Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

E36 328i Coupe
 

K živému mazlíkovi jsem si pořídil i jednoho čtyřkolého.Smiley Neberu ten vztah až tak akčněSmiley, jako někteří, které znám, ale mám ji moc rád a dělá mi samou radost. Takže jdeme na to. Autí jsem pořídil tuším někdy v květnu roku 2007 a zamiloval jsem se na první pohled. Fialka se nacházela 20 km od mého bydliště a jakmile jsem uviděl inzerát na Bmwklubu, nedalo mi to a jel jsem se podívat a to jsem neměl dělat. Začala akce, kde jsem sháněl prachy a musel jsem jí mít. SmileyNeříkám že je to nějaká libovka, auto bylo ve svém mládí asi dost oboucháno, ale přesvědčil mě spíš celkový stav. Auto je po servismanovi a proto. Náprava má vyměněny problémové díly, sedí na tuhostně štelovatelném podvozku Koni, jede rovně, tak co.Smiley Auto mám cca půl roku a jediné co jsem kupoval byla hadice mostu sání, olej a ty pneu, no nějak prostě furt mizí.Smiley Barva je Daytona violet, je v Mpaketu má sportovní sedačky, dvouzonovou digitální klimu, velký BC, check control, xenony, zadní lampy s bílim blinkrem. Kola jsou repliky AC schnitzer. Koukám že jsem zapomněl na to důležitější a tím je motor.Smiley Jedná se o řadový šestiválec o objemu 2,8L s výkonem 193 koní a s 280 nM. To vše je přenášeno na zadní nápravu a tudíž o zábavu celkem dostačující. Jako M3 to neni, ale i toto stačí na svižnou jízdu a jsem zatím moc spokojen. Auto již za dobu v mých rukách utrpělo lehký tuning,Smiley který mají na svědomí kočky a ruzné druhy ptactva. Hned druhý den po koupi jsem trefil bažanta a sklo v hajzli,Smiley za pár dní kámen a hned byl důlek na haubně a pak kočkaSmiley a mlhovka na nárazníku s lakem v čudu. Nějak s tímto autem nemám štěstí, ale vyvažuje to radost z jízdy. SmileyJelikož jsem měl jiné priority, tak vzhled musí chviličku počkat a soustředil jsem se na výměnu brzd, takže ted už třmeny koušou do Bremba a desky jsem zvolil značku Ferodo. Zatím pocituji znatelnou změnu oproti tsunami kotoučům, které jsem sundal a putovaly do šrotu.Smiley To je asi tak vše, co mohu k Fialce říci. Jsem zatím moc spokojen, protože auto bylo za super cenu s hromadou dílů a já zatím jen měním olej a pálim benzín a gumy a to mě moc baví, ale asi budu přemýšlet o změně zaměstnání, protože mě to začíná nějak pohlcovat a já bych se furt vozil a vozil a vozil............ Smiley

Fialka

 

 

Fotosession 328 Coupe - Jaro okolo mě + HDR

 

 

Vyjíždka na Říp

 

 

Loučení s E30+Fialka

 

 

Momentálně se Fialka po crashi změnila na černočernou a prozatím jen pár fotos: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

05.03.2009

Tak začalo trošku teploučko a naskytla se mi výhodná koupě krásného černomodréjo intoše v alkantáře a jelikož se do alkantáry převléká celý interier, byla to takoá třešnička, aby to bylo komplet. Také nové světla s kroužky, ale ty už jsou na autě delší dobu. Pár foteček z výměny.

Zdroj Fialka světla a intoš

 

4.4.2009

Servisovani
 

Zdroj BMW Servis

20.5.2009
 

Videjko z výměny výfuku. Layting šel dolu a namontili jsme nerez konec FK.

Video z výměny výfuků

 

 

30.08.2009 Nasazeny nové blikny na předku, snad vydrží déle než ty předchozí 

 

Zdroj Fialka

 

 

02.12.2010

 

Takže nakoupen samosvor a štelovací podvozek vejškově i tuhostně Koni. K vánocum dostala ještě 18"  Ac Schnitzer. 

AC Shnitzer

 

 

 

 

 

 

Ac schnitzer

 

 

 

 

 


 


 


E30 318iA Coupe
 


 

ObrazekNa podzim někdy v říjnu, kdy jsem čekal po crashi Fialky na její opravu se mi naskytla koupě z rodiny, která se nedala odmítnout. Jde o E30 318i Coupe v automatu. Neni to žádná střela, ale na ježdění do práce je to svižný dost o PObrazekraze nemluvě. Auto je  dost slušnym stavu, žádnej bastling, vše funkční, jen na zadku trošku orezlinky, ale nic co by se nedalo dát do kupy. Motor šlape jak hodiny, automat řadí jak má, podvozek je sníženObrazeký M-technik v dobrém stavu. Před koupí bylo vyměněno skoro vše na podvozku, takže nový brzdy, čepy, siláče, prostě jen sednout a jezdit. Auto bylo za příjemnou cenu a postupně dám mušky do kupy.  Mam to auto rád a jezdím s ním radši, než s E36, je to prostě masírka plout si třickou v automatu po okreskách.  Pár obrázků ze společného focení s Pavoukem a Nehpem.

 

 

Viz článeček   E30 Mord Gang Fotos  Smiley

Zdroj E30 Mord Gang Fotos

 

 7.1. 2009

Včera jsem tam byl na Strahově s Fikuxem a asi hodinku jsme driftili. Přijeli jsme na plac, jezdilo tam par E36 a předomrdky a o kus dál zaparkovaný policejní Mondeo, naštestí jen zewlovali a počumovali, měl jsem foták a čekal, až vyjedou a daj si kolečko, at maj nějakou fotku jak se nudí v práci, ale nakonec odjeli, jezdila kolem i jiná policejní hlídka, ale na nikoho nestartovali, tak jsme si kroužili a musim uznat že E30 318 iA mega super auto na zimu (sníh) bokovali jsme dokud se nám netočila hlava do tý doby, než se objevil nějakej mistr světa v driftu se Subaru Forester a Litevskou značkou. Nejdřív mu to nešlo a bylo vidět že se trápí, pak zjistil, že když se víc rozjede, tak to dýl klouže tak se rozjížděl až nebezpečně, že jsme se radši uklidili a čekali co bude. Rána na sebe nenechala dlouho čekat, nejdřív málem neubrzdil ručkobok a tak tak se zastavil před parklýma autama, asi si řekl, že je borec a pokračoval, několikrát mu chybělo pár cm k obrubníku a lampám, že Fikux získal pocit, že to má v ruce, ale najednou se rozjel, hodil rukávbok a tak v padesáti to vzal na zadní kolo do tý jediný lampy s betonovou skruží a vylomený kolo, zvohejbanej bok a vysypaný sklo. Byli jsme rádi, že se ten idiot dostal sám a nesejmul někoho jinýho, bo se všichni snažili jezdit relativně bezpečně a tenhle idiot tam lítal jak debil a nevěděl kam ho to pošle. Ale byla prdel, jedna imprezka si tam vodila esíčka a my s automátkem hezky za ní bočkem, až jsem získal pocit, na co imprezu, když to samý co předváděla jsme kopírovali s 318 v automatu Smiley

 

 

 Klik na obrazek


Zdroj E30 Snow Drifting Strahov

 

Naše cesta na konci ledna z Vrchlabí Smiley

Klik na video

 

31-03-2009
 

 Pár novější fotek na počátku jara 2009. Trošku nostalgie, zajel jsem pod most přes řeku Ohři u Hostenic.  

Zdroj E30 pod mostem

 

 

3.5.2009   Nedělní poleštění

Zdroj Cesta pro Spider kábro a nedělní poleštění

 

 

V jedný stopě - Piaggio NRG MC3 Sport Series Smiley

 

V neděli 19.4.2009
 

Leni rozhodla, že chce jezdit po Praze fofrem, tak jsme začali  shánět něco, na co má papíry a neni to úplná zdechlina. Z výběru jsme vyřadili čínskou produkci a zaměřili jsme se na něco značkovýho postaršího. V uvahu jsme braly značku Piaggio, Aprilia, Peugeot nebo Yamaha. Něco jsme sehnali, ale vzápětí majitel volal, že si pro něj přijel někdo jinej, ale nenechal jsem se odradit a nakonec po ještě pár zkouškách našel tento. Je trošku upraven. Válec vyměněn za 70ccm, racing výfuk, silnější trysky v karbecu. Skůtr má vodní chlazení, karbonové doplňky, přední i zadní kotouč brzdu. Má fajn retrobudíky s otáčkoměrem a kontrolkama na vše co je potřeba. Musim uznat, že po prvním svezení mě moc nadchnul. Reakce na plyn okamžitá, a maže slušných 80km/h. Je po výměně brdových destiček, jen se musela doladit zadní, neměla tlak, tak jsem vyměnil rovnou komplet brzdovku a už vše maká jak má. Najel jsem na něm asi 100 km a v Praze to neni vubec brzda provozu a i ve dvou lidech svižně utíká. No tak snad se na něm Lenička nikde nevyklopí.

 Talže první fotečky po koupi a malé očistě:

Zdroj Novej trhač Piaggio NRG MC3 Sport line

 

 


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Letnany

(George D, 19. 12. 2008 13:29)

Ten s tim E36 červenym coupe?? Pěknej kousek no a uznávam že dneska mam auto brutálně špinavý, ale v tomhle počasí to nejde fakt umejt, to je za 20km zas stejny, takže až se počasi uklidni, bude to lepší.

Letňany

(arkadiel, 19. 12. 2008 13:24)

Dneska jsem vás viděl na zastávce Letňany. E30 svítí řádně a čočky svou práci odvádí dobře. Jen barva auta je v tomhle počasí špatně identifikovatelná. Ať to šlape.

lukin

(lukin, 18. 3. 2008 7:26)

jsem z brozan je mi dvanáct a vídám vás s autem jak někdy pálíte na křižovatce gumy vaše auto je moc pěkný

nehpo

(nehpo, 18. 9. 2007 11:56)

fialka slape jak ma - vcera cestou z foceni mi bylo celkem blbe ale jirka to ma v rukach tak jsem to neresil :) je to krasavice!