Jdi na obsah Jdi na menu
 

Prohlídka zahrad u Konečných a Balherů

28. 7. 2009
Prohlídka zahrad

V pondělí 27.července pozvali zahrádkáři spoluobčany, na tradiční každoroční instruktážní prohlíku zahrad.Tentokrát byla prohlídka zaměřena , spíše na okrasné a odpočinkové místa u rodinných domů.Svá zákoutí nám umožnili prohlédnout manželé Koneční a manželé Balherovi.
V 18.hodin se u Konečných sešlo 32 zájemců.Pan Konečný nám předvedl nově vybudovanou odpočinkovou zahradu s koupacím rybníčkem,spíše však malým rybníkem.Pověděl nám i nějaké podrobnosti o postupu budování a další informace o tomto stylu odpočinkové zahrady.Okolí rybníčka bylo jěště s čerstvou výsadbou do kamenů a vyvýšenin a za pár let až se vše sroste a zeleň povyskočí jsme byli pozváni znovu.
Druhá část prohlídky byla u Balherů,kteři svůj dvůr propojili nenásilně se zahradou a vytvořili si doma odpočinkové místo v orientálním stylu.Posezení pod pergolou s vyzděnými oblouky,rozkvetlý sloup s pelargonií,jezírko s umělou skálou vodopádem,vodotryskem a lekníny a s lávkou která ustí ve skalce ohraničené dřevěnými pražci.Detaily u posezení umocňuje obrovský obelisk,,rozkvetlá židle ,či vyřazená plečka ,která nyní slouží jako podstavec na květiny.
Tato prohlídka obou zahrad,byla krásnou inspirací pro ty ,kteři se chystají, či už zrovna budují podobná posezení...
Po skončení se pokračovalo do zeleného domečku u kolejí, kde výbor ZO ĆZS měl netradiční tzv. výjezdní schůzi na terásce.....
                                              -P.B-
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář