Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní laškování s branností 11.10.2008

Fotky z akce

Fotky z akce - autor: Ryneš Michal

Již v pátek 10.10. se sešli členové Cibely a KK Strmilov na cvičáku ve Strmilově, aby doladili poslední detaily na zítřejší akci. 2. ročník Podzimního laškování s branností se konal 11.10.2008 a ohlášený začátek byl na 9 hodinu. Ráno se nad celým cvičákem rozprostřela mlha, ale ani to neodradilo první závodníky, kteří dorazili již před osmou hodinou ranní. Od 8:30 do 9:00 proběhla přejímka pejsků a zapsání účastníků. Soutěžících se sešlo 26 a většinou s sebou měli ještě další členy rodiny nebo kamarády jako podporu, takže lidiček bylo opravdu požehnaně.

Obrazek

Ke startu se postupně se svými páníčky připravil 1 anglický kokršpaněl, 1 beauceron, 1 americký kokršpaněl, 1 Nova Scotia Duck Tolling retriever, 1 kolie, 1 border kolie, 1 jorkšírský teriér, 1 malý knírač, 1 špic, 1 trpasličí pinč, 1 belgický ovčák malinois, 1 americký staffordšírský teriér, 1 německý ovčák, 2 bordeauxské dogy, 3 labradorští retrívři a 8 kříženců. Nejvzdálenější účastníci to měli do Strmilova přes 100 km. Byli jimi kříženec Jack z Českého Krumlova, labrador Toby s kříženkou Ari z Chotusic a kříženec Max z Prahy. Ostatní závodníci byli z bližšího i širšího okolí.

V 9:00 jsme si nastoupili ke společnému fotu a pak už začal závod. Nejdříve museli soutěžící splnit se svými pejsky na cvičáku cviky základní poslušnosti jako chůzi u nohy různými směry a povely sedni, lehni, vstaň a překonat překážku „áčko“. Někteří to zvládali s pomocí páníčků, ale někteří pejsci ukázali, že jsou opravdovými mistry poslušnosti. Proto jsme také při vyhlašování vítězů závodů ocenili 3 pejsky ještě zvlášť jen za tento úkol. Někteří páníčci museli přelézat „áčko“ spolu se svými pejsky a někdy ani to nepomohlo a „áčko“ zůstalo nezdoláno.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Potom byli závodníci vysíláni na trať značenou barevnými fáborky, která byla delší a náročnější než loni, ale zase bylo počítáno s tím, že soutěžit přijdou i děti, tak tomu byla přizpůsobena. Na trase čekali na závodníky 4 stanoviště s úkoly. Na prvním museli páníčci i paničky zalehnout do trávy a vzduchovkou střílet do malého terče ve stráni. Na dalším stanovišti následoval hod granátem do vyznačeného kruhu, pak jsme prověřili znalosti ze zdravovědy a posledním úkolem byla střelba z luku do terče. Po návratu zpět na cvičák musel lidský soutěžící vypracovat vědomostní test z psí oblasti a poznat naobrázku některá plemena.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Soutěžící se z trati vraceli postupně, tak organizátorům zbyl čas na připravení cen a sečtení bodů ze všech disciplín. Soutěžící si před vyhlášením vítězů vydechli, děti si vyzkoušeli zdolávání psích překážek adospělí měli čas si popovídat.

Obrazek

Obrazek

Pak už nastalo dlouho očekávané vyhlášení vítězů. Na třetím místě se umístila Diana Vejvarová s trpasličím pinčem Rikym z Jindřichova Hradce, na druhém místě Tomáš Procházka s beauceronem Dickem z Budkova a první místo obsadila Jana Dvořáková s border kolií Cassey také z Jindřichova Hradce. Speciální ocenění dostal Jan Pěchouček s kníračem Samem za nejrychlejší zdolání tratě. Všichni účastníci byli odměněni za odvahu a sportovní chování vzorky krmiv pro pejsky, 2 časopisy a diplomem za účast na akci.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem účastníkům i jejich doprovodům, za krásnou a pohodovou atmosféru, za sportovní výkony a také sponzorům této akce, díky nimž si každý odnesl alespoň malou pozornost a má na dnešní den doufejme nejen hezké vzpomínky, ale i památku.

Obrazek

Cibela o.s. předala KK Strmilov na této akci dar od sponzora – pomůcky pro figuranty. Tímto mu děkujeme a věříme, že díky pomůckám na obrany bude návštěva cvičáku pro lidi i pejsky atraktivnější a že toto odvětví kynologie zaujme i nováčky.

Obrazek