Jdi na obsah Jdi na menu
 


17. 6. 2012

p1010655.jpgNo tak čím začít po tak dlouhé době.

Minulý týden jsme byly s Bambulí na dovolené, kde jsme si našly nového čtyřnohého kamárada - Evžena. Fotky z návštěvy jsou ve fotogalerii.

A protože je parný víkend, tak jsme dnešek strávily s Baffy na Priglu. Fotky jsou taky ve fotogalerii.

Mno, jinak se za toho půl roku nic nezměnilo. Čeká nás na podzim národní výstava v Brně - už ve třídě pracovní, také klubová výstava a rozhodně opět cvičák a možná nějaká ta další zkouška...

 

27. 2. 2012

Taaak, konečně jsem se dostala k aktualizaci stránek. Nic moc nového není, ale máme od nových majitelů Mirečky (Belinky) fotky. Můžete na ně kouknout zde

 

6. 1. 2012

Bela se má zjevně dobře, myslím, že lepší rodinu si ani nemohla přát. Stále je nám po ní smutno, ale jsme rádi, že je jí tak fajn.

Nové fotky

 2011

29. 12. 2011

dsc_0167.jpgVčera si pro Mirečku dojeli noví majitelé z Jižní Moravy. Přejmenovali ji na Belu. Bela tam bude mít malou dvounohou kamošku a malého/velkého čtyřnohého kamaráda. Určitě se jí tam bude líbit. Noví majitelé slíbili, že občas pošlou fotky, tak její "růst" budeme monitorovat... Moc jsem ji obrečela, ale bude se tam mít dobře. Níže je několik fotek, které udělali hned po příjezdu domů.

Jinak odkaz na stránky nových majitelů Bely byl vložen do oblíbených odkazů (www.carwera.com).

FOTKY

 

13. 12. 2011

Mirka má 8 týdnů, běhá jak o život. Z porodničky vesele vyskočí, tak s námi běhá po celém baráku. Za chvilku už půjde k novým majitelům - doufám, že jsou na tu malou ničitelku připraveni...

Fotky

 

5. 12. 2011

p1000897.jpgMirečka má za sebou první očkování, byla moc šikovná a ani nepištěla.

Několik fotek ze 7. týdne.

 

 

 

 

 

 

27. 11. 2011

p1000794.jpgMirečka se má čile k světu, jen pořád nechce pořádně papat. Kašička už jí nechutná, maso s granulkami jí ještě nechutná, jediný, čím jí člověk nadchne, je piškot - hezky vcelku, aby se dal žužlat...Každopádně je to pěkná potvora, Bebinu akčně škube chlupy.

Několik fotek z dnešního dne.

 

 

 

 

21. 11. 2011

p1000761.jpgMIrečka nám bohužel moc nepřibrala. Od minulého týdne, co zemřel Mireček, jen 10 g. Proto jsme v pátek navštívili veterináře s tím, že nechce dokrmovat a Bebino už nemá mlíko, tak nám bylo řečeno, že je Mirečka naprosto v pohodě, žádnou podvýživou netrpí, zásoby má dobré a že si musí rozmyslet, jestli hladovět nebo si přecejenom něco dát. Takže od soboty do ní rveme všema možnýma dírama HAMI kašu namíchanou se štěněcím mlíkem a glukopurem. Díky tomu začíná opět přibývat na váze. Jinak je moc veselá, pořád si chce hrát. Asi jí hodně sebral odchod Mirečka (nejenom jí). Taky se nám začíná zbarvovat do zatím předem neurčitelných barev. Bříško má celé bílé, záda má melírované černo-rezavé, hlavička jí začíná světlat. Tak třeba se ještě vybarví po mamce, to by bylo super.

Bohužel byly jiné starosti, než fotit Mirečku, takže fotek je tentokrát jen pár, ale myslím, že některé povedené...

 

13. 11. 2011

p1000741.jpgDneska bohužel umřel Mireček. Měl přesně 4 týdny. Byl naprosto v pořádku, začal i pěkně přibývat na váze, ještě dopoledne si hrál s Mirečkou, ale vzhledem k příznakům to vypadá na slabé srdíčko. Těžko se to říká, ale je dobře, že zemřel teď a ne až u nových majitelů. Zkusím vypiplat aspoň Mirečku, která jeví "prozatím" známky naprosto zdravého čilého štěněte. I když - to bych nebyla já, aby mi nezdechlo i to poslední štěně... Dnes se mi podařilo natočit jejich společné první, bohužel i poslední, video, tak jakmile ho zpracuji, hodím ho sem do sekce "videa". Jediné, co mi zůstalo, tak fotky.

 

7. 11. 2011

p1000725.jpgMimina už začínají lézt, hrají si, koukají...Mireček zůstal stejnej trouba, jako byl, nechá se od Mirečky odehnat od struku a pak ho nemůže znovu najít. V neděli 6.11. byli poprvé odčerveni, nedá se říct, že by jim pasta chutnala, ale určitě jim neublíží... Můžete mrknout na další fotky...

 

 

 

1. 11. 2011

p1000683.jpgMireček a Mirečka už mají 2 týdny, včera začali koukat, zatím jsou spíš jako Vietnamci, ale to se vylepší. Z Mirečka se vyklubal hroznej trouba, pač jeho ségra za jedno kojení obleze všechny 4 aktivní struky, vždycky ho z nějakýho vyšoupne a on už ho nemůže znova najít. To je i možná důvod, proč ona tak rapidně přibrala a on jen málo. Snad, jak už budou vidět pořádně, se to zlepší. Holt, ti chlapi jsou prostě pomalí...

Mimina 1. týden

Mimina 2. týden

 

21. 10. 2011

p1000647.jpgV neděli 16. 10. 2011 se nám narodila 3 miminka - 2 holčičky a kluk. Bohužel to nešlo normální cestou, takže se jelo na Veterinární fakultu do Brna. Jedna hočlička - ta první, která ty cesty ucpala - bohužel v pondělí uhynula. Zůstala jen "Mirečka" a "Mireček". Mají se čile k světu. Mireček má bílou náprsenku, jinak je takový tmavě hnědy, holčička je stejné barvy bez bílé náprsenky. Oba se mají čile k světu, snad jim to vydrží. Více fotek najdete ve "fotogalerii".

 

 

 

 

 

 

3. 10. 2011

28092011018.jpgKonečně jsem se dostala k tomu, abych napsala veeeeeeelkou novinu. Resp. velkou, starou, bílou a chlupatou jménem Tedy. Přivezla jsem ho 24. 9. z útulku v Příměticích. Je to Slovenský čuvač - i když si myslím, že hlava není úplně čuvačí, ale to je fuk. Je moc hodnej, hrozně vděčnej, jeho výmluvná očička mluví za vše. Chlapy prý rád nemá, což jsem neměla ještě na kom vyzkoušet. Bambulce se líbí, má radost, že má na zahradě kamoša. Bebinu se taky líbí - i přes značný velikostní rozdíl.

Když k nám přišel, byl celý zplstnatělý, špinavý, hnědy, mastný - prostě odporný. Ani ocáskem chudák nemohl mávat, jak měl posranou prdel a do toho ty cucky. Teď je světle hnědý (za jedno koupání z něj bělocha neudělám, když 8 let neviděl vodu) a vyčesaný, hooodně ostříhaný (to vyčesat nešlo), ale sluší mu to. Už i mává ocáskem a je spokojený.

A další novinka - Bambulce jsem našla ženicha. Je to Dasty od Trojské skály, matka: Yvonne Chrisi von Luxemburg, otec: Dreamdancer von der Wässernac, DKK 0/0, cystinurie negativní, zkoušky ZM, ZVV1, ZOP, ZPU1, RHA, ZPS1, ZVV2, RHT-W-A(BAG), ZPU2, ZPO1,RHT-WA1, ZVV3. Očekáváme od tohoto spojení chytrá pracovní štěňátka. Krýt budeme na jaře 2012 (únor/březen).

 

18. 9. 2011

p1000467.jpgTak se nám dostává samých dobrých a ještě lepších zpráv. Bambulka dnes získala na Moravskoslezské národní výstavě psů v Brně ve třídě otevřené V1 CAC. Máme z toho neskutečnou radost. Ve fotogalerii si můžete prohlédnout pár fotografií. V rubrice "Výstavy a ocenění" pak její posudek v angličtině i češtině. Rozhodčí byla ze Slovinska (paní Mária Kavčič).

 

 

 

13. 9. 2011

phoca_thumb_l_palava11_065.jpgDneska nám byla panem veterinářem potvrzena březost naší čivaví slečny, vlastně už paní. Na ultrazvuku byly vidět tři štěňátka, co se opravdu narodí, to uvidíme kolem 18. 10. Jakmile budu mít fotky úžasného černého čivavího Casanovy, hodím je sem.

 

 

 

 

12. 9. 2011

Mno, tak jsme byly s Bambulí přesvědčeny, že bychom měly jít na IPO-V. Zkouška je 8.10., což jaksi trošku nestíháme, vzhledem k tomu, že je mezitím 1 státní svátek a ostatní cvičáky dojít nemůžeme. To bude zase ostuda. Když nepočítám stopy, tak ta poslušnost je dost mizerná. A to jsem zaslechla ještě něco v tom smyslu, že Valíčkův memoriál bychom taky mohly zkusit. Myslím, že i IPO nám dá pořádné kapky...

 

9. 9. 2011

Po domluvě s panem doktorem půjdeme na sono s Bebinem až v úterý 13. 9., takže hned večer sem napíšu, zda budou štěňátka nebo nebudou. Ale podle náznaků, které nám Bebino dává, tak je buď březí nebo úplně blbá. Proto pořád doufáme, že ta první varianta.

 

18. 8. 2011

Tak jsem chtěla přihlásit NVP Brno do třídy pracovní. Bohužel jsem se v úterý zdržela v Praze a nestihla jsem si dojít na MSKS na Kpt. Jaroše do Brna pro pracovní certifikát. Když jsem tam ve středu volala, nejmenovaný pán mi oznámil, že tam bývá "pravidelně každé úterý", vzhledem k tomu, že uzávěrka je dnes, tak jsem to asi nestihla. Každopádně ho moje prosba vůbec nezajímala...Mno, tomu se říká ochota. Jsem zvědavá, až on bude od nějaké "úředníka" něco narychlo potřebovat a ten mu oznámí: "Sorry, úřední den jste právě prošvihl, dojděte si v pondělí..."

Každopádně přihlásím aspoň třídu otevřenou, Bambulka byla naposledy na výstavě před 1,5 rokem, tak ať máme splněnou jednu ročně...

 17. 8. 2011

Povedlo se nám nakrýt naše Bebino. Byli svázaní hodinu, už jsem si myslela, že ho snad ani nepustí. A to už se na ni tak díval, i štěkl, že by si zasloužil vysvobození, ale Bebino trvala na svém. Předpokládaný termín sona je 13.9., předpokládaný termín porodu (pokud zabřezne) je 17.10., odběr miminek před Vánoci.

13. 8. 2011

dsc_0182.jpgSlavnostně prohlašujeme, že se nám s Bambulí dne 12. 8. podařilo udělat zkoušky ZM, takže můžeme do pracovní třídy. Byla moc šikovná, trošku jsme opomenuly střelbu, takže se mi díky tomu zvedla z odložení, nicméně stopa na 38/50 b., poslušnost 35/50 b. a obrana 40/50 b. Na obraně byl její "pud" kousnout si do Mirka silnější než ona, takže sice vyběhla na první zástěnu, ale otočila se a mazala na druhou za Mirkem. Mno, hlavní je, že to máme. Díky tomu přihlásíme národku v září v Brně, posuzuje p. Polgar, který nám dal CAJCe, tak zkusíme.

Jinak tábor byl skvělý. Sešla se perfektní parta lidí, spousta různorodých pejsků. Akorát to mohlo být delší. Moc jsme se zase naučili. Bambulka do té doby neobíhala dva revíry, nikdy nešla stopu bez pamlsků a neuměla zaléhávat předměty. Teď už akorát zjistíme na stopě, nacvičíme vysílačku a dlouhodobé odložení a zkusíme IPO-V, IPO-1 a ZPU-1 (podotýkám, že je to dlouhodobá záležitost)... Taky mě láká FPr-1 (stopařská zkouška). Ale - máme co dělat a co trénovat...

Moc děkuji výcvikářům Mirkovi Valentinovi a Mirce Marcišinové, byli opravdu perfektní. Taky kuchařkám, které nám uvařily tak skvělé jídlo, že jsem brečela, když jsem jela domů. A samozřejmě Báře, která se o nás celý týden starala po stránce pití, oříšků, alkoholu,...

Ve videích je ukázka nácviku obrany...

 

20. 7. 2011

p1020503.jpgBambulka začala konečně nabírat kila. Nemám ji zváženou, ale už se jí zase formuje "pupíček".  Nicméně - žebra se dají zatím docela dobře počítat... Uvidíme časem - myslím, že nedostatek pohybu díky nemoci, zátěžové granule, konzervy, glukopur, sem tam droždí a nějaká ta prasečí nožka berou za své...

 

 

 

 

14. 7. 2011

bambulacek.jpgTak už jsme se nějak vypořádali s tím, že máme o jednoho člena rodiny míň a život jde dál.

Od posledního příspěvku jsem byla jen jednou s Bambulí na cvičáku. Momentálně chytla (jako každý rok) infekční kašel, takže je zavřená v garáži, aby nechodila na sluníčko a dostává tabletky. Dalším problémem je i to, že za poslední měsíc zhubla 8 kg, takže jakmile se uzdraví, jdeme na kontrolní testy krve a moči. Koupila jsem granule pro psy v zátěži, kombinuju jí to s glukopurem a masem. Lepší nápad prostě nemám. Mno, když se to se....e, tak se to se....e.

Naše Bebinko se naučilo povely "ke mně, sedni, lehni" a momentálně už občas zvládne i "pupik". Stává se z ní chytrá čivava...............to byl vtip.

S Bambulí se chystáme opět na letní výcvikový tábor - tentokrát do Podhradí (u Vranovské přehrady). Doufám, že do té doby bude zdravá a v kondici. Bude to pod vedením Mirka Valentina a Mirky Marcišinové, takže parádní sestava...

 

15. 6. 2011

dsc_0024.jpgDne 13. 6. 2011 v nedožitých 18 letech umřel náš kamarád, mazlíček a člen rodiny Azinek. Následkem byla nezvládnutá operace, která - kdyby však nebyla - by dopadla stejně. Bojoval celých 14dní, ale vzhledem k tomu, že nemohl vstát na zadní nohy a rapidně ubýval na váze, jsme se takto rozhodli ho dále netrápit. Tam nahoře bude určitě běhat jako veverka. Myslíme na tebe...

 

 

 

 

 

 

 

10. 6. 2011

Tááák, za tu dobu, to jsem se vykašlala sem něco dávat, tak se udála spooooooousta věcí:

p1110446.jpg1) Bebinko bylo v KK Rybníček už na druhé Voříškiádě (28. 5.). Z úžasných 4 pejsků ve třídě Otevřené rozpoznatelného plemene bez PP skončila na 1. místě. S Bambulí šly potom o Betelnou psí dvojku, tam ze stejného počtu dostali krásné 3. místo. Musím podotknout, že fakt hodně pršelo a naše Bebino šlapalo jak o život. Jsem se bála, že ji tam budu nosit v ručníku a běhat za ni, ale byla hrozně šikovná. Dostala krásné ceny a pochoutky, kterých si doteď užívá. Výběr fotek od Tomáše Lipuse je "zde", všechny fotky si můžete prohlédnout v tomto odkaze: http://rybnicek.cz-pes.cz/view.php?nazevclanku=voriskiada-2011-fotogalerie&cisloclanku=2011060001

2) V neděli 5.6. nás navštívila známa s přítelem, synem a maminkou a to není všechno - ještě se 4 zlatýma retrievrama a 1 českým teriérem. Smečka to byla k těm našim třem opravdu obdivuhodná. Nevím, co si v tu chvíli sousedi myslela, ale zatím s námi mluví... Fotky mám taky, budou doplněny.

3) První týden v červenci budeme mít zase na hlídání berňačku Matyldu. Bambulka se moc těší, já už sbírám všechny poslední síly na hyperaktivce.

 

15. 5. 2011

p1000131.jpgMáme za sebou parádní víkend na Pasohlávkách. Tentokrát se sešlo (jestli jsme to dobře spočítali) 27 dvounohých a 19 čtyřnohých (plus ještě Bebino a Tifany). Pátek, sobota - nádhera, neděle nám propršela, takže se špatně odjíždělo, ale díky bohu za ty dva dny. Cvičila se voda - skok ze člunu, aport ze člunu, aport ze břehu, jízda na surfu, vytažení tonoucí osoby,...Děkujeme slovákům, že za námi zase přijeli. Těšíme se na ně zase příště. Udělala jsem několik fotek, ostatní budou zase na Fundláčku.

 

13. 5. 2011

phoca_thumb_l_palava11_065.jpgNějak sem poslední dobou nezvládám dávat novinky. Takže alespoň zpětně - na Čarodějnice (30. 4.) se konal každoroční Přechod Pálavy. Účast byla hojná - holky Strouhalovy, Zita, Šímovi, Daniela s berňačkou Matyldou a synem Danečkem (noví v naší smečce), chvilku s námi pobyl i Dušan Vaďura senior. Doufám, že jsem na nikoho nezapomněla. Cesta byla náročná. Na pejsky i naše dvounohé bylo dost horko. Nicméně - po usednutí do hospody se spustil takový slejvák, že jsme byli všici rádi, jak sme to načasovali. Těšíme se na příští rok a pár vybraných foteček (podotýkám, že ne mojích, ale od Zity, asi Peti Šímové a nevím, kdo tam ještě fotil), můžete najít ve fotogalerii.

Tento víkend nás čekají Pasohlávky. Bebinko asi tentokrát zůstane doma a bude hlídat naše dědka.

Také do sekce videa byla vložena Bambulčina obrana z výcvikového víkendy s Hovawarty 1.-3.4.2011.

 

11. 4. 2011

632.jpgJeště jedny fotky Bambulky - myslím, že ty nejpovedenější - z Kamínka. Děkuji moc autorovi nebo autorce. Vzhledem k tomu, že si nejsem jistá, kdo je fotil, radši nic nepíšu. Nicméně - mají autogram...

 

 

 

 

4. 4. 2011

1_712.jpgMáme za sebou s Bambulí výcvikový víkend Hovawartů v areálu Kamínka u dědiny Zdounky. Bambi tam byla taková trošku "náplava", ale jinak paráda. Na stopách jsme nebyly, pač se mi nepodařilo vylézt z postele, ale obrany a poslušnosti stály za to. Časem zpracuji video, do kterého dám ze všeho něco, ale zatím musí stačit fotky. Páteční fota z hospody opravdu stojí za shlédnutí. Nejvíce se ujal fotbálek a dětský koutek, ve kterém se Jarda docela solidně zabydlel. Fotky z první části výcviku a z druhé části jsou už s jiným podtextem - za střízliva... Najdete na nich Debbie, Annie, Artexe, Calixe, Nasthyho a náplavu Bambuli. Fotky mám všechny od Kristýny, doufám, že dám do kupy i některé svoje.

Vybrané fotky Bambulky, které vyfotila Kristýna...

 

24. 3. 2011

p1020510.jpgTak jsem se konečně dostala k tomu, abych sem hodila něco nového. Minulý víkend jsem byla s Bambulkou, Bebinem a Matyldou na Tesáku. Bylo to s holkama dost náročné. Nebýt Peti Šímové a Kuby, kteří mi pomohli s berňačkou, asi bych se z toho zbláznila. Fotky jsem sama nedělala, hodně jich udělal Ivan Šalom a další (nějak ztrácím pojem o tom, kdo tam vlastně všechno fotil), takže použiji jejich díla. Víkend byl parádní, na podzim jedeme zas. Teď nás s Fundláčkem čeká v dubnu Přechod Pálavy a v květnu Pasohlávky, takže se těšíme.

O víkendu 1.-3.4. jedeme s Bambulkou na výcvik na Kamínka (Podhradí u Vranova nad Dyjí), bude to paráda, je tam i hodně vody, to přesně potřebujeme. Dám sem potom zase fotky.

Fotky z Tesáku

 

6. 3. 2011

dsc_0111.jpgBambulka obsadila v Závodě o zmrzlou vranu konaném v KK Rybníček krásné 4. místo z 22 účastníků s celkovým počtem bodů 124/130. Závody byly udělané dle zkušebního řádu ZPU-1 bez volitelného cviku. Další kategorie byly IPO-1/ZVV-1 a IPO-3. Celkem ten den soutěžilo ve všech kategoriích 44 psovodů se psy, to tento každoročně pořádaný závod nepamatuje. Perfektní organizace, skvělí rozhodčí, ... , co jiného dodat.

Budeme se těšit na příští rok, kdy už snad budeme soutěžit v té vyšší kategorii... 

Fotky Bambulky (za které děkuji Jarkovi) si můžete prohlédnout v tomto odkaze.

Kdo by si chtěl stáhnout nějaké své, v tomto odkaze jsou úplně všechny z celého dne...

 

4. 3. 2011

Štěňátka nebudou... Ani včera se nám nepodařilo nakrýt. Míša zase nechtěl, zvolily jsme alternativu umělého oplodnění, jenže háček byl v tom, že se tvářil jak v sedmém nebi a nedal ani kapku...Potom jsme jely s Bebinem za Nikem, jenže ten je moc gentleman, takže kdykoli kvikla, ji pustil. Bohužel, nepodařilo se. Budeme zkoušet zase příště...

 

3. 3. 2011

Zase se včera nepovedlo, ach jo. Místo toho, abych s Bambulí cvičila na závody, jezdím s čivavou na nepovedené souložení. Zkušený zase nechtěl a nezkušený se zase netrefil. Nicméně - 3x se nejspíš trefil, protože kvikla, jenže mu vždycky utekla. Jakmile jsem ji držela, nelíbilo se mu to a slezl. Dnes jedeme na poslední pokus za zkušeným a jinak uměle. Příště budeme vybírat vhodnější kandidáty - resp. budeme doufat, že už si to ten nezkušený nacvičil na plyšákovi, pač se nám moc líbí (byť je velkej)...

 

2. 3. 2011

Stále se nám nedaří nakrýt. V sobotu jsem udělala pokus, kdy jsem naložila Bebino do auta a jelo se. Čekal na ní krásný 4 kilový chlupáček a ona se akorát vztekala a nic. V pondělí jsem nechala udělat progesteron (4,9) a stěr, oboje vyšlo akorát na krytí. Tak jsme s háravkou vyrazily za hafošem, zkusil, slezl a už nechtěl. Volala jsem tedy slečně do Bystrce, má roztomilého 1,6 kg vážícího čivaváka v úplně stejném  zbarvení, jak je ta naše (podotýkám zkušeného). Ten se ani nepokusil, naznal, že to není ono. Super. Včera jsme zopakovaly stejný rituál jako v pondělí a to stejném - jenom s tím rozdílem, že Niko (chlupáček) moc chtěl, akorát se netrefil. Chjo. Dnes jedeme znovu, pak se na to už vy...

28. 2. 2011

Máme za sebou stěr, který ukázal, že Bebino máme nakrýt už dnes. Ještě čekáme na výsledek progesteronu a jestli i ten dopadne, tak hurá jedeme na to... Pesana jsme si vybrali krásného huňáčka, cca 4 kg, hnědo-černo-bílý s malýma očičkama (aby z toho nebyli ufonci)... V sobotu se Bebinu ještě nelíbil (mně za to jo), tak uvidíme dneska.

 

22. 2. 2011

dsc_0027.jpgHurá, naše Bebino už konečně hárá. Koncem tohoto týdne jedeme krýt. Čivaváka snad máme, prý je to hroznej šikula a poslouchá jak hodinky, tak nebudeme mít "blbý" štěnidla, ale "chytrolíny".... Snad se vše povede. Už máme zadané 2 holčičky.

 

 

 

16. 2. 2011

lvt-030_mini.jpgVložila jsem do "Článků o výcviku" i text, který jsem napsala do zpravodaje NFK o letním výcvikovém táboru ve Slavětíně konaném 7. - 14. 8. 2010.

 

 

 

 

 

 14. 2. 2011

dsc_0042.jpgTak jsem se asi zbláznila, nicméně jsem přihlásila Bambulku na závody v ZPU-1. Bohužel - napřed jsem přihlásila a až pak jsem zjistila, že na webu najdu i seznam přihlášených. Momentálně to vychází na 13 a počet stále narůstá. To bude ostuda... Na cvičáku jsme s Bambulí byly 2x od listopadu 2010 a teď mi začala hárat, takže to "2x" je asi konečné číslo.

Jinak - kdo by se chtěl přijít podívat - závody se konají 5. 3. 2011 na Rybníčku, začíná to někdy ráno.

No jo, sranda musí být.

Taky se mi konečně povedlo udělat pár fotek Bambulky, tak mrkněte...

 

7. 2. 2011

dsc_0029.jpgByla jsem se v neděli podívat na výstavě v Brně - naštěstí bez Bambulky. Dojem - obstojně velké kruhy (mohly by být i větší), nehorázné vedro a malý pavilon, kde se následkem nahromadění páníčků s pesánky nedalo už ani projít. Je vidět, že se šetří všude. V sobotu posuzovala paní Jandová, což opravdu nemusím vidět, nedělního pana rozhodčího ani neznám. Bohužel - těšila jsem se, že tam uvidím nějaké známe, popř. štěnidla z vrhu C chovatelské stanice Velemart, ale nikdo. Proto jsem fundláky opustila a koukala na Howavarty - tam to bylo o něčem jiném. Spousta známých + spousta Bambulčiných čtyřnohých kamarádů. Gratulujeme Arťákovi k získání známky V, Calimu, který dostal oba dva V3 i Nasthymu, který první den získal také V3 a druhý V1 CAC. Úžasné.

Taky se mi podařilo udělat pár fotek z víkendu - jednak Bebina a taky mého 1,5 roku starého synovce Vítka.

 

4. 2. 2011

O víkendu je v Brně DUOCACIB - všechny zvu, my nevystavujeme. Bambulka se rozhodčím nelíbí, pokud si je nekoupí svou elegantní čupřinkou a navíc ji to fakt děsně neba, takže se nebudeme trápit - ani jedna. Nicméně v červnu a září určo půjdeme - jen tak ze cviku. Každopádně v neděli se tam půjdeme obě podívat, budeme tam mít spoustu kamarádů u newfeeků, howavartů, retrívrů a berňáčků, tak se moc těšíme.

 

25. 1. 2011

Tak to vypadalo, že Bebušák bude hárat a nic...Jestli měla skryté hárání, nevím, uvidíme v únoru. Každopádně krýt budeme určitě - otázkou je kdy...

Vložila jsem aktuální video Bambulky, které jsem zkombinovala s LVT Slavětín - to jen proto, že mi to nevycházelo do hudby... Příští video bude určitě lepší, byl to pouze pokus.

 

7. 1. 2011

bebino.jpgZačal nám nový rok, takže komu jsem nepopřála osobně hodně zdraví, lásky, štěstí a pohody, přeji dodatečně přes Bambulčiny stránky. Bebinko se nám chystá na hárání, plánujeme krytí!!! Doufám, že se zadaří. Pokud ano, štěňátka budou k odběru v dubnu. :) Taťku máme vybraného - je to naprosto pohodový čivavák a byť je to nepochopitelné, pracovně velmi šikovný... ;-) Snad se té naší chlupatici bude líbit.

 

 

 

2010

 

 

24. 11. 2010

4c643f555ff06e6c2c4a0100.jpgTak už je na čase, abych sem vložila nějaký nový příspěvek. Za tu dobu se nic zvláštního a neočekávaného nestalo, kromě toho, že jsme se přestěhovali. Pro Bambulku to zatím žádná sláva není, pač je zavřena v garáži - nejsou zvednuté ploty a myslím, že tak do minuty by byla fuč. Nicméně ty procházky ji naprosto fascinují. Zmizne do polí, že o ní není ani vidu ani slechu, objeví se za 5 minut totálně uřícená. Asi se jí tam bude líbit, ale až bude mít kompletně pro sebe zahrádku k dispozici. To ještě nějakou tu dobu potrvá... :(

 

25. 10. 2010

p1100952.jpgBambulka s Bebinem odjíždí zítra na dovolenou - konkrétně k ŠÍmům. Panička si jede válet šunky k moři a Peťa se nabídla, že mi je pohlídám. Tímto jí stráááááááášně moc děkuji a doufám, že se ke mně ty dvě chlupatý potvory budou chtít po tom týdnu ještě vrátit...

 

 

 

 

 

4. 10. 2010

phoca_thumb_l_zlebs10_046.jpgMinulý víkend bylo docela krušno. Celou sobotu jsem strávila ve škole, v neděli dopoledne na výstavě, odpoledne zase ve škole, pak nakoupit a hurá do Žlebu. Samozřejmě nám to tam celé propršelo, takže s kompletně mokrými věcmi jsme jely s Bambulí a Bebi v úterý dopoledne domů. Nicméně Šalomovi opět pořídili kvantum fotek, takže paráda. Snad bude na Tesáku lepší počasí, než deštivo.

 

 

 

28. 8. 2010

p1060997.jpgPovedlo se mi získat další fotky - tentokrát od Alči (děkuji moc). Vybrala jsem z toho jednu fotku u snídaně a jinak trávení večerů u ohně... :)

Fotky

 

 

 

 

 

 

 20. 8. 2010

lvt-056.jpgDíky Honzovi, kterého tímto zdravím a moc děkuji, mám i spoustu fotek z letního výcvikového tábora ve Slavětíně. Rozdělila jsem je na dvě skupinky, aby se v tom lépe orientovalo:

1) Fotky Bambulky a výlety

2) Ostatní fotky

Narovinu říkám, že se nemůžu dočkat příštího léta, až pojedeme zase...

 

 

14. 8. 2010

Tak jsme se "bohužel" už vrátily s Bambulí z výcvikového táboru ve Slavětíně. Byla to tam naprostá paráda. Bambulka se moc zlepšila na stopě (lomy zvládá při dobře našlápnuté stopě perfektně, předměty zatím nezalehává, ale zkoušíme) i na obraně (kouše na rukáv s ohromnou radostí a drží jak ďas, vyzkoušely jsme zatím jednu pouštěčku a povedla se hned napoprvé, tak maximální spokojenost).

Hrozně moc bych chtěla poděkovat výcvikářům a figurantům Mirkovi Valentinovi a Lukáši Krausovi, které tímto doporučuji všem, kteří by chtěli s pesanama začít něco dělat (Mirka všem brněnským a Lukáše pražským). Nejen, že nám ohromně pomohli při výcviku, ale každopádně nám bezkonkurečně vytvářeli zábavu a úsměvy na tváři po celý týden. Díky...

 

2. 8. 2010

Dne 22. 7. 2010 nám byl udělen název mezinárodně chráněné chovatelské stanice "Black Coffee". Bohužel to není úplně to, co jsem si představovala, je to až 5. varianta, kterou jsem vypsala. Ale lepší něco než nic...

 

22. 7. 2010

Na stránkách KK Rybníček byly zveřejněny fotky z Voříškiády, které se zúčastnilo naše Bebino (odkaz).

Dne 7. 8. jedeme s Bambulkou do Slavětína na týdenní výcvik pořádaný cvičákem v Mokré. Nemůžeme se dočkat - teda já na dovolenou a Bambula na čtyřnohé kámoše.

 

3. 7. 2010

256.jpgTak se nám dnes povedlo udělat zkoušku BH (zkouška doprovodného psa). Bambulka získala celkem 48 bodů/60. Moc gratulujeme všem, kteří tam s námi byli a taky se jim to povedlo.

Po zkoušce jsme šli chvilku kousat a pak s kamošem rotwíkem do řeky plavat. Doma nás už čekala Matylda (roční fenka bernského salašnického psa), kterou mám na týden na hlídání.

 

Více o zkoušce.

 

26. 6. 2010

p1010176.jpgDnes se Bebinko zúčastnila 1. ročníků Voříškiády v klubu Rybníček. Její ohodnocení bylo Výborná 2 s krásným posudkem:

3letá fenka výborného typu, pěkná hlava, krásný tmavý nos a oči, výborná stavba těla, výborná mechanika pohybu, pěkné předvedení.

Předvedla se překvapivě nádherně a dostala véééééééééélkou odměnu. Děkujeme za krásné uspořádání výstavy a mnoho pěkných cen od sponzorů.

 

6. 6. 2010

06062010100.jpgBambulka by ráda poblahopřála svýmu bráškovi a sestřičkám (Byronovi, Berušce, Tínce, Belle a dalším, které neznáme) ke třetím narozeninám.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. 6. 2010

05062010087.jpgDnešek byl ve znamení neskutečně krásného počasí, tak jsme se s Bambulkou vydaly k Šímům. Původně byla plánovaná akce "Jednodenní miniplavání na pískovně v Přítlukách", ale bohužel drží klub Fundláček tak perfektně a stabilně při sobě, že se přihlásila pouze Peťa s Tínkou a Ronečkem a já (tím jsou samozřejmě omluveni "protinožci" z Čech). Nicméně užili jsme si to všichni bezvadně. Výlet měl za cíl Sekule na Slovensku, kde se nachází velké množství krásný rybníků. Bohužel to dnes bylo doplněno neuvěřitelným množstvím komárů, kteří nás sežrali na kost. Každopádně to byl suprový výlet a těšíme se na další.

Několik málo fotek naleznete "zde"...

 

27. 5. 2010
V neděli jsme měli jít na zkoušky (BH) a nejdeme. Bambulka lapla infekční kašel a s horečkama hajá doma. Minimálně 14 dní má klidový režim. Nicméně v srpnu jedeme na "výcvikový" tábor (ještě teda nevím, jestli se pesani budou zacvičovat v poslušnosti nebo páníčci v chlastání, ale hrozně se obě těšíme). Teď nechodíme ani na cvičák, ani na obranu, ani k postiženým... :(

13. 5. 2010
Z minulého cvičáku udělal Mirek 2 videa, jedno je nácvik předsednutí a druhé je nácvik aportu, viz níže. Link na cvičák najdete "zde" nebo v oblíbených odkazech.

http://www.youtube.com/watch?v=aiOtBG5YCOE
http://www.youtube.com/watch?v=NR1fA2fQOt4

10. 5. 2010
ObrazekO víkendu byl další "ročník" Přechodu Pálavy, kterého jsem se zúčastnila já s Bambulí a Bebinem, Šímovi v plném počtu s Ronečkem a Tínkou, Strouhalovi v plném počtu s Tifany a Gerou a Zita s Barčou. Smečka to byla solidní. Zjevně jsme budili respekt a náležitý obdiv.
Já se psama a Zita jsme začaly u Šímů už v pátek večer. Ráno jsme udělali všichni přesun dvěma autama do Klentnice, kde už netrpělivě čekali Marta s Honzou a Renčou. Následoval pochod 5 km do kopce a 5 km jinou cestou zpátky. Potom plavání v lomu (krásnější voda se jen tak nevidí). Poté grilovačka u Šímů a v neděli dopoledne odjezd zpět do domovů.
Opravdu parádní víkend, perfektní odreagování a odpočinek. Moc děkuji Šímům za ubytování a "papu"... :)
Fotky najdete "zde" - já si bohužel vzala kameru bez baterky (blondýna), tak mám snímečky od Peti, Zity, Báry, Honzy a Marty. :)))


25. 4. 2010
Tak už byly zveřejněny fotky z Pasohlávek. Prohlédnout si je můžete "zde".
Také nějaké další fotky z klubové výstavy v Herolticích - "zde"...


25. 4. 2010
Máme hotovou zkoušku ZPU-1 (Zkouška pracovní upotřebitelnosti I. stupně). Více o ní najdete v rubrice "Výstavy a ocenění". Fotky bohužel nemám, určitě je ale někdo z těch, kteří tam byli, rád poskytne... :)
Zbytek víkendu jsme byly s Bambulí (jako každý rok) na Pasohlávkách. Perfektně si zaplavala, zaskákala ze člunu a poblbla s ostatními. Zároveň bych ráda přivítala ve Fundláčku nové členy, kteří s námi byli poprvé. :)
Fotky taky nemám, až nějaké seženu, určitě zveřejním.


18. 4. 2010
ObrazekDnes jsem využila mamku, která se mnou jela na cvičák, aby udělala několik fotek. Najdete je "zde"...






16. 4. 2010
Asi jsem se zbláznila, ale přihlásila jsem Bambulku na zkoušku ZPU-1. Koná se příští neděli v Brně v klubu Rybníček. Ještě neumí hlídání předmětu, skok přes překážky a aport tak, abych ji nemusela držet za obojek. Bude to asi sranda, nicméně kdyžtak si to ještě jednou zopákneme. :)

14. 4. 2010
Včera jsem udělala pokus, který si myslím, že vyšel na výbornou. Vzala jsem k postiženým dětem nejen Bambulku, ale i Bebino. Ti, co se původně báli Bambulky, si střídali Bebčo jak o život. Nicméně jsou tam i tací jedinci, kteří zůstali "věrní" Bambulce... :) Bylo to perfektní. Ani jeden ze psů nebyl tak unavený, jak když je tam sám a na všechny se dostala řada. :)


8. 4. 2010
ObrazekOd Peti Rážové jsem dostala nějaké bombastické fotky Bambulky z nedělní bonitace, tak mi svědomí nedá, abych je nezveřejnila. Moc za ně děkuji. :)
Fota najdete "zde"...






4. 4. 2010
ObrazekTento víkend byl náročnější než náročný. S Bambulkou jsme byli v Herolticích u Tišnova v areálu BRNĚNKY, kde v sobotu proběhla klubová výstava a v neděli svod a bonitace.
Na výstavě získala v konkurenci dalších 19ti fen krásný posudek s oceněním VÝBORNÁ. Posudek najdete v rubrice "Výstavy a ocenění".
Na bonitaci byla zapsána jako CHOVNÁ FENA. Veškeré míry a bonitační kód naleznete v rubrice "Výstavy a ocenění".
Lépe to pro nás dopadnout nemohlo. Bambulčiny ségry Bára a Tína byly oceněny známkou "velmi dobrá", Gera známkou "výborná". Zároveň se Bára stala také "chovnou fenou".

Fota naleznete "zde"...

30. 3. 2010
ObrazekVčera jsem měla jeden den zaslouženého volna, tak jsme s Bambulí, Luckou a Ondráškem vyrazili na procházku na Přehradu. Už je dopuštěná, tak se Bambulí mohla hned zchladit. Onďa jí statečně házel klacky. Pak mu za to snědla rohlík. :) Fotky nejsou, byly jsme s Luckou rády, že jsme tu smečku uhlídaly. Pouze pár, tak jednu přikládám.
Jinak dnes jsme byly s Bambulkou první den v domově pro postižené "Nojmánek". Měli jsme skupinku dětí po obrně, jednoho chlapce s downovým syndromem a jednoho kluka autistu. Ten k nám teda jít nechtěl, ale ostatní byli nadšení. I Bambulka. Musím jí pochválit, byla perfektní, až jsem to nečekala. Taky dostala vééééééééélkou odměnu v podobě véééééééééélké kosti... :ú)



22. 3. 2010
ObrazekVzhledem k tomu, že dnes bylo opravdu krásné počasí - konkrétně 18 stupňů, vzala jsem Bambulu na první letošní koupání do nedaleké vesnice od Brna - Popůvky. Rybník teda nic moc, ale evidentně kvalita vody bylo to poslední, co by Bambi hodnotila. Balonek utopila během pěti vteřin a její skvělý aport způsobil, že jsme ho tam nechali jinému pejskovi. Bláto na poli se jí líbilo nejvíc ze všeho. Následovala procházka po místním lese (lepší lokalitu neznám). Několik málo fotek najdete "zde"...

21. 3. 2010
ObrazekAutíčko nám bylo naštěstí opraveno, tak jsme se s Bambulí vydaly v pátek v 19:00 na Tesák. Všichni už tam samozřejmě byli. Večer se jakjinak než sedělo u "jednoho", ráno, ti, co byli schopni vstát, šli na snídani. Pak proběhl výcvik, který vedl Karel. Po obědě jsme si vyzkoušeli bonitaci (konkrétně já s Bambi, Peťa s Tínou a Majka s Eli). Po ní byla další část výcviku.
S Peťou a čtyřnohými jsme šli na procházku, my - dvounohé - jsme odpadly. Oni - čtyřnozí - zjišťovali, kdy bude další procházka. Po večeři jsem bohužel musela zpátky do Brna, kde probíhá Světová výstava myslivosti a já jsem na stánku Klubu chovatelů hrubosrstých a maďarských ohařů - tímto všechny příznivce tohoto úžasného loveckého plemene zdravím.
Klubová výstava nás čeká 3. 4. - neočekáváme žádný úspěch, důležité je ale zúčastnit se, ne vyhrát, že ano...A hned další den na stejném místě budeme bonitovat.
Fotky z víkendu najdete "zde"...


16. 3. 2010
ObrazekNo, tak možná na Tesák ani nepojedeme...Auto se rozhodlo, že umře v tu nejnevhodnější chvíli a ne a ne obživnou. Asi se mu víc líbí v servise, než se mnou. Jestli nepojedeme, tak to bude jubilejně první Tesák, který za těch x let vynecháme... :( Chjo.











11. 3. 2010
ObrazekVzhledem k tomu, že už je relativně čas, přihlásila jsem Bambulku na bonitaci konanou v Herolticích u Tišnova dne 4. 4. Při té příležitosti jsem přihlásila i klubovou výstavu konanou o den dříve. Je to první klubovka, které se zúčastníme, pač doposud zatím všechny "prohárala".
O prvním jarním víkendu (19.-21.3.) jedeme jako tradičně každý rok na Tesák. Nemůžeme se dočkat... :) Nicméně pojedeme už v sobotu v noci domů, jelikož se ve dnech 21.-28.3. koná na brněnském výstavišti Světová výstava myslivosti a já budu na stánku klubu chovatelů hrubosrstých a maďarských ohařů (fakt o nich vím hodně)....Tímto bych vás chtěla všechny na tuto velkolepou akci pozvat.

Jinak jsme domluveni s domovem pro postižené Nojmánek (Brno), že budeme chodit s Bambulí vykonávat canisterapii. Bohužel musíme počkat, až přestane hárat. Máme přislíbenou skupinu 4 - 6 postižených osob. :)


6. 3. 2010
ObrazekJako tradičně v sobotu jsme se vydaly s Bambulkou na výlet. Tentokrát s Kimem a Sallynkou, které jsme stráááááááááášně dlouho neviděly. Foto "zde"...





22. 2. 2010
ObrazekVčerejšek jsme s Bambulí strávily v jedné dědince u Blanska. Společně s kámošem zlaťáčkem Danem jsme šli na procházku po lese. Potom jsme navštívili sestřenku s malou Vivian. Nevím, kdo byl z koho víc u vytržení, jestli malá z Bambule nebo Bambule z malé, když jí držela za ocas... :)))
Několik málo fotek "zde"...



31. 1. 2010

ObrazekVíkend jsme s Bambulkou strávily v Hruškách na Břeclavsku u Peti a Petra Šímových. V sobotu odpoledne jsme šli "cestou necestou, polem nepolem" na dlouhou procházku - teda abych to upřesnila - "polem necestou". Večer jsme poseděli u vínka. Další den dopoledne se konala návštěva místního JZD v ohradě srnek. Jeden z nich se k nám bez rozmýšlení vydal, nechal se krmit piškotkama a psi mu vůbec nevadili.
Největší zážitek Bambulky byl z koček - hlavně Sallynky. Té nosila plyšáčky, chtěla si s ní hrát, nicméně Sally se to fakt moc nelíbilo.
Děkujeme za příjemný víkend... :)
Fotky "zde"...



30. 1. 2010

S Bambulkou jsme naznaly, že všichni pejskové a kočičky se nemají tak, jak ona. Nikdo je neškrabe za ouškem, nenosí jim každý den drahé pamlsky a nedívají se každý večer se "svým" pánečkem na televizi.

ObrazekDnes jsem se byla podívat do psího útulku paní Coufalové. Momentálně má 5 svých pejsků v rozmezí od 12 do 16 let, které už udávat nechce. Jeden z nich je "Vendulka" - černý vlčák. Je jí 13 let, byla týraná, má špatné nožičky (nebrání ji v pohybu, jen to nevypadá zrovna vzhledně). Je neuvěřitelně mazlivá, poslušná, ale 15 lidí ji odmítlo z důvodu toho, že špatně chodí. To je jeden z pěti pejsků, kteří měli štěstí a zůstali už na dožití u paní Coufalové.

Nicméně díky MVDr. Maškovi, který je předesedou spolku na ochranu zvířat (paní Coufalová je místopředsedkyně) ji přibyl asi dvouletý kříženec velšteriéra. Je moc milý, jen mu chybí "páneček".

Na popud toho jsem se rozhodla, že s paní Coufalovou budu "spolupracovat" a zveřejním pejsky na udání do domovů na své stránky. Je jich nyní 23 plus několik kočiček. Momentálně jsou rozházení u členů spolku, takže mám zatím pouze fotku Žerika a Bobíka. Vše zveřejněno v rubrice "NABÍDKA PEJSKŮ A KOČIČEK"...

 



16. 1. 2010

ObrazekDneska jsme vzali Bambulku na mega procházku po brněnské přehradě. Nejvíc ji zaujal naprosto zmrzlý hluboký sníh a spousta čtyřnohých kamarádů. Několik fotek můžet najít "zde"...

 


 



8. 1. 2010

ObrazekKonečně se mi podařilo udělat několik "pěkných" fotek Bambulky. Vzhledem k tomu, že napadla pořádná vrstva sněhu a Bambulku ještě nestačily omrzet všechny hračky, které dostala na Vánoce, nebylo to až tak těžké. :)

Na fotky můžete mrknout "zde"...

Taky jsem vložila do sekce "videa" Bambulku s prasátkem - "zde"...

 



6. 1. 2010

Bohužel se sem nedají psát jenom příjemné zprávy, ale i ty špatné... :( Ve středu umřela mamča od Bambulky, v neděli pak i její babička. Bude nám po holkách moc smutno... :( Pánečkům držím pěstičky, aby to nějak zvládli.


2009


9. 12. 2009

Mikulášský víkend jsme s Bambulkou strávily jako každoročně na Tesáku v Bystřici pod Hostýnem. Opět perfektní setkání. V pátek všichni přijížděli po etapách - jak koho pustili z práce, večer se sedělo a klábosilo...V sobotu byl klasicky dopoledne výcvik, odpoledne zase a k tomu dlouhá procházka. Večer někteří odpadli relativně brzy (třeba jako já), v neděli výcvik, sbalit se a domů. Takové skvělé víkend utečou vždycky (bohužel) hrozně rychle... :(

Opět je hooooodně moc foteček, za které děkuji..."zde".

.................................................................................................................................

28.9.2009

Právě jsme se s Bambulkou vrátily z podzimního výcvikového víkendu ve Žlebu nad Šternberkem. Bylo to tam parádní, v pátek jsme se tam tak nějak slízali postupně, večer jsme seděli u bečky piva a stráááááášně moc dobrýho burčáku. K tomu jsme pojídali perfektní bramboráčky, které jsme jako "šikovné holky" připravily.

V sobotu dojela Zita s Ondrou a Bárou, v 10 byl výcvik s Karlem. Odpoledne se nechtělo nikomu nic dělat, tak jsme s holkama připravily skvělý mega česnekový bramboráčky a baštilo se. No a večer zase burčáček, pivečko,...

V neděli opět ráno výcvik s Karlem - přesně v 10:00 - ani o minutu později, o 3 minuty dřív (jen Zita měla vyjímku, té se nepodařilo kvůli indispozicím z předešlého dne vstát). Pak se jelo do pár desítek kilometrů vzdálené dědiny na oběd a vykoupat naše čtyřnohé miláčky, po cestě zpět se ti "vytrvalí" stavili v lese na hříbkách a jelo se zpět do kempu. Udělalo se kvantum lívanců na ohni a všici jsme si nacpali břicha k prasknutí. Aby toho nebylo málo, udělal Karel ještě maso...Večer opět ti "vytrvalí" (mezi ně už jsem nepatřila) dopili bečku a plkali a plkali a plkali...

V pondělí proběhl desetiminutový výcvik s Čendou. Na mé přání se prodloužil ještě o dalších deset minut. Potom jsme pobalili věci, šli na oběd a rozjeli se do vlastních domovů. Víkend to byl skvělý, uvidíme se (snad) se všemi za dva měsíce na Tesáku. Sportu zdar, fundlákům především...! :)))

Několik fotek můžete shlédnout "zde"...

.................................................................................................................................

19. 9. 2009

Už jsem hoooodně moc dlouho nepřidávala nic do novinek. Důvod - žádná novinka. Tak alespoň shrnu, co se vše událo od července, kdy jsem naposledy přidala komentář.

Bambulka už má nohu v pořádku, naštěstí úraz nenechal žádné následky a můžeme zase začít něco dělat. Pěkně přes prázdniny zludařila, nemohly jsme na cvičák a nemohla se nikde ani vyběhat, ani vyplavat. Trošku si opět zase začla dělat, co chce - no prostě Bambula. Když už konečně mohla na cvičák, jediný možný termín je ve středu v 18:30 - to díky mé práci samozřejmě nehrozí. Tudíž máme s výcvikem útrum. Měla jsem velké plány - jednak BH (na letním táboře, který bohužel promarodila) a taky ZM. Co naděláme, musíme se spokojit se ZOP a ZZO. :(

V říjnu jedeme na výstavu do Českých Budějovic. Uděláme to v rámci výletu s Peťou Šímovou a Tínou. Nečekáme žádný úspěch, ale Bambulí se aspoň vyblbne a panička si konečně pokecá s Tíninou paničkou... :))))

Udělala jsem pár nových fotek, žádná sláva, je to focené telefonem, ale aspoň něco, že..."zde"

.................................................................................................................................

21. 7. 2009

Vzhledem k tomu, že je Bambulka po úraze a nemůžeme se zúčastnit výcvikového kurzu 8. - 15. 8., nabízím jej s výraznou slevou. Jedná se převážně o poslušnost, kdo chce, tak i obranu a stopu. Je to ve Zbraslavi u Brna, v ceně je ubytování v chatce a výcvik. Jídlo si každý doplatí na místě. Původní cena 4 tis. Kč, nabízím za 2,5 tis. Kč. Kdo by měl zájem, byla bych ráda. Psa je možné mít buď u sebe na chatce, nebo v kotci.

.................................................................................................................................

28. 6. 2009

Bambulka se dnes zúčastnila mezinárodní výstavy psů Intercanis Brno. Umístila se na krásném 3. místě s oceněním V3. Jsem moc moc spokojení a moc gratulujeme. Akorát budeme muset do příště vypilovat ten ocas, který nesla jak Azor za krkem... :))) Více si můžete přečíst v rubrice "Výstavy a ocenění"...

Několik fotek najdete "zde"...

.................................................................................................................................

19. 6. 2009

Bambulce patří ooooooobrovská gratulace, protože dnes splnila a úspěšně složila canisterapeutické zkoušky v SIRIUSu Třebíč. Velké dík patří Jarce, která mi Bambulku předvedla a Monče s manželem, kteří mi ji odvezli z Brna a zase dovezli nazpět. Bez těchto tří by to Bambulka neměla šanci udělat. Samozřejmě nesmím zapomenout na gratulaci Connie a Cannymu, kteří byli také úspěšní. :)

Hoooooodně moc fotek najdete "zde"...

................................................................................................................................

6.6.2009

Bambulka dnes slaví své druhé narozeniny. Moc moc gratulujeme a gratulaci posílám i ostatním holkám a Byronovi od Janova hradu... :)

................................................................................................................................

1.6.2009

Sobotu jsme strávili společně s mou mamkou, Peťou a Peťou Šímovými na Slovensku v místě zvaném Sekule. Bambulka, Tínuška i Rony se perfektně vyřádili, zaplavali si a prošli se. My - dvounozí - jsme se bohužel koupat nemohli, počasí tomu moc nepřálo. Samozřejmě - nikdo nevzal foťák - takže fotky budou při příští vycházce. :)

.................................................................................................................................

17.5.2009

Vzhledem k tomu, že proběhlo mistrovství světa Belgických ovčáků v Roudnici nad Labem, určitě by se neměla opomenout některá videa, která opravdu stojí za shlédnutí.

Jednak je to Mirek (náš výcvikář obran) se psem Vito van de Lobo Hoeve  (Bárt)s 96 body za obranu: "zde".

Pak je to vítěz obran s počtem 99 bodů: "zde".

A samozřejmě vítěz poslušnosti - stejný pes, co vyhrál i obrany a vyhrál celé mistrovství: "zde".

Mirkovi mooooooooc moc gratulujeme, protože s Bártem obhájili krásné 12. místo... :)

.................................................................................................................................

2.5.2009

Prodloužený víkend 1.-2.5. jsme se s Bambulou vydaly na Pasohlávky, cca 40 km od Brna. Vzhledem k tomu, že mi nikdo nemohl pohlídat pesany, myslela jsem, že tam pojedu pouze na jeden den. Poté, co mi Šímovi oznámili, že tam volné místo je, zaměstnala jsem tetu se strejdou a mohla jsem odjet na oba dva dny. Pátek bylo nádherně, v sobotu byla dost zima. Bylo tam parádně, posezení s přáteli taky perfektní, další Pasohlávky bohužel až za rok.

Další setkání bude na Hluboké od 15.8., k naší smůle, toho se nezúčastníme, protože by mi nevyšla dovolená, nicméně místo toho jedeme do Zbraslavy na týdenní výcvik - paráda...

Do fotoalba jsem dala pár fotek z Pasohlávek, které zaslali Šalomovi..."zde"

................................................................................................................................

30.4.2009

Ještě jsem do fotoalba přidala pár fotek Erlin a Bambule..."zde"

.................................................................................................................................

27. 4. 2009

V neděli jsme si s Bambulkou zajely na výcvik do Mokré-Horákov. Cvičila se obrana, stopa, poslušnost. Bambulka si stopu vyzkoušela poprvé, žádná sláva, nicméně nám bylo perfektně vysvětleno, jak cvičit, tudíž jsme udělaly další malý krůček k "ZM"... :) Obrana perfektní a poslušnost - moc se jí nechtělo, byla unavená a uvařená. S Mirkem normálně necvičíme, tak to bylo fajn zpestření. Doufám, že se podobné výcviky budou uskutečňovat častěji...

Fotky z obrany jsou k nahlédnutí "zde"... :) Poskytla je Janča s beauceronkou Agu. Na jejích stránkách najdete i fotky boxera Montíka a howíka Elišky. :)

Bambulka tam potkala svou novou fundlandí kámošku "Blanch"(pravděpodobně ze Sloupu u Macochy, chovatelskou stanici bohužel netuším), kterou mají naši výcvikáři cca na měsíc na hlídání...Fotky "zde"...

Aby toho nebylo málo - ve stejný den jsme vyrazily na návštěvku za Sallynkou, Kimem a Erlinkou. Pár fotek je "zde"...

.................................................................................................................................

11. 4. 2009

No, nejprve začnu blbou zprávou - fotky ani videa z Tesáku se nepovedly. Nejspíš to je rukama, ale nějak nevím, jak to mám ty ruce naučit. Tudíž sem dám alespoň pár nových fotek Bambuliny ze zahrady - "zde"...

A ještě jedna svělá zpráva - Bambulčina švica "Beruška" má kyčle 0/0. Gratulujeme...V nejbližší době budou známy i výsledky "Bell"...

................................................................................................................................

16. 3. 2009

Vzhledem k tomu, že od 10.2. se nic zvláštního nedělo a neděje, napíši sem alespoň něco o tom, co jsme za tu dobu dělaly nebo spíš nedělaly. Vzhledem k tomu, že Bambulina prohárala výstavu v únoru, tím pádem i cvičáky, byla jsem ráda, když konečně dohárala. Bohužel - cvičáky se pořád ruší a ruší z důvodu "neschůdnosti terénu" vlivem nepříznivého počasí, neděláme vlastně nic. Když jsme chodily jednou týdně na cvičák, nutilo mě to s ní cvičit, ale abych pravdu řekla, totálně jsem se na ni vyprdla. Jediné, co jsme drtily, tak aport a teď jsem zjistila, že jsem to drtila zbytečně, pač mi Mirka na cvičáku poradila lepší metodu a drtíme znovu. Jinak se flákáme...Teď v pátek jedeme na Tesák, kam se těšíme obě - já se uvidím s lidičkama, které mám ráda a dlouho jsem je neviděla, Bambulka se uvidí se švicama, bráškem a kamarády. Samozřejmě hned v neděli sem dám fotky... :)

................................................................................................................................

10. 2. 2009

Konečně přišly výsledky DKK a DLK a s velkou hrdostí a radostí oznamujeme, že Bambulka má 0/0. Večer začínáme slavit... :)))

................................................................................................................................

8. 2. 2009

Bambulčina švica Beruška dneska získala  na výstavě "VD", nicméně s velmi krásným posudkem. Gratulujeme... :)

................................................................................................................................

7. 2. 2009

Dneska a zítra jsme měly být s Bambulí na výstavě a kde jsme!? No přece doma. Bambi si usmyslela, že bude hárat a přes to nejede vlak. V neděli se tam půjdu podívat, ikdyž bez Bambulky, bude tam její ségra, tak jí jdu držet pěsti. :) Tak další výstava bude červnové Brno, to by snad hárat neměla... :(

...............................................................................................................................

25. 1. 2009

Dnes jsem udělala radikální a musím přiznat i první rozumné rozhodnutí. Vzhledem k totálnímu propadáku na NV Olomouc, kdy jsem se probrala ze sna a konečně pochopila, že výstavy nejsou o kvalitách psů, ale o tom, z jaké stanice pes pochází, popř. jaké vztahy má majitel psa s rozhodčím, "KONČÍME S VÝSTAVAMI". Jediné, které budeme absolovovat, budou brněnské, jelikož nevynakládám žádné náklady na cestu a je škoda je prošvihnout.

Možná mi někdo řeknete, že jedna výstava k takovému rozhodnutí nestačí, ale o podobných praktikách jsem slyšela už i z úst majitelů jiných plemen, já osobně jsem až do osudné výstavy tvrdila, že u novofundlandů to tak není, avšak jsem zjistila, že je.

Horlivě čekáme na výsledky DKK a DLK. Už máme zaplaceno, ale zatím nemám papír, až to příjde, bude to to první, co sem napíši.

Nejspíš uchovňovat budeme, ale z Bambulky stejně nejspíš máma nikdy nebude, protože mi nikdo 8 týdnů dovolené na hlídání štěňat nedá. Tento "koníček" se bohužel týká pouze pracujících doma, nezaměstnaných, invalidních a starobních důchodců a těch, kteří si mohou (ať už jakýmkoliv způsobem) vzít nemocenskou.

Cvičit samozřejmě budeme dál, je to takové zpestření, kde neexistuje žádný "konkureční" boj. Bambulka se na cvičák každou neděli neuvěřitelně těší, našla si tam spoustu kamarádů a kamarádek a já ji to samozřejmě nemám to srdce odepřít.

Tímto bych skončila svůj nepříliš veselý monolog, všem vystavovatelům přeji "pevné nervy" a hlavně aby se s takovým "protekčním" přístupem co nejméně setkávali.

................................................................................................................................

3. 1. 2009

Vzhledem k tuhé zimě jsme Bebinku koupili něco na zahřátí - je to prý hit letošní zimy a strašně se jí to nelíbí. Nicméně teplo je teplo... Pár fotek můžete shlédnout "zde"... :))

Bambulka dostala k Vánocům pelíšek, stráááááááášně se jí líbil, jak vypadal jsem nestihla vyfotit, ale tady se můžete podívat na jeho zbytky - "zde"...