Jdi na obsah Jdi na menu
 

Padal loňský sníh 2 (Padal prošlogodnij sneg 2)

24. 12. 1999

TOPlist

Padal loňský sníh 2 (Padal prošlogodnij sneg 2)

6.dubna 2008 Autor návodu: Karel Frey

Akt 1. Bába krasavice
Po skončení úvodní animace kdy se lehce nepohodneš s manželkou se ani nevíš jak ocitneš uprostřed lesa.Vezmi si z výstavky páčidlo a poté prohledej požární nádobu. Najdeš v ní rybí konzervu. Použij konzervu na sebe a tak z ní vyndáš rybu. Jdi doprava a dej rybu vojákovi nalevo. Druhý voják ti dá za odměnu láhev piva, kterou seber ze země. Vypij pivo a získáš tak prázdnou láhev. Jdi dál a spatříš pradlenu, které uplavalo prádlo. Jdi doleva a seber ze země kámen a bidlo. Použij láhev jako dalekohled na kru s prádlem nalevo. Pomocí bidla si vezmi prádlo a klobouk. Jdi zpět k pradleně a dej jí její prádlo. Vezmi si ze země zelené mýdlo a jdi doprava. Na cestě dřímá vlk. Dej klobouk na roští napravo a použij na vlka kámen. Jdi dál po cestě a dorazíš k chaloupce na kuřích nohách. Vezmi si záchod napravo a poruč chaloupce aby se otočila. Rozlom visací zámek na dveřích páčidlem a vejdi do chaloupky. Použij kouzelnou hůlku na mýdlo, které se promění v jablko. Dej jablko babě a vezmi si její koště. Postav záchod vpravo na podlahu a vlez do něj. Použij koště a po těžkém startu a velmi krátkém letu v oblacích přistaneš u chalupy v jiné části lesa.

Akt 2. U někoho je Nový rok a u nás je co?
Seber koště a projdi vrátky k chalupě. Zaklepej na okenici ale uvnitř nikdo nereaguje. Jdi nalevo a zkus vejít dveřmi do chalupy. Jsou zamčené. Jdi zpět k okenici a zaklepej na ní. Jdi znovu ke dveřím a vejdi dovnitř. Obyvatelé chalupy jsou očividně v zajetí televize, takže si vezmi ze stolku vánoční stromek. Vyjdi ven a nyní jdi bližší cestou doprava. Seber svému dvojníkovi sněhulákovi mrkev a z plotu si vezmi hrnec. Jdi zpět na místo přistání a postav stromek do sněhu napravo. Zachráněný stromek uteče. Jdi znovu do chalupy a promluv si se strejdou. Dá ti klíč od kůlny. Vyjdi z chalupy a jdi doleva. Odemkni kůlnu a vejdi dovnitř. Vezmi si z věšáku kožich a zkus otevřít poklop na podlaze. Jeho madlo ti zůstane v ruce. Použij na poklop koště a tak v něm vypálíš otvor. Slez dolů a proměň hůlkou velké závaží na malé závaží, které si vezmi. Sundej poklop ze sudu a naber do hrnce zelí. Dojdi za strejdou do chalupy a zelí mu dej. Vezmi si ze stolu láhev šampaňského. Poté co se strejda odporoučí jdi vlevo do kuchyně. Popotáhni závaží kukačkových hodin. Seber ze země šroubky, které z hodin vypadly. Jdi dozadu do spižírny a připevni madlo na vrata napravo. Přidej k madlu šroubky. Vyjdi ven za chalupy a jdi napravo ke sněhulákovi. Jdi stále doprava až narazíš na zajíce. Zahřej zajíce kožichem a dej mu ještě mrkev. Zajíc očividně rád aportuje takže ti přinese klacek. Pokud chceš jdi se napravo sklouznout na klouzačku a pak jdi zpět do chalupy k vratům s madlem ve spižírně. Použij hůlku na závaží a získáš tak opracované železo. Spoj železo s klackem a získáš tak kladivo. Zatluč šroubky u madla do vrat a otevři je. Jako míč se perfektním fotbalovým výkopem své manželky se dostaneš na pláž.

Akt 3. Lov na krále
Použij na sebe kouzelnou hůlku a proměníš se v prince. Promluv si s mořskou pannou a poté jdi vpravo. Na křižovatce si přečti nápis na kamenu a poté jdi cestou doprava. U stánku vybírej vystavené předměty tak dlouho, až budou ze všech třech samostříly. Promluv si s trhovkyní a ona ti jeden samostříl věnuje. Jdi zpět na křižovatku a vydej se cestou dopředu. Z kostry žáby vyjmi šíp a nabij s ním samostříl. Naproti v haraburdí ještě seber pružinu. Jdi zpět na křižovatku a vydej se cestou doleva. Dojdeš ke hradu s vytaženým padacím mostem. Tref šípem ze samostřílu nejprve zadní a poté přední terč nad bránou. Pověš se na částečně spuštěný most a tak z něj utrhneš prkno. Postav pružinu na cestu před mostem a polož na ní prkno. Použij provizorní trampolínu a dostaneš se tak do hradu. Všimni si pák a otočných kol nalevo a poté vejdi do chodby s lebkami. Segmenty schodiště vedoucí přes ohnivou jámu jsou v různých polohách a nelze tedy přejít na druhou stranu. Zapamatuj si polohu schodů a jdi zpět k ovládacím pákám. Nastav páky a kola tak, aby na sebe schody navazovaly. Správné nastavení je následující: páky zleva nastavit dolů, nahoru, dolů a kola zleva otočit 1x, 2x a 1x.
Vejdi do chodby s lebkami a přejdi ohnivou jámu na druhou stranu. Ocitneš se v chodbě s dlaždicemi připomínajícími šachovnici. Z některých dlaždic se v určitém intervalu vysouvají bodáky, z jiných zase šlehají plameny. Vystihni správný okamžik a s několika zastávkami na bezpečných dlaždicích rychle přejdi na druhou stranu chodby. V další místnosti si promluv s králem. Jelikož jsi přestál všechny dosavadní nástrahy, pošle tě na souboj s drakem. S pomocí samostřílu tedy rychle zlikviduj všechny jeho hlavy. Tvůj chrabrý skutek je zvěčněn fotoaparátem. Promluv si s králem. Za odměnu ti jeho dcera Vasilisa splní jedno přání. Vyjdi ven otevřeným východem a promluv si s princeznou. Poté co zmizí, vydej se cestou okolo pece vpravo dozadu. Na kraji rybníka seber podběrák a naber do něj rašelinu napravo. Pokračuj doprava a použij na hada na cestě kouzelnou hůlku. Proměníš ho tak v provaz který seber. Pokračuj doprava a dorazíš na pláž. Seber dvě klády a použij na ně provaz. Svázaný stožár postav do necek. Polož na kámen rašelinu a vysušenou rašelinu si vezmi. Jdi zpět k peci a dej rašelinu do ohniště. Vezmi si pečené pirožky a vydej se na pláž. Vytlač necky do vody a nasedni do nich. Po zběsilé jízdě na pirožkový pohon přistaneš u rodné vísky.

Akt 3. Podzemní dobrodružství
Zkus přejít most ale ten se propadne. Počkej tedy na vysokou plovoucí kru a ve správný okamžik přejdi na druhou stranu. U stohu seber vidle a poté jdi napravo. Pokračuj nalevo a seber klíč schovaný pod rohožkou. Zaklepej na dveře a poté seber nebezpečně vyhozený váleček. Jdi napravo a odemkni klíčem dveře domku. Vezmi si pytel a vědro. Jdi zpět ke stohu a nandej do pytle slámu. Jdi 2x vpravo a vyžeň vidlemi vlka z jeskyně. Vejdi do jeskyně a sundej ze zdi lebku s parohy. Prozkoumej mrtvou krávu a propadneš se do podzemí. Hoď slamník do jámy nalevo a poté skoč bez obav dolů. Použij parohy na popadané klády a vezmi si krumpáč. Jdi napravo na koleje a odboč do kolmé chodby. Vezmi si zamrzlý kýbl a vrať se na koleje. Jdi doprava a použij váleček na semafor. Zatáhni za váleček a vysune se most. Jdi doprava do štoly s razícím strojem. Nasaď si na hlavu kýbl a přejdeš tak bez úrazu pod padajícím kamením. Vykopej krumpáčem otvor v hornině napravo a projdi skrz něj. Posuň sud nalevo doprostřed místnosti a polož na něj vědro vylez na sud a otevři poklop u stropu. Tvůj příběh se uzavřel a tobě nezbývá nic jiného než snít o svých zážitcích.Konec hry
Uložené pozice
Čeština
Demo
Recenze
Videoukázka
Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář