Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní laškování s branností 6.10.2007

Fotky z akce

Fotky z akce - autor: Kúnová Lucie

Laškování v novinách

Laškování v novinách

Laškování v novinách

Laškování v novinách

1. branný závod se konal v sobotu 6.10.2007 od 9:00. Sešli jsme se, jak alespoň doufáme samí prima lidé a akci jsme si užili! Cílem nebylo podávat profesionální sportovní výkony, ale sejít se stejně naladěnými lidmi, pejsci se mohli setkat s velkou skupinou kamarádů a pěkně se proběhnout (samozřejmě i jejich páníčci). Potěšilo nás i to, že hodně lidí se přijelo "jen tak kouknout" a nechali se inspirovat k návštěvě dalších akcí KK Strmilov. Více v článku pod fotkami.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Velký dík patří i sponzorům, bez kterých by se taková akce nemohla konat: MaM Ballingovi zoopotřeby Praha 7, Candy s.r.o., Dibaq s.r.o. a vydavatelství CzechPressGroup všem také DĚKUJEME!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na sobotu 6.10.2007 jsme objednali pěkné počasí a už od 7:30 začali na kynologickém cvičišti ve Strmilově všichni organizátoři 1. ročníku branného sranda závodu připravovat překážky, lavičky, občerstvení a vše, co bylo třeba.

Okolo osmé už začali přicházet první soutěžící. Většina jich byla nahlášena předem, ale přece jen se pár „hříšníků“, kteří se hlásili až na místě našlo. I když jsme předem upozorňovali, že to již nebude možné, nakonec jsme se rozhodli, že jim závod umožníme, neboť naopak někteří nahlášení nedorazili. Do začátku závodu se tedy sešlo 23 soutěžících.

Většinou přišli závodníky doprovodit i rodinní příslušníci a kamarádi, takže lidiček bylo více a někteří to přišli se svými pejsky jen okouknout. Doufáme, že ti, co se letos neodvážili přihlásit, neboť přesně nevěděli, co je na 1. ročníku branného závodu čeká, se příští rok zúčastní a užijí si s námi pěkný den.

Ke startu se postupně se svými páníčky připravil 1 anglický kokršpaněl, 1 hovawart, 1 kolie, 1 border kolie, 1 jorkšírský teriér, 1 malý knírač, 1 louisianský leopardí pes, 1 špic, 1 trpasličí pinč, 1 belgický ovčák malinois, 3 němečtí ovčáci a 10 kříženců. Nejvzdálenější účastníci měli přijet až z Kralup nad Vltavou a Mělníka, ale bohužel přestože byli přihlášeni, nedorazili, proto za nejvzdálenější účastníky závodu považujeme leopardího psa Sannyho z Hluboké nad Vltavou a křížence Jacka z Českého Krumlova. Ostatní závodníci byli z bližšího i širšího okolí.

Přesně v 9:00 vystartoval první závodník. Trasa cca 3 km dlouhá byla značena barevnými fáborky a křídovými šipkami, přestože jsme se snažili trasu vyznačit dobře, pár závodníků se malinko zatoulalo, ale nakonec se všichni zvládli vrátit sami a nebylo nutné vyslat pátrací četu. Na trase čekali na závodníky 3 stanoviště s úkoly. Na prvním se i dospělí vraceli do dětských let, když měli 3x přeskákat panáka a pejsek mezitím měl zůstat odložen opodál. Na druhém stanovišti jsme vyzkoušeli něco z klasické poslušnosti a to sedni – lehni – vstaň a aport a na třetím jsme zase nechali pejsky odpočívat a páníčci se trefovali 5 kameny do vyznačeného kruhu. Po návratu zpět na cvičák musel lidský soutěžící vypracovat vědomostní test z psí oblasti, který připravila i sama oceňovala chovatelská stanice Kotrčův mlýn. Některé z 20 otázek byly opravdu zapeklité, ale soutěžící si s nimi poradili velice dobře. Pak ještě s pejsek absolvovat dráhu, kde museli proběhnout slalom, hodit míček do kyblíku, trefit se kroužkem na jednu ze značek, přeskočit překážku z pneumatik a dřeva, pro pejska zde byli ještě připraveny 2 klasické překážky, tzv. metrovka (pochopitelně snížená na minimum, aby i mini pejsci mohli ukázat, co dovedou) a lavička.

Někomu se na trati vedlo lépe to, jinému zase něco jiného, ale výkony všech byli obdivuhodné a všichni závodníci závod dokončili a doufáme, že se při něm i dobře bavili.

Každý účastník také pojal závod trochu jinak, někteří vyrazili s malými dětmi a tak jim trať dlouhá 3 km trvala i 30 minut, ale někteří sportovci byli za 11 minut zpět. Čas však rozhodoval až při rovnosti bodů, aby mrňousové nebyli znevýhodněni.

Po krátké pauze nutné k vyhodnocení testu a sečtení bodů z jednotlivých disciplín všichni závodníci nastoupili před organizátory a čekali na výsledné vyhlášení vítězů. Všichni účastníci byli odměněni za odvahu a sportovní chování balíčkem psích dobrot a knížkou od firmy Candy s.r.o., vzorkem krmiva a tužkou od firmy Dibag a.s., 2 časopisy Psí sporty od nakladatelství Czech Press Group a.s. a diplomem za účast na akci od pořadatelů KK Strmilov a útulku Malý Jeníkov. Následovalo vyhlášení „nejchytřejších“ závodníků, kteří nejlépe zodpověděli vědomostní test, a pak už byli vyhlášeni vítězové závodu. Nejvíce nás potěšilo umístění 12 leté Inky s NO Ciprou na krásném 3. místě a jak je vidět, i mladí závodníci šli do závodu naplno a v konkurenci dospělých měli šanci na skvělé výsledky.

Pak jsme ještě podarovali dětské návštěvníky, kteří nám ve chvíli volna namalovali krásné obrázky s psí tématikou.

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem účastníkům i jejich doprovodům, za krásnou a pohodovou atmosféru, za sportovní výkony a také sponzorům této akce, díky nimž si každý odnesl alespoň malou pozornost a má na dnešní den doufejme nejen hezké vzpomínky, ale i památku.