Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovství České Republiky 2014

27. 3. 2014

 Naše famózní sezóna neskončila s poslední hvizdem sudího v lize. Po zvládnutí všech soutěžních povinností jsme se vydali na úplný závěr do Uherského Ostrohu ke své premiérové účasti na Mistrovsvtí České Republiky Hobby Hokejistů. Akce v našem podání spíše brána jako rozlučkový víkend s právě ukončenou sezónou se opravdu vydařil.

Už samotný příjezd hokejistů HCS vzbudil ve Veselí nad Moravou patičný rozruch! Během vteřiny jsme zaplnili společenskou místnost určenou pro hosty penzionu, čestné místo pod televizí zabral první ze dvou soudků lahodného moku. Formu a taktiku na první zápasy turnaje jsme poctivě ladili do brzkého rána. 

Zimní stadion v Uherském Ostrohu nás velmi mile potěšil, z každého detailu čišela novota. Vyfasovali jsme kabinu asi pro deset hráčů a řeknu Vám nás 15 se tam celkem pohodlně vešlo. První duel jsme po zmatcích v rozpisu sehráli s Divočáky Břeclav, duel zprvu opatrný, vždyť hrajeme s loňským vítězem a vítězem superpoháru. Zhruba v polovině utkání se Janči rozhodl prověřit střelou zápěstím z vlastní modré brankáře Divočáků, chlapec v kase asi počítal diváky a tak si puku všiml až když se vlnil v síti. Snadný gól nás naladil tak, že soupeři sázíme ještě 4 branky (Zdráža 2x, Dan a Adam po jedné) a konečný účet tak zní 5:1 pro Skulls. Výborný vstup!

Druhý duel sehráváme po obědové pauze, gulášek v restauraci nad ledovou plochou nás posílil! Soupeř opět ne neznámý, Hope Vracov známe rovněž z Fofo Cupu z Břeclavi, brankáři čarují na obou stranách, Bytný se rozhodl nepustit branku a pohodlně kryje všechny pokusy Vracova. Na druhé straně se blejská dvěma přesnými zásahy Zdráža. A postup máme v kapse.

Poslední duel sobotního programu obstarávame s hokejisty z Hradce Králové. Hráči Mechova, jak se skutečně jmenují, dlouho vzdorují a zaměstnávají Bytného! Ten je však neoblomný. Naproti tomu náš elitní útok pod taktovkou Chlupa hraje prim, a dává dvě branky, jednu Zdráža a jednu Adam. Účet utkání zakončuje lajna youngsterů, doslova prsama jde do souboje před brankou Vambera, konečný účet 3:0. Do nedělní finálové skupiny postupujeme z prvního místa. 

Ve druhé skupině si privilegium bojovat o titul nejcenější vybojovalo Veselíčko a Pustá Rybná. Soupeře tedy známe, jde se ladit taktika.... A protože jsou věci, které mají zůstat v kabině, tak nebudu popisovat co všechno umí Filous se Zdrážou s ramínkem, ani nebudu rozebírat pohybové kreace tanečního mistra Bytného či spánek 10x jinak v podobě Dády a Chlupa. Dáme si Jamesna s Colou a jde se do hajan...

Posílení spánkem, tedy až na vyjímku :-) soukáme snídani a řešíme co s načatým ránem, neboť naše skupina startuje až v 15:00. Je rozhodnuto, jede se do Buchlovic na zámek. Bohužel je zavřeno, museli jsme se spokojit s procházkou po parku a seznámení se s místním ptactvem...

Konečně je to tu, první zápas finálové skupiny. Veselíčko se srdnatě brání všemi možnými způsoby nejen na ledě, ale porážce nezabrání, Zdráža propaluje po vyhraném buly brankáře Veselíčka. Bytný se rozhodl opět nepustit gól a tak se raduje ze třetího shutoutu! Hubené vedení udržíme a hledíme tak vstříc opětovnému souboji s Divočáky.

Zápas s Divočáky začal standardním způsobem, tj. tlakem na soupeřovu kasu. Jenže se nám nedaří skórovat. Lekce z efektivity nám předvedou Divačáci, dva úniky a dvě branky. Okamžitě reagujeme a stahujeme hru na dvě lajny. Hned v prvním novém střídání dostává brilantní pas od Jančiho Fífa, jenže svůj únik alá Bure zakončuje do vykoupaného gólmana. Zvýšené tempo ocení Kuba, jenž si mezi Zdrážou a Adamem počíná jako ostřílený mazák, jeho nasazení je korunováno kontaktní brankou. Zbývá dost času něco s výsledkem udělat, jenže faulujeme a jdeme do oslabení. Hra ve čtyřech je ale doménou naší obrany, Mára - Štěpán - Mak - Janči a Filous dohánějí Divočáky k šílenství, na puk si totiž nesáhnou. Důkladný rozbor Filouse a Jančiho uvolňuje Zdrážu jenž v úniku vyrovnává. Šance máme ještě na obrat, ale čas nám protíká mezi prsty. Musíme se spokojit s plichtou. 

Poslední špíl je tedy rozhodující, soupeři z Pusté Rybné musíme nasázet co nejvíce banánů abychom vyladili skóre v soupeření na dálku s Divočáky. Tíživost okamžiku probouzí ostřílené pušky, Ve famózní formě hrající Zdráža otevírá účet. Rychlá branka povzbudila první lajnu, Kuba - Fífa - Dáda začali konečně dávat branky, na poslední chvíli. Vybojovaný puk za brankou předkládá Fífa Kubovi a je z toho první branka první ljny v turnaji. Následně si prohazují role a zakončuje Fífa svým obvyklým způsobem, mezi dolní končetiny. Čtvrtou trefu obstarává opět Zdráža, pátou Adam. Následují dva úspěchy a Kuby, čímž zkompletoval krásný hattrick na závěr turnaje, a ukázal všem spolhráčům, že to má v rukách! Poslední úspěch zaznamenává Filous po Fífově buly a Kubově přiťuknutí, 8:0 je nadějný výsledek! Dychtivě vyčkáváme výsledek posledního zápasu Veselíčko x Divočáci. Jenže Veselíčko rezignuje a naprosto vzdává svůj souboj, pouští utkání a Divočái tak pálí jako na střelnici. O jediný gól tak předčí naše skóre (11:2).

Při našem prvním vystoupení bereme stříbro, i když jsme ani jeden duel stejně jako Divočáci neprohráli. Zklámání z druhého místa nás brzy opustí a zbydou jen krásné vzpomínky na parádní víkend na jihu Moravy s výbornou partou! Sezóna 2013/2014 je za náma, nutno dodat, že veleúspěšná sezóna... No a nezbývá než vymyslet kde a jak se blýskneme v naší jubilejní 10. sezóně...