Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohádka from Kájouš

17. 12. 2007

Episoda I. - HouBobovy příhody

 

Povím ti pohádku o zhuleném prasátku.......Bylo jednou jedno prasátko a to hulilo drobátko. Mělo vodní dýmku, trávy plný pytel, ale pořád mu to bylo málo a tak si udělalo svoje políčko, které hnojilo každý rok a na vánoce si vždycky sklidilo aby se mělo z čeho těšit. Na vánoce si ubalilo obřího jointa, aby vidělo zlaté prasátko, ale nakonec mu došlo, že se stačí podívat na rozkrojené jablíčko a tak přestalo z hulením přes vánoční svátky, protože si vystačilo s jablíčkem a přes rok mu stačilo kdy se podívalo do zrcadla ve zpukaném stavu.

            Jednoho dne si prasátko balilo masitýho špeka, ale došel mu tabák a tak se vydalo na dlouhou zhulenou cestu do obchodu pro tabák a další papírky. Ale co se cestou nestalo. Zastavily ho čtyři svině a chtěli po něm nějaké hulení a všechny jeho prachy, ale prasátko jim na to řeklo ,,nehulte furt a prodávejte to taky vy smažky". Svině sice prasátko zbily ale mělo přesto dobrý pocit, že pomohlo dobré věci, a že bude více dýlerů, když tomu trochu pomůže. ,,Do prdele už!" povzdychlo si a šlo dál. Najednou vidí před sebou obchod s huličskými potřebami a vstoupí. ,,Dobrý den" povídá a hned sonduje v teletextu jak stoupla cena ropy a marihuany, v tom dochází k hroznému závěru: ,,Huleníčko je dražší jak ropa!" a řeklo si, že s tím musí něco udělat a tak začalo sadit kde jen oko dohlédlo, dokonce i z ropných vrtů rostla mařenka. Po dni plném práce si prasátko řeklo, že za jediný den už udělalo moc pro světový klid a mír a konečně se zkouřilo jen co je pravda.
            Na druhý den se nestačilo divit co se děje se vším okolo. Jelikož zarostly ropné vrty na celém světě konopím, tak se jedinou použitelnou hmotou stala tráva a tak se začaly stavět domy z konopí, dalším divem světa se staly Vysuté zahrady Boba Marleyho a atmosféra na zemi byla jako kdysi jelikož bylo spousta rostlin, které čistily ovzduší a prasátku taky vyčistily hlavu od šedé kůry mozkové. Prasátku však nevadilo, že je dementní, protože si splnilo svůj velký sen a všechno vidělo v tom lepším světle, protože všechno zarostlo tím co tak strašně prasátko milovalo. Našly se i další prasátka, která se ráda zkouřila a tak založili rasta koalici "Čuňokuř", která vládla celému světu a legálně sklízela a balila jointy bez ohledu na velikost. A tak si každý balil jak chtěl co chtěl, každý rok se konaly Ganja svátky a Hulimpijské hry kde nesmělo chybět ani jedno z prasátek. Například se konaly závody v balení raket a vaření Hašišových specialit, jindy zase hod dredem do dálky, nebo tanec se stavem a prasátkem a jiné veselé zábavičky. Avšak jednoho dne se zelný svět plný čistého ovzduší a THC znelíbil skupince Feťáckých prasátek, které neměly rády huliče a prosazovali svoje ideologie o fetování a jiné nesmysly...
            To se ale znelíbilo vůdci rasta prasátek, kterému říkali HouBob Márli, jež měl sídlo v zapadlém městečku Valašské Meziříčí někde v České Socialisticko-komunisticko Federativní huličské republice. Pronesl tu památnou větu: ,,Běda každému nezbednému prasátku, které nenosí náš rasta znak na zadku!", a tak se i stalo. Děly se velké čistky a všechny zbavené fetky, feťáci a feťácké pomůcky byly smeteny do Hajzlu dějin a důkladně spláchnuty, o to se postaral sám HouBob. Všechny rasta činnosti mohly vesele pokračovat a nic dalším radovánkám už nebránilo.
            Jednoho dne se HouBob procházel po vysutých zahradách a kontroloval sklizeň národního pokrmu a v tom si všiml něčeho divného. Všechny květinky, které měly být sklizeny byly zvadlé a měly okousané listy. To HouBoba mrtě rozhněvalo, a začal ihned s pátráním po tom zločinci, který mu tak ožral kytičky, na kterých si tak zakládá už léta. V tom ho něco napadlo. ,,Zhulím to všechno dřív než mi to někdo zežere a tak pozval své nejbližší prasátka na rekord v ubalení největšího špatána v historii rasta. Sjeli se čuníci a svině z široka daleka a začaly s balením. Nejdříve se důkladně rozloupaly na drobné kousky, oddělily semínka, kterých bylo na další dva roky požehnaně. A nakonec se dali do balení. Nejdříve zkoušeli slepit velký papírek z dvou tisíců papírků ale nakonec to jeden nešikovný čur.. teda čuník rozdupal a HouBob se rozhodl, že všechno udělají jinak. Vzali svůj obrovský plakát jejich průkopníka Boba Marleyho a Jimmyho Hendrixe a ubalili společnými silami největšího špeka, který se nakonec všem moc líbil a prasátka se radovala jak zhulená prasátka, ovšem ta největší legrace měla prý teprve přijít, až to budou hulit. HouBob se rozhlížel po podezřelých z onoho ožrání jeho drahocenných holandských krásek a nakonec ho taky vystopoval. Všiml si, že jeden čuník měl u zadku mega zelený kruh a HouBob je profesionál, takže poznal své holandy už z dálky. Přišel k podezřelému prasátku číslo jedna a vyslýchal jej. ,,Kde jsi byl včera a od čeho se ti tak zaprasil ten Kaďák!?" a prasátko nervózně odpoví: ,, To jsem si zrovna včera pokuřoval na záchodě a zrovna když na mě šel obří pšouk, tak mi spadl joint do mísy. Hele kámo no to si nedovedeš představit ten výbuch. Teďka musím srát do necek mojí babičky!" a HouBob řekne opět památnou větu. ,,Ty si ale PRASE!" a tím byl případ vyřešen, jelikož se HouBob šel přesvědčit o výpovědi a našel v porcelánových sutinách kus jointa svých holandů. Hodně nocí kvůli tomu probrečel, že ho takový starý známý rasta zradil a zatrest ho poslal kopat tunel na Jamajku.

 

            Jak HouBob poznal Čoudoloudala...

 

            Jednoho dne se HouBob rozhodl, že si udělá výlet do Amsterodamu jakokožto kolébky travičky a taky sídlo Afro a Rasta bobrů, které stojí za to. Inu zbalil si svoje nádobíčko, voďára, pytel trávy na veselou cestu a vyrazil na Ruzyňské mezinárodní vepřové letiště kde valil na svůj soukromý letoun. HouBob letí a z okýnka jen sleduje sbojí zarostlou zhulenou říši ve velké výši a hulí si spokojeně ve svojem letounu, který už se řítí do Amsterodamského érportu. Hned po příletu ho přátelsky vítá banda zhulených bobrů, sou nadšení, že můžou přivítat HouBoba. Hned jako první zaujme bobr, který se moc neukazuje z davu bobrů a tak se ho ptá proč je tak smutný jestli ho tak nesnáší, že se neraduje z toho, že se můžou spolu zprasit a taky mu slíbil pozvání na čouda. Smutný bobr jenom říká ,,Já bych se radoval, ale okradla mě skupinka Veveráků co čuchaj toulen za naším kinem. Ukradli mi pytel prvotřídního zboží!“ V tom se HouBob vážně pekelně nasral, protože Veveráky nesnášel, jelikož měli s nima problémy už dřív v jejich rasta české zemi. ,,Pomůžu ti!“ říká HouBob a chce po bobrovi aby mu ukázal kde ho přepadli. Došli na místo ke kinu a už se pomalu smrákalo a v tom..... ,,Hej vy zablešení smradlaví ocasi, fetky nesnášim a vás taky ne! A vraťte mojemu příteli jeho matroš nebo vám vycpu řitě toulenovou náloží když ten hnus tak milujete!..fuj, ble hnus“ v tom se strhla rvačka, na kterou ohizdné veverky jentak nezapomenou a ani lízání jim nepomůže. Bylo dokonáno a bobr, který se HouBobovi představil jako Čoudoloudal byl šťastný že má zas plný pytel. HouBob mu ho pomohl vyprázdnit a bylo jim spolu dobře protože leželi vedle sebe totálně zboření ale jenom z dobrého a tak se z nich stali dobří kamarádi. Hulili spolu týdny a týdny až jim došlo, že už by se měl HouBob vrátit do vlasti a konat svoje velitelské huličské povinosti, a tak nabídne Čoudoloudalovi aby letěl s ním a ten je nadšen, protože dycky chtěl být mezi svýma a jeho kámoši nevydrží tolik co vydržel HouBob a tak si hulili i naspáteční cestu domů na letiště viděli růžové slony, hejno kachen letící na jich, Bédu Trávníčka, Jeníčka a Mařenku, a nakonec zelné obzory jejich milované země. Prasátka vzala Čoudoloudala mezi sebe dost rychle a hned ho provedla po jejich plantážích kde malý bobřík nestačil valit svoje obří bobří oči. Hned ho pozvali na košt a taky ho poprosili aby jim pomohl se sušením plic pomocí trávy a trávy.

           

 Koumák Čoudoloudil

        Jednoho dne měl Čoudoloudil  nápad že prasátka serou na práci a že by potřebovali nějakou motivaci. Inu vymysleli si kostel, který byl posetý konopím, aby se v něm prasátka cítila jako doma. HouBob jmenoval kazatelem prasátko Vidina Ganjouda. Toto prasátko Vidin Ganjoud bylo už od pohledu rejpal co do všeho strkal rypák a myslel si že, mu vše projde, když má tátu sviňi, který každý den tráví hulením trávy v prasečím parlamentě o kolonizaci silných marihuanových velkotrhů, byla to organizace sice legální ale vyváděli samé prasárny na úkor ostatních prasátek.

            Kázání bylo den ode dne navštěvovanější a prasátka spokojeně vyvolávali duchy z hlubokých temnot.....zažívacího traktu. Naštěstí kostel byl klimatizovaný, takže prasátka přežila vyvolávání bez úhony a jenom intenzivně větrala. ,,Bylo to ale kvalitní vyvolávání dneska že? Uplně sem si to užil. Mám totiž rád vůně domoviny když maminka v našem chlívku pekla zbytky jídel po lidech a já stál natěšeně“ vzpomíná zasněně HouBob a hned si vytáhne špeka jak husitská palička na maso..Čoudoloudil jenom pokrčí rameny a hned nahodí svůj pohled smutného rastamila a navrhuje že jediné duchovno jaké z toho má je bolest kaďáku při vyvolávání, a že by to chtěl ještě nějak oživit. Na druhý den ho napadlo, že by mohl udělat desatero přikázání huličských, aby se prasátka podle něčeho mohla řídit.

            Jako první ho napadlo přikázání ,,Kuř a buď kouřen“, ale jelikož měli v partě málo prasnic, tak si to rychle rozmyslel a říkal si, že když už má být duchovno mezi prasátky, tak že přikázání by nemělo být žádná “prasárna“ ale huličský zákon jak se sluší a patří. Vzal si chytrolínskou literaturu na pomoc a nakonec mu došlo, že když se bude návrh líbit všem rasta prasátkům, tak že nakonec zákon složí společnými silami dohromady. Prasátka měla spoustu nápadů a nakonec se shodla na zákonech, které vytesal sám Čoudoloudil na jejich památeční fajku. Ihned doklusal HouBob a koumal nově vyzdobenou fajku a moc se mu líbila a začal hned všem prasátkům přednášet:

       -zhul bližního svého, sestru i bratra jeho!
            -nepohnojíš!
            -nepokradeš pro menší množství než malé!
            -dobrovolně hulbu nepřerušíš!
            -o hulení se rozděluj!
            -k prodeji se nesnižuj!
            -účinkům se nebraň!
            -na trávu se nešlape, po trávě se směje!
            -ve dvou se to lépe táhne..
            -hulení nikomu nevnucuj, jenom neustále nabízej!

   Prasátka byla z desatera strašně nadšená, protože desatero bez problémů splňovala už roky. Ovšem bylo prasátko, kterému se zvedal kufr z úspěchu jiných, a to se jmenovalo Vidin Ganjoud. Měl v plánu překazit úspěchy Čoudoloudila a dostat se zase na svoje místo.

 

Ganjoudova hulební msta

 

            Bylo krásné ráno, celé městečko vstávalo a jediný kdo se neradoval byl Vidin a hned jak rozlepil své zkouřené očiska, už přemýšlel nad pomstou Čoudoloudilovi za to, že ho vyšoupl z jeho místa. Ale jelikož to bylo prasátko zdechlé a věčně vkaši, tak mělo problém vůbec s tím vnímat své okolí a mělovšechno to těžší.         

      Vidin si tedy přichystal nechutný plán, že namočí Čoudoloudila do obchodu s kolumbijskýma sviněma a do fetový šichty. A to jenom proto, aby ho HouBob začal nenávidět a sám se pak mohl dostat ke korytu kde nemusí nic dělat a měl HouBoba po ruce aby ho mohl ovládat. Vidin si ale neuvědomoval, že už se z něj samotnýho stává svině, a že HouBob svině nesnáší. Jako první věc si sehnal pytel fetu, který nakonec měl skončit u Čouda jako důkaz zrady a taky feťácké nářadíčko plus jako bonus kontakty na dealery z Kolumbie. Všechno se mu dařilo samo ho to překvapovalo jak mu všechno prochází a tak se dal se vším do práce a vloudil se do Čoudoloudilovo chatky kde všechno nastražil tak aby to pěkně od HouBoba zchytal. Hned jak se odplazil do sraček tak

do chajdy vešel HouBob s Čoudoloudilem a Vidin jenom koumal tu spoušť jak po sobě ti dva rastovci řvou a třetí se na tom dobře bavil...

            Na druhý den si Čoudoloudil nic nepamatoval protože se krutě zhulil ze zármutku a taky protože na to měl chuť jak sviňa. Jenom věděl, že něco není v pořádku a že se na něj HouBob zlobí. Od ostatních prasátek se dozvěděl, že se pohádali a taky to že viděly Ganjouda jak se sviní do jeho chatrče a nese si pytel s něčím. V tom se bobr rozhodl, že pomstu Vidinovi oplatí a vymyslel plán jak obvinění ze svojí hlavy stáhnout. A tak popadl podstrčený kontakt na dealery z Kolumbie a objednal si tři kila fetu na Vidinovo jméno a slíbil jim ještě kilo jejich nejlepšího zelí, když to pošlou přes HouBoba. Jednoduchej a účinej plán pomyslel si a hned se šel podívat se na to jak se bude Vidin tvářit až se dozví co se na něj drsnýho ušilo.

            HouBob málem rozdupal sluchátko když se dozvěděl že Kolumbijci obchodujou s Vidinem a hned si ho pozval na kobereček aby ho mohl zdupat za všecko co udělal Čoudoloudilovi jenom kvůli svojemu blahu a taky aby vysvětlil tu hnusnou objednávku. Ostatní prasátka všechno dosvědčila protože taky neměly ráda zrádce co hážou fet pod nohy a klacky taky. Dalšího zrádce by už asi HouBob psychicky nedal a tak Vidina zatrest přestěhoval za pole aby ho ztrážil a neflákal svoje povinnosti.

Jak rasta prasátka slavila Vánoce

 

            Prasátkům už se blížily Vánoční svátky a tak se chystala jak budou krásně slavit, hulit a smíchy potom bulit. Chystaly si věci na sběr šišek, kterýma si vyzdobí stromeček a

taky si je pak zčoudí a uvidí zlaté rastaprasátko což k Vánocům patří. Tyto svátky chtěl HouBob pozvat na oslavy i dva obry z východu, největší jedaře široko daleko, obra Skloměla a Jointadala. Oba byli z toho pozvání strašně nadšení a hned donesli co mohli a taky východní hašišárny plný kopec. Skloměl pomáhal v kuchyni nohama drtit paličky aby to prasátka mohla sypat do brk a pohulovat. Jointadala zatím HouBob učil národnímu tanci se stavem a prasátkem a ostatní prasátka ty dva machry jenom koumala svýma obrovskýma očima, i když přes zelný opar je bylo málo vidět.

            Oslavy byly v plném proudu a v tom jedné chvíle dostal Jointadal nápad. Vymyslel si hru ,,

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář