Jdi na obsah Jdi na menu
 


Díl pátý...aneb pohled do zahraničí - part.1

27. 9. 2007

INFECTED BY DEMENTIA č.3 - litevský fanzin zaobírající se především,tedy hlavně noise a všemi jeho odnožemi.Ve formátu A5,v klasickém zinovém provedení a dělaný noise mania kem Armantasem.Toto číslo je z roku 2003 a já ani nevím,kde jsem k němu přišel.Nevím, jestli ještě vychází? No zkus to,pokud jsi zažraný "hlukofil".V tomhle čísle najdeš pokecy s HINYOUKI,fanzinem NEO,noise úderkou NOVA-SAK,s italskými GRIMNESS z doby kdy ještě "vrzali" grind-noise,grindcore extremem CARRION CRAWLER,kde hraje Todd z NOVA-SAK,samozřejmě nechybí recenze fanzinů a nosičů...nejen noiseových.A je zde i Běloruský scenereport,vše je doplněné různými malůvkami a porno-obrázky.Časopis je psán anglickým jazykem,ale přečteš si...,i když umíš english minimum.

 BUTCHERY EXPERIENCES č.6 - klasický fanzin ve formátu A5,zabývající se death metalem a grindcore.Je z Německa,ale psán anglicky a toto číslo je z roku 2001.Já jsem ho dostal od jeho vydavatele Ronalda s nějakou výměnou.Neboť Ronald hraje v několika dost brutálních bandách a má/měl distro Festering Deathfuck Decomposition...to jen na okraj. V tomhle čísle je "velká kopa" recenzí na death metalové a grindcore nahrávky,jsou zde také rozhovory s BRUTAL INSANITY,SANATORIUM,KARNARIUM,...reportáž z festivalu Fuck The Comerce.

 FESTERING DEATHFUCK DECOMPOSITION č.8 - z roku 2003,je další Ronaldův zine, ovšem oproti výše zmíněnému je v do it yourself provedení.Také v angličtině,ovšem bez recenzí,jen s nějakou tou reklamou a rozhovory s DYSMENORRHEIC HEMORRHAGE, LUTEOUS,BLUE HOLOCAUST,HMV distribucí a BUTCHER ABC (ty jediné jsem v té době,kdy se mi zine dostal do rukou znal,ha,ha).A toť vše.

MASS MOVEMENT č.13 - tak tady už si vůbec nepamatuji,kde a jak jsem k němu se dostal.Ale tipuji na "šíleného" Leigha Juliana,který mi do balíku vždy nějaký ten časák přihodil.Takže tento 40ti stránkový anglický časák,je ve formátu A5,profesionálně dělán, a obsahuje rozhovory s HOT WATER MUSIC,Josem Mojicou - tvůrce hororů nebo kýho čerta z Brazílie,s Billym Gouldem z FAITH NO MORE,s kapelou SNUFF...nechybějí ani sloupky,recenze...na ziny,nosiče,knihy.Pokud se dá k něčemu přirovnat,tak bych dle mého soudu ho přirovnal k bývalému BigBangu!

 MINDLESS COMMODITY č.6 - no vida,klasicky "na koleně" dělaný zine od klokanů, teď nemyslím z Vršovic,ale z Austrálie.A když klasicky,tak stříhání,lepení,fixování, psaní na všem možném,...ale číst se dá s přehledem.Jasně,úprava je přímo úměrná k výše zmíněnému vyrábění fanzinu,ale já myslím,že o to tu nejde nebo jo? V tomto čísle se nachází rozhovory z DEVIATED INSTINCT,CHANGE OVER,o festivalu Punk Piknic v Sydney,CHARCOAL HUMAN,s amíky MELEE,reportáže z koncertů,i nějaký ten sloupek,...článek o stíhaných aktivistech,recenze na nosiče a fanziny.Pohodička!!!

PERRO MALDITO č.1 - a vzhůru do slunné Itálie.Toto číslo,je z léta 2002,...zine je psaný anglicky,ve výborné úpravě,klasický formát...vydává Raffael Sironi,ale píše sem třeba i Marco Tournoud ze ZAS! Production...a další.A v tomto čísle,je hned splněno to čím se zine zabývá...tedy grind/fastcore.Rozhovory s Andersem z KRIGSHOT/NASUM, s Jonem z IRON LUNG,s Jaydem z Prolapse Rec./Evil Semen´zine,Alessandrem a Bongim z CONFUSIONE,se Stoffelem z grind úderky YACOPSAE,s Bobem z rychlíků LACK OF INTEREST...článek o bojkotu potravin,o Pueblu v Panamě.A samozřejmě i recenze na hardcore-punk nahrávky.Super časák. 

SPIT TEETH č.5/DOWNSIDED č.2 - to se takhle jednou dali dohromady švéd Eric a fin Toni,resp. jejich fanziny a vznikl tento švédsko-finský split-zine.Pravda je 20 stránek v anglickém jazyce,ale super vizáž.V tomto jsou rozhovory se Siggym z islandské grind bandy FORGARDUR HELVITIS (nevíte,vyšlo jim něco jiného než Brennid Kirkjur" z roku 1995,napište..),článek o tom proč toto split vzniklo,článek o do it yourself scéně,dále pak pokec s Jasonem ze SUPPRESION,s Jakem z finské grindcore chásky FURNACE, s Petem z anarcho-crusterů SCUMBRIGADE a recenze nosičů a zinů.Pravda,jen málo stran,zato ty rozhovory jsou dost zajímavé.

VIOLENT ATTACK č.2 - z roku 2002,je francouzský fanzine,který je z dílny Olivera z Murder Records.Fanzin dělán klasicky "na koleně" ale velmi upřímný.Vše se točí kolem extreme hardcore...a tak nechybí rozhovory s RUIDO,MY MINDS MINE,Stijnem z RE PROACH,s Koppou s italské fastcore bandy KONTATTO,s Keulem z Rodel Records,s Andreou z italské legendy COMRADES,s Andrewem z Knot Music,s The OATH,vše doplňují recenze,různé malůvky a fotografie nabouraných aut.Dobré počteníčko!!!

ABDUCAO EXTREMA č.5 - brazilský grind-crust-noise fanzin,který vydává Luis Mosh. Je psán anglicky,v klasickém zinovém provedení o 8 stranách.Takže rozhovory jsou zde pouze tři a sice s Magnusem z ULLCERHOEA,Angelosem z řeckého gore-grind "one-man show" projektu AUTOPHAGIA a se Šakalem z českého komanda RABIES. Fanzin je z roku 2001 a mimo těchto rozhovorů jsou zde i recenze a co "čecháčka" jistě potěší i přetisklý letáček od české ANTIFy.

 CRYPTAS č.16 - mexický hardcore-punk časák,ovšem pro nás "so problemas" neboť je psán v rodné řeči,tak si nepočteš.Ale když si ho párkrát prohlédneš,tak i pochopíš o čem asi tak mluví.Má 50 stran nabitých infomacemi,je dělán v do it yourself duchu s čitelnými fotkami a dobrou grafikou.V tomto čísle jsou rozhovory s SUBSISTENCIA, DEADMOCRACY,KONTRAATTAQUE,DISCORDIA,...dále potom profily kapel,mezi nimi i MRTVÁ BUDOUCNOST...dále jsou zde rozhovory s různými anarcho organiza cemi,vydavatelstvími a jinými aktivitami co se nacházejí v Jižní Americe a nechybějí ani recenze na hudbu a čtivo,které tam vychází.

VAMPIR č.6 - ze srpna 2003.Jedná se o makedonský metalový fanzin,vzezřením podobný třeba našemu Payo,ale v A5 formátu a psán v angličtině.V tomto čísle jsou rozhovory s Erikem z maďarského časáku Shrunken And Mummified,s Radkem z polské death metal chásky PUTRIDITY,singapurskými BEAST PETRIFY,s PANMIXIA, s Jackem Owenem z CANNIBAL CORPSE při jejich koncertu v Řecku,...pak nějaké články,reportáže z koncertů i na ROOT,když hrál v Bělehradě...recenze na nahrávky a fanziny,i na věci našich kapel.