Jdi na obsah Jdi na menu

Dobrý den,
dnes jsem si pro Vás připravila výborný tip na dobrou, jednoduchou a přitom hodně zdravou svačinu, jedná se o pomazánku z bryndzy s hlívovým práškem. Tento nápad jsem dostala v Poličce na trhách, kde vedle nás stál kolega, prodejce ze Slovenska, který prodává pravé slovenské sýry. Celé dopoledne jsme pslouchali jeho výklad o tom, jak je bryndza zdravá, při její výrobě se nepoužívá žádná chemie a obsahuje velké množství probiotických kultur. Má výborné účinky na posílení imunity, snižuje cholesterol, snižuje cukrovku, pomáhá při boji s nádory a snižuje krevní tlak. Byli jsme poučeni i o tom, že bryndza, která se běžně prodává v supermarketech je ošetřena pasterizací, kterou se ničí všechny živé a zdraví prospěšné kultury. Náš kolega brázdí české trhy a prodává bryndzu nepasterizovanou přímo od slovenského výrobce. V momentě kdy kolega vyprávěl o tom, že se z bryndzy nechá udělat i výborná a zdravá pomazánka rozhodla jsem se, že ji vyzkouším. A nemohlo nás napadnout nic jiného, než ke zdravému sýru přidat náš zdravý hlívový prášek.
Připravíme si: máslo, bryndzu, hlívový prášek, něco zeleného na posypání.
Příprava je velice jednoduchá, smícháme máslo s bryndzou a hlívovým práškem až vznikne jemná pomazánka, kterou mažeme na pečivo, poměr surovin doporučuji prostě vyzkoušet, protože pro děti je lepší přidat více másla, aby pomazánka byla jemnější, kdežto pomazánka na jednohubky třeba na silvetra může být podstatně výraznější. Můžete přidat cokoli co má Vaše rodina ráda, cibulku, utřený česnek, papriku sladkou, nebo pálivou, pažitku, porek......

cimg1631.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Věra - Recept

5. 4. 2016 19:14

Taky jsem vyzkoušela hlívu na smetaně.Pozvala jsem snachu na oběd a velice nám chutnalo.Tímto vám chci poděkovat za skvělé a chutné recepty.
Těšíme se na další vaše nápady.

Dana - Recepty

24. 9. 2015 13:45

Dobrý den,včera jsem vyzkoušela recept hlíva na smetaně a byl výborný/místo žampionů/,které už známe.Byla výborná a já moc děkuji za vaše recepty,které ráda zkouším,když se mě ji podaří koupit.Těším se na další a přeji pěkný den.

marie.kašparova - prosba

24. 11. 2013 23:23

Když jsem četla váš recept na pomazánku brynza s práškem hlívy ůstřičné,dostala jsem hned na ní chut.Ale je problém ,kde koupit tu správnou brynzu ,je mi líto ,že všude je znehodnoceno spoustu surovin,které by byly tak zdravé. Miluji vaše recepty a prosím posílejte mi je dál.