Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rejža v dresu Šardic

13. 6. 2010

 

Tomáš REŽNÝ

Post/Číslo dresu: útočník/13                                       Obrazek
Datum narození:7.2. 1986                         
Bydliště: Přerov
Výška/Váha: 173 cm/70 kg
Vzdělání: SOU Olomouc, obor obchodník
Zaměstnání: OSVČ - fasádník
Stav: svobodný
Přezdívka: Rejža
Záliby: všechno, u čeho se člověk zasměje
Oblíbený klub/hráč: FC Barcelona/Samuel Eto´o
Mateřský klub: SK Sigma Olomouc
Dosavadní kariéra: TJ Pozemní stavby Přerov-Předmostí, SK Sigma Olomouc, FK Královské Nové Sady, Sokol Konice, FK Šardice (hostování do 30. 6. 2010)

Tomáši, je pravdou, že tě všichni, snad kromě tvého současného trenéra Františka Ondrůška, oslovují pouze tvojí přezdívkou „Rejžo“?
ANO. Krom mé mámy a současného trenéra Ondrůška mi nikdo neřekne jinak, než Rejžo…

Stejně jako tvůj parťák v útoku Jirka Kobylík jsi prošel proslulou fotbalovou mládežnickou líhní Sigmy Olomouc. Ty na rozdíl od Jirky však nebydlíš v Olomouci, ale v nedalekém Přerově. Jak a kdy ses tedy ocitl v Sigmě?
Do Sigmy si mě ve 4. třide vybral trenér Tököly, když mě videl hrát proti našemu tehdy největsimu rivalovi P.S.P. (Přerovské strojírny Přerov, pozn. autora).

Určitě jsi měl (a stále máš) o své fotbalové kariéře nějaké přestavy. Kdy ti bylo jasné, že to v klubu pana Kubíčka zatím na první ligu nebude?
V podstatě tehdy, když jsem otevřel oči, což bylo v 18 letech. Pod trenérem Horváthem jsem zjistil, že nestoji o hráče mého typu.

Šardičané tě fotbalově „objevili“ až v dresu Konice, když jsi nejdříve na jejich domácím hřišti pořádně proháněl Ondru Sukupa v pozici pravého záložníka a pak jsi jej v jarní odvetě na konické umělce důsledně bránil na levém kraji obrany. Co sis tehdy o fotbalových Šardicích vůbec myslel?
O Šardicích jsem nevěděl nic, až při prvním vzájemném utkáni, které jste vyhráli 5 : 2, jsem si řikal, že jste nejspíš klub č. 1 na postup a v klubu č. 1 chce hrát každý…

Už delší dobu tě trápí tvoje levé koleno, na němž ti už kdysi provedli i plastiku křížových vazů. Stále hráváš s ortézou a problémy tě pronásledují i nyní. O co konkrétně jde?
Ve 20 se mi při špatném došlapu na tréninku utrhl křížový vaz. Dr. Holibka mi nohu spravil. Bohuzel o 2 roky později se mi tentýž křížák při zápase utrhl znova a musel jsem jít na replastiku, o kterou se postaral Dr. Přerovský v Olomouci. Nyní po artroskopickem vyšetřeni Dr. Hustákem vím, že je noha v pořádku a po drobném zákroku musím nechat nohu odpočinout 14 dní a do druhé poloviny sezóny můžu naskočit v plné palbě((:

V Šardicích ses brzy uvedl jako pohotový střelec a s 9 góly patříš i mezi nejlepší divizní kanonýry. S tvojí postavou to ale určitě proti habánům v obraně soupeřů nemáš jednoduché. Čím se je snažíš překabátit?
Řekl bych, že nejvic využívám rychlosti skloubenou s technikou a důvtipem. O bojovnosti a důrazu ani nemluvím, to je u mě vždy samozřejmost.

Do Šardic jsi v létě přišel spolu se svým „dvojčetem“ Jirkou Kobylíkem, s nímž se znáš už od žáků. Co tě s Jirkou nejvíce pojí a jak bys jej charakterizoval jako člověka a fotbalistu?
S Koubou mě nejvíc pojí právě to, že se známe už od žáků, rozumíme si na hřišti i mimo něj. Kouba je velké zvíře, nyní už zkrocené jeho trpělivou přítelkyni Veronikou. Je s ním sranda a nikdy nezklame, a do toho všeho mu to i pálí a toho podle mě na hřišti využívá nejvíce.

Po tvém hattricku v dresu Šardic doma proti Otrokovicím jsi divákům předvedl parádní salto? Kdy se fanoušci mohou těšit na to příští?
Salta padají po pěkném nebo důležitém golu!

Děkuji za rozhovor, nechť je to tedy co nejdříve. A také, ať máš koleno už zase brzy v pořádku!               zdroj:foto+text  JH  www.fksardice.cz