ZLATÉ STÍNY

Zlaté stínyNa večer své oči skvěle rozzáříte zlatem. Tak jako vizážista značky Chanel Peter Philips, který doslova pokryl oči modelek zlatem, takže vypadaly téměř jako šperky či skvostné ornamenty.

Jak na to: Zlatý oční stín aplikujte v několika vrstvách na celé horní víčko až k obočí, krásně tak otevřete a rozjasníte svůj pohled. Řasy můžete nechat nenalíčené (jako na přehlídce Chanel) nebo je jen zlehka zvýraznit řasenkou.

Tip: Zkuste nanést pod lícní kosti zlehka hnědý stín, jako to udělala vizážistka Pat McGrath na přehlídkách Versace, perfektně se tak zvýrazní a vytvarují. Ostřejší přechody rozmazejte houbičkou.

Stíny a pigment

PIGMENT Overrich, odstín Blonde’s Gold, MAC, 650 Kč
OČNÍ STÍNY Silky Eye Shadow Quad, odstín Q12, Shiseido, 880 Kč

ULTRABAREVNÉ STÍNY

Ultrabarevné stínyFialová, modrá, růžová i žlutá… pokud máte ráda barvy, tenhle podzim klidně orámujte oči těmi opravdu výraznými. Měly by být tak syté, aby byly vidět na několik metrů.

Jak na to: Pro větší intenzitu smíchejte pudrové stíny s krémovými nebo ty pudrové naneste navlhčeným aplikátorem. „Případně můžete zkusit místo očních stínů použít rtěnku, kterou do víček vťuknete pomocí vatového aplikátoru,“ radí vizážista Gucci Westman, který na přehlídce Behnaz Sarafpour zvolil fialovou rtěnku Mac v odstínu Violetta.

Tip: K takovýmto stínům není třeba dalších křiklavých barev, zkombinujte je proto s ,nahými‘ rty. Použijte i béžovou či světle růžovou rtěnku, nebo stačí, když rty ošetříte balzámem.

Stíny a štětec

ŠTĚTEC NA TVÁŘENKU Giorgio Armani, 1290 Kč
PALETKA OČNÍCH STÍNŮ Palette Quarter, odstín 50, Clarins, 1160 Kč

VOLNÉ VLNY

Volné vlnyOsmdesátá léta jsou zpět a s nimi i volné vlny, jaké měla třeba Kim Basinger ve filmu Batman nebo 9 1/2 týdne. Nic strojeného, vše je uvolněné, jakoby nepořádně upravené.

Jak na to: Do vlhkých vlasů naneste sprej na ochranu před teplem a během fénování vlasy rukama mačkejte směrem nahoru. Až uschnou úplně, vezměte některé pramínky a natočte je kolem kulmy. Poté je pročešte prsty nebo hřebenem s širokými zuby.

Tip: „Některé pramínky jsem natočil na kulmu a konce jsem narovnal pomocí stylingového krému,” radí hairstylista Luigi Murenu, který upravoval vlasy na přehlídce Gucci.

Hřebeny

DŘEVĚNÉ HŘEBENY Tek, Profimed, 299 Kč za kus

ČERVENÉ RTY

Červené rty„Tak trochu holčička i dospělá žena v jednom,“ popisuje jeden z nejvýraznějších trendů tohoto podzimu Charlotte Tilbury, vizážistka pro přehlídky Donny Karan. Rudé rty vybírejte z barevné škály od světle třešňových tónů po bordó. Matná červená rtěnka nanesená jen místy vypadá nedbale sexy, jako by navozovala dojem nevinnosti a dvacátých let.

Jak na to: Místo tekuté barvy ­nanesla vizážistka do středu rtů modelek malinový odstín krémové tvářenky (směrem ke koutkům nechala rty přirozené). Pak ještě jemně obtiskněte rty o sebe, čímž docílíte matného vzhledu.

Tip: Sjednoťte tón pleti korektorem a oči naličte jen nenápadnými stíny, například světle zlatavými.

Rtěnka a rozjasňovač

 

RTĚNKA Rouge Dior, odstín 874, Dior, 820 kč
ROZJASŇOVAČ OKOLO OČÍ Eye Brightener, Bobbi Brown, 810 Kč

VÝRAZNÉ OBOČÍ

Výrazné obočíPřirozené líčení oživíte hustším obočím. Tvář tak bude působit výrazně, ale stále velice žensky.

Jak na to: Poprašte obočí pudrem, kterým mu přidáte na objemu. Pak použijte tužku na obočí – nedělejte s ní dlouhé čáry, ale jen jemné a krátké, tak bude vypadat nejpřirozeněji.

Tip: K výraznému obočí se hodí účes s pěšinkou uprostřed. Takový, jaký jsme mohly vidět na přehlídkách Alexandera McQueena nebo u Hermès.

Sada na opravu obočí

 

SADA NA ÚPRAVU OBOČÍ Pinzeta, tužka i kartáček Eyebrow Pencil Kit, 650 Kč

UHLAZENÉ VLASY

Uhlazené vlasyDo módy se letos znovu vrátily extrémně hladké účesy, odhalující nekompromisně celou tvář. Podle vlasové stylistky Odile Gilbert si dokonce modelky tento styl oblíbily natolik, že si je nechávaly ještě dlouho poté, co opustily molo.

Jak na to: Abyste docílila perfektně hladkého vzhledu, potřebujete spoustu laku. Odile Gilbert si v dlani smíchala dohromady gel, sérum s leskem a lak a pak touto směsí ,ulízla‘ modelkám vlasy.

Tip: K hladkému baletnímu drdůlku se naličte výrazně a zkombinujte černé oční linky s rudou rtěnkou.

Rtěnka a uhlazující sérum ve spreji

 

UHLAZUJÍCÍ SÉRUM VE SPREJI Liss Ultime, L’Oréal Professionnel, 470 Kč
RTĚNKA L’Absolu Rouge, odstín 132, Lancôme, 750 kč