Jdi na obsah Jdi na menu
 

Castlevania Lords of Shadow Ultimate Edition
Jih Evropy, léta Páně 1147. Síly temnot se rozpínají po zemi a ustrašení lidé, v nemohoucnosti jejich rejdům zabránit, rezignovaně očekávají konec věků. Žádná cesta už není bezpečná, v žádném z příbytků nevědí, zda se dožijí rána. Lesy se hemží vlkodlaky, na hřbitovech povstávají umrlci z hrobů a noční oblohou plachtí vampýři hledající svou další oběť. Muž, která se postaví tomuto zlu je Gabriel Belmont, člen Bratrstva světla, jehož členové svůj život zasvětili obraně slabších. V jeho nerovném boji jej navíc pohání touha vzkřísit z mrtvých svoji životní lásku, Marii, což by mělo být proveditelné prostřednictvím Boží masky, jejíž tři kusy musí Gabriel najít a dát dohromady.
Kompletní mise jak jdou za sebou
Hnusně těžká hra, v podstatě jeden zásek za druhým, kdy jsem myslela, že to vzdám, místy jsem byla zoufalá.Často jsem koukala na videonávody kvůli těžkým hádankám a soubojům.Hrála jsem to po částech, v jednom kuse bych to fakt nedala, protože většinu úseků jsem hrála opakovaně.Checkpointy jsou umístěny v rámci možností celkem rozumně.Castlevania se mi po vizuální stránce moc líbila a to jediné mě drželo, abych tuhle hru dohrála. Ovládání na klávesnici je naprosto příšerné, trvalo mi dlouho než jsem si jakž takž zvykla a stejně sem si musela ovládání překonfigurovat podle svého.Ale jsou tu i záseky nepokořitelné.Třeba vrátit kámen vyhozený kamenným titánem je naprosto nemožné, takže tuhle pasáž jsem ve hře přeskočila, což naštěstí šlo, ale stejně jakékoliv hození čehokoliv zpátky je naprostá frustrace.Chvíli taky trvalo,než jsem přišla na to, jak rozbít dveře s rozběhem a jak udeřit do země.Problém byl i v tom, že jsem se ke hře opakovaně vracela a mezitím jsem zapomněla jaké klávesy mačkat při jednotlivých úkonech.Bez pomoci traineru(použila jsem ho v některých těžkých pasážích) bych tuhle hodně těžkou hru nebyla schopna dohrát.Uvažovala jsem, že si zahraju i pokračování, ale nejspíš do toho nepůjdu.Ač toho mám odehráno mnoho, tak takhle tuhou hru jsem nikdy nehrála.Ovládání na klávesnici je vopruz,abych byla schopna stíhat to co po mě hra chtěla, tak jsem si musela klávesy nastavit jinak.Takže klávesu Popadnou,použít jsem dala na střední tlačítko myši.Také klávesu na kryt či úchyt jsem dala na na myš,na levou postranici.Ostatní jsem nechala, tak jak bylo nastaveno.
Jak udeřit do země
zmáčknout střední myšítko a držet, poté zmáčknout tlačítko na levé straně myši,opět držet a nakonec kliknout na pravé tlačítko myši.
Proražení stěny
zmáčknout a držet tlačítko na levé straně myši,pak zmáčknout klávesu E(sloupec vpravo dole musí být červený)  nakonec dvakrát rychle za sebou kliknout na klávesu W.Postava se rychle rozběhne a prorazí stěnu.
Na dálku aktivovat panel
Navolím si z nabídky zbraní dýku(je to jedna z kláves 1,2,3,4), zmáčknu klávesu E(sloupec vpravo dole musí být červený)a pak středovou klávesou na myši hodím dýku kam potřebuji.
Pokud by se vám, stejně jako mě nepovedlo přejít přes kamenného titána, tak tady máte uložené pozice, které vám otevřou komplet přístup do všech kapitol a misí.
uložené pozice
čeština
recenze
screenshoty