Jdi na obsah Jdi na menu
 


PODZIM 02

3. 7. 2007

Suchdol Stars RSC "C" - AC Dvoutakt 2:2 (1:0)
Střelci: Vlastík, Klofi

Neděle 8. září 2002, 11,15 hodin - významný mezník v dějinách malé kopané. Tým Suchdol Stars RSC C nastupuje ke svému prvnímu mistrovskému utkání. Tým, z drtivé části složený z talentovaných a vysoce kvalitních házenkářů suchdolské líhně a neformálně vedený zkušeným hanspaulským matadorem Klofim, vybíhá na anglicky střiženou škváru suchdolského fotbalového stánku, aby svedl premiérový boj 8. ligové soutěže. Los si se Suchdoláky neskutečně škaredě zahrál, neboť jim přisoudil papírově nejtěžšího možného soupeře, tým Dvoutaktu, který ještě v minulé sezóně brázdil vody 7. ligy. Již od úvodního hvizdu rozhodčích byla na hřišti cítit kromě jiného také větší zkušenost Dvoutaktu, jenž si získal mírnou územní převahu. Defenzíva Suchdoláků ovšem pracovala bezchybně, z postu posledního ji dirigoval s přehledem fotbalového dědečka hrající Klofi a potlesk početného publika si svými nekompromisními až řepkovskými zákroky opakovaně vysloužil Malec. Ale to se již začala osmělovat i ofenzíva Suchdola. Rušové protiútoky podnikal především úhořovitý Vlastík, Mišák - živočišný druh s dvojimi plícemi a jedněmi žábrami a pozadu nezůstával ani jeden z mála akademiků v týmu Suchdola Dr. Milan. Právě Doktorova řízná střela z úhlu přivodila brankáři soupeře téměř srdeční kolaps. Záchranou mu byla levá tyč branky. První gól Suchdola však na sebe nenechal dlouho čekat. Důrazným presinkem se prosadil Vlastík - 1:0. Tento stav již v pohodě hrající Suchdoláci udrželi do poločasu. Druhá třicetiminutovka začala ohromným náporem Dvoutaktu, jemuž do značné míry pomohl muž v černém. Po nepřehledné situaci ve vápně Suchdola a na slušné požádání útočníků Dvoutaktu ("rukáá, voléé") foukl penaltu. Luki v bráně se sice blýskl ladným tygřím skokem, ale míči v cestě do sítě nezabránil - 1:1. Mělo být však ještě hůře, trma střídala před brankou Suchdola vrmu a při jedné z nich se nejlépe zorientoval útočník soupeře, jehož střela skončila za zády Lukiho - 1:2. V tomto momentu začaly stovky neplatících fanoušků Suchdola houfně opouštět ochozy stadionu, neboť nevěřily, že by nováček soutěže mohl se stavem utkání ještě cokoliv provést. A špatně udělaly. Dvoutaktu totiž začíná docházet šťáva a Suchdol se dostává do tlaku, který především díky rytmickému střídání hned trojice hráčů zvyšuje. V dobré pozici před prázdnou bránou se ukopne Mišák, ale necelých pět minut poté již může propuknout gejzír suchdolské radosti naplno. Po nejkrásnější akci utkání, kdy míč putuje jako za starého Klapzuby z nohy na nohu jedním dotekem, skóruje z pořádně ostrého úhlu Klofi - 2:2. Netuší ještě, že svou nechytatelnou přízemní bombou přidělá vrásky správci stadionu, který bude muset poopravit protrženou síť. Výsledek se již do konce utkání nezmění - první bod je na světě.

Suchdol Stars RSC "C" - Torpedo Porg 4:1 (1:0)
Střelci: Vlastík 2, Mišák, Kubišta

Neděle 15. září 2002, 11,15 hodin - do 2. kola soutěže byl nucen tým Suchdola nastoupit hned s několika změnami v sestavě, práce na zahrádce vystavila stop Malcovi a plnění manželských povinností Klofimu. Funkcionářům týmu se naštěstí během týdne podařilo získat adekvátní posily: Murphy se konečně nechal přesvědčit, že s fotokopií jeho občanského průkazu nebude nikdo na svazu provádět nekalosti, neřkuli trestnou činnost a mohla mu proto být vyhotovena registrace. Petr Pelé ukončil své angažmá v divizním Litvínově (před několika lety) a jako volný hráč byl získán bez náhrady. Proti Suchdolským stála tentokrát ve sněhově bílých dresech skupina středoškoláků z Pražského obchodního reálného gymnázia. První půle byla zcela v režii Stars, jejich soupeř se dostal za půlku snad jedinkrát, a tak zatímco Luki v bráně si kousal nehty nudou, útočníci se potýkali s potencí. Tyto problémy jako by snad chtěl ukončit Dr. Milan, jenž předvedl všem nádherný, leč předčasný výron (radosti). Zřejmě ještě v lihové slepotě, způsobené účastí na sobotní bratrově svatbě, jásal při střele spoluhráče do boční sítě. Šancí přibývalo, statistici jich napočítali na tři prdele, ale gól ne a ne padnout. Všichni útočníci (jakožto i obránci) se tlačili až do svatyně, absentovala střelba z větší dálky. Až devět minut před koncem poločasu učinil Mišák to, co měl dělat od začátku - pálit ostrými. Přesně mířená střela k tyči a - 1:0. Gól přinesl do duší Stars tolik potřebný klid a mír a k vidění byly hned další pohledné akce, leč bez gólového efektu. A tak se o největší vzrušení postaral Jendys, který u autové čáry v jeden okamžik ztratil balanc, zatancoval něco mezi polkou a rejdovákem a již brousil bradou o ostrou škváru suchdolského hřiště. O přestávce si hráči vyslechli kritiku nového trenérského dua Šamonil a syn. Zřejmě nejvíce si ji k srdci vzal muž se zlatou nohou Kubišta, který krátce po nástupu do druhé půle precizně usměrnil míč pod padajícího gólmana hostí - 2:0. Ochozy kvitovaly jeho technický kousek skandovaným potleskem "Ričmond, Ričmond" (Kubišta svým fotbalovým projevem více než zjevně připomíná fotbalistu Richarda Dostálka, jenž se o den dříve blýskl hattrickem v utkání Gambrinus ligy - pozn. autora). Poslední část utkání si pro sebe a svůj kanonýrský um pronajal nově se rodící střelec týmu - Vlastík. Důrazem v osobních soubojích a rychlostí přiváděl obranu soupeře k zoufalství a nakonec dvěma úhlednými góly pojistil vítězství Stars. Soupeř snižoval za stavu 0:3 po banální chybě obránce Jiřiny, který více než prchajícího soupeře sledoval divačky v první řadě hlavní tribuny. Vítězství 4:1 bude určitě znamenat posun do horních pater ligové tabulky!

Suchdol Stars RSC "C" - Fc Křemencárna 9:2 (5:1)
Střelci: Jiřina 3, Murphy 2, Klofi 2, Mišák, Jendys

Neděle 23. září 2002, 11,15 hodin -3. kolo soutěže a potřetí praská lavička náhradníků ve švech. Tak nabitý kádr, v němž se kupř. ani kanonýr Kubišta nevejde do základu, může Suchdolákům závidět leckterý přední tým Gambrinus ligy, Spartu nevyjímaje. Nabito ovšem je tentokrát i v kotli fanynek a cheerleaders (rozuměj roztleskávaček - pozn. jazykového fajnšmekra a tlumočníka klubu Jendyse), kam poprvé zavítala paní Peléová. Její manžel se ovšem před zápasem potýkal s opravdu nečekanými potížemi. Zatímco kupř. Malce sužovaly již nikoho nevzrušující rozklepané nohy, Pelé jen nevěřícně koukal na svůj zbrusu nový registrační průkaz, z něhož se na něj culila tvář policejního rady Murphyho. Ne, opravdu nikomu z nás se nechce věřit, že by činovníci svazu od sebe nerozpoznaly nezaměnitelné vizáže těchto dvou fotbalistů (každý fotbalumilovný capart na téhle planetě přece ví, že Pelé má vousy), spíš mělo jít o nepochopitelnou snahu rozhodit obě hvězdy týmu před důležitým utkáním. A s další podobnou snahou zmást nečekaně kvalitně hrajícího nováčka soutěže přišel soupeř FC Křemencárna, když nastoupil pouze se čtyřmi hráči v poli. Bohužel, efekt se dostavil: dříve než se konsternovaná suchdolská pětka rozkoukala, nešťastný Luki lovil míč ze své svatyně - 0:1. Naštěstí v dalších pasážích utkání potvrdil Murphy, jak důležité a poučné může být sledování videozáznamů z předchozích utkání. Nic nedbal milostných návrhů své přítelkyně a pečlivě celou noc studoval bezchybnou hru Kubišty v utkání s Porgem. Ráno pak poslal svému velikému učiteli sms zprávu: "Dam dva nebo tri kousky." Byly dva, ale oba parádní - z těžkých úhlů vyslané přízemní střely typu země - vzduch - síť. Zklidnění Stars uštědřili do půle zdecimovanému soupeři búra a nebylo již co řešit. Ve druhé třicetiminutovce se premiérově v hanspaulce prosadil Jendys, i když poněkud netradičním způsobem. Po Mišákově bombě, kterou gólman s námahou vyrazil před sebe, vypálil takovou pumelenici, že nešťastnému gólmanovi vyrazil dech. A když pak 2 hráči soupeře střídavě brankářovi dávali umělé dýchání a rovnali mu promáčknutý hrudník, vyslal Jendys druhou bombu, která si již našla cestu do sítě. Střelecká smůla se naopak na patu pravé nohy přilepila Kubištovi a také Pelému, jehož dvě nádherné střely, které zvedly ze sedadla i paní Peléovou, skončily na tyči resp. břevně. Naopak v defenzívě si velmi zdatně počínal Valda, který do patřičných mezí usměrňoval ojedinělé, ale o to nebezečnější brejky soupeře. Tři famózní zákroky vytáhl ze své nezměrné zásobárny Luki, především při jeho efektním gymnastickém provazu zamrazilo v určitých partiích těla mnoha fotbalistům na hřišti. Ke konci utkání již skandovaly nadšené ochozy "deset, deset," bohužel nikdo z hráčů Stars jejich přání nevyslyšel, přestože šancí bylo přehršel. I tak konečný výsledek 9:2 může být zapsán jako nejjednoznačnější vítězství do Guinessovy knihy 8.U ligy.

Suchdol Stars RSC "C" - New Jersey Devils "B" 2:1 (1:0)
Střelci: Střelci: Kubišta, Mišák

Neděle 6. října 2002, 8,45 hodin -…míče se ve středovém kruhu zmocnil On, přilepuje si jej na kopačku, po první kličce (v ochozech to zašumí) přichází druhá (publikum nedočkavě hučí) a následuje přímočarý, bleskurychlý tah na branku soupeře. Naprosto konsternovaná obrana nestačí reagovat. "Vystřel!", nese se jednohlasně publikem i lavičkou náhradníků a On poslechne: nápřah (ochozy zatají dech) a …… nádherná bodlová šumivka sviští vzduchem a zastavuje se až o síť - ochozy explodují v nejkrásnějším orgasmu. Tuto neopakovatelnou chvíli pro všechny připravil On - hráč číslo 26 - Kubišta zv. Ričmond. Stars se ujímají vedení 1:0. Začátek utkání, které mělo hodně napovědět o ambicích Stars, ovšem tak líbivý nebyl. Na oba týmy čekala na hřišti kosa za nehty zalézající, nikoliv však rozhodčí. Arbitráže se tak s 15-ti min. zpožděním a po vzájemné domluvě obou týmů ujal funkcionář, trenér, kustod, správce hřiště a masér suchdolského klubu v jedné osobě Móza. První poločas se hrál spíše podle not Stars, kteří si vytvořili více gólových šancí, z nichž ta výše zmiňovaná Kubištova skončila gólem. Debils (toto není chyba tisku, viz níže - pozn. autora) zahrozili pouze jednou, a to Mózovi, když se jim nezdál jeho verdikt týkající se házení autu. Úvodní hvizd druhé třicetiminutovky však již nezazněl z Mózových úst. Kde se vzali, tu se vzali - svazem delegovaní rozhodčí - svou vizáží spíše než respektované muže pravidel připomínající rockové veterány po celonočním tahu, kde zlatým hřebem programu byla soutěž v házení půllitrů na přesnost. Stars i nadále působili nebezpečnějším dojmem, ovšem gólově se prosadil soupeř. Po rychle rozehraném přímém kopu zaspal nejmenovaný obránce Stars s číslem 26 na zádech a přestože Luki zareagoval rychlostí geparda, míč si do branky cestu našel - 1:1. Spravedlnost na sebe ovšem nechala čekat dlouho: po několika minutách byl zcela jasně stažen ve vápně soupeře Mišák a rozhodčí odpískal penaltu. V ten moment se na něj jako hodně obtížný hmyz sesypala horda hráčů New Jersey a jala se proti pokutovému kopu hlasitě a se vší vehemencí protestovat. Když smečka zjistila, že rozhodčího neukecá, změnila taktiku - snaží se přesvědčit sudího, že faul se odehrál mimo vápno a tudíž měl být pískán nepřímý kop(!) Hráči Stars, znalí hanspaulské zásady č.1 Co si nevyhádáš, to nemáš, se samozřejmě do plodné diskuze rovněž zapojují, a tak zhruba 10 minut připomíná hrací plocha ponejvíce asijské tržiště. Rozhodčí si stojí za svým a penalty se ujímá Mišák. Proměňuje ji - 2:1! Ihned po rozehrání však jeden z hráčů soupeře naprosto mentálně zkolabuje a pěstmi se pustí do střelce druhé branky. Psychopatický útok tohoto jedince přeroste ve všeobecnou strkanici, kde se někteří snaží odtrhnout od sebe psychopata a Mišáka, jiní se snaží rozdat také nějakou ránu a ti zbývající zabraňují otevřené bitce. Bohužel Mišák v momentě, kdy se šarvátka uklidňovala, inkasoval úder nohou do hlavy od stále nepříčetného psychopata a sudí následně celou situaci vyřešili opravdu šalamounsky větami typu: Já jsem nic neviděl či To bych musel vyloučit oba. Vzhledem ke skutečnosti, že Mišák v utkání pokračovat nemohl, opravdu smysluplné odůvodnění. Do konce utkání zbývá 10 minut. Hráči Stars se soustředí na uhájení jednogólového náskoku, zatímco agresivita Debils se stupňuje. Některé zákroky volají (slovy nestora českého komentátorsví pana Bosáka) po prokurátorovi, leč ten nepřichází. Přichází však překvapivě další šance Stars, Kubišta trefuje tyč, v dobré příležitosti se ocitají i Murphy a Vlastík. New Jersey se nezmohou na nic, obětavě hrající Stars dovádějí utkání k zaslouženému vítězství.

Suchdol Stars RSC "C" - Fk Pražská hnědka 3:1 (1:1)
Střelci: Kubišta, Mišák, Jendys

Neděle 13. října 2002, 11,15 hodin - suchdolský stánek se opět stává očitým svědkem lítého souboje dvou týmů z popředí ligové tabulky. Stars vítají Hnědku, která jako jediná dokázala urvat bod dosavadnímu lídru soutěže Zipově partě. Suchdoláci marně vyhlížejí svého střelce number one [čti nambr van]Vlastíka, kterému suší a přežehlují rozlišovák do poslední možné chvíle. Nakonec se potvrzují nejhorší vize prognostika Milana, že se Vlasta zapomněl na blíže nespecifikované párty. Dalším řádně omluveným členem kádru je Valda, jenž se sice z flámu vrátil brzy k ránu, ale hanba z porušení životosprávy mu nedovolila přijít mezi spoluhráče. Úvod zápasu se nese ve vzájemném opatrném oťukávání obou zahajovacích pětek až do doby, kdy je přesným pasem vyzván ke zteči Mišák, který rázem běží sám na gólmana soupeře, zezadu nehorázně obtěžován vytrvalým obráncem. Přesto dokáže Mišák dopravit míč za záda brankáře, bohužel až krátce po hvizdu sudího. Následuje vlna kleteb a nářků hráčů Stars, čímž celá první ošemetnější situace na hřišti končí. Další ošemetný okamžik už končí brankou - ve vlastním pokutovém území předvede Jendis ukázkový dribling loktem, čehož si pozorný sudí všimne a píská penaltu. Při jejím provádění se trochu překvapivě rozbíhají hned dvě Hnědky, což vyvede ze soustředění Lukiho - 0:1. Jestliže v některých utkáních inkasovaný gól Stars zcela rozhodí, tentokráte je tomu jinak: Suchdoláci odhazují bázeň a respekt, začínají se hřištěm pohybovat rychlostí zvuku a defenzíva Hnědky se má co obracet. Nebezpečný je především z druhé, třetí či čtvrté vlny nabíhající Klofi, který přesvědčuje, že má stejně páry v hlavě jako v noze - bohužel netrefuje prostor vymezený třemi tyčemi. Když už se zdá, že první půli pro sebe získá Hnědka, stane se něco těžko uvěřitelného: velmi obtížně zpracovatelný (dle některých odborníků dokonce naprosto nezpracovatelný) míč si ze vzduchu stáhne Jendis, pohoní si obránce a vypálí. Má přesně spočítáno, že noha pohoněného obránce změní dráhu jeho střely přesně tak, aby o 7,5 cm minula gólmanovy rukavice a zapadla do pravého rohu branky - 1:1. A mohlo být ještě veseleji, běžela poslední minuta a Jiřina má po sprintu z půlky před sebou pouze brankáře. Polekán funěním dobíhajícího stopera ovšem namísto technického obloučku a la Poborský volí tvrdší střelu, která vyběhnuvšího brankáře trefuje. Pro druhou třicetiminutovku mění realizační tým Stars taktiku: ovlivněn současnou fotbalovou modernou přechází k důslednému presinku a nutí obranu Hnědky k chybám. První příležitosti ještě nedokáže potrestat, ale poté, co Kubišta mílovými kroky doběhne zdánlivě ztracený míč, s odzbrojujícím úsměvem na tváři o něj obere obránce a jako na podnose jej naservíruje Mišákovi před prázdnotou zívající svatyni Hnědky, obrací Stars vývoj zápasu - 2:1. Kdo by si myslil, že se po vedoucí brance stáhnou Stars do obranné ulity, hluboce by se mýlil: Suchdoláci pokračují ve svém aktivním napadání, Hnědka se tak nedostává do většího tlaku. Především útočníci Kubišta, Mišák a Milan narušují rozehrávku soupeře a usnadňují svým zadákům práci. Několikrát se Stars povede Hnědku přečíslit, v dobré hlavičkové možnosti se ocitá opět Klofi, ale dnes mu není přáno. Pět minut před koncem utkání předvede důslednost hodnou poručíka Colomba a důraz podobný ranám Lennoxe Lewise Kubišta. Připraví o míč "posledního" a chladnokrevně přízemní střelou pokoří brankáře Hnědky - 3:1. V závěru se ještě blýskne Luki, který na tyč vytlačí pěkného "tvrdolína" soupeře.

Suchdol Stars RSC "C" - Sestra Sojka 6:1 (3:0)
Střelci: Luki, Kubišta, Mišák, Valda, Jendys, Dr.Milan

Neděle 20. října 2002, 11,15 hodin - v předehrávce 7. kola 8. U ligy narazili Hvězdy (angl.překlad slova Stars - pozn. autora) na Sestru Sojku, která impozantním způsobem vlétla do soutěže (2 přesvědčivé výhry), ale od té doby (15.září) jako by ji někdo přistřihl křídla a do tabulky si nepřipsala byť jediný bodík. I tato skutečnost pasovala ostřílené kozáky ze Suchdola do role favoritů. A je třeba podotknout, že se s touto úlohou vyrovnali bez větších problémů. Pravda, na začátku některé Hvězdy poněkud těžkopádněji rozdýchávaly fakt, že proti nim nastupuje jeden soupeř v maskáčovém triku, druhý ve světlých plátěných kalhotách a třetí v polobotkách, ale rázné konstatování kapitána a ornitologa Jendyse, že "v této soutěži si člověk protivníka (a natož ptáka) nevybírá", učinila přítrž jakýmkoliv připomínkám. A byl to právě Jendys, kdo zavelel k prvnímu gólovému ataku: dlouhý výkop brankáře Lukiho sledoval pozorně v celé jeho trajektorii a když zjistil, že skutečně míří do branky, vzal si na paškál gólmana hostí. Matoucím pohybem svého gymnastického těla odtáhl brankáře Sojky mimo jeho klec, svou šlachovitou hrudí mu zaclonil výhled a pro krásně plachtící míč již nebylo problémem zapadnout do sítě. Brankář Luki tak střílí svůj premiérový gól v soutěži!! Neuplyne ani 5 minut a svůj gólový příspěvek do diskuze přidává Kubišta, když svou harapesovskou baletní etudu (ještě umocněnou obléknutím těsných leggin pod trenýrky) zakončuje netradičně placírkou. Gólově naprázdno stejně jako v předchozích utkáních nevychází ani Mišák, který svou vizitku posílá brankáři soupeře z 15 metrů rychlostí 125 km/h do pravého horního rohu branky, kde bez servítek ničí několikadenní práci křižáků, sekáčů, zedníků a podobné havěti. V těchto chvílích, stejně jako ve zbytku utkání, se veškerá aktivita Sojky omezuje na dalekonosné výkopy od branky a následnou snahu o zakončení před vápnem Stars. Vzhledem k souběžné aktivitě slunečních paprsků ovšem místy dochází ke komickým situacím, kdy oslepení hráči zasahují míč letící shůry úplně jinými částmi těla než původně předpokládali nebo jej nezasahují vůbec a končí pak v podivných pohybových kreacích, připomínajících nevidomé po basičce dobře chlazené Plzně. A jedna takováto momentka z úvodu 2. půle spolu s nedůsledným pokrytím lasičkovitého útočníka Sojky vede k jedinému úspěchu hostí. Po střele zblízka Luki kapituluje, Sojka snižuje na 1:3 a Hvězdy se rázem cítí poněkud zaražené. Ještěže do útoku přichází Valda, který svým prvním soutěžním zásahem opět vnáší slunce do duší Hvězd a uklidňuje ochozy- 4:1. Rázem se domácí stávají uvolněnými a nabízejí divákům ze svého bohatého repertoáru pohledné akce na jeden či méně doteků. Dvě z mnoha akcí končí gólovým efektem: nejprve si Jendys položí otázku, proč by měl Mišák dávat více gólů než on a vzápětí již na brankové čáře vkládá svou nohu do jeho střely, nezadržitelně putující do sítě. Jen mírně mění směr a srovnává gólově s Mišákem krok. Do závěrečného hvizdu si své musí říct ještě Dr. Milan, který se tentokrát míčem ohání stejně dobře jako gynekologickými kleštěmi v dobách své největší lékařské slávy. Jeho tvrdá a dobře umístěná střela dovršuje konečný půltuctový příděl soupeři. Bylo by však mylné domnívat se, že Hvězdy odjely tento zápas na půl plynu. Únava po skončení utkání byla značná, nejvíce by o tom mohl vyprávět Pelé, který na pozápasové soustředění k Topolům dorazil tak vyčerpán, že přehlédl stůl plně osazený svými spoluhráči a usedl k jinému, kde naprosto cizího člověka oslovil prozaickým "čau" v domnění, že hovoří s Mišákem.

Suchdol Stars RSC "C" - Zipova parta 2:3 (0:1)
Střelci: Vlastík, Kubišta

Pondělí 28. října 2002, 11,15 hodin - rád bych se našim milým a věrným čtenářům omluvil za mírný skluz při vydání tohoto čísla a svěřil jim, že do psaní této reportáže jsem se dokopával velmi ztuha, pomalu a tak trochu i s nechutí. Jak bych také mohl mít apetit psát o naší první soutěžní porážce, na kterou určitě žádný ze suchdolských hanspaulistů nikdy nezapomene a kvůli níž možná ještě dnes některý ze suchdolských hanspaulistů nemá klidné spaní. Pojďme se tedy alespoň stručně podívat za historií tohoto utkání. 1) 11 významných okamžiků utkání: F začátek utkání D 0:1 soupeř se ujímá vedení po příkladné narážečce a trestuhodném zaspání naší obrany F konec prvního poločasu F přestávka F začátek druhého poločasu C 1:1 kombinace na jeden dotek končí Vlastíkovým usměrněním míče za záda soupeřova brankaře D 1:2 mamutí nedorozumění dvou našich plejerů a pohodlná střela soupeře do prázdné brány C 2:2 akce jako vejce vejci podobná první naší gólové, roli zakončovatele na sebe bere Kubišta Ř hřiště skrápí hustý lijavec, vhodně doplňovaný nárazovým větrem o rychlosti 21,9 m/s D 2:3 po dlouhém autovém vhazování neobsazený hráč soupeře hlavou střílí rozhodující branku D konec utkání 2) 11 bezvýznamných okamžiků po utkání: L smutný příchod do šatny L čekání na teplou vodu v šatně J konzumace piva v šatně K vyslání delegace k Mózovi se žádostí o příděl teplé vody L Mózovo definitivní zamítnutí žádosti o přidělení teplé vody s odůvodněním: "prohráli jste" J konzumace piva v šatně L demonstrativní sprchování některých členů kádru ve studené vodě jako protest proti Mózově rozhodnutí J konzumace piva v hospodě K přesun hráčů do střediska U Topolů K několikahodinový rozbor utkání, plný hlubokomyslného zpytování svědomí a honění bycha, podporovaný konzumací piva J veselý odchod do vyhřátých domovů 3) tři závěry a jeden úkol z pozápasového rozboru O brankář bude lépe chytat (=více komunikovat v jazyce, kterému rozumí i Mišák) O obránci budou lépe bránit (= více se tulit k útočníkům soupeře) O útočníci budou lépe útočit (=více se vyhýbat tulení obránců soupeře) O tým zvítězí ve všech zbývajících utkáních - v opačném případě budou hráči v příští sezóně platit návštěvníkům střediska U Topolů veškerou útratu za nápoje ze svých prémií Pozn.: autor textu by rád předešel nějakým nedorozuměním, a proto všechny čtenáře bez výjimky upozorňuje na skutečnost, že body 3, 6, 8 a 10 v odst. 2) se netýkají kapitána týmu Jendyse, který slovy paní Olinky "pije bžundu."

Suchdol Stars RSC "C" - SK Višeň 3:1 (1:1)
Střelci: Střelci: Kubišta 2, Jiřina

Neděle 10. listopadu 2002, 10,00 hodin - 9. kolo soutěže mělo zajímavou předehru, když se namísto taktické porady uskutečnila v šatně suchdolských borců vernisáž hned tří párů nových kopaček. Svou novotou vonící obuv postupně prezentovali Kubišta, Pelé a Jiřina, přičemž odborná porota prvním místem ocenila kopačky Pelého a spontánně jim zatleskala. Záře koupených kopaček však jako by v úvodu utkání oslepila Suchdolské, kteří si kolemběhajících Višní vůbec nevšímali a v druhé minutě tak již lovili míč ze své sítě. Navíc inkasovaný gól nechal Suchdoláky ledově klidnými a i nadále se tito po hřišti pohybovali jako těla bez duše nebo v lepším případě jako bludní Holanďané. Až teprve v patnácté minutě začala zlehka nabírat hra domácích trošku smyslu, tu se objevila přesná přihrávka, tam kvalitní obranný zákrok, tu a tam povedená klička. A objevovaly se i první šance! Jednu velkou promarnil Jiřina - netrefil prázdnotou zívající branku soupeře a dal vzpomenout na reprezentanta Pavla Kuku v dobách jeho největší spalovačské slávy. Naštěstí o pár chvil později svou nedbalost částečně napravil, když přesnou přihrávkou vybídl k vyrovnání Kubištu. A tento fotbalista s talentem od pánaboha se v podobných okamžicích nemýlí - 1:1. Vyrovnávací branka otočila poměr sil na trávníků, Suchdolští se začali více prosazovat, byli nebezpečnější, leč snahu jim brzy překazil poločasový hvizd sudího. První vážný moment druhé půle se odehrál v blízkosti branky Suchdola. Klofimu míč při plnění obranných povinností nešťastně odskočil na ruku a sudí neváhal zadout do píšťalky. Naštěstí pro Suchdolské byl jediným žijícím tvorem v okruhu tisíc mil, který ruku viděl mimo vápno. Marné byly prosby, přemlouvání a vyhrožování Višní, verdikt zněl jasně: přímý kop. A s tím si suchdolská defenzíva uměla poradit. Navíc takřka z protiútoku se ujali Suchdoláci vedení, když Jiřina takovou přízemní neslanou nemastnou střelou šťastně využil přečíslení obrany soupeře. Neuplyne pět minut a Klofi ve středu hřiště odebírá míč obránci soupeře a nezištně jej přihrává Kubištovi. A Kubištovy nové Hummely střílí razantně a přesně - 3:1. V tomto momentu již z některých Višní začíná téct šťáva, především brankářovy nervy se vydávají na pochod a jeho ústa častují rozhodčího za neodpískaný Klofiho údajný faul několika zde nepublikovatelnými výrazy. Chladnou hlavu v chladném dopoledni není s to udržet ani nejzkušenější Višňák, který chce nejprve k potyčce vyzvat Valdu, pak zahraje nesportovně rukou, aby zabránil gólové šanci, a nakonec se skácí na zem s avizovanou dvojnásobnou frakturou stehenní kosti. Z hřiště mu musejí pomáhat spoluhráči. Asi po dvou minutách se i se "zlomenou nohou" ovšem vrací na hřiště a předvádí dokonalý slalom mezi hráči Suchdola. Namísto aplauzu však sklízí úrodu výčitek spoluhráčů, proč že nenahrál. Třetí neklidnou Višní je poté jakýsi bafuňář na lavičce, jenž zahajuje slovní přestřelku s Klofim a slibuje i boxerskou vložku po utkání. Nic takového se ovšem neuskuteční, stejně jako Suchdoláci již nepřipustí žádný zvrat v utkání, které mohlo nakonec skončit i výraznějším brankovým rozdílem, nebýt třeba Malcovy splašené finální přihrávky.

Suchdol Stars RSC "C" - Kult Krvavý Máni 6:0k 

Neděle 17. listopadu 2002, 10,00 hodin - rovný tucet nadržených Suchdoláků čekal na svého soupeře marně, Máňa cestou zřejmě definitivně vykrvácela, a tak se Stars dočkali premiérové kontumační výhry. K mistrovskému utkání stoprocentně připravené a důkladně naladěné organizmy tak musely vzít zavděk "srandamačem" mezi sebou, který se ovšem záhy začal stávat velice prestižní záležitostí, ze které žádný z obou týmů nechtěl odejít poražen. Konečný výsledek ovšem dodnes světové tiskové agentury nevydaly.

zpět