s tahačem vyjeli mimo objekt a za pomoci práškových PHP se pokusili o likvidaci vzniklého požáru. Požár se dále rozšířil na dřevěný krov přístřešku a střechu skladu.
Jednotka vyjela s vozy CAS 32 Tatra 138 a DA 12 Avia 30 v počtu 12 členů.
Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár oleje, přístřešku a střechy skladu olejů. Na likvidaci požáru oleje byl nasazen 1 proud P3 na těžkou pěnu z přenosného přiměšovače, na zasaženou střehu 1 proud C po nastavovacím žebříku, 1 proud C na ochlazování skladu PB lahví a ochranu přilehlé buňky obsluhy čerpací stanice PHM. Hasební práce probíhaly v DT.
Po likvidaci a závěrečném průzkumu se jednotka vrátila zpět na základnu, kde bylo cvičení velitelem jednotky zhodnoceno a ukončeno.