Jdi na obsah Jdi na menu
 


Postrach Tyrkysového jezera

15. 8. 2007

Vodní hladinu rozčeřily drobné vlnky, narušující neprostupné ticho okolo. Na břehu jezera stály tři postavy bojovníků.

„Něco tu je, určitě. Všichni to říkají,“ řekl hlasem plným strachu první z těch, kdo byli okolo jezera. Vzápětí se na hladině utvořila kola. „Vypadá to tak,“ odvětil druhý. Následně vytryskl z jezera proud vody. Ve výbuchu vody, který je všechny smetl do jezera se objevila hlava. Byla to hlava s necitelnýma plazíma očima, ostny a strašlivými tesáky. Seděla na dlouhém krku, který byl posazen na rozložitém těla s netopýřími křídly a čtyřmi pařáty.

Obluda strašlivě zařvala a zamávala křídly, čímž okolo sebe začala vířit a rozstřikovat vodu. První z lidí byl smeten do vody a teď plaval pryč od nestvůry. Druhý se krčil na břehu, celý zlitý vodou. Třetí ležel těsně u vody, neschopen cokoli podniknout. Vodní drak měl úchvatné, perleťově se lesknoucí tyrkysové šupiny přecházející do zelené barvy. Přestal bít křídly do vody a podíval se na prvního člověka, který ochromený hrůzou nebyl schopný udělat vůbec nic.

Netvor se na něho podíval a začal se blížit. Člověk strašlivě zařval a v momentě, kdy po něm drak vyjel, se odkutálel a vytasil meč. Rozmáchl se, ale netrefil. Drak zařval a vyjel po něm podruhé. Člověk vyskočil na nohy a v panice po drakovi sekl. Meč ale jen sklouzl po tvrdých šupinách a drakovi se nic, kromě malého šrámu na čumáku, nestalo. V jeho žlutých plazích očích se objevil nenávistný výraz. Odhalil obrovské tesáky a máchl křídly. Člověka to vymrštilo a spadl na břeh. Druhý člověk však již doplaval na břeh. Nepozorován, vylezl drakovi na hřbet a zachytil se za jeho mohutná křídla. Teď to obluda zjistila a ohnala se po něm. Zamávala křídly a rozstříkla kolem sebe hektolitry vody. Člověk se téměř neudržel, ale v tu chvíli zaútočil i třetí. Vytáhl luk, nasadil na tětivu šíp, zamířil a vyslal střelu. Mířil na oko. A trefil se. Drak se zuřivě zapotácel, ale pak šíleně zařval. Jako smetí setřásl člověka ze svých zad a křídlem mávl tak, že srazil lučištníka na břehu. Ten spadl do vody.

Drak se ohnal křídlem na druhou stranu a člověk plavoucí ve vodě vylétl vysoko ke stropu a se zaječením spadl na vodní hladinu, těsně vedle draka. Ten po něm vyjel a malý smrtelník zmizel v jeho obrovské tlamě. Ale první útočník už vstal, uhnul všem útokům a stál proti vodní nestvůře. Drakovi stále z oka trčel šíp a vodu barvila zelená krev. Drak se na zlomek vteřiny rozhlédl a jediným šikovným pohybem hlavy do vody spolkl lučištníka. Pak se ohnal hlavou proti břehu.

Voják se sehnul a vyjel po drakovi mečem. Ale byl příliš pomalý. Nenávistně zařval a rozběhl se smrti vstříc. Když se drak rozmáchl křídlem, sekl po něm. Natrhl ho a odlétl deset metrů daleko. Drak zavřeštěl a chvíli bil do vody natolik, že kvůli vlnám a stříkající vodě nebylo nic vidět. Vyburcován hněvem, který vzplanul, když uviděl, jak skončili jeho dva druhové, plaval tak rychle, jako ještě nikdy v životě. Netvor na něho zaútočil a on nestihl zcela uhnout. Jeho šat se zachytil o osten na netvorově hlavě a bojovník vylétl na hlavě draka nahoru. Obluda s ním mávala, ale on se nevzdával. Drak rozevřel tlamu a trhl hlavou. Člověk udělal výpad mečem. Z posledních sil zabodl meč do drakovy tlamy a vytryskla zelená krev.

Drak se zazmítal a smrtelník dopadl na tvrdou skálu z výšky několika desítek metrů. Takový pád nelze přežít. Tyrkysové stvoření zařvalo bolestí a zamávalo křídly. Vzneslo se a zakroužilo jeskyní. Kropilo jezero svou zelenou krví a letělo k východu. Po cestě spolklo bojovníka a pokračovalo.

Letělo podzemními chodbami, nad řekami a stokami a když vyletělo ven, naposledy spatřilo krvavý západ slunce. Majestátní drak už nemohl mávat jedním křídlem. Skropený vlastní krví i krví nepřátel dopadl v poslední smrtelné křeči na ostré skály pod sebou a v pláni zalité posledními slunečními paprsky opět zavládl klid.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář