Jdi na obsah Jdi na menu
 


ObrazekBeran - 21.3. - 20.4.
Má obrovské množství energie. Nerad poslouchá, obtížněji se vychovává. Snadno krvácí. Rád soutěží. Je velmi nadšený a vzrušený. Je velmi ostražitý. Má sklony k netrpělivosti. Rád běhá.

 


ObrazekBýk - 21.4. - 20.5.
Je tvrdohlavý. Tíhne k pohodlí polštářů, dek a měkkých pelíšků. Je učenlivý a trpělivý. Velmi rád se krmí. Dává přednost pobytu doma. Je těžké poznat jakou má náladu. Rád se nechává opečovávat a hladit.

 


ObrazekBlíženci - 21.5. - 21.6.
Hodně štěká. Je velmi čilý a rád se učí nové kousky. Nevydrží v klidu. Neudrží dlouho pozornost. Má výmluvné a jiskřivé oči. Má prudkou povahu. Je neobyčejně zvědavý. Není příliš žravý.

 


ObrazekRak - 22.6. - 22.7.
Velmi svého pána miluje a je velmi pozorný. Snadno přibírá na hmotnosti. Někdy se mu nechce na procházku. Je velice něžný a laskavý. Má sklon k lenosti. Je často náladový a v krátké chvilce přechází z jedné nálady do druhé. Je klidný a tichý.

 


ObrazekLev - 23.7. - 23.8.
Občas se chová, jako by mu byl svěřen dohled nad domácností a bývá velmi despotický. Má silný ochranářský instinkt a velké sebevědomí. Pozornost a pochvala mu dělají dobře. Je svému páníčkovi neobyčejně věrný. Má osobní kouzlo. Někdy herec.

 


ObrazekPanna - 24.8. - 23.9.
Je neobyčejně čistotný. Je vybíravý, pokud jde o potravu. Je trpělivý. Rád se učí nové kousky a učí se je rychle. Snaží se pána potěšit. Nedává lásku příliš najevo. Bývá melancholický.
Je hodně všestranný. Je nezávislý.

 


ObrazekVáhy - 24.9. - 23.10.
Má kultivované způsoby. Je mistrem v umění přesvědčovat a většinou dosáhne toho, co chce. Nerad se pere. Má rád stálé pohodlí a klid. Tělesně není příliš aktivní. Je obvykle uvolněný a v pohodě. Jeho věrnost není příliš pevná. Není rád sám.

 


ObrazekŠtír - 24.10. - 22.11.
Obvykle je klidný a tichý. Často se zdá, že pozoruje dění, ale neúčastní se ho. Je citově trošku chladný. Má velice vyhraněnou povahu a je velmi tvrdohlavý. Učí se rychle a dokonale. Je velmi nezávislý.

 


ObrazekStřelec - 23.11. - 21.12.
Má silné zdraví. Je tělesně velice aktivní. Zdá se, že má nekonečné množství energie. Má vždy dobrou náladu. Je ušlechtilý. Snadno se znudí. Je obtížně ovladatelný. Je často velmi zvědavý a neúnavný. Nebojí se riskovat.

 


ObrazekKozoroh - 22.12. - 20.1.
Nerad se dělí o potravu. Je neobyčejně inteligentní. Je chladný, plachý a nedává najevo city. Má obtíže s navazováním vztahu s kýmkoliv – lidmi i zvířaty. Nerad si hraje. Pohybuje se spíše pomalu a s určitou dávkou obezřetnosti.

 


ObrazekVodnář - 21.1. - 19.2.
Je neobyčejně nezávislý. Má nepozorovatelnou přitažlivost. Je velice vytrvalý. Je nejistý, často reaguje nedůvěřivě. Zřídka zůstává klidný. Rád se sdružuje s lidmi i zvířaty. Je neobyčejně citlivý, ale může být citově nestálý.

 


ObrazekRyby - 20.2. - 20.3.
Je velmi jemný. Zdá se, že je něčím více než jen „psem“. Je velmi milující. Hodně spí. Je způsobný a nikdy se nevzteká. Je pánovi naprosto oddán. Je rád u vody či ve vodě. Rád se ukrývá pod nábytkem nebo na skrytých místech.