vlastní tvorba
Příprava nešeho malinko originálního jídla, nejen pro přátele. Jak postupovcat? Celkem jednoduše. Jako prvopočátek zajdem koupit maso.
Když sme se po několikátém pokusu, s čerstvě vypadajícím masem, konečně dostali domů, započnem s přípravou. Jako první nesmíme zapomenout, otevřít láhev piva.
(I manželka je schopna pochopit že je k přípravě potřeba). Po dlouhém rozvažování a snahy přesvědčit někoho ko do za nás udělá, jsme nuceni otevřít nové pivo a rozbalit
maso. Na kterém si můžem okamžitě vybít zlost nad nezdarem, někomu předat přípravu Tudíž zdlouhavě a pokud možno hlasitě naklepem flákoty vepřového masa.
Je dobré ho nejdříve nakrájet na plátky cca patnáct milimetrů.
Řádně naklepané maso se (s obou stran) osolí a poře hořčicí.
Po důkladném omlácení, osolení a potření si konečně můžete sednot,a schutí vyprávět kolik jste toho, zatím zvládli. Teť je vaše chvíle kdy ikdyž sedíte vlastně pracujete.Maso je dobrá nechat aspoň čtyři hodiny odležet. Dobré je někde v chladu .
Vaše chvíle vítězství však teprve čeká. Tudíž začnete s přípravou jednoduchého "matláma patláma".
POTŘEBNÉ PŘÍSADY: sůl
grilovací koření
mexické koření
koření na kuře
česnek
worcestr
černé pivo
Česnek utřem a nebo protlačíme do cca čtvrt litru černého piva, ( pozor radši větší rendlík, pivko okamčitě reauguje a pění ) a přidáme koření od každého jednu kávovou lžičku.
Tak a přípravu máme zdárně za sebou. Nastává čas kdy se pokoušíme sehnat někoho, kdo se postará o gril. Nepovedlo se, No nedá se nic dělat , je třeba pokračovat v započaté činnosti . Tudíš, jako začátek si k roštu otevřem novou láhev piva, to každý pochopí že u ohně je teplo a proto je potřeba doplňovat tekutiny.
Rozděláme oheň.
No a nastává ta chvíle kdy se konečně začne sedět, breptat a předevšim rožnit. Naložíme rošt masem a pak se jen snažíme nezapomenout včas potřít a otočit.
Pokud se nám v průběhu večera konečně povede nají nějakého dobrovolníka, bude jen dobře, poněvač našedílo není dokonáno, stále ještě jsme v plném dílu. Vezmem špejle a na každou znich nabodáme žampion bez nožky. Nesolit, nepotírat, pouze osmahnout. později za tepla podat jako přílohu.
No a je hotovo pokavad se vše zdařilo jak mělo jste šťastnym člověkem, který se v danou chvíli stal středem pozornosti a chvály.
Dobrou chuť přeje jsemuplnejcvok s týmem
PS: jenom maličkost....kuchař by měl pravidekně ochutnávat
Po řádném ochutnávání jsm nucen to zabalit a jít spát dobrou.
Komentáře
Přehled komentářů
hele Jirko +Mončo já tu mám plnou misku slin..mnamn,jééjééj ani na koštandu jste nepozvali
mnaaaam
(fantazie69, 3. 10. 2007 15:42)