Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plzeňský kraj 2020-2024

PLZEŇSKÝ KRAJ POD VEDENÍM KOALICE 

 ODS/TOP 09 - STAN s Josefem Bernardem - Piráti

 

USTAVUJÍCÍ ZASTUPITELSTVO PLZEŇSKÉHO KRAJE

 

Valenta, J.:        Úsvit "demokratické totality v Plzeňském kraji"

 

Etický kodex Zastupitelstva Plzeňského kraje

článek 5 - Výkon funkce

Zastupitel vykonává pouze jednu veřejnou funkci jako uvolněnou, za níž je poskytována odměna z veřejných prostředků.  V případě výkonu více uvolněných funkcí učiní zastupitel neodkladně, nejpozději však do 3 měsíců od vzniku tohoto stavu, kroky k jeho odstranění. Uvolněnou veřejnou funkcí se rozumí veřejná funkce uvolněného člena orgánů Plzeňského kraje, uvolněného člena orgánů zastupitelstva města či obce, poslance Parlamentu ČR a senátora Parlamentu ČR.

  •  k 17. 11. 2020 se týká hejtmanky PK a poslankyně Ilony Mauritzové (ODS), uvolněného předsedy Výboru pro dopravu ZPK a místostarosty Rokycan Jana Šaška (ODS), uvolněné předsedkyně Výboru pro regionální rozvoj ZPK a starostky Kozolup Michaely Opltové (STAN)

Koaliční Piráti: „Není přípustné, aby uvolněný člen zastupitelstva za Piráty zastával další uvolněnou funkci či byl jinak v rozporu s Etickým kodexem zastupitele Plzeňského kraje. Toto požadujeme i po všech případných koaličních partnerech. Osoby, které toto nesplňují lze zvolit pouze pod podmínkou, že se sami zavážou k tomu, že ukončí jinou uvolněnou pozici či napraví věc, která je v rozporu s Etickým kodexem zastupitele Plzeňského kraje".

 

20201121_154056.jpg

20201121_154126.jpg

20201121_154149.jpg