Jdi na obsah Jdi na menu
 


PODZIM 04

4. 7. 2007

sezona 5 (podzim 04) - 7.D liga - 1. místo - POSTUP- 11 utkání (9-1-1), skore 33:11, 19 bodů
Tak to byla jízda!! Suverénní průlet sedmou ligou, premiérové vítězství v hanspaulské soutěži a návrat do šestky, který se slavil už dvě kola před koncem soutěže. Tým navíc zlomil dosavadní prokletí cizích hřišť, když celkem třikrát vyjížděl za hranice domácí hůrky a  pokaždé se vrátil s plným bodovým ziskem. Jednoznačně nejpovedenější sezona v historii klubu.

výsledky:

Buffeti HK - Suchdol Stars C 0:1 (0:0)
Suchdol Stars C - Desítníci CH.C. 0:3 (0:2)
Family Team FC - Suchdol Stars C 2:5 (1:2)
Suchdol Stars C - Real Sharks 3:0 (1:0)
Sporting Luka - Suchdol Stars C 0:3 (0:1)
Suchdol Stars C - Ugandská ťava 1:1 (1:0)
Věčná žízeň - Suchdol Stars 0:2 (0:0)
Suchdol Stars C - Vibromax 1985 6:1 (2:0)
Kulva PVC - Suchdol Stars C 1:6 (1:4)
Suchdol Stars C - Blizzard FM 4:2 (2:1)
City Lhotka FC - Suchdol Stars C 1:2 (1:0)

KOMENTÁŘE

Buffeti - Suchdol Stars C 0:1 (0:0)

Branka Hvězd: Kubišta

Hagibor č.4, 22.11. - chlad, studený vítr, dusné napětí ve vzduchu - proti sobě stojí Hvězdy a Buffeti. Ve tvářích borců maximální soustředění a nezměrné odhodlání. Vše se schyluje k nelítostné bitvě. Odložené utkání 1.kola je zde, tentokrát nechybí ani rozhodčí. Dnes již Buffeti zbaběle neutečou. Navíc je tlačí nutnost bodovat, pohybují se na hraně sestupu. O nažhavenosti Hvězd, zbavených výhody domácí škváry, není sebemenší pochyb. Rozhodčí foukne do píšťaly - válečná sekyra prosviští vzduchem. Oba nesmiřitelní sokové se do sebe okamžitě zahryznou, rvou se o každý milimetr hřiště. Už se objevuje první řízný zákrok, po něm druhý - šrámy a šlincy se začínají množit. Sudí zůstává nad věcí, píská jen výjimečně. "Takhle se to pěkně zmydlí," pronese někdo, možná Klofi. "To je fakt kopaná, ne fotbal," odtuší kdosi jiný. Ke slyšení jsou také první slovní půtky, do diskuze přispívá hlavně Lukino, a překvapivě Kotel, jindy mlčící, běhající. Buffeti mají navrch, usazují se na polovině Hvězd a začínají obléhat Lukinovu branku. Obranné valy však předvádějí kvalitní práci, až na výjimku, kdy Jendys musí hasit na brankové čáře. Hvězdný útok se omezuje na rušové protiútoky, zaujme především Mišákova individuální akce, zakončená tvrdým projektilem nad. Oba týmy se tak prokopou (a pokopou) do bezbrankové přestávky. Druhá půle je již o něčem jiném. Hvězdy si totiž nějak vnitřně umanou, že začnou běhat a hrát fotbal, a jak druhá třicetiminutovka ukázala, v těchto aspektech za nimi soupeř trochu zaostával. Úlohy se najednou vyměnily, Buffeti se dostali pod tlak, a jelikož dost často nestačili rychlosti, pružnosti a hbitosti Hvězd, ubylo i nečistých zákroků. Po několika úvodních šancích dokáží Hvězdy úspěšně zakončit pohlednou kombinaci, na jejímž konci se nachází Kubišta po Klofiho milimetrové přihrávce - 1:0. Buffetům nezbývá než se vrhnout do útoku, ale v něm si počínají hůře než bezzubě. Naopak Hvězdy mohou nesčíslněkrát zvýšit svůj náskok, leč chybí špetka štěstí nebo lepší muška. Na druhou stranu je nutné uznat kvality soupeřova gólmana, jemuž především mohou Buffeti děkovat, že gólový příděl nebyl vyšší. Konečné jednobrankové vítězství je Hvězdám zaslouženou satisfakcí. Nelíčená radost propukne ihned po posledním hvizdu rozhodčího, pokračuje v šatnách a dobrá nálada se přenáší i k Topolům….

Suchdol Stars C - Desítníci 0:3 (0:2)

V netradičním čase se na suchdolském, tentokráte notně hrbolatém plácku odehrála o týden odložená premiéra Hvězd v novém ročníku hanspaulské ligy. Jednoznačný výsledek utkání s Desítníky bohužel nasvědčuje tomu, že nedělní odpoledne jsou zvyklí hvězdní Suchdoláci trávit všude jinde (tedy s přítelkyní v divadle, s dětmi ve Stromovce, s taťkou na chatě, s kolem na cestách, či s pivkem u televize) než na hřišti při mistrovském utkání. Mrzí i skutečnost, že svědky tristního výkonu domácích byly vedle několika pravověrných fanoušků i Kubištovy ratolesti, které se poprvé ve svém rok a čtvrt dlouhém životě přijely na vlastní oči podívat na svého tatínka a povzbudit jej, ale staly se nakonec diváky velmi nepovedeného představení celého týmu. Ještěže prozíravý Móza nechal v areálu vybudovat pískoviště… Přitom nelze říci, že by Desítníci Suchdoláky přehrávali. Byli to suchdolští, kteří měli více míč na svých kopačkách a tvořili hru. Jenže Desítníkům stačilo pouze trestat neuvěřitelné hrubice v obraně Hvězd. Otálení s odmazáním míče, zbytečné kličky a šněrovačky na postu posledního - takových chyb se mohou dopouštět hráči přípravky v 5. A třídě oblastního přeboru, nikoliv však Hvězdy ze Suchdola. Připočteme-li k tomu naprostou bezkrevnost suchdolských forvardů, stává se první a zcela zasloužená porážka holou realitou.


Family Team FC - Suchdol Stars C 2:5 (1:2)
Branky Hvězd: Kotel 3x, Kubišta, Mišák

Za čtyři minuty 11,15. V suchdolské šatně se "tísní" 4 muži. Nervozita roste, "zprávy z fronty" jsou černé: Klofi má natažený pupík, Doktor se účastní jiného turnaje a Kotel nebere telefon! Za dvě minuty 11,15. Nervozita dosahuje vrcholu. Za 30 vteřin 11,15. Do šatny s klidem Angličana vplouvá Kotel. 11,15 a 3 minuty. Ve dveřích se objevuje široký Motýlův úsměv. 11,15 a 5 minut. Tým Suchdol Stars je připraven k utkání!! Na dvojce se již pečlivě rozcvičují hráči Family Teamu, který není Suchdolákům veličinou až tak neznámou. Podvakráte se s ním v rolích arbitrů setkali v minulých letech, kdy ještě Rodinkáři patřili mezi osmiligisty. Už tehdy se však prezentovali zarputilou, bojovnou a běhavou hrou, tedy atributy, které Suchdolákům nikdy nešly pod vousy. Suchdoláci, snad ve snaze odčinit předchozí porážku, se od úvodního hvizdu vrhají do ofenzívy a svatyni FT berou útokem hlava nehlava, ve třech až čtyřech lidech. Člověk nemusí být velikým matematikem nebo dědou Drchlíkem, aby zjistil, že nachází-li se většina hráčů v útoku, nedostává se téhož materiálu v obraně. Family Team došel k tomuto zjištění asi po třech minutách. Jeho brejky a častá přečíslení končí nejprve na Lukinovi či nepřesností, ovšem zhruba po deseti minutách a Mišákově nedůrazné střele se jeden rychlý kontr ujímá - 0:1. Po inkasované brance si naštěstí Hvězdy uvědomí, že tento způsob hry je poněkud nešťastným a do útočení se začínají pouštět pouze ze zabezpečené obrany. Z řady slibně rozvitých akcí se ujímá jedna - Kotlova, jehož bleskurychlý atak po levém křídle nedokáží zastavit ani obránci, ani strážce svatyně - 1:1. Vstřelená branka definitivně uklidnila nejen Hvězdy, na jejichž kopačkách se nacházelo přece jen více fotbalové kvality, ale i přítomné členy nejvyššího suchdolského managementu, p. Josefa Lose a p. Michala Marsche, kteří velmi bedlivě sledovali utkání z V.I.P tribuny. Především prvně jmenovaný boss pak v sobě nezapřel někdejšího uznávaného trenéra a hlasitými pokyny dirigoval hru Stars. Odměnou mu pak bezesporu byla Kubištova paráda hodná znělky nejstaršího sportovního pořadu naší veřejnoprávní televize: Mišák hází dlouhý aut před bránu soupeře, kde se ocitá zcela nepokrytý Kubišta. A ten nádherně pověsí do vzduchu svých úctyhodných 195 cm a hlavou provede krátký, suchý trk do míče. Míč se, zcela proti všem fyzikálním zákonům, odráží od země postupně do tyče, břevna a končí v síti pod břevnem, kde jej najdou zcela šokované brankářovy ruce - 2:1! Úvod druhého poločasu se nese ve znamení Mišákova pojišťováku, další průběh v duchu Kotlovy střelecké připravenosti a pohotovosti. Family Team, inkasující ránu za ranou nemá šťávu na nějaký nenadálý obrat, vzmůže se jen na kosmetickou úpravu výsledku. Smolařem utkání lze vyhlásit brigádníka Karla, který odehrál mač ve velkém stylu, ovšem veškeré jeho nebezpečné střely končily tentokráte na tyčích. Po špatném začátku se první sezónní výhra nerodila až v tak silných bolestech.

Suchdol Stars C - Real Sharks 3:0 (1:0)

Neodkladná víkendová exkurze do lužních lesů a vinných sklepů jižní Moravy znemožnila redakci ČH přímou účast na tomto utkání. Jednoznačné skóre, bezprostřední sms dojmy samotných aktérů i pozdější rozhovory s hráči však napovídají, že Suchdoláci předvedli přinejmenším výkon roku, dost možná i nejlepší partii v historii klubu. Připomeňme alespoň tedy některé šepoty, výkřiky a odborná hodnocení: "Byli mladý a rychlý"- Mišák na adresu soupeře. "Měli podobnou taktiku jako my" - Lukino na stejnou adresu. "Doktor jezdil jak motorová myš. Vydřel spoustu balónů" - Kubišta nešetří chválou svého parťáka ve drezu. "Kotel dostal žlutou" - Lukino žaluje na klubového kanonýra. "Klofi se po utkání rozplýval" - Jendys prozrazuje na spoluhráče proslulého svým kritickým drobnohledem 99% utkání Hvězd. "Totálně běhavý fotbal!" - všechny Hvězdy na vlastní adresu.

Sporting Luka - Suchdol Stars C 0:3 (0:1)
Branky Hvězd: Klofi 2x, Motýl

Suchdoláci notně nažhavení po minulém výkonu snů začínají rozehrávkou, předvedou dvě prachmizerné přihrávky a míč končí v autu. "První ztrátu balónu máme za sebou," konstatuje tak suše po 9 vteřinách Jendys. Po necelých dvou minutách se udává další významný moment utkání - v autu končí útočník Sportingu, a to v důsledku zranění kolene. Sporting ovšem nedisponuje nikým na střídání, takže je nucen chvíli hrát o čtyřech hráčích v poli. Nakonec se ovšem zraněný hráč převlékne do brankářského stejnokroje a s obětavostí a chůzí Joffré De Peyraca dokulhá střežit svatyni svého týmu. Hvězdy tato skutečnost nikterak nevyvádí z míry a dále produkují svou pomalou a nepřesnou kopanou. Soupeř zase svým defenzívním pojetím dává notně vzpomenout na atraktivní herní styl posledních evropských šampionů, takže zápas je koukatelný snad jen pro majitele slepeckých holí. To ovšem jen do okamžiku, kdy sudí pískne ve vápně Sportingu malou domů, pravda povzbuzen k tomu silnou nápovědou z řad Hvězd. "To je poprvé, co jsme něco uhádali", špitá Jendys svému spoluhráči. A rozehrávka této standardky je přímo parádní - Mišák naznačí střelu a posune míč na Klofiho. Tento starý pardál se napřáhne a náramně trefuje - 1:0. Vstřelený gól na jedné straně uklidní Hvězdy a na straně druhé rozčílí do běla kapitána Sportingu, který od této chvíle na sebemenší kontakt reaguje podrážděně. Přitom sám se prezentuje hrou čuněte (nechť mi tento tvor odpustí). Poločas končí hubeným jednogólovým vedením Hvězd, i když především Kotel mohl pojistit náskok z jedné dvou šancí. Do druhé půle již nastoupil Sporting bez Joffrého, tedy se čtyřmi hráči v poli. Dalo se tušit, že druhá třicetiminutovka se ponese v duchu dobývání tvrze Sportingu a skutečnost nebyla jiná. Kotel se prezentoval dalšími díly svého instruktážního seriálu s názvem Jak zazdít největší loženku. Závěrečný pátý díl byl pak skutečným vyvrcholením Kotlova uměleckého díla - stoje sám před prázdnou bránou soupeře mine milimetrovou Mišákovu přihrávku, která mu prolétává mezi nohama. Zodpovědnost za zvýšení náskoku tak na sebe berou jiní borci - nejprve Motýl, který zcela chladnokrevně zakončuje šachové manévry na půlce soupeře a poté opět Klofi, jenž se svým druhým zářezem pasuje do role střelce utkání. Sportingu ve druhé půli rapidně ubývají síly, čehož důkazem může být i moment, kdy 3/5 týmu v jedné vteřině svorně v předklonu s rukama na stehnech zhluboka vydýchávají svou únavu. Po skončení utkání si své tradiční uštěpačné poznámky neodpustí kapitán soupeře, za což si od Jendyse vyslouží stručnou a výstižnou psychiatrickou diagnózu "Ty jsi ale Inteligent". V radostné atmosféře šatny Hvězd se již jen sčítají Lukinovy úspěšné zákroky v tomto utkání, přičemž se dospěje k číslu 1 - "V první půli jsem chytil autové vhazování do koše", chlubí se gólman, jenž vychytal druhý shut out v řadě.

Suchdol Stars C - Ugandská ťava 1:1 (1:0)
Branka Hvězd: Motýl

Druhou říjnovou neděli se mohly Hvězdy těšit na opravdu exotického protivníka, alespoň soudě dle názvu. Očekávaná invaze hbitých plejerů černošské pleti na stejně barevnou suchdolskou škváru se však nakonec nekonala. Nedorazil ani žádný jedno či více hrbý velbloud, zato však hrstka na fotbal nadržených týpků, vedených trenérem, který po celé utkání vytrvale své svěřence povzbuzoval hlasitým Uganda, Uganda. Tato skutečnost chvílemi značně narušovala koncentraci Motýla, jenž, jak se po utkání v mixzóně přiznal zástupcům médií, vůbec neměl páru o názvu týmu soupeře. Přesto to byl právě Motýl, který jako jediný ze Suchdoláků dokázal překonat ugandského gólmana. Stalo se tak po standardní situaci a následné skrumáži, v níž se (zřejmě za vydatné pomoci buzoly) Motýl dokonale zorientoval a precizní šmudlou umístěnou k tyči otevřel skóre zápasu. V první půli byla na obou týmech patrná snaha o atraktivní útočný fotbal. Blízko gólu byl i Kubišta, s jehož hlavičkou do protipohybu měl brankář Ťavy plnou pravou ruku práce. Zdá se, že Kubišta konečně začíná naplňovat záměry managementu klubu vypěstovat v něm nebezpečného hlavičkáře kollerovského typu. Druhá půle byla rozhodně ještě zajímavější než ta úvodní. Zpočátku si aktivněji počínají Suchdoláci, ale po pěti šesti minutách si vybírají oddechový čas a "jdou na párek (nebo snad na pověstnou Kochánkovu klobásu?)", čehož soupeř využívá k několika nebezpečným atakům Lukinovy svatyně. Matador suchdolských branek všech rozměrů má však velmi kvalitně postavené tyče a na své straně tentokráte i slečnu Štěstěnu, která podává svou pomocnou ruku v momentě, kdy jedna útočná ťava míjí naprosto opuštěnou branku! Za zvýšenou aktivitu se ťavy přece jen dočkají vyrovnání: ráně ze střední vzdálenosti uhýbá Mišák, předpokládaje, že Lukino míč pokryje. Chyba lávky - míč končí přesně v šibenici, Lukino je bez šance. Hvězdy jsou nuceny zvýšit obrátky a dostávají se do gólových příležitostí: Doktor začíná velmi umně operovat ve vápně soupeře, přidávají se k němu i další forvardi. Po třetím sporném zákroku a troše křiku ze strany Hvězd se rozhodčí odhodlá k odpískání penalty. Míče se na naléhání spoluhráčů a nepříliš ochotně ujímá Mišák a s penaltou nenaloží dobře. (Proměňování pokutových kopů se pomalu stává Achillovou patou Hvězd a na nalezení spolehlivého "penalťáka", zdá se, bude muset vedení klubu vypsat lukrativní odměnu.) Závěr utkání se svou dramatičností blíží případům majora Zemana. Kubišta nedopraví do sítě nepovedenou Jiřinovu střelu, na druhé straně neuspěje ani ťava se svými rychlými kontry. Utkání tak končí vcelku spravedlivou remízou.

Věčná žízeň - Suchdol Stars C 0:2 (0:0)
Branky Hvězd: Kotel 2x

Ohromnou radost by měl nedávný fotbalový boss Valenta při pohledu na hrací plochu suchdolského areálu: ve stříbrných dresech Synotu se zde připravuje k mistrovskému utkání 7.kola 7. D ligy téměř kompletní jedenáctka hráčů. Ale kde jsou domácí borci? Že by strach z úplatkářské aféry? Kdepak, za vším stojí mnohem prozaičtější důvod: čekání na Godota, resp. pátého hráče do pole, tedy Jiřinu, který se po ránu nemohl rozhodnout, zda dá přednost fotbalu nebo lekci šavlového tance. Po důrazném telefonátu Jendyse a domluvě kocovinou postiženému žaludku zvítězila první varianta, takže se s desetiminutovým zpožděním může začít. Synot, resp. Žízeň zahajuje nečekaným tahem - ihned po rozehrávce následuje razantní střela z půlky hřiště, kterou Lukino v klidu kontroluje - levý horní kout jeho branky míjí míč snad o 1,5 cm. První půle nenabídla větší množství šancí ani příliš líbivou hru. Zaujme snad pouze jeden srdceryvný výkřik jednoho z útočníku Žízně ve vápně Hvězd, příčina výkřiku však zůstává všem zúčastněným včetně sudích neznámá. Je-li řeč o sudích, výraznou kapitolou utkání se stal pomezní, od něhož se během první půle hráči nedočkali jediné gestikulace, jediného odmávání či ukázání by´t jen autového hodu. Veškerý jeho projev se tak omezil na výrok "Drž hubu", coby odpověď na jemnou kritiku jeho (ne)pískání ze strany hráčů. Hvězdy odehrají první půli tak, jak potřebují: vzadu bez chyb s maximální snahou ušetřit co nejvíce sil do druhé půle. V ní se Žízeň snaží uhnat Hvězdy pravidelným střídáním dvou až tří hráčů, ovšem tato taktika se příliš nedaří. Hvězdy mají herně navrch a dokonce jdou do vedení: při přečíslení pálí Kubišta a jeho střela se odráží na Kotlovy, v minulých kolech volšové, tentokráte zlaté nohy - 1:0. Zásah do černého katapultuje Kotlovo sebevědomí do vesmírných výšin, útočník Hvězd začíná jezdit a k němu se přidávají ostatní, snad ve vidině nepříliš očekávaného bodového zisku. Deset minut před koncem přichází rozhodující okamžik duelu - duo Kotel, Mišák se vydává k smrtícímu presinku, soupeř zahnaný do kouta fatálně chybuje a Kotlova pravička neomylně umisťuje míč k tyči - 2:0. O výsledku utkání je rozhodnuto.

Suchdol Stars C - Vibromax 6:1 (2:0)
Branky Hvězd: Jiřina, Motýl, Kotel, Doktor, Jendys, Mišák

V dokonalou střeleckou galashow Hvězd se vyvinulo utkání 8.kola soutěže, které se odehrálo na řádně prosluněné škváře suchdolského stánku. Soupeř potvrdil veškeré předzápasové prognózy o tom, že jeho soupiska bude prošpikována jmény věkem otřískaných a hanspaulkou ošlehaných kozáků (viz datum vzniku týmu v jeho názvu). O jisté opotřebovanosti tělesných schránek soupeře svědčilo i větší než velké množství ortéz, s nimiž hráči Vibromaxu do utkání vstupovali - lupou byste marně hledali plejera bez bandáže, několik hráčů si obléklo ortézy dokonce na obě nohy a pouze zakrytí příslušných partií těla zabránilo statistikům ve zjištění, kolik Vibromaxů mělo obandážované všechny tři dolní údy. V momentě, kdy tuto nevídanou úrodu viděl Jendys, neváhal a svou ortézu odhodil v dál. Úvod utkání byl opravdu hektický: nejprve Lukino ve svém vápně jemně postrčí útočníka soupeře, který se sklátí k zemi jako podťatý a dožaduje se odpískání penalty, na což ovšem sudí nereaguje. Vzápětí dochází k přečíslení na druhé straně, kdy trojice Mišák, Kotel a Jiřina po kasparovsku vyšachuje obranu Vibromaxu - 1:0 v době, kdy časomíra neukrojila snad ani dvě minuty. Rychlý gól nastartoval v některých hráčích prohrávajícího týmu zvýšenou hladinu emocí, které se začaly projevovat na jejich hře. Nejvíce se o tom mohl přesvědčit Mišák, jenž se dokonce stal terčem fyzického ataku jednoho proplešlého Vibromaxe. Tomu se nelíbily údajné Mišákovy strky zezadu. Mišák ovšem zachovává klid anglického gentlemana, na soupeřův výpad nijak nereaguje, čímž přispěje k uklidnění celé situace. Po dvaceti minutách přichází velká chvíle Motýlova. Tento nenápadný hráč střílí branku svým nezaměnitelným a již tradičním způsobem, který by si snad měl nechat patentovat. Nechytatelná plazivka (ve významu - sotva se plazící střela) vysluhuje Motýlovi přezdívku Šmudla. Do poločasu ještě Kubišta v dobré pozici mine balon sám před brankou, což vzápětí vysvětluje obsáhlým teoretickým rozkladem toho, jak se chystal míč trefit. I tak dvougólové vedení zajišťuje Hvězdám do druhé půle dostatek klidu a slunce v duši. A když chvíli po začátku druhého dějství pošle gólmanovi Vibromaxu svou navštívenku Kotel (o něco větší plazivka než ta Motýlova), je o výsledku rozhodnuto. A to ještě Vibromax netuší, že za dalších 17 vteřin přijde další morová rána. Připravuje ji Doktor, který se vřítí do obranného pásma soupeře jak hladový sup, umně nastaví nohu do odkopu zmateného obránce a nasazuje konsternovanému gólmanovi výstavní jesle. Doktorova střela byla na konci utkání vyhodnocena firmou IBM jako vůbec nejtvrdší ze všech (199,9 km/h). Vědoma si vysokého vedení, time-out si posléze vybírá hvězdná defenzíva a Vibromax střílí alespoň čestný úspěch. Hru a útočné choutky Hvězd tento moment ovšem nikterak nenaruší a Jendys s Mišákem přidávají soupeři na cestu ještě dva banány.

Kulva PVC - Suchdol Stars C 1:6 (1:4)
Branky Hvězd: Mišák 3x, Kubišta 2x, Jiřina

Poprvé v sezoně byly nuceny Hvězdy opustit svá rodná "Eska", na nichž znají každou píď škváry, a vydaly se do suchdolskou nohou neposkvrněných končin pražských Modřan, aby zde sehrály 9. kolo soutěže. Za základní školou v Pertoldově ulici na ně čekalo písčité hřiště s jednou betonovou tribunou, určenou 125-ti sedícím, popř. 250-ti stojícím divákům. Taková návštěva se však na utkání Hvězd poněkud překvapivě nedostavila, což mnozí odborníci přičítali především časovou kolizí utkání se senátními volbami a poměrně chladnému počasí, které toho času panovalo. Hvězdy neponechaly nic náhodě, dorazily k zápasu ve značném časovém předstihu a mohly tak být svědky jednoho boxerského duelu, který se zrodil v předchozím utkání hanspaulské ligy a který byl rozhodčími oceněn k překvapení všech remízou (=červená karta na každé straně), přestože první z rohovníků poslal druhého k zemi, a měl tedy vyhrát k. o. v prvním kole. O zodpovědnosti, se kterou Hvězdy k utkání přistupovaly, svědčí i skutečnost, že si s sebou přivezly míč a hustilku a že se naprosto proti zvyklostem začali seznamovat s terénem a rozcvičovat půl hodiny před výkopem, a navíc v civilu!! To PVC Kulva dorazila za "pět půl". Její kádr čítal 8 nadržených mladíků, od nichž se dala očekávat hbitá a důrazná hra, což následujících šedesát minut také potvrdilo. Většina Hvězd působila v prvních minutách poněkud ospalým či zamrzlým dojmem, ne tak Mišák, který od úvodního hvizdu začal jezdit jako motorový rejsek a nedával soupeři byť jen chviličku oddechu. Během čtvrthodiny vystřílel čistý hattrick a ukázal všem, že s jeho potencí to rozhodně není tak špatné, jak se poslední dobou v kuloárech (mezi fanynkami) šuškalo. Přitom si ve všech třech případech Mišák vystačil sám, podíl spoluhráčů byl minimální: trefa první - vypíchnutí míče při rozehrávce soupeře, umístěná střela k tyči; trefa druhá - dobře mířená rána od boku rovněž k tyči; trefa třetí - individuální akce zakončená téměř síťtrhající bombou pod břevno. K Mišákově live show se dříve či později přidávají i další Hvězdy, jako první Kubišta, jehož hlavičku za stavu 1:0 zastavuje pouze tyč. Vědět o sobě na hrotu dává i Kotel, zatímco duo Pelé-Klofi se soustředí spíše na černou práci zezadu. Na 4:0 zvyšuje Jiřina, když prostřelí brankáře střelou z úhlu. Poté ke slovu přichází i stále bojující soupeř, který využije momentu, kdy v pozoru stojící celá hvězdná defenzíva hodlá nechat vyniknout Lukina, jenž se již chvíli předtím blýskl skvělým zásahem při brejkovém nájezdu soupeře. Tentokráte ovšem dokonalému vyšachování ani suchdolský čaroděj v bráně nezabrání - 1:4. Další famózní zákroky vytahuje ze svých šuplíků gólman Hvězd ve druhé půli (efektivně efektní vyboxování tvrdé střely, bravurní přesun od jedné tyče k druhé, prozíravé vyběhnutí proti soupeři), zamkne tak svou svatyni, takže se jediným shooterem druhé půle může stát bomber Kubišta: ponejprv dává vyniknout své největší zbrani - hlavě, pomocí níž do vinglu zavěšuje Kotlem házený aut a poté při přečíslení uzavírá pozemní ranou půltuctový účet Hvězd. Příjemně strávený poobědový čas, pěkný výsledek, pohodový zápas…

Suchdol Stars C - Blizzard FM 4:2 (2:1)
Branky Hvězd: Jiřina 2x, Mišák, Kubišta
 

10. kolo 7. D ligy zaválo Hvězdy do Hrdlořez, na místo ne úplně Suchdolákům neznámé, neboť zde většina z nich v minulé sezóně předváděla svůj um s píšťalkou v ruce. Podzimně naladěné hrdlořezské hřiště však přichystalo všem velmi nepříjemnou podívanou. Terén spíše než pro fotbal jako by byl stvořený pro řádění kultovní zemanovské Bestie. Kam jen oko překvapeného Suchdoláka dohlédlo, všude samé bahno, jen začít bublat a klokotat. Pracovitý správce bažiny se snažil nejinkriminovanější místa zavážet pískem z přilehlého parkoviště, ovšem jeho snaha vyznívala značně naivně. Při kratičkém předzápasovém rozcvičení, které má za cíl seznámit se s hloubkou, hustotou a kyselostí bahna, navíc Hvězdy zjišťují, že za jednou z branek teče řeka, v níž místopisec Kubišta zcela neomylně rozpoznal Litavku. Vzhledem k absenci jakékoliv ochranné sítě či pletiva za touto brankou zněl pokyn jasně: nahoru nesmí střílet ten, kdo si nechce zaplavat. Od úvodního hvizdu je zřejmé, že rychlejší prohraje (neboť uklouzne). Proto se hráči snaží pohybovat co nejobezřetněji, rozmýšlí každý pohyb, snaží se vyvarovat příliš prudkých startů na balon, takže řada zákroků a soubojů působí poněkud legračně až teatrálně - jako první hodí záda Jendys. Zkrátka a dobře, o zábavu není na hřišti nouze. Hvězdy pak ve 4. minutě mají o důvod k veselí navíc, neboť po Kotlové střele se odráží míč k Jiřinovi, který jej na své poměry netradičně levou nohou uklízí do branky - 1:0. Dobrá nálada vydrží Hvězdám pouze do 18. minuty, neboť tehdy Blizzard vyrovnává přízemní střelou bodlem. Jistou porci klidu do poločasové přestávky pak dává týmu Mišák, který hlavou doráží zblokovanou střelu Kubišty. Podobnost obou gólů Hvězd není náhodná, neboť Blizzard se prezentuje obranou hustou tak, že by se dala krájet. Drtivá většina i těch největších šancí Hvězd tak končí na různých částech těla některého z pěti obránců Blizzardu nebo v náručí či u nohou gólmana s příznačným jménem Táta. Než si Hvězdy o přestávce stihnout vytřít bahno z očí, dává sudí pokyn ke hře, a než Hvězdy stihnou znovu otevřít vytřené oči, je vyrovnáno. Po nedůrazném počínání poblíž branky Hvězd se ujme přízemní střela k tyči, na níž klouzající se Lukino nedosáhne - 2:2. Hvězdy naštěstí neztratí hlavu, dál se snaží převážit výsledkovou misku vah na svou stranu a po nepřeberném množství šancí se dočkají. Jednodotekový ťukes zakončuje střelou do prázdné branky Jiřina, jehož našla milimetrová křižná přihrávka Klofiho - 3:2. Následuje dalších dvaasedmdesát šancí Hvězd, o nichž by mohl vyprávět především "zakončovatel dne" Jendys, na němž byl buď přece jen trochu znát dvouzápasový herní výpadek nebo mu herní pohodu rozhodil pád do bahna v úvodních pasážích zápasu. Nakonec však právě Jendysovi mohou spoluhráči děkovat za záchranu míče, který skončil v Litavce po "vydařené" střele Kotla. Jendysův výlov řeky patřil k ukázkovým. Pojištění jednobrankového vedení si vzal na svá bedra Kubišta, jenž dal opět vyniknout své "zlaté" hlavě. Uvidíme, zda bude jeho hlavové galapředstavení, čítající zatím pěkné 3 sezónní zásahy, pokračovat.


City Lhotka - Suchdol Stars C 1:2 (1:0)
Branky Hvězd: Mišák, Kotel

Los posledního kola určil Hvězdám za soupeře tým City Lhotka FC, který již měl jedenkrát tu čest na vlastní kožich ochutnat říz suchdolského týmu, když byl na jaře 03 seřezán v poměru 0:9 (hrál o jednoho muže v poli méně). Od té doby proteklo Litavkou hodně vody a dnes na kopec dorazil řádně omlazený Citytým k utkání, v němž se - zhlediska tabulky 7.D ligy - hraje o (jeden bezvýznamný) prd: Hvězdy neohroženě svítí do dáli z prvního místa, naopak šance Lhotky na postup se pohybují v oblasti sci-fi. Také úvod utkání odpovídá postavení obou týmů v tabulce: Hvězdy začnou Lhotku pořádně mačkat, šťavit a dusit - je tu Mišák se svými nebezpečnými hlavičkami, nechybí ani Kotel ve svém tradičním nájezdu, svými nebezpečnými střelami přispívají i další Hvězdy. Brankář Lhotky ovšem předvádí, že není žádným nazdárkem z Horní Dolní a na všechny ataky Suchdoláků dokáže odpovědět. Jeho spoluhráči v útoku se omezují na rychlé brejky, využívajíce při tom především chyb v rozehrávce Hvězd. Ani Lukino si tak nemůže stěžovat na nedostatek pracovních úkolů. Při jednom z rychlých výpadů Lhotky je nucen pořádně zatáhnout za záchrannou brzdu Mišák - jeho kosa zezadu je pěkná na pohled a zároveň účinná: útok je zastaven a karta v ruce sudího se neobjevuje. Přesto se Lhotka o chvíli později ujímá vedení - dokáže dokonale využít přečíslení a Lukino v brance je bezmocný - 0:1. Hvězdy jsou gólem zjevně zaskočené, jejich aktivní hra se vytrácí a dokonce se objevují první podrážděné reakce nejen směrem k sudímu, ale i k sobě navzájem - jev v této sezóně nevídaný! Do konce první půle již Suchdoláci takřka nic kloudného nevymyslí. O přestávce ovšem činí to nejlepší, co mohou: věnují zvýšenou pozornost svým hlavám - někteří si ji drbou, jiní se věnují jejich mytí (i navzájem). A co je podstatné: do druhé půle všechny Hvězdy vybíhají na plac s hlavami čistými, jednogólovým maňasem neobtěžkanými, s heslem "Tyhle čučky nás nedostanou!" A pozitivní přístup slaví úspěch vzápětí: uběhne sotva pár minut, Lukino poprvé provede v utkání dokonalý výkop na Mišáka, ten si hravě poradí s bekem a propálí vše, co mu stojí v cestě. Vyrovnáno! Lhotečané rázem nejsou tak jistí v kramflecích a když se Hvězdy definitivně vrátí ke stylu hry, který produkovaly v úvodu utkání (pohyb, rychlé přihrávky), zdá se být jen otázkou času, kdy se podaří skóre otočit. A je to opět Mišák, který dává rozhodující impuls: na polovině hřiště předskočí soupeře, zpracuje hrudníkem a šine si to k bráně. Periferně zahlédne Kotla a již mu směřuje nezištnou příhru, Kotel se pomazlí s balónem, vyšije golmanovi úhlednou kličku a z ostrého úhlu léčí svou impotenci z posledních zápasů - 2:1!! Následující minuty jsou živým důkazem toho, jak jedna povedená trefa může katapultovat hráčovo sebevědomí do hvězdných výšin - Kotla je najednou plné hřiště, vymýšlí, forčekuje, přihrává. Dokonalou podívanou nabídne ve spolupráci s Doktorem, kdy si to na jeden dávají až k brance soupeře, Doktorova střela však míří o chlup vedle. Hvězdy tak rozpoutají střelecké manévry, Lhotečané jsou bezradní, zmohou se pouze na námitky, že Hvězdy zakopávají míč co nejdál - proč si však nevyšlou hráče do pole, nevysvětlí. Sudí naposledy foukne do píšťalky, Hvězdy pečetí jistý postup zaslouženým vítězstvím, nádherná a historická série deseti utkání bez porážky.
Poslední utkání Hvězd v sezóně se odehrává za nebývalého zájmu médií, nechybí ani filmaři. Známý filmový producent a režisér Filip Klofi se rozhodl natočit poutavý dokumentární snímek s pracovním názvem Jak to dělaj Hvězdy. Aby byl pohled na Hvězdy co nejkomplexnější, nebyl p. Klofi přítomen pouze samotnému utkání, ale navštívil je s kamerou i v šatnách před a po zápase. Na výsledek si budou muset diváci ještě počkat, neboť podle vyjádření filmaře bude nutné vzhledem k přístupnosti snímku materiál hodně sestříhat…