Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv 2008

Archiv 2009

20.12.2010

Dnes nám přišel výsledek genetického vyšetření, díky kterému máme nyní oficiálně potvrzeno, že Auri je PRA negativní.

Our Auri is officially PRA free (DNA test) - mutation was not detected (N/N)

*******

27.11.2010

Zkoušky IPO/VPG Leština (rozhodčí / judge Monika Prokopová)

Auri dnes úspěšně splnila zkoušku BH s vynikajícím výsledkem 58 bodů z 60. Předvedla opravdu velmi pěknou poslušnost a udělala nám tím obrovskou radost.

Auri passed BH exam today. We are so proud of her.

*******

7.11.2010

Zkoušky v pasení / Herding Libhošť, CZ

(rozhodčí / judge Josef Škůrek, CZ)

Dnes se v Libhošti konaly zkoušky v pasení. Oproti původnímu plánu jel pouze Adonis, který prokázal, že má k pasení vlohu a úspěšně složil zkoušku ZVOP (zkouška vloh ovčáckého psa).

Adonis passed ZVOP exam (herding talent test) today.

*******

6.11.2010

S Apolem (Apol Kasmir Moravia) jsme dnes ve Velké Bystřici úspěšně  absolvovali bonitaci. Apol předvedl moc pěknou obranu a byl zbonitován v 1. třídě s velmi pěkným bonitačním kódem 5JI 1/P. Bonitaci posuzoval pan rozhodčí Jan Stebel, figuroval Petr Pazdera.

Jsme na tento výsledek opravdu pyšní, neboť Apol je prvním zbonitovaným jedincem odchovaným v naší chovatelské stanici.

Our german shepherd Apol (Apol Kasmir Moravia) is a stud dog now. We are so proud of him because he is our very first "home bred" stud dog.

 pb060101.jpg

******* 

23. - 24.10.2010

Máme za sebou další náročný, ale také velmi úspěšný víkend. Tentokrát však nebyli v centru dění cardigani, ale náš německý ovčák Apol (Apol Kasmir Moravia), se kterým jsem v sobotu úspěšně složila zkoušku ZVV1 s výsledkem 85-90-95, celkem 270 bodů (známka velmi dobře). Zkoušky posuzovala paní rozhodčí Monika Prokopová.

V neděli jsem se (ač to původně vůbec nebylo v plánu) zúčastnila oblastní výstavy německých ovčáků v Třinci, kterou posuzoval Mgr. Ivan Kočajda. Apol s handlerkou Hankou Kocvrlichovou vyběhal ve třídě pracovní ocenění Výborný. Tímto bych chtěla ještě jednou moc poděkovat našim kamarádkám Hance a Martině za pomoc.

Our german shepherd Apol (Apol Kasmir Moravia) passed ZVV1 exam with result very good on Saturday. On Sunday we went with him to regional dog show for german shepherds that took place in Třinec, CZ. Apol was handled by our friend Hanka and got Excellent in working class under judge Mgr. Ivan Kočajda. Our big thanks to Hanka and Martina for help. It was really successful weekend.

ov-trinec-apol.jpg

Autor fota: chovatelská stanice Slezin Lovan / Photo by: Slezin Lovan kennel

*******

16. - 17.10.2010

DUO CACIB Komárom, HU

Po delší době jsem se opět vydala do Maďarska, kde se o jednom víkendu konaly dvě mezinárodní výstavy. Tentokrát jela pouze Auri, která byla oba dny přihlášena do třídy otevřené. Na výstavu byli oba dny přihlášeni jen dva cardigani, naše Auri a jeden pes z Polska.

V sobotu posuzoval pan Péter Harsányi z Maďarska, kterému se Auri velmi líbila a získala od něj ocenění Výborná 1, CAC, CACIB a BOB. V závěrečené soutěži, kterou posuzoval stejný rozhodčí, byla navíc Auri vybrána z poměrně velkého počtu zastoupených plemen mezi několik nejlepších jedinců 1. skupiny FCI.

V neděli posuzovala paní rozhodčí Margit Brenner z Rakouska a Auri zopakovala svůj úspěch z předchozího dne a získala opět ocenění Výborná 1, CAC, CACIB a BOB. V závěrečné soutěži jsme již vybráni nebyli. I tak to byl pro nás velmi úspěšný víkend, neboť Auri ukončila Šampionát Maďarska.

 komarom-3.jpg

Úspěšná výprava - foto / photo by Josef Škůrek

Saturday - judge Péter Harsányi, HU

Auri - open class - Excellent 1, CAC, CACIB and BOB

Sunday - judge Margit Brenner, A

Auri - open class - Excellent 1, CAC, CACIB and BOB again. Auri finished her hungarian champion title. We are so proud of her.

*******

3.10.2010

Národní výstava psů / National dog show Rybnik, PL

(rozhodčí / judge Jadwiga Niciewicz, PL)

Na tuto výstavu jsem přihlásila oba cardigany, přestože Auri má již v Poslku šampionát splněný. Nicméně jako interšampionka měla přihlášku zdarma, a tak jela také. Adonis byl poprvé přihlášen do třídy mladých a od paní rozhodčí dostal pěkný posudek a ocenění Výborný 1, Vítěz mladých (CAJC). O titul BOB Junior jej porazila jeho sestra Athena. Auri se prezentovala ve třídě šampionů a získala ocenění Výborná 1, CWC, Nejlepší fena i titul BOB.

Adonis - junior class - Excellent 1, Junior winner

9_2010_rybnik_150.jpg

Auri - champion class - Excellent 1, CWC, Best Bitch and BOB

9_2010_rybnik_163.jpg

Foto / photo by Jarek Fuglevič

*******

26.9.2010

Mezinárodní výstava psů / International dog show Tulln, A

(rozhodčí / judge Dr. Otto Schimpf, A)

Do rakouského Tullnu jezdíme pravidelně a musím říct, že tak jako vždy jsem se i na tuto výstavu opravdu těšila. Přihlášeno bylo celkem 8 cardiganů z Rakouska, Ruska, Dánska a České republiky. Auri mi udělala velkou radost, když porazila svoji soupeřku a ve třídě šampionů získala ocenění Výborná 1, CACA

Auri - champion class - Excellent 1, CACA

p9260055.jpg 

*******

24.9.2010

Auri je oficiálně Šampion Slovenska / Auri is Slovakian champion officially

slovakian-champion.jpg

*******

15.9.2010

Dnes k nám i s pánečkem přijela na návštěvu Bria (Bria Kasmir Moravia), která před necelým měsícem oslavila své druhé narozeniny, a musím říct, že z ní vyrostla moc pěkná fena. Jsem ráda, že má tak skvělý domov, kde je o ni opravdu dobře postaráno. Z návštěvy jsem měla obrovskou radost, škoda jen, že trvala tak krátce.

 p9150770.jpg

Bria Kasmir Moravia with her owner visited us today. She is two years old now and looks very nice. I enjoyed their visit very much.  

p9150776.jpg

 
*******

6.9.2010

Přišla nám očekávaná zásilka z Belgie. Auri je oficiálně Interšampion (C.I.B.)

Auri is officially Interchampion (C.I.B.). We are so proud of her. 

interchampion.jpg

*******

28.8.2010

Klubová výstava welsh corgi / Club show welsh corgi Pruszkow, PL

(rozhodčí / judge Maria Ebels-Heikens, NL)

Na letošní polskou klubovou výstavu bylo přihlášeno 49 cardiganů z Polska, Ruska, Holandska a České republiky. Jako jediný zástupce cardiganů z ČR byl přihlášen náš Adonis. Naposledy se prezentoval ve třídě dorostu a od holandské paní rozhodčí získal moc pěkný posudek a ocenění Velmi nadějný 1. Poté porazil svoji sestru Ahojku (vítězku třídy dorostu fen) a získal tak titul BOB Puppy a následně i BIS Puppy 2. Měli jsme z toho opravdu velkou radost. I přes poměrně náročné cestování, to byl velmi příjemně strávený víkend. 

 piknik-corgi-2010_459.jpg

Adonis - puppy class - Very promising 1, BOB  Puppy and BIS Puppy 2

 

piknik-corgi-2010_620.jpg

 Foto / Photo by J. Adamowska 

*******

21.8.2010

Mezinárodní výstava psů / International dog show Bratislava, SK

(rozhodčí / judge Lisbeth Mach, CH)

Tentokrát jsme se s Auri vydali do Bratislavy, kde se na závodišti v Petržalce konaly o jednom víkendu dvě mezinárodní výstavy. Auri jsem přihlásila pouze na sobotu, a to do třídy šampionů. Jak jsme nakonec zjistili, Auri byla přihlášená jako jediný cardigan. A jak jsme dopadli? Od docela přísné paní rozhodčí jsme dostali moc pěkný posudek a ocenění Výborná 1, CAC, CACIB a BOB. Současně tím Auri splnila podmínky pro udělení titulu Slovenský šampion krásy.

Auri -  champion class - Excellent 1, CAC, CACIB and BOB. She finished her Slovakian champion title. 

p8210643kopie.jpg

******* 

17.8.2010

Trénink pasení / herding training Libhošť, CZ

Opět jsme se vydali za ovečkami, tentokrát s námi jel i Adonis, kterému se práce s ovečkami také moc líbila.

We went to train herding again. Adonis and Auri enjoyed it very well.

img_0507v-mail.jpg

img_0635v-mail.jpg

img_0881v-mail.jpg

img_0952v-mail.jpg

img_0970v-mail.jpg

******* 

10.8.2010

Trénink pasení / Herding training Libhošť, CZ

Po delší době jsme se s Auri vydali za ovečkami potrénovat pasení. Auri mi tenktorát udělala velkou radost, protože konečně přestala ovečky honit, ale opravdu se je snažila udržet pohromadě. Pokud to dobře půjde, chtěli bychom na podzim složit i nějakou tu  zkoušku.

Some photos of herding training you can see below

img_9634v-ra.jpg

 img_9617v-ra.jpg

img_9601v-ra.jpg

img_9604v-ra.jpg

 Foto / Photo by Josef Škůrek

*******

7.8.2010

Klubová výstava / Czech club show Slavkov u Brna, CZ

(rozhodčí / judge Freda Taylor, GB)

Letošní klubová výstava se stejně jako přede dvěma lety konala v zahradě slavného zámku ve Slavkově u Brna. Účast na výstavě byla tentokrát rekordní, přihlášeno bylo celkem 144 psů z toho 43 cardiganů.

Adonis ve třídě dorostu porazil své tři bratry a získal ocenění Velmi nadějný 1 s vynikajícím posudkem bez jediné výtky. Paní rozhodčí se jeho předvedení natolik líbilo, že mu do posudku napsala "very good showman" čili "velmi dobrý šoumen". Přestože se v ČR běžně nezadává titul BOB Puppy, byl Adonis paní rozhodčí vybrán jako nejlepší dorost plemene, když porazil svoji sestru Athenu (vítězku třídy dorostu fen) a získal tak nádhernou rozetu věnovanou přímo C.W.C.A "The Cardigan Welsh Corgi Association".

   

p8070404kopie.jpg

Auri byla přihlášena do třídy otevřené, kde se prezentovalo celkem 5 fen. Od paní rozhodčí dostala ocenění Výborná a velmi pěkný posudek (vytknuta jí byla pouze její mírná nadváha). Velmi mě potěšilo, když paní rozhodčí zakončila její posudek větou "very nice bitch" čili "velmi pěkná fena". Celkově skončila na velmi pěkném třetím místě.

 

p8070583.jpg

 

Ocenění našich psů, kterých na této výstavě dosáhli, si velmi cením, neboť je získali od rozhodčí ze země původu, navíc dlouholeté chovatelky corgi, tedy specialistky na plemeno, která posuzuje na prestižních výstavách, nejen ve Velké Británii, ale i v kontinentální Evropě, Americe a Novém Zélandu.

 

Adonis - puppy class - Very promising 1 (4 dogs in the class) and BOB Puppy with following critique:

Nicely proportioned head with good expression, good shining coat, super topline, very good showman.

p8070340.jpg

Auri - open class - Excellent 3 (5 bitches in the class) with following critique:

Nicely proportioned head, good expression, good topline, could loose a bit weigh, moves well with a very good reach. Very nice bitch. 

p8070546.jpg

*******

29.7.2010

V chovatelské stanici 17th Meridian jsou na prodej krásná štěňátka plemene welsh corgi pembroke. Oba rodiče jsou interšampioni a patří k nejúspěšnějších psům v České republice. Více informací naleznete zde

 

img_8663-rodice-y.jpg

Very nice welsh corgi pembroke puppies are available in 17th Meridian kennel. More information you can find here 

img_8712v-mail.jpg

******* 

29.6.2010

Dnes mi konečně začala po více než půl roce dlouho očekávaná téměř 14-ti denní dovolená a hned první den jsme podnikli výlet k vodě. Vzali jsme pouze Adonise, který byl u vody v podstatě poprvé a musím konstatovat, že plavat sice umí, ale milovník vody z něj asi nikdy nebude.

Adonis and his first swimming :-)

 

p6290038kopie.jpg

*******

19.6.2010

Mezinárodní výstava psů / International dog show Intercanis Brno, CZ

(rozhodčí / judge Anna Kochan, PL)

Tentokrát jsme se vydali do Brna, kde se konal již 44. ročník mezinárodní výstavy psů Intercanis. Adonis byl přihlášen poprvé do třídy dorostu a od přísné paní rozhodčí získal ocenění Velmi nadějný 1Odpoledne se Adonis i jeho sestra Athena zúčastnili závěrečné soutěže o nejlepší dorost výstavy, kde ani jeden corgi již vybrán nebyl. Byl to velmi příjemně strávený den, neboť jsme měli mimo jiné možnost potkat se s několika přáteli. 

Adonis was shown again. This time he won puppy class with very promising. It was really nice day because we met some of our very good friends.

6_2010_brno_69.jpg

Foto ze závěrečné soutěže / Photo from final competition - autor / photo by Jarek Fuglevič

*******

13.6.2010

Krajská výstava psů Lanškroun / Regional dog show Lanškroun, CZ

(rozhodčí / judge Tibor Havelka, SK)

Na tuto výstavu jsme se opravdu hodně těšili. Přestože se jedná o relativně malou výstavu, odvádějí organizátoři každoročně úžasnou práci, a proto bývá výstava velmi dobře připravená. Ne jinak tomu bylo i letos. Organizátorům za to patří náš obdiv.

A jak jsme vlastně dopadli? Náš Adonis byl přihlášen jako jediný corgi, a to naposledy do třídy štěňat. Od slovenského pana rozhodčího dostal pěkný posudek a ocenění Velmi nadějný 1. Odpoledne jsme se zúčastnili závěrečné soutěže o nejlepší štěně výstavy, kterou posuzoval opět pan rozhodčí Havelka. Ten Adoniska ocenil jako 3. nejlepší štěně výstavy! Je to fantastický úspěch, ve který jsme ani nedoufali.

 sl270153kopie.jpg

Foto / photo by Michaela Sýkorová

Our Adonis won baby class with very promising and in final competitions he ended as BIS BABY 3. What a wonderful day!

dsc_8992.jpg

Foto / photo by Jana Vokálová

*******

6.6.2010

Slovenská klubová výstava pro britská pastevecká plemena -

Středoevropský pohár

Slovakian club show for british sheepdogs- Middle European Cup

(rozhodčí / judge Angela Kováčová, SK)

Na této výstavě si odbyl svoji premiéru náš malý Adonis, a to ve třídě štěňat. Velmi pěkně se předvedl, čímž nám udělal velikou radost. Od slovenské paní rozhodčí získal vynikající posudek a ocenění Velmi nadějný 1.

Our Adonis entered the show ring for very first time. He won baby class with  very promising and wonderful critique.

 Obrazek

*******

8.5.2010

Závod O Šternberskou hvězdu / O Šternberskou hvězdu competition

Po delší pauze jsme se vydali bojovat i na poli závodním. Mirek se s Apolem (Apol Kasmir Moravia) zúčastnil závodu O Šternberskou hvězdu, a to v kategorii ZVV1 beze stop. Byl to Apolův první závod a jeho výsledek nás velmi mile překvapil. Po solidní poslušnosti  předvedli velmi pěknou obranu a skončili celkově na úžasném 3. místě ze 13 závodících týmů. Měli jsme z toho opravdu velkou radost.

Obrazek

Mirek and our german shepherd Apol (Apol Kasmir Moravia) participated in obedience and defence competition and came to the 3rd best team (13 teams participated in this competition). We are so proud of them.

Obrazek

*******

27.3.2010Obrazek

Národní výstava Nitra / National dog show Nitra, SK

rozhodčí / judge M. Wieremiejczyk-Wierchowska, PL

Tentokrát jsme se vypravili na národní výstavu do slovenské Nitry. Výstavy se zúčastnili pouze tři cardiganky. Auri byla přihlášena do třídy šampionů a získala od polské paní rozhodčí velmi pěkný posudek a ocenění Výborná 1, CAC a BOB. Fotku nám poskytl Pepa Škůrek, děkujeme.

Auri - champion class - Excellent 1, CAC, BOB

 

*******

20.3.2010

Dnes se v blízkosti přehrady Seč konala členská schůze Welsh corgi a kelpie klubu, kde byly mimo jiné vyhlášeny výsledky vystavovatelské soutěže za minulý rok. Auri se stala nejen nejúspěšnější fenou v plemeni, ale získala i ocenění Nejlepší welsh corgi cardigan 2009 a zopakovala tak loňský úspěch. Jsme na ni opravdu velmi pyšní.

 

Obrazek

Auri became Top welsh corgi cardigan 2009 in the Czech republic. We are so proud of her.

*******

19.2.2010

Navštívila nás naše kamarádka Lída Machačová (CHS Royal Stuart)  i s jejími dvěma dalmatinkami. Samozřejmě nenechala doma ani její fotoaparát. Hlavním důvodem její návštěvy bylo sice nafotit náš nový přírůstek, stihli jsme ale i menší procházku.  Na fotečky, které u  nás nafotila, se můžete podívat na jejím rajčeti.

 

Obrazek

Our friend Lída Machačová (Royal Stuart kennel) and her dalmatians visited us today. Some photos from her visit you can see on her website.
 

Obrazek

*******

18.2.2010

Máme nového člena rodiny / We have a new family member

Dnes k nám z chovatelské stanice Z Irexu naší kamarádky Marty Fuglevičové přijel nový člen rodiny jménem Adonis. Doufáme, že se u nás rychle zabydlí.

 

Obrazek

Let us introduce our newest family member. His name is Adonis and he comes from kennel Z Irexu of our very good friend Marta Fuglevičová. He is really sweet puppy.

 

Obrazek 

 *******

DUO CACIB Brno 6. a 7.2.2010

ObrazekLetošní výstavní sezónu jsme zahájili v Brně, kde se o víkendu konaly hned dvě  mezinárodní výstavy. Auri byla oba dny přihlášená do třídy šampionů. V sobotu posuzoval pan Milan Krinke a zadal Auri ocenění V1, CAC, Res. CACIB.

V neděli posuzoval pan Rolf Blessing z Německa, kterému se Auri velmi líbila, dostala od něj vynikající posudek a ocenění V1, CAC, CACIB. Tím Auri současně splnila podmínky pro přiznání titulu Český grandšampion.

BOBa získal zaslouženě po oba dny velmi pěkný pes z Finska - Newcard´s Power in Black "Noel". Velká gratulace jeho majitelce Kirsi Kivikoski.

 

Obrazek

 

Saturday - judge Milan Krinke, CZ

Auri - champion class - Excellent 1, CAC, Res. CACIB

Sunday - judge Rolf Blessing, D

Auri - champion class - Excelent 1, CAC, CACIB

Auri is Czech grandchampion now.

Best of Breed (both days) won handsome male from Finland - Newcard´s Power in Black "Noel". Congratulations to his owner Kirsi Kivikoski.

*******

28.1.2010

Další velmi smutná zpráva / Very sad news again

První měsíc roku 2010 je pro naši chovatelskou stanici opravdu velmi smutný. Ve věku téměř 10-ti let nás navždy opustil náš ovčák Quvinto. Byl to úžasný pes a budeme na něj s láskou vzpomínat.

Our german shepherd Quvinto passed away today. We are very sad because of that. We will never forget him.

 

Obrazek

 *******

24.1.2010

V pátek nám přišel dlouho očekávaný dopis z Litvy. Nyní máme oficiálně potvrzeno, že Auri je Litevský i Baltský šampion.

Auri is officially Lithuanian and Baltic champion now.

  

Obrazek

 

Obrazek

 *******

21.1.2010

Auri je oficiálně Polský šampion / Auri is Polish champion officially

 

 

Obrazek

******* 

15.1.2010

Velmi smutná zpráva / Very sad news

Dnes nás navždy ve věku téměř čtrnácti let opustil náš beagle Engi. Přestože nežil s námi, ale s rodiči, bude nám velmi chybět. Nikdy na něj nezapomeneme.

We are very sad because our beagle Engi passed away today.  He was 13 and half years old. Though he didn´t live with us but with my parents we will  miss him very well. We will never forget him.

 

Obrazek

 ******

Obrazek