Jdi na obsah Jdi na menu
 


JARO 04

4. 7. 2007

Suchdol Stars RSC "C" - FC Kliďas 1:2 (0:0)
Střelec: Kubišta

Starý známý FC Kliďas se jako první v nové sezoně vyšplhal na suchdolský pahorek, aby změřil síly s nažhaveným "Céčkem" Hvězd. Pamětníci někdejšího sedmiligového utkání těchto soupeřů (jaro 03) si určitě vybaví vyrovnanou bitvu s šancemi na obou stranách a konečnou spravedlivou remízu 1:1. Tentokrát lze výsledek vzhledem k průběhu hry zcela objektivně označit za nespravedlivý.Los utkání obstaral kapitán Kubišta a je třeba zkonstatovat, že si nevedl dobře - na jeho kámen totiž reagoval soupeř papírem, zvítězil a zvolil si stranu. Zahajovací výkop tak vyšel na útočné duo Hvězd ve složení Mišák-Jiřina. Oba týmy se hned od úvodu snažily prezentovat fotbalem, což není vždy v hanspaulce úplně pravidlem, a snahou o ofenzivní pojetí hry. Po prvních nesmělých střeleckých pokusech, nesoucích se ještě ve znamení po-zimního probouzení, rozezvučel Jiřina tyč soupeřovy branky ranou z úhlu. Načal tím pěknou snůšku dobrých příležitostí na obou stranách: na straně Hvězd si velmi agilně počínal Murphy, který zřejmě přes zimu piloval techniku pod dohledem samotného Ronalda. Jeho akce, kdy přejde přes dva hráče Kliďase, vyvolává spontánní aplaus v hledišti. Vzápětí tentýž plejer vysílá bombu, kterou gólman soupeře ztěží zastavuje ramenem. V dobrých palebných pozicích se nacházejí i Jendys a Mišák. Na druhé straně Lukino zachraňuje nejprve včasným vyběhnutím a pádem pod nohy, poté skokem plavmo k tyči a naposledy včasným "sražením betonů". Diváci sice gól do poločasu nevidí, ovšem rozhodně se nedloubou v nose nudou.Úvod druhé třicetiminutovky se nese ve znamení převahy Hvězd. Jejich akce jsou přímočařejší a nebezpečnější, vycházejí kombinace. Po rohovém kopu zastavuje Kubištovu pumelenici břevno, o chvíli později při závaru před brankou Kliďase spočine míč opět na břevně, v síti nekončí ani následná Doktorova dorážka, nezištná Mišákova přihrávka je úročena pěkným Murphyho halfvolejem těsně vedle branky. Posléze se Hvězdy přece jen dočkají, kapitán Kubišta se trefuje hlavou do odkyrté části branky!! Po vstřeleném gólu však jako by se Hvězdám rozklepala kolena a z jejich hry (někam ke kabinám) odcházejí přesnost i důraz. A právě absence důrazu v obranné fázi má na svědomí výsledkový obrat v utkání, k němuž dochází během pouhých dvou minut. Dvě dotlačené šmudly z kopačky jediného nebezpečného útočníka Kliďase končí za Lukinovými zády. Ve zbývajícím čase se Kliďas horlivě soustředí na defenzívu, Hvězdy vrhají zbytky sil do útoku, leč kýžený gól se jim vstřelit nepodaří . Po kvalitním výkonu v poli a špatné koncovce tak zahajují sezónu stejným výsledkem jako v minulém ročníku.

Suchdol Stars RSC "C" - My 2:5 (1:2)
Střelci: Mišák, Kotel

Druhé utkání v soutěži - druhá porážka - celkové skóre 3:7 - průběžné poslední místo v tabulce. Tak tragický vstup do sezóny ještě historie Céčkových Hvězd nepamatuje. Přesto se zdá, že management klubu zachovává ledově klidnou hlavu a nechystá žádnou čistku v kádru ani rošádu na postu trenérském. Nejmenovaný člen nejužšího vedení k tomu podotýká: "Ano, skutečně nás oslovil pan Kotrba s nabídkou své osoby, avšak my jsme ho ve vší slušnosti odmítli. Domníváme se, že tým půjde výsledkově nahoru i bez pomoci tohoto trenérského kouzelníka a mága. Vždyť třeba v utkání s My jsme herně nepropadli. Brzy jsme vstřelili branku, vypracovali si i další šance a měli utkání plně ve své moci. Jenomže pak přišly zkratové chvíle. Nejprve si obrana počínala jako slečinky na první lekci tanečních a poté, při druhé obdržené brance, Jiřina ve zdi bůhvíproč skákal panáka a současně Lukino v bráně zřejmě nacvičoval kozáčka. Do druhé půle jsme vlétli jak nenažraní, resp. hladoví supi, ovšem nic se neujalo. A soupeř nás pak zákonitě trestal z brejků. Kotlův gól v poslední minutě sice jen kosmeticky upravil nepříznivý stav, ale dle mého názoru padl po nejhezčí akci celého utkání. Ne, rozhodně nad týmem nelámu hůl, je otázkou času, kdy nám to tam začne padat a vyvarujeme-li se fatálních chyb v defenzívě, přiletí i první bodové vlaštovky."

Suchdol Stars RSC "C" - Lano 007 1:3 (0:3)
Střelec: Kotel

Nepříliš teplé počasí a nepříliš dobře naladěný Móza s klíči od šatny přivítali soupeře třetího kola 6. H ligy. Sokem Hvězd byl tým s prapodivným názvem Lano 007m. A protože Lanaři před utkáním okupovali v tabulce pouze jednu příčku nad Hvězdami s naprosto stejným bodovým ziskem i skóre, dal se očekávat vyrovnaný boj. Skutečnost byla však rapidně jiná. Lanaři se od prvních minut představili jako mladí a klidní, rychlí a nezběsilí, techničtí i důrazní. Kombinace vlastností, která Hvězdám jaksi tentokráte nešla pod nos (včetně toho Jendysova uzdravujícího se). Několik minut po úvodním hvizdu rozhodčího střílí 007m první gól, když obrana Hvězd špacíruje snad na pochodu Praha - Prčice a před Lukinem zůstávají dvě neobsazená Lana. Poté, za naprosté převahy Lana, kdy defenzíva Hvězd neví, kam dříve skočit, spadnout, vběhnout nebo se postavit, padají ještě dvě branky. Hvězdy si během první půle vytvářejí pouhé tři (polo)šance - první zahodí Kotel, při druhé Jiřina obejde dva soupeře a pak namísto přihrávky jednomu ze tří volných spoluhráčů (!) v dobrých palebných pozicích volí slaboulinkou střelu(?), poté ještě Kubišta obere na půli gólmana, vyznačujícího se občas přespřílišnou veselostí a hravostí. Následná Kubištova střela ovšem nenajde cíl mezi třemi tyčemi. O přestávce probíhá na lávce Hvězd vzrušená diskuze o systému hry, především obranné fáze (tři nebo čtyři obránci?). Do debaty se překvapivě jako jediný nezapojuje nehrající trenér Murphy, pod jehož herní absenci se podepsala běhavka dlouhodobějšího charakteru. Výsledek vášnivé slovní výměny názorů agentury sice nevydaly, ovšem faktem zůstává, že Hvězdy vyběhly do druhé třicetiminutovky s větší zodpovědností i ostrostí v osobních soubojích. A Lano se rázem do takové převahy nedostává, záchranné brzdy v podobě faulů Hvězd fungují určitě srovnatelně s těmi, kterými disponují vlaky Českých drah. Začínají se rodit i další šance, bohužel cestu do sítě si najde jediná střela, resp. efektní zadovka podepsaná Kotlovou pravou nohou. Dvoubrankové vedení již bez větších problémů Lano uhájilo, a tak největší pozornost vzbudila málem historicky první žlutá karta pro hráče Hvězd. Lukino si dovolil s jemností sobě vlastní upozornit sudího na drobný omyl a ten už běží přes hřiště, vytahuje z kapsy obnošených džínsů zn. Lee Cooper kartu, ovšem v poslední chvíli si celou svou akci rozmýšlí, zřejmě z obav z Lukinovy reakce-)).

Suchdol Stars RSC "C" - Posázavský pacifik 3:1 (1:0)
Střelci: Kotel 3x

První májovou neděli přikodrcal na "Stadio de Suchdol" Posázavský pacifik, bezbodový kolega Hvězd, a tak není divu, že odborníci dávali utkání mezi SS a PP přízvisko "mač poslední šance". Po dvou zahřívacích minutách, kdy se sáhodlouze řeší, zda bude Pacifik kopat od brány nebo Hvězdy rozehrávat roh, se na škváře začínají dít věci. Hvězdy rozjíždějí útočné manévry na všech frontách a Pacifik jen s velkými obtížemi hájí svou neposkvrněnost. Agilně si počíná především Kotel, který se zastřeluje zprava levou, zleva pravou, ovšem největší příležitost má na své kopačce Motýl, jenž po dlouhém pasu od spoluhráčů letí sám na brankáře Pacifiku. Zakončení je ale hodno Ceny Pavla Kuky. O pár chvil později se přece jen dočká Kotel, který sám sebe za svou aktivitu odměňuje umístěnou přízemní střelou, na níž gólman nedosáhne - 1:0. Poměr sil se ani po vstřelené brance příliš nemění, Posázavští se nijak do útoku nehrnou, a tak se další a další příležitostí rodí na kopačkách Hvězd - asi by se ani Alenka v říši za zrcadlem nedivila, kdyby jejich vedení bylo vyšší. Nakonec se zdá, že ke klandru (rozuměj na přestávku) půjdou Hvězdy alespoň s hubeným jednobrankovým náskokem, když Murphy v posledních vteřinách první půle ztratí míč, Jiřina nezablokuje střelu soupeře (dostává potupné jesle) a míč se zastaví až o síť Lukinovy branky - 1:1 (čas 29:59). I úvod druhé půle se odehrává v drtivé většině na polovině Pacifiku, ale na scénu přichází již tradiční a stará to bolest Hvězd - zakončení. Nejlépe to dokumentuje Motýl, který opět sám běží v ústrety brankářovi soupeře - tentokráte si jeho zakončení snad nezaslouží ani tu Cenu Pavla Kuky. Do konce utkání chybí 14 minut a nervozita na lávce Hvězd roste. Nervózně zde přešlapuje i Kotel, když k němu přistupuje přítelkyně Lucie a se slovy "dej dva góly" jej dvakráte políbí. A Kotel řádně nabuzený tímto momentem vbíhá na hřiště. Je jak utržený ze řetězu, k nezastavení: bodlo k pravé tyči - gól (2:1), střela z úhlu - gól (3:1). Je rozhodnuto! Do konce utkání už diváci vidí exhibici Hvězd, které povadlý Pacifik k ničemu nepouštějí. První body jsou na světě. Evidenteně potěšen prvním vítězstvím byl i suchdolský kustod Móza, který v návalu radosti podaroval vítěze zbrusu novou sadou oranžových , do dáli svítících drezů! Mózo, děkujem!

Suchdol Stars RSC "C" - Bohemia AFK 0:4 (0:2)

Diváci v ochozech se ani nestihnou usadit s párky a desítkou v kelímku na svá místa a Lukino již loví míč ze sítě. Běží asi 40 vteřina utkání, Hvězdy jsou zřejmě myšlenkami ještě v postelích, na sobotním flámu či bůhvíkde jinde a předvádějí jeden ze svých ukázkových kolapsů v obranné činnosti. Bohužel, to vše za přítomnosti ostřížího zraku šéfa suchdolské kopané p. Lašky (nezaměňovat s Leškou - to je jiná liga), který nelenil a přivstal si, aby mohl být svědkem bitvy Hvězd. Tým AFK Bohemia se tak velmi, opravdu velmi lacino ujímá vedení. Když po dalších deseti minutách svítí na pomyslné světelné tabuli stav 0:2, mohlo by se nezasvěcenému čtenáři zdát, jaký rapidní je rozdíl v herních kvalitách obou týmů, dosavadního lídra soutěže AFK Bohemia a předposledních Hvězd. Skutečnost na hřišti však byla jiná, Hvězdy byly rozhodně častěji před brankou svého soupeře, hýřily aktivitou i kvalitním herním projevem v poli, jenže ta koncovka! Pro dokreslení malá, ale typická ukázka nevyužitých příležitostí: Pelého technickou střelu k tyči vyráží gólman na roh, Jiřina sám před brankářem nezamíří mezi tyče a Kubišta si může trhat vlasy, když se jeho (pověstná a již tradiční) střela odráží od břevna do hřiště. Do druhé půle vbíhají Hvězdy s enormní snahou otočit skóre ve svůj prospěch, zamykají svého soupeře na jeho polovině, ovšem Trápení pokračuje. Když si pak Jiřina počíná nedůrazně v obranné fázi a soupeř zvyšuje na 3:0, je o výsledku rozhodnuto. Přesto Hvězdy neutuchají v útočném snažení, vytvářejí si jednu šanci za druhou, druhou za třetí a třetí za čtvrtou, ovšem brána soupeře je snad zakletá. Ve stoprocentních palebných pozicích se snad vyjma Lukina ocitají všichni členové kádru Hvězd, ovšem za brankovou čáru se nikomu míč dokopat, dotlačit nebo procedit nepodaří. Nikoliv však vinou nějakých výtečných kvalit soupeřova brankáře, ale v důsledku vlastní nemohoucnosti. Koncovková krize Hvězd nabyla v tomto utkání vrcholu (doufejme).

Suchdol Stars RSC "C" - Vittoria Žižkov 1997 B 0:6 (0:6)

Totálně vyhaslé Hvězdy! 6. kolo = 6 banánů! Ano, nejtěžší debakl v soutěži o 3.májovém víkendu utrpěly Hvězdy. Smlsl si na nich tým, za nějž zcela výmluvně hovoří historické anály: 2 sezóny - 2 postupy - 20 výher - 0 remíz - 2 prohry. 60 minut konfrontace obou týmů ukázalo, že skutečně v nohách Vittoriánů jsou neoddiskutovatelné herní kvality, zatímco v jejich hlavách jaksi absentují kvality mentální. Důkazem toho budiž kupř. zde nepublikovatelné titulování, kterým se hráči Žižkova častovali mezi sebou. Hvězdám před samotným utkáním notně zkomplikoval situaci špílmachr Mišák, který se do šatny přišoural krokem Joffrée de Peyraca. Na rozdíl od filmového hrdiny mu však zranění nohy nezpůsobila žádná střelná ani sečná rána, nýbrž prachobyčejný koňar uštědřený o 2 dny dříve. Dle indicií blízkých policejnímu prezídiu se jednalo o tzv. zranění na objednávku, za kterým měl stát manažer soupeře p. Horník, jenž si chtěl případné komplikace v cestě za bodovým ziskem řádně ošetřit. Je třeba přiznat, že výkon Hvězd byl skutečně poloviční, jakési náznaky šancí se objevily pouze v úvodu utkání, kdy si na půli Žižkovanů agilně počínal především Kotel, ovšem brzy inkasovaný gól a následný brankostroj již po třiceti minutách určily vítěze souboje. Hvězdám tentokráte nepomohly ani tajné trumfy v podobě dvou do utkání později (totálně) nasazených Murphyho a Motýla. Přestávkový diskuzní klub Hvězd byl tentokráte řádně peprný a vzrušený, ukočírovat se jej příliš nedařilo ani těm méně nervózním hráčům týmu. Druhá půle již nepřinesla takové brankové hody ze strany Horníkboys, ale rovněž nenabídla nějakou větší gólovou příležitost na straně Hvězd. A proto se asi o největší vzrušení v ochozech postarali Kubišta s Kotlem, kteří předvedli přímo učebnicový vzájemný vzdušný souboj, ze kterého si zřejmě oba odnesli menší bolehlav. Skutečným vysvobozením Hvězd tak byl závěrečný hvizd sudích, kteří mimochodem byli zcela samostatnou kapitolou tohoto zápasu. Dva mladíci (slovo cucáci sem opravdu nepatří) si zřejmě před utkáním dali za cíl nenarušovat plynulý průběh hry zbytečným pískáním, rozuměj "budeme foukat jen začátek, góly a konec". A tak se zkrátka nepískají fauly - soupeř dává branku kopačkou zdviženou na úroveň Motýlovy hlavy, a když se výjimečně fauly pískají, rozehrává postižený tým o dobrých deset metrů dále než k nedovolenému zákroku došlo (a střílí z toho gól). Občas se po odpískání faulu sudí rozhoduje v čí (ne)prospěch se bude rozehrávat až podle míry hlasitosti projevu obou soupeřů. A proto není divu, že se některým Hvězdám nedaří udržet nervy na uzdě. Lukino tak např. po čtvrté obdržené brance uklízí míč do koruny topolu (po utkání jej musí sundavat odborník na výškové práce z týmu Sabres B p. Kořínek). Svůj díl si sudí vyslechne překvapivě i od jindy stoicky flegmatického Jendyse. Ani Jendysův kritický příspěvek ovšem nemá vliv na střeleckou nemohoucnost Hvězd, která tak přesáhla hranice 120 minut (7 200 vteřin).

Suchdol Stars RSC "C" - Bened VfK 0:7 (0:4)

Rozlosování 7. kola připravilo Hvězdám první sezónní výlet za hranice všedního Suchdola a pamětníci loňské sezóny vědí, že zápasy venku jsou pro Suchdoláky prokletím, zlem a černou můrou. Utkání s Bened Vfk nebylo bohužel výjimkou. Neúmyslná Jiřinova mystifikace, spočívající v oznámení, že pod zkratkou ZL se skrývá hřiště na Zličíně, byla včas odhalena, a Suchdoláci se tak vydali na správné hřiště zvané bůhvíproč Zelená liška. Po utkání možná trochu litovali, že přece jen nepodnikli cestu do Zličína, vzhledem ke srovnání konečného výsledku s výší kontumačních proher v hanspaulské lize i třeba vzhledem k podmínkám, v nichž se utkání odehrávalo. Nedělní dopoledne se totiž chlubilo počasím, do kterého by ani psa (nebo zelenou lišku) nevyhnal - vytrvalý déšť, silný vítr a zima jak v Rusku ovšem nebyly tím, z čehož by byly Hvězdy konsternovány nejvíce. Nejvíce je šokoval pohled na liščí areál: obrovské hřiště, pokryté škvárou černou jako bota, branky z doby napoleonovské a zázemí jako řemen (převlékárna na lavičkách, sprchový kout kdekoliv pod dešťovou vodou). A do třetice všeho zlého - proti nim chasníci rychlí jako vítr a běhaví jako Abebe Bikila v dobách největší fazóny. Jediná jiskérka naděje svítá ve všech směrech zaostávajícím Hvězdám za stavu 0:2, kdy je proti týmu Bened za ruku ve vápně nařízen pokutový kop. Míče se ujímá zkušený harcovník Jendys, ovšem jeho bodlo pod břevno gólman vyráží. A dát jiný, to je nad síly Hvězd. Druhá půle se stala žhavým kandidátem na ocenění Nejhrůznější poločas v historii Hvězd. Návštěvy Hvězd na polovině soupeře během druhé třicetiminutovky jsou opravdu hodně nesmělé a daly by se určitě spočítat na prstech jedné ruky. Naopak - Bened svírá, válcuje a drtí. Zoufalé Hvězdy litují, že fotbal není box, kde lze do ringu vhodit ručník. Za skutečnost, že v druhé půli obdrží jen 3 branky, může nepřeberné množství neproměněných šancí soupeře a některé kvalitní zákroky brankáře Lukina. Skutečným vysvobozením tak je závěrečný hvizd rozhodčího.

Suchdol Stars RSC "C" - Rohožník United 1:1 (0:0)
Střelec: Kotel

Zajímavá a trochu logická úměrnost byla patrná krátce před utkáním 8.kola 6.H ligy: zatímco debakly Hvězd jsou čím dál vyšší, hráčů téhož klubu v zápisech o utkání kolo od kola ubývá. Tentokráte se pouhá šestice mohla v duchu ptát, zda po šesti a sedmibrankovém přídělu přijde, nedejbože, ještě nějaké to navýšení. Vezmeme-li v potaz, že dvě Hvězdy měly navíc v nohách více než 70 km Krále Šumavy a před sebou perspektivu šedesáti minut bez střídání, situace rozhodně ne zabarvená do růžova. I proto na taktické poradě 90 vteřin před utkáním zazněly zcela jasné pokyny: nic neřeš, nepřepínej se a po míči nepátrej (vysvětlení níže). Jendys si zároveň dovolí zašeptat své tajné přání "neinkasovat při prvním útoku", které později, dodaje si přece jen trochu více kuráže, mění na "neinkasovat v první půli". To hráči Rohožníka mají sebevědomí na rozdávání, největší dávkou je zcela jistě obdařen urostlý útočník, jenž své zakončovací kvality veřejně prezentuje ve smyslu "stačí mi dvě přihrávky a dám dva góly". Rohožník také vpadne do úvodního hvizdu s evidentní snahou ukázat, kdo bude v utkání pánem. První útok ovšem neproměňuje!! Snaží se prosazovat rychlými ataky nebo tvrdými střelami ze střední vzdálenosti, kterým ovšem stojí v cestě buď Lukino nebo břevno. Hvězdy občas kontrují nebezpečnými akcemi, mezi něž lze zařadit narážečku forvardů Kotla s Doktorem, Kotlův dribling před brankáře bez zakončení či gólové přihrávky nebo Jiřinovo bodlo z křídla. S plynoucími minutami je ovšem na hráčích Suchdola čím dál patrnější, jak rádi by svému kamarádu Jendysovi splnili i jeho druhé přání. Do not jim podstatně hraje skutečnost, že tentokrát sami nedisponují míčem, neboť kustod Móza odjel na zápas áčka a všechna Roteira pečlivě uzamknul. Proto se podstatná část první půle tráví hledáním jediného hracího balónu v poli, na ulici nebo v přilehlých zahrádkách, přičemž hráči Hvězd nějak velkým pátracím úsilím neoplývají. Absence náhradního míče bohužel trvá jen asi dvacet minut, poté jeden z hráčů Rohožníku nachází v poli druhý míč! Přesto poločas končí vysněných 0:0! Do druhé půle vběhnou Rohožníci ještě aktivnější, ale zároveň nervóznější - z jejich lavičky se linou směrem k hráčům Hvězd výhrůžky o kontumaci kvůli absenci míče. Hvězdy to však nechává ledově klidné, dál si hrají svou profesorskou odkopávanou, nijak si nehoní trika. Rohožník se ve snaze vstřelit branku, která by s největší pravděpodobností rozhodla o výsledku, stále více cpe do útoku a zapomíná na zadní vrátka. V jedné takové chvíli vypálí z dobré pozice Doktor, gólman má s jeho střelou hodně práce, jen ji vyráží před sebe a dobíhající Kotel se nemýlí - 0:1! Do konce utkání zbývá 7 minut. Zoufalý Rohožník vrhá všechny síly do útoku, Hvězdy ovšem statečně odolávají a už už se zdá, že urvou oba body, když zhruba v páté minutě nastaveného času se po rohu ujme jedna přesná střela přímo do šibenice Lukinovy branky. Přesto z hřiště odcházejí o poznání spokojenější Hvězdy.

Suchdol Stars RSC "C" - Devils of Zderaz 4:0 (3:0)
Střelci: Mišák 2x, Doktor, Jiřina

Ďáblové ze Zderazu, průběžně třetí tým tabulky, přijel na Suchdol rozhodně s bodovými ambicemi, čemuž odpovídala i předzápasová rozcvička, prováděná již čtvrt hodiny před výkopem v plném nasazení. Ďábelské prostocviky z prostoru u šaten sleduje i hrstka hráčů Stars, i když jejich zrak se ubírá spíše směrem ke všem možným vchodům na Stadio de Suchdol, kde by se mohli objevit další spoluhráči. S postupem času začíná být zřejmé, že více než 5 hráčů a 1 gólmana v suchdolském drezu natěšení diváci ani dnes neuvidí. Nedorazí Klofi, jenž byl sice po ránu viděn na balkoně svého bytu, ale o den dříve byl také spatřen v putyce v ne právě akorátním stavu, neukáže se ani Kotel, který vyrazil hlídat domácí miláčky na chatu, a tak se jediným pozitivním bodem docházkových ztrát a nálezů stal Mišákův návrat do sestavy. Úkol daný spoluhráči právě tomuto plejerovi zněl striktně a jasně: Dej dva góly. Mišák bez větších rozpaků ujišťuje své soukmenovce, ať se nebojí a snad právě tento moment způsobuje, že Hvězdy vybíhají na suchdolskou škváru bez sebemenšího respektu ze soupeře či jeho postavení v tabulce. To, čeho se v letošní sezoně fanoušek Hvězd nedočkal, vyjma snad posledního utkání, konečně přichází - řeč je o zabezpečené obraně. Tentokrát Stars brání velmi zodpovědně, klíšťovitě a v dostatečném počtu. Ďáblové se tak do výraznějších šancí nedostávají, naopak musí být ostražití před rychlými ataky suchdolské ofenzívní jízdy. A je to Mišák, který zhruba po deseti minutách hry napřáhne ze střední vzdálenosti a jeho střela neomylně končí za zády brankáře Devils. Odvaha Stars rázem nabývá pro soupeře hrozivých rozměrů, diváci jsou svědky pěkných akcí i razantního napadání soupeřovy rozehrávky, která nepatří zrovna k těm nejjistějším. Opravdovou lahůdkou je dokonalá učebnicová kombinace na jeden dotek, kterou po Kubištově na housle hrající přihrávce zakončuje Jiřina - 2:0. Neuběhne snad minuta a brankář Devils fatálně chybuje při rozehrávce, Doktor dostává přihrávku před prázdnou bránu a chladnokrevně navyšuje rozdíl skore na tři branky. Následné zajetí brankáře do střelce gólu je více než zbytečné. O poločasové přestávce panuje na lávce Hvězd pohoda a klid, všichni si uvědomují, že ke dvoubodovému zisku je velmi blízko. Vítězství je také přizpůsobena taktika, se kterou nastupují Hvězdy do druhé třicetiminutovky - žádný spěch, zbytečně nevymýšlet, veškeré ošemetné situace řešit co nejjednodušeji, třeba i nefotbalovým způsobem. A pětice hráčů v poli plus Lukino dodržují tuto taktiku beze zbytku. Plně v duchu hesla "účel světí prostředky" klidně odkopávají míče do vesmíru, což se samozřejmě čím dál více nelíbí některým hráčům Devils. Především dva z nich začínají pomalu vytékat, reagují zbytečně podrážděně, pomáhajíce si při tom řádně peprnými výrazy. Nic jim to ovšem není platné, Suchdoláci se totiž nenechávají vyvést z míry a dovádějí utkání do vítězného konce, přičemž v závěru ještě poopravuje výsledek nádhernou střelou Mišák. Svým druhým gólovým příspěvkem tak plní závazek, jenž dal před utkáním. Statistikové jistě zaznamenali, že si Hvězdy nejen vytvořily střelecký sezónní rekord, ale rovněž Lukino poprvé udržel čistý štít: v zápase s Devils se dvakrát vyznamenal, v první půli odvážným skluzem pod nohy soupeřova forvarda a v půli druhé bravurním reflexívním zákrokem při tvrdé střele pod břevno.

Suchdol Stars RSC "C" - Stars beer 5:1 (3:0)
Střelci: Kotel 3x, Mišák, Jiřina

Předposlední kolo ligy - suchdolské hřiště - čas předobědový - prostor pro pořádné Derby: na straně jedné céčkové Hvězdy suchdolské, na straně druhé Hvězdy pivní. Oba týmy notně ponořené do sestupových vod - utkání nejvyšší důležitosti. I proto se ke klandru "suchdolské dvojky" přichází opřít sám sekretář suchdolského klubu Móza, jenž okamžitě poskytuje cenné rady o soupeři, kterého, zdá se, má za dlouhá léta své aktivní činnosti v hanspaulské lize přečteného: "Pozor si dávejte na toho s devítkou, to je vopravdu rapl," neomylně ukázal na nevelkého hráče středního věku v drezu české reprezentace. Ano, Stars beer opravdu vybíhají na suchdolskou škváru v červených repre drezech, snad z důvodů psychologicko-zastrašovacích. Na herní projev Hvězd suchdolských tato skutečnost však žádný vliv nemá - Suchdoláci pořádně nakopnou svou fotbalovou mašinu a nepřibrzdí je ani pořádná průtrž mračen, která na několik minut zažene aktéry utkání pod stříšku nebo pod topoly (nikoliv k Topolům). Po návratu na ideálně pokropenou hrací plochu začne soupeři notně zatápět pod kotlem především Kotel. Nejprve nějakou chvilku seřizuje mířidla, aby pak nekompromisní střelou pod víko vyvolal první erupci radosti v domácím táboře. A když o pár okamžiků později projeví Mišák v osobním souboji na půli hřiště více důrazu a vyšle podobnou šumivku, byť přízemní, veselí se Suchdol podruhé. Pravda, hráči soupeře se okamžitě srotí vedle sudího a vehementně protestují, dožadujíce se odpískání domnělého Mišákova faulu, ale rozhodčí si pevně stojí za svým. Gól je regulérní. Pivní výhrůžky se tak od sudího obracejí směrem k hráčům Suchdola a nesou se ve smyslu: "Jak chcete, taky začnem prasit". Ani to však nevyvede domácí z klidu a na poločasovou přestávku přibalují svému soupeři ještě jeden fík. Po dokonalém vyšachování obrany soupeře dává Jiřina takřka do prázdné. Za zmínku ovšem stojí ještě jedna vydařená akce, na jejímž konci stál, nebo spíše se nádherně věšel do vzduchu na Mišákův dlouhý pas Motýl. Přestože nakonec míč nějakou nešťastnou shodou okolností Motýlovu hlavu minul, evokovala celá akce v myslích některých starších Suchdoláků nezapomenutelnou spolupráci Němce s Kukou na Euru 96 v zápase proti Rusku. Druhou půli si pro sebe střelecky pronajal Kotel, který dvěma pěknými a pohotovými trefami Pivaře dorazil. Kotlova střelecká potence je vskutku obdivuhodná a suchdolští bafuňáři si určitě mnou ruce, že před rokem hráče takového kalibru udělali. Už už se zdálo, že Lukino podruhé v řadě udrží čisté konto, ovšem právě suchdolský brankářský mág tuto možnost odmítl, když si za záda srazil roh soupeře, což ovšem nikomu na radosti z jednoznačného vítězství neubralo.

Suchdol Stars RSC "C" - Los Bimbananos 2:3 (0:1)
Střelci: Kubišta, Kotel

co rozhodlo o výsledku
· ukrutně tragická koncovka Hvězd v úvodu utkání, kdy hrají s převahou jednoho hráče v poli
· úvodní laciný gól Bimbananosu z přímého kopu, který se rozehrával takřka na půli hřiště
· neuznaný Jendysův gól za stavu 1:2 - střela se odrazila od břevna za brankovou čáru, což ovšem sudí (zřejmě) nepostřehl
· přísně - collinovsky nařízená penalta za ruku ve vápně Hvězd
· absence špetky štěstí při zakončování - několik nastřelených tyčí a břeven
zajímavosti utkání
· hřiště se čtvercovým rozměrem - unikát fotbalové Evropy
· zapůjčení 50-ti procent rozhodcovské dvojice na vedlejší hřiště, kam se sudí nedostavil
· předzápasová rozcvička dvou hráčů, nepatřících ani do kádru Hvězd ani do kádru Bimbananos - po telefonické konzultaci následuje zjištění, že jsou zde o celý týden dříve!
· Klofi, stále laborující s třísly, se ujímá funkce trenéra
· při odchodu zdecimovaných hráčů Hvězd náladu zvedající pohled na poodhalené vnady jedné z divaček