Jdi na obsah Jdi na menu
 


Historie 1997 po současnost

27. 8. 2007

 

Obrazek

SEZONA1997/98 5.LIGA malé kopané okr.PřerovObrazek

   V složitých časech po záplavách v červenci 1997 se na hokeji skupinka čtyř fanoušků domluvila, že by mohli kromě pití a fandění dělat i něco smysluplnějšího a rozhodli se založit klub malé kopané. Po složitých domluvách se nakonec shodli na názvu FC HRKOTKA. Kapitánem se stal hlavní iniciátor vzniku klubu Aleš(Bešina) zvaný "béčko". Sezonu na konci srpna zahájilo deset statečných, povětšinou nefotbalistů v poslední 5. lize. Po prvních zápasech nám bylo jasné, že mužstvo potřebuje nějaký impuls a hlavně 90% nových fotbalistů. Do konce podzimní částí se podařilo mužstvo posílit i když to někteří ze
zakládajících členů nesli a do dnes nesou dosti těžce. První vítězství a zároveň první body jsme získali až ve 14. kole a po vítězství nad mužstvem FC Stock 1:0 mohli vypuknout oslavy.
Přes zimu se podařilo posílit ještě více, přišel univerzál Pavel "Baggio" Stoklasa, který hraje do doposud. Došlo ke změně kapitána jímž se stal Radek a začala stíhací jízda k záchraně. Na konci sezony jsme skončili na prvním sestupovém místě, ale díky mužstvu Béďa Team, který koupil 3. ligu jsme se zachránili v páté lize.         

                                               

  Zakládající členové FC HRKOTKY 1. Stoklásek Radek 2. Šaradín Milan3. Bešina Aleš 4. Kuča Libor 5. Mandat Vladimír 6. Bešina Štefan 7. Kupčík Stanislav 8. Vašík Adam 9. Chylík Roman 10.Kohoutek Lukáš  

  Dále v této sezoně nastoupili:  Matura Vladimír, Hejč Jaroslav, Galnor Michal, Zábranský Petr, Stoklasa Pavel, Fabián Mojmír, Janek Radim, Šejda Radek, Kuča Martin, Machala Petr, Kupčík Miroslav, Klimecký Tomáš

 

Obrazek

SEZONA 1998/9 5.LIGA malé kopané okr. Přerov 

   Sezonu jsme zahájili posíleni o Davida (Méďu). Start byl průměrný, když jsme po 9. kole byli na 8. místě, bez větších ambicí na postup. V desátém kole za nás poprvé nastoupil Filip, který se stal ze dne na den výraznou posilou a dlouholetou oporou Hrkotky. Po několika zápasech s Fildou jsme cíle přehodnotili a začali stíhací jízdu za postupem do 4 ligy. Ten nám unikl o 2 body, kdy jme v předposledním kole prohráli s průměrným mužstvem Havay Henčlov a připravili se o postup. Mozi, Chylda, Radek, Méďa a Baggio. tvoří základ i současného prvoligového mužstva. 
 Obrazek  

V průběhu sezony nastoupili:  1. Stoklásek Radek 2. Stoklasa Pavel 3. Závrbský David  4. Šaradín Milan 5. Zábranský Petr 6. Bešina Aleš 7. Přikryl Filip  8. Matura Vladimír 9. Chylík Roman 10. Janek Radim 11. Kupčík Miroslav 12. Fabián Mojmír 13. Malošek Libor 
 

 

Obrazek

 SEZONA 1999/2000   5.LIGA malé kopané okr. PřerovObrazek

   Do sezony jsme vstupovali s jasným cílem postupu do 4 ligy. Problém s
brankářem na začátku sezony jsme vyřešili angažováním Ivoše Matyse, jinak mužstvo prošlo sezonu v podstatě beze změn. Sezona byla nesmírně vyrovnaná, když po polovině soutěže bylo mezi druhým a šestým  rozdíl 3 body. Postup se nakonec zdařil, hlavně za přispění Fildy a jeho neuvěřitelných 56-ti gólů! Na oslavu postupu dodnes vzpomínají nejen hráči ale i fanoušci a štamgasti herny Gama.

 

V průběhu sezony nastoupili:  1. Přikryl Filip, 2. Stoklasa Pavel 3. Stoklásek Radek 4. Malošek Libor 5. Šaradín Milan 6. Bešina Aleš 7. Závrbský David 8. Zábranský Petr 9. Matys Ivo 10. Chylík roman 11. Frank Petr 12. Obrtel Roman

 

 Obrazek 56 gólů zřejmě nepřekonatelný rekord

                                                                                         

 

                                                                                                                                                                                              

 

Obrazek

   SEZONA  2000/2001  4.LIGA malé kopané okr. Přerov  Obrazek

Do sezony jsme vstopili s neznalostí kvality 4. ligy, tudíž bez větších ambicí, ale hned po prvních kolech jsme se usadili na postupových místech a od 10. kola jsme v podstatě neopustili 1. příčku.
     Jediným novým hráčem tuto sezonu byl Mira Gajdůšek a i přes málo odehraných zápasů byl velkou posilou.
                                                                        

 

 

 

         SEZONA 2001/2002 3.LIGA malé kopané okr. Přerov 

      Do třetí ligy jsme nastoupili opět s jedním novým hráčem do obrany Peťou Hetychem. Start do sezony nám vyšel skvěle, když první body jsme ztratili až v 9. kole a po podzimu jsme měli na třetí nepostupové náskok 9 bodů.
      Na jaře jsme pod dojmem velkého náskoku některé zápasy silněpodcenili, ale tuto poměrně jednoduchou sezonu jsme dokončili na druhémmístě s náskokem 12-ti bodů na třetí místo.
       Třetí postup po sobě byl určitě nejjednodušší a už jsme se těšili dodruhé ligy ač někteří z nás (Baggio) sýčkovali, že tam nemáme co dělat.  

                                                                 Obrazek 

 

 

Obrazek       

  Obrazek

Obrazek

SEZONA 2002/2003  2.LIGA malé kopané okr. PřerovObrazek

 Do další sezony jsme vstupovali s neznalostí druhé ligy, ale po pár zápasech jsme zjistili, že rozdíl mezi třetí a druhou ligou zase tak velký není a od prvních kol jsme se usadili v horní polovině tabulky a kolemčtvrtého, pátého místa jsme se pohybovali po celou sezonu. Na konci sezonynám patřila pátá příčka, tři body do postupu do první ligy, po které ale stejně nikdo moc netoužil.
    Během sezony jsme zaznameli pouze dva příchody a to "Dusa" Almáši a "Pavouk" Chalupa, kteří po sezoně naše řady opět opustili. Odešli také dva dlouhodobější hráči Peťa Hetych a "Hombré" Večerka.
    První sezona ve druhé lize byla hodnocena pozitivně s přáním toto umístění příští sezonu minimálně zopakovat.

Obrazek

 SEZONA 2003/2004  2.LIGA malé kopané okr. PřerovObrazek

Po odchodu pavouka jsme museli řešit problém s golmanem, který jsme vyřešili příchodem Mončiho a další problém s hřištěm jsme vyřešili přechodem
na škvárové hřiště fotbalového areálu Strojíren.
   Hned po třetím kole se stala podstatná událost v našem klubu, kdy nám oznámil odchod z klubu jeden z jeho zakladatelů  Aleš. Jeho odchod jsme vyřešili příchodem Filipovýho bráchy Adama, který od prvního zápasu ukazovalsvou vynikající kvalitu a v podstatě  držel a stále drží FC Hrkotku tam, kde jsme dnes.
   Další podzimní příchod byl Martin Korytár hrající dodnes, stejně jako na jaře příchozí David Ulma. Jen jeden respektive dva zápasy odehráli "Véna"Vlč a Maroš Filípek.
   Sezona byla podobná jako ta minulá a nakonec jsme skončili šestí, což bylo trochu zklamání, protože po pěti letech jsme nezískali finanční ohodnocení za umístění.

Obrazek

 SEZONA 2004/2005  2.LIGA malé kopané okr. PřerovObrazek

     Po sezoně jsme museli opět řešit problém s brankářem. Podzim odchytal kapitán Radek, věděli všichni, že tento záskok je jen dočasný, ale i přesto jsme po podzimu byli na třetím místě a začínalo se pomalu mluvit o touze zkusit první ligu. Problém s brankářem jsme v zimě vyřešili angažováním Jima,
který u nás již dříve chytal. Druhou letošní posilou se stal Honza Dohnal,
ktrerý to s námi do první ligy taky dotáhl. V zimě jsme se museli opět
stěhovat a dalším našim azylem se stala na dva a půl roku Optická.
    Sezonu jsme skončili na třetím místě o dva body za R.K.R. Komunou, což
bylo pro některé naše hráče zklamáním i když po problémech s docházkou, kdy
jsme některé zápasy museli odehrát bez střídání se nebylo čemu divit.

ObrazekSEZONA 2005/2006  2.LIGA malé kopané okr. PřerovObrazek

    Před začátkem sezony jsme se přesunuli na hřiště Optická, na jedno z
posledních hřišť v Přerově.     
   Sezona probíhala podobně jako dvě předchozí. Pohybovali jsme se v popředí tabulky, ale od postupových míst nás po podzimu dělilo 10 bodů. Někteří abicioznější jedinci tento fakt nesli dost těžce, zvlášť když dorazili přímo z ASKA připraveni spíš na karetní valchu než boj o postup!
    Skončili jsme nakonec na třetím místě 7 bodů do postupu a v podstatě jsme se smířili, nebo alespoň většina z nás, že je nám druhá liga souzena.
    Opět jsme měli problémy s docházkou a až těsně před koncem sezony jsme posílili výborným fotbalistou Rejžou, který okamžitě ukázal své kvality a svou chuť do fotbalu. Všichni jsme se vzájemně ujišťovali, že příští rok to nemá kam uhnout!

 Obrazek

 SEZONA 2006/2007  2.LIGA malé kopané okr. PřerovObrazek

     Sezona začala stejně jako několik minulých. Vrch tabulky, ale špice
utíkala. V průběhu podzimu jsme měli ztrátu na postup už 7 bodů, ale
popravdě řečeno jsme na něj moc nemysleli.
     Začátek jara nás našel ve formě a po sérii pěti vítězných zápasů jsme se nenápadně posunuli za Ultras na druhou postupovou pozici, kterou jsme si udrželi až do konce sezony. Na třetí místo jsme měli náskok 12 bodů a to jsme poslední dvě kola vypustili. Postup nás tak zaskočil, že jsme ho slavili až za více než měsíc na chatě.
     Poděkování za postup patří hlavně Rejžovi s Ádou, skvěle doplňované Davčou a pokud se výjimečně ukázal, tak i Dohnym. Zálohu výborně táhl poslední roky v podstatě sám Méďa. Poděkování zaslouží i obrana vedená spolehlivým Baggiem, která si teprve potřetí v desetileté historii klubu nechala dát méně než 50 branek. Podržel nás dříve né zrovna
nejspolehlivější golman Jim.
    Nesmíme zapomenout na příležitostné hráče Marťase alias Rooneyho, Bafua a Moziho a na náš management, fanynky a fanoušky. Konečně jsme to dotáhli až na vrchol!Střelci:18 Áda, 16 Méďa, 14 Rejža, 9 Davča, 5 Dohny, 4 Baggio, 2 Bafu, 1 Chylda, Libor a Mozy

 Obrazek

 SEZONA 2007/2008  1.LIGA malé kopané okr. PřerovObrazek

       Tak jsme se dočkali. Postup do I.LIGY a desetileté působení v malé kopané jsme řádně oslavili na už tradiční chatě až v červenci. Fakt, že jsme prvoligoví zapříčinil rozporuplné pocity u některých hráčů. Je to náš šálek čaje? A když zvážíme, že Filip, dlouholetá opora mužstva s hraním po operaci kolena definitivně skončil. Áda se dal na velkej fotbal s tím, že hrát nebude, Libča se jal po víkendech studovat, Radek sem tam musel do práce, Chylda stavěl (do teď) barák, naprosto nespolehlivý Jim,  Baggio si na ligu nevěřil už třetí rok, nové, celkem neznámé domácí hřiště v Sušici... Situace opravdu tristní. Přes veškerou snahu doplnit kádr se nám nepovedlo udělat nikoho! Z postupu jako pozitivni byl snad jen vznik těchto stránek a fakt, že se bude hrát slušnější fotbal, což se až na vyjímky potvrdilo.
      Ovšem samotnou ligu jsme nezačali vůbec špatně a po 9.kole jsme si drželi krásnou čtvrtou příčku! Střídali jsme nadšené a dobré výkony s těmi horšími. Skoro každý týden jsme měli problémy se sestavou. V jednom zápase nám pomohl ÁDA, PROSTĚ MUSEL. Baggio měl problémy s kolenem a nevyhnul se operaci a od 5.kola už na podzim nenastoupil! Dalších 9 kol  se nám podařilo nevyhrát než zápas. To jsme už byli bez Jima, bez nějakého vysvětlování odešel, sezonu dochytal Rooney.  Po podzimu jsme skončili nad propastí na 10. místě s 16-ti body.. 
      O zimní přestávce jsme změnili domácí hřiště a ze Sušic se přestěhovali do Věžek a prvních 5 kol na jaře zase prohráli, ale už to nebyl ten bezkrevný, někdy odevzdaný výkon.  To jsme už do rozhodujících bojů o přežití posílili. Vyměnili jsme jednoho registrovaného hráče - odešel Dohny, vrátil se Áda. Díky Liborovi sehnali gólmana Buču a univerzála Kečupa. Před 20.kolem jsme měli těch podzimních 16 bodů a okupovali jsme předposlední místo! Útok na střed tabulky jsme začali remízou a pokračovali šňůrou 5-ti výher a zakončili remízou, prostě jsme neprohráli 7 zápasů v řadě!! Vyneslo nás to na 8. příčku a vzdor všem machinacím leklé ryby, dosáhli na ligu i pro příští rok.  Celý rok nás podporovali sponzoři, fanoušci i fanynky, patří jim díky, Stejně tak i všem co se podíleli na výsledcích Hrkotky a získali cenné zkušenosti a snad se i fotbalem společně pobavili...

Obrazek

SEZONA 2008/2009  1.LIGA malé kopané okr. PřerovObrazek

 
Druhý rok v I.lize jsme začali téměř tradičně, než jsme se rozkoukali rozjel se vlak a nás to překvapilo jako sníh řidiče. Hned v 1.kole se zranil Baggio a jeho několik zápasů trvající absence byla znát. Vyhráli jsme až v pátém kole s tehdy slaboučkým postoupivším Tučínem. Do konce podzimu jsme ještě ztratili body s týmy, které jsme loni poráželi a to i doma a tyto výkyvy formy měly na svědomí nešvary, které přežívají v Hrkotce snad od jejího vzniku!
       Naše výkony byly podmíněny absencí nebo přítomností Reje, Ády na jaře i Míry, podle toho jsme prohrávali (většinou nezvládli koncovku) nebo naopak. Tak se stávalo, že jsme jak Jánošíci bohatým brali a chudým rozdávali. Rejža se po devíti zápasech zranil (divize) tak vážně, že pro něj sezona skončila již na podzim. Naštěstí se do sestavy pomalu dostával David Hrubý, který na jaře potvrdil, že bude pro Hrkotku přínosem.
       Na jaře jsme namísto zraněného Reje angažovali již zmiňovaného Míru Ulmu, bráchu Davči. Ten odehrál sice jen 5zápasů, ale výrazně nám pomohl. Nakonec jsme nasbírali 33bodů jako loni a umístili se o příčku lépe na 7. místě, vlastně tak jak loni;-)
       Je těžké si představit Hrkotku 26 kol v plné síle, nevynechal jen Méďa, Baggio zlomený nos, Radek železná ruka, Libor zraněná pata, Kečup nám moc nepomohl...Áda si vystřílel kanonýra I.ligy pouze s15-ti odehranými špíly, druzí registr. Rej+Míra odehráli dohromady pouze 14 špílů. párkrát se sešli společně a to byl mazec. S takovou silou, pokud konečně nekompromisně odbouráme pátečky bychom měli mít jiné ambice než se pouze udržet a posunout Hrkotku zase kousek nahoru. Takže letos!?! Na Hrkotce je vidět, že postupně v I.lize zraje, těšme se všichni na další 13. rok působení v malé kopané. Jaká bude třináctá sezona ?

 Obrazek

SEZONA 2009/2010  1.LIGA malé kopané okr. PřerovObrazek