Jdi na obsah Jdi na menu
 


Seznam přihlášených mužstev do Městské ligy ročníku 2007-08:

H.Heřmanice, Sanborn, Balinka, Lhotky, Omega V.B., Riwer, Březka, Radostín, Building, T.Služby, Agromotor, Bory, Opel, Tasov, S.Zhoř, Měřín, Dráhy, Lavičky, Eurobaging (A-For), Pikárec, SK Kunšovec, Vídeň.

 

HOKEJ - městská liga 2006/2007
PRAVIDLA

Pravidla městské ligy pro sezonu 2007/2008
 

Turnaj v ledním hokeji
o přeborníka města Velkého Meziříčí
Městská liga neregistrovaných

 

V. ročník

 

Zimní stadion ve Velkém Meziříčí
2007/2008


Organizace:
Řídící orgán jsou manažeři jednotlivých mužstev, kteří si na své schůzce 10.9.2007znovu zvolili řídící výbor ve složení p. Mucha ,p.Deket a p.Sysel.

Podmínky soutěže:
Tato soutěž se hraje výhradně jen na občanské průkazy. Podmínkou pro účast hráče v soutěži, aby byl zapsán na soupisce mužstva. Hráč nesmí nastupovat v organizovaných soutěžích ČSTV a vesnické ligy Žďár (s výjimkou brankařů). Během soutěže je možno hráče dopisovat na soupisku pouze p. Rosickým a to v polovině soutěže (v průběhu 11 kola), který za dopsání nese plnou zodpovědnost (jedná se o hráče, kteří nenastoupili v organizovaných soutěží ČSTV a vesnické ligy Žďár). V tomto termínu je dovoleno hráčům přestupovat mezi družstvy.Věková hranice hráče v den utkání musí být nejméně 16 let. V případě stížnosti nebo námitek k neoprávněnému startu hráče je stěžovatel povinen předložit důkaz.V průběhu sezony, pokud hráč odejde z městské ligy do registrovaných soutěží ( muži, dorost ), tak všechny vítězné utkání do té doby se kontumují 5 : 0 !
Námitka proti startu soupeře musí být po utkání uvedena do zápisu o utkání.Na dodatečné stížnosti nebude brán zřetel.Pokud družstvo uvádí jakoukoli námitku do zápisu o utkání,bude mu stržena záloha 200,-.Případě oprávněnosti námitky se vklad vrací.

Výjimky:
Výjimka pro účast v soutěži se uděluje pouze brankařům, kteří hrají maximálně do výše okresního přeboru. Brankář však nesmí nastoupit jako hráč v poli. Družstva si mohou půjčit brankaře.

Výstroj:
Každý hráč hraje na vlastní riziko, přesto každý musí mít helmu, rukavice a chránič holení. Zbytek výstroje je na zvážení. Předpokládá se, že každé mužstvo má hráče vybaveny stejnými dresy s čísly (čísla nejsou podmínkou).

Zápis o utkání:
Před utkáním je k dispozici ve Velínu (strojníci na ZS). Po utkání předá manažer domácích řádně vyplněný zápis do strojovny na ZS. Při vyplňování spolupracují manažeři obou týmů a rozhodčí a nesou plnou zodpovědnost za pravdivost a čitelnost zápisu o utkání.Do 5 min. po utkání se vedoucí mužstva musí dostavit do kabiny rozhodčích, kde do zápisu uvede střelce, podepíše zápis a vyplatí náhrady rozhodčím.

Rozhodčí:
Manažeři obou družstev jsou povinni zajistit rozhodčího na utkání. Po dohodě je možná změna. Pokud bude pískat jeden rozhodčí, náleží mu odměna 300,- Kč za zápas. Pískají-li dva rozhodčí, každý obdrží 150,- Kč ( každé družstvo tedy platí po utkání 150,-Kč když řídil 1 rozhodčí a 150,- Kč , když řídili 2 rozhodčí ). Rozhodčího může dělat i hráč městské ligy.

Pravidla hry:
Hraje se podle pravidel ledního hokeje s jedinou úpravou, rozhodčí budou instruováni k udělování vyšších trestů za jakékoliv naražení protihráče na mantinel. Po 22:00 hod. fanoušci jednotlivých týmů nesmí používat bubny z důvodů rušení nočního klidu. Plnou zodpovědnost za porušení nese mužstvo, kterému tito fanoušci fandí. Minimální počet hráčů je 5 plus brankař.Na střídačkách mohou být pouze 3 osoby v civilu ( trenér, asistent a vedoucí mužstva ).
Čekací doba na soupeře je 10.minut od začátku utkání.V té době musí nastoupit 5hráču a ve výstroji oblečený brankář.Pokud to družstvo nestihne,vedoucí se domluví,zda odehrají pouze přátelský zápas.Utkání bude kontumováno v neprospěch proviněného mužstva.Pokud nebude sehráno ani přátelské utkání,musí družstva zaplatit pronájem ledu.
Pokud odstoupí brankář z utkání,z jakéhokoliv důvodu /zranění,vyloučení/ nastupuje ihned náhradní brankář. Nemá-li ho družstvo k dispozici,tak spoluhráč z pole. Čekací doba na převlečení hráče je 15minut. Stane-li se tato situace před koncem prvního poločasu,zbytek se dohrává ve druhém.po úpravě ledu.

Finanční pokuty oddílům:
Za rušení nočního klidu fanoušky: 1.000,- Kč
Vyloučení do konce utkání za likvidační faul - pokud nebude zranění 2 utkání (řídící výbor může udělit i více) STOP: 200,- Kč
Vyloučení do konce utkání za likvidační faul - pokud bude zranění, rozhodne vedení městské ligy o počtu utkání na které bude mít hráč STOP: 400,- Kč
Vyloučení do konce utkání (2 x 10 min): 200,- Kč
Ostatní vyloučení do konce utkání: 200,- Kč
Vyloučení do konce utkání za fyzické napadení rozhodčího: 500,- Kč a STOP na 5 a více utkání (popřípadě vyloučení z městské ligy).
Hráč hrající na černo (kontumace): 500,- Kč. Jelikož nemáte za potřebí brát černé hráče, tak by se Vás tato pokuta neměla ani týkat.
Nesportovní chování týmů nebo jednotlivců : až 500,- Kč
Neplnění pravidel městské ligy : až 1000,- Kč

Vklady:
Roční vklad za každé družstvo je 1.000,- Kč a bude vybíráno vždy před začátkem soutěže. Z této částky budou hrazeny především poháry za umístění. Další vklad (po sezóně bude vrácen) před zahájením soutěže je 1.500,- Kč za každé družstvo pro případ, že se nedostaví k utkání, k zaplacení 1/2 pronájmu ledové plochy a k úhradě disciplinárních trestů hráčů. Při druhém nedostavení se na zápas bude družstvo vyloučeno ze soutěže. Celkem se bude vybírat před sezónou 2.500,- Kč. Dojde-li k vyčerpání částky 1.500,- Kč za disciplinární prohřešky, musí oddíl před dalším utkáním uhradit dalších 1.500,- (zálohu) jinak bude vyloučen ze soutěže.

Cena za pronájem ledově plochy:
Pevná cena za l a 3/4 hodiny pronájmu je 2.100,- Kč (včetně DPH). Každé mužstvo platí za utkání 1.050,- Kč + 150,- Kč rozhodčímu.

Zápasy a systém soutěže:
Předpokládá se, že mužstva by hrála jednou za týden zápas v průběhu provozu ZS ve Velkém Meziříčí . Přihlášeno je 22 týmů. Mužstva se utkají vzájemně jednokolově (tzn. 21 utkání). Poté se tabulka rozdělí na 4 skupiny. Mužstva na 1. - 5. místě hrají znovu jednokolově o 1. místo, mužstva na 6. - 11. místě hrají znovu jednokolově o 6. místo, mužstva na 12. - 17. místě hrají znovu jednokolově o 12. místo, mužstva na 18. - 22. místě hrají znovu jednokolově o 18. místo. Body po základní části se nezapočítávají. O konečném umístění a umístění po základní části rozhodují:

1. počet bodů
2. vzájemný zápas
3. rozdíl skóre
4. počet vstřelených branek
5. los
Má-li více mužstev stejný počet bodů rozhoduje minitabulka z utkání těchto mužstev.

Hrací doba:
Utkání se hrají pouze na ZS Velké Meziříčí,není dovoleno jinde.Družstvo uvedené jako první v obsazení,je považováno,jako domácí.Má právo výběru barvy dresu a střídačky.Druhý tým se musí přizpůsobit.O poločasové přestávce se nemění strany. Hrací doba je 2 x 40 min hrubého času. 10 min rozbruslení. Přestávka 15 min s úpravou ledu. Při vyloučení hráče se počítají 3 min hrubého času, který se počítá od okamžiku až rozhodčí zahájí hru vhazováním. Čekací doba na soupeře je 10 min. Dojde-li k jakémukoliv zdržení, domlouvají se manažeři vzájemně na dalším postupu (mistrovské utkání se hrálo déle než byl předpoklad). Je možné zkrátit hrací dobu 2x 40 min.Vedoucí mužstva zodpovídá za nástup mužstva na led ( stížnosti rolbařů, že hráči vstupují na led dříve než je zmrzlý led nebo je na něm ještě rolba ). Rezervaci ledu bude zajišťovat p. Vidlák a obsazení jednotlivých utkání p.Rosický. Placení ledu si zajistí vždy domácí mužstvo po dohodě s hosty. Rozpis jednotlivých utkání bude k dispozici na internetových stránkách www.obchodyvm.cz. Time (oddechový čas) si mužstva nesmí vybírat posledních 5 minut utkání a rovněž, když je vyloučený hráč vlastního mužstva a soupeř hraje přesilovou hru.Pokud vyloučený hráč zdržuje odchod na trestnou lavici, budeš mu udělen další menší trest za zdržování hry. Na utkání není časoměřič – za otevření a zavření dvířek u trestné lavice zodpovídá sám hráč.Pokud tak neučiní, bude mu udělen menší trest.

Veškeré dodatky pravidel a jejich změny,taktéž udělené tresty,střelci branek,tabulka a další informace o ML budou zveřejňovány na stránkách www.obchodyvm.cz

Na jednotlivých bodech tohoto rozpisu spolupracovali manažeři jednotlivých zúčastněných mužstev na schůzce 10.9.2007 a zavázali se jej dodržovat.

 

Pavel Rosický
zodpovědný za organizaci městské ligy


 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 2
Celkem: 688869
Měsíc: 13112
Den: 256