Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. 11. 2011

Květa Fialová - O štěstí a zázracích

Květa Fialová - O štěstí a zázracích

Nepročítá020110_54_130426.jpgm časopisy nikdy příliš náruživě a málokdy pročtu článek celý, ale nyní jsem přečetl a byl jsem překvapen. Jsem zvyklý, že hvězdičky a hvězdy showbyznysu přicházejí s lecjakými nápady, ale že i Květa Fialová (82), tedy dáma pokročilého věku, bude hýřit podivnými výroky, to mne docela zaráží. Ano, je dobré se radovat a prožívat štěstí, umět se radovat z drobných věcí co nás potkávají, ale…. No, to ale je obsaženo v těch výrocích, které mne v článku ponejvíce zaujaly (viz níže).

 

Receptář 11/2011     str.4

  • Ovšem vegetarián nejsem, když mi někdo předloží maso, neostýchám se. Na rozdíl od maminky, která byla budhistka a která odmítala pozřít i vejce, protože v něm je už zárodek života. Já jsem ale vlastně také budhistka.

  • Vůbec nejhorší heslo na světě je: Kdo nejde s námi, jde proti nám. To měli komunisti, katolíci a vůbec všichni vyznavači „jediné pravé cesty za světlem“.

  • Spoustu zdravotních problémů si ale lidi způsobují sami třeba kouřením či jinými jedy, například alkoholem, tedy nekvalitním.

  • Řada míst, o kterých jsme točili, byla spojena s magickými rituály, které křesťanští ideologové prohlašovali za pohanské. A ti muži nás ženy v duchu onoho hesla: „Kdo nejde s námi…“ v minulosti ocejchovali jako kněžky, čarodějnice a upalovali nás.  A přitom všechny ty pohanské oltáře a rituály jen sloužili k tomu, abychom oslavovali zázraky přírody okolo nás dané Stvořitelem, Kolikrát já v minulosti skončila na hranici!

  • Vždycky když mi něco je, tak je prosím, aby se tam, kam odešli, za mě přimluvili u Pánaboha. Ježíše tam nevidím na kříži, ale jako třiatřicetiletého fešáka, léčitele, který pomáhal lidem a měl kolem sebe jedenáct báječných kamarádů, kteří obohatili svět.

                                                                                                                                                       - miro -