Jdi na obsah Jdi na menu
 

10. 9. 2006

 Sem nám můžete psát své připomínky, vkazy a pozvánky.

 

p7120007.jpg

 

Komentáře

Přehled komentářů

Nástřel akcí

(Drťajs, 13. 4. 2020 16:45)

Ahoj cestovatelé!
Nevím, zda jsem letos vůbec posílal nějaký "nástřel akcí" - nemohu to najít. Jak vidno, byl by vcelku zbytečný. Akce, které již byly dány, tj. Litva s koly a turistika v jižní Francii s Petrem M. a Kaliningrad a Petrohrad ve 2.pol.srpna se s největší pravděpodobností ruší. Místo toho se rýsuje týdenní cykloakce napříč Českem s Pavlem V. (zhruba v termínu 2. pol. srpna a pokud by to jó šlo, tak místo toho ta Litva) Jinak můžeme zařadit další letní týdenní vodácké a cyklo akce po Čechách (nebo pokud pujde i Slovensko, Litva aj.) s doprovodným vozidlem a na oblíbené destinace (Norsko, Švédsko, Litva, Albánie a další..) se těšit, pokud to půjde zas příští rok. Tak pokud Vás napadají zajímavé trasy po ČR, těším se na návrhy.
Drťajs Roman

Pevné termíny akcí

(Drťajs, 5. 4. 2019 18:29)

Ahoj,
připomínám souhrn akcí na letošek s již pevnými termíny.
Omlouvám se případně těm, co se již přihlásili nebo napsali, že nechtějí/nemohou.

31.5.- 15.6. Řecko s ubytování v penzionu ve vesničce Velika na pobřeží Egejského moře. Potřebujeme doplnit 2 lidi. Ubytování je od 3. - 13.6. Cestou se někde stavíme, aby nebyla v kuse.

9.- 21.7. Albánie - Toulání s koly po zatím poměrně málo navštěvované nádherné zemi. Potřebujeme doplnit 2-3 lidi.

19.-30.7. Norsko na kole z kopce - prakticky nejoblíbenější naše akce, opakující se téměř každý rok. Kolo není uplně podmínkou. Může být nahrazena akcí Skandinavie - Daleký Sever, což by byla 15ti denní poznávací výprava na nejzazší sever Evropy. Jsou zájemci v případě obojího. Je možno sloučit do jedné z akcí.

20.8.-1.9. Litva - též tradiční poznávací akce krásnou pobaltskou zemí. Cykloakce může být kombinována též splouváním zdejších krásných říček. Již jsou zájemci. Potřebujeme doplnit 2 lidi


6.- 15.9. - na přelomu léta Jaru připravuje týdenní toulání po zajímavostech na pomezí Polska, Moravy a Slovenska. Nebude chybět krásné centrum Krakowa, skanzen v Rožnově p. R. skály na říčce Bialka, Zakopane, jezero Morske oko, Vlkolínec, Oravský hrad, Trenčiansky hrad aj.

20.-28.9. Elba - relax po sezoně a výlety po ostrově s návratem do campu Scaglieri. Potřebujeme doplnit 2-3 lidi.

Orientační cena zůstává 9Kč/km za auto bez přívěsu, s přívěsem 10Kč/km + případné poplatky za trajekt, mýto, parkování.

Pozor!! U akcí s trajektem(Skandinavie, Elba aj.) je dobré tento zabookovat co nejdříve před odjezdem. Cena bývá značně nižší. Proto je dobré vybrat zálohy od všech, např: 1000Kč už třeba tři měsíce před odjezdem. S nákupem trajektu blíže k odjezdu se akce prodražuje.


Můžete samozřejmě přijít z vlastními návrhy na obměnu nebo změnu akcí!!

Roman Enders
602 323 139

Tara

(Karel, 4. 3. 2019 23:15)

Uvažuju o jarním či letním sjezdu Tary, spojit i trochu s VHT v Durmitoru. Měl by někdo zájem se přidat? karelmaly@volny.cz

Litva 2019

(Drťajs, 2. 3. 2019 15:13)

,,LITVA NA KOLE A LODI“

Termín : 20.8.-1.9. 2019

Expedice s kolem kolem Litvy. Ač se vám to možná nezdá, je to velmi zajímavá země. Vypadli nám na poslední chvíli tři lidi. Nechcete se někdo přidat s kolem i bez?

Nenáročné objevné putování mikrobusem po zajímavé severské zemi. Táboření ve vlastních stanech na již vyzkoušených místech, vždy u vody. Jídlo z vlastních zásob nebo zde zakoupené.
Nenáročné okruhové cyklo a vodácké výlety. Kola vlastní, lodě lze půjčit na místě nebo vlastní nafukovací. Parta max. 8 lidí může být rozdělena na vodáckou a cyklosekci, či se mohou střídat nebo celá jedno zaměření, tj. dle gusta. Obtížnost a charakter řek: Jako Ploučnice a Vltava ze Soumaráku, ale absolutně čisté.

Trasa: Praha-Wroclaw-Warszawa-Augustow-Lazdijai-jezerní oblast Dusia-Metelys-Obelija (odpočinek+cyklookruh), přejezd do N.P.Dzukija (táboření) cyklookruhy, splutí řek Ula a Merkys-Trakai (prohlídka města a hradu)- Vilnius(hlavní město-prohlídka centra), přejezd do N.P. Aukštatija (táboření, cyklookruhy, výlety labyrintem říček a jezer), návrat přes Kaunas 2. Největší město, prohlídka, nákupy návrat do Prahy.
Lze prodloužit o 3 dny dopředu a navštívit litevské pobřeží, města Klaipéda a Palanga a Kurskou kosu. Zde ubytování v kempu.

Litva na vodě
Opravdu jen málokdo ví, že Litva nabízí krásné řeky pro pohodáře.
To, co se u nás stává čím dál víc nedostupné a rozmrzelé díky jednak stavu vody, počtu lidí v sezoně a potřebě registrací(Stará řeka, Ohře, Horní Vltava), nabízí Litva plnými doušky.
Je to sice kolem tisíce km, ale po nové dálnici přes Polsko velmi příjemná cesta, jež se na týdenní expedici bohatě odvděčí
Jedná se hlavně o jihovýchod a východ země, kde se dají jezdit jak řeky, tak jezerní oblasti, propojené řekami s absolutně čistou vodou.
Obtížnost ZWC, max WW1. Neporušená příroda, minimum vodáků, zato perfektně fungující vodácké služby(půjčovnz lodí, doprava na místě, připravená tábořiště s ohništi a přístřešky na grilování zdarma) Občerstvení u řek nejsou, zato chutné potraviny v obchodech a příznivé ceny.
Pojeďte s námi na 8 – 12 ti denní expedici, kterou lze zkombinovat též s příjemnými výlety na kole.
Jedná se hlavně o řeky: Úla, Merkys, Boka, Žeimena, Dubysa, popř Gauja v Lotyšsku aj..
Doprava mikrobusem VW Caravelle 8+1 buď s nafukovacími loděmi a popř. Vlekem na kola nebo lze připojit vlek na lodě.

Těším se! :)

Drťajs Roman
tel: 602 323 139,
drtajs.roman@seznam.cz
www.soulodime.cz

OHŘE 2018

(Teri, 13. 2. 2018 18:04)

Ahoj vodáci a turisti.

Letní voda - Ohře bude ve dnech 30.6. až 7.8.2018 a bude spojená s Letním turistickým srazem. V sobotu 30.6. naložíme lodě a přesuneme se do Chocovic a uděláme si pěšárnu na Soos. V neděli vyjedeme na vodu, doplujeme do Kynšperku, kde se připojíme k hlavní vodácké části srazu. To pro nás bude mít výhodu, že budeme mít místa v kempech, kde by měli být vodáci a turisti a neměli by tam být takyvodáci a opilci. V pondělí se pluje do Sololova a v úterý do Lokte. Středa je hlavní srazový den, kdy se po prohlídce Lokte nebo splutí ke Svatoškám přesuneme do Sokolova a zúčastníme se kulturního programu. Ubytovaní budeme ve škole v tělocvičně. V Sokolově zůstaneme i ve čtvrtek a v pátek, protože to jsou v rámci srazu ty nejzajímavější pěšárny. Ve čtvrtek se jede autobusem do Bečova nad Teplou a v pátek je pěšárna (15, 22 nebo 31 km) Podél řeky Ohře a na bájný Krudum. Ve čtvrtek večer bude v rámci srazu i letní kino. V sobotu už sraz opustíme a vrátíme se na vodu, splujeme si z Karlových Varů do Kyselky, tedy nejhezčí peřej Hubertus. A na večer to obrátíme směrem ku Praze.

Protože na sraz je nutné přihlásit se a zaplatit do konce března, prosím všechny, kteří jen třeba uvažují o účasti, třeba jen na část akce (jen voda nebo jen hlavní srazové dny) napište mi do konce příštího týdne. Ostatní vyřadím z maillistu a nebudu už je informacemi otravovat.

Protože mezi námi máme bohužel několik nemocných, domluvili jsme se s Pexou a Oldicí, že by bylo možné ubytování na Mariánské a dojíždění na kulturní nebo turistický program. Takže mi napište všichni, koho by turistický sraz zajímal. Více o srazu najdete na www.kctkv.cz.

Teri

AKCE 2018

(Drťajs, 13. 2. 2018 9:38)

Ahoj všichni,
posílám akce 2018 s již danými termíny

25.4.- 1.5. - Jarní Holandsko - 27.4. probíhá tzv. "Den krále", kdy smějí Holanďané prodávat cokoli před vlastním domem, či na návsi - bleší trhy po celé zemi. Jinak touto dobou kulminuje světoznámý květinový park "Keukenhof" Dále výlety v okolí Groningenu, možno navštívit některé se Západofríských ostrovů, např Shiermonnikoog, Ameland nebo Borkum Možný též výlet do Naardenu a odtud vlakem do centra Amsterdamu, zatímco jiná část výpravy by jela do Keukenhofu.
Ubytování nejpravděpodobněji v kempu Maarlandhoeve.

Červen: (nejlépe 15.-23.6. nebo pak až v srpnu) sem by se měla vejít nějaká týdenní voda(Slovensko, Tagliamento, Polsko....)

Červenec - 14. -28.7.: navrhujeme s Jaru velkou patnáctidenní expedici do Irska (kolem celého ostrova - NP Killarney, Conemara, Mohér. útesy, ale taky Burren-menhiry v krajině, Donegall(severní divoké pobřeží) Belfast - doky Titanicu, Wicklow mountains, Dublin

Srpen - 3. - 14.8.: Norsko na kole z kopce - ať již tradiční cykloakce, nebo jiná trasa, více pěší. 12 dní

Srpen: 21.8. - 1.9. Litva s koly - toulání po krásné pobaltské zemi s tábořením v panenské přírodě. Může být na 8 dní - pouze východní, jezerní oblast nebo 12 dní - i západní, baltské pobřeží, nebo i 15 dní, za což se dá projet i celé Pobaltí, ale je to víc "honička"

V polovině září asi opět tradiční Elba. (14. - 22.9.)

Samozřejmě se dá cokoliv nahradit něčím jiným, dle Vašeho přání.

Váš Drťajs

KYTARY!

(Drťajs, 1. 2. 2018 10:15)

Ahoj,
na 2.2. pátek na 18:00 je zamluven stůl tradičně v hospodě "Na skalce" v salonku u oken.

P.S. Zkoušel jsem na radu Roberta "Minipivovar Malešice", ale tam mají maxiproblém, že potřebují vědět přesně, kolik nás bude s přesností +- 2 a to prostě nedáváme. Tak jsem nakonec radši zůstal u osvědčeného.

Roman Enders
602 323 139

Konec roku 2016

(Drťajs, 30. 12. 2016 13:29)

Ahoj přátelé, cestovatelé a dobrodruzi,

blíží se neodvratně konec roku, tak bych chtěl poděkovat všem z Vás, kteří prožili(a přežili:) letos i dříve některou z akcí subjektu, jež mnozí nazývají "Drťajs Line." Fenoménu, který ač se to nezdá, žije v povědomí mnohých již šestnáct let a to bez jakéhokoli podpůrného portfolia, na rozdíl od bombastických cestovatelských projektů, typu "Trabantem.." apod.
Naopak musel čelit řadě katastrof od upadnutých kol vozíku až po krádež expedičního vozidla se vším "vybavením."
"Special thanks To" patří těm, kteří se ani v těchto chvílích nerozprchli, ba ho dokonce podpořili!
To svědčí o jediném - pro některé se stal ve své jednoduchosti a nekomerčnosti téměř životní filosofií.

Samozřejmě i na letošek máme připraveny tradiční akce i novou "expedici", na které vás srdečně zveme v příloze, jež je zatím opravdu hrubým předstřelem na rok 2017:

Mnozí jste avizovali již zájem o svoje akce, dejte včas vědět, ať dáme dohromady termíny!

--
Roman Enders
602 323 139
http://enders.blog.idnes.cz/.
www.drtajsline.cz

HORY 2017

(Drťajs, 27. 11. 2016 11:23)

Ahoj všichni,
je zamluvena předběžně chata - Pension Ševčíkovi - v Mariánské, jak jsme byli loni.

Termín: 8.- 12.2. 2017 Příjezd ve středu 8.2. večer

Kdo má zájem, potvrďte co nejrychleji, nejpozději do 1.12.2016, ať můžeme upřesnit počet míst. Kdo se přihlásí později, bude ve fázi náhradníků. Kdo by chtěl na celý týden, tj. od 4.2., nechť se domluví přímo s p. Ševčíkovou.

http://chata-hydro.webnode.cz/o-nas/


Roman Enders
602 323 139

Silvestr 2014

(Petr Mastný, 7. 12. 2014 17:28)

Ahoj kamarádi,
dostal jsem se už k napsání pozvánky na naší farmu do Doňova.
Zveme Vás z Helenkou na prožití Silvestra a dalších dní dle Vašeho uvážení. Datum příjezdu nechám na Vás, ale asi by to bylo od 27.12. - 2.1. Je to cca týden kdo bude chtít a tak můžeme podniknout spoustu akcí. Lyže Monínec, Lipno, bruslení na rybnících kterých je zde spousty, nějaká turistika zřícenina a jeskyně a také akce voda... Vše podle počasí.
Ubytování už asi víte jak vypadá, tak spacák a pro jistotu i karimatku kdo se nevejde na postele.
Jídlo asi zajistím nákupem ve velkém v Lipencích na VO, ale pití vemte sebou a kdo bude mít tak i půllitr. Ty totiž nemám. Nějaké drobnosti na chlebíčky se koupí až aktuálně dle potřeby.

Napište své připomínky a jinak se na vás už těšíme.

Petr a Helenka a Eliška

Re:

(Karel, 8. 9. 2015 12:34)

Ahoj, koukam na starou pozvanku do Donova, tam jsem nebyl, dlouho jsme se neviděli....jedu ted na Teplou...pořáte někdy něco? karelmaly@volny.cz

Teplá tuto sobotu

(Karel, 8. 9. 2015 12:32)

Ahoj, nechystá se někdo 12.9. na Teplou? Jedeme tam a uvítám další partáky. karelmaly@volny.cz

Akce 2015

(Drťajs, 2. 1. 2015 8:17)

Ahoj všichni!!
Tak ještě ani neskončil pořádně rok a neoschly fotky z dobrodružných výprav a už tu máme nástin akcí na rok 2015!
Tedy zatím opravdu velice předběžný nástin podle dosavadních odezev.
Jde zatím především o delší zahraniční akce s velice rámcovým termínem.

Přelom duben - květen: SICÍLIE - poznávací expedice, 12-16 dní, okruh ostrovem, zastávka v Římě a Neapoli.

Červen: LITVA na kole a vodě - 8-12 dní, popř. expedice celým Pobaltím-16 dní.

Červenec 1.pol: Norsko na kole z kopce(klasika) popř Norsko jinak-12-16 dní.

Červenec 2. pol: Slovenské řeky. Hron, Čierny Váh popř. Belá. 8 dní.

Srpen 1. pol: SKOTSKO, poznávací okruh 12-16 dní.

Září: ELBA, popř jiné odpočinkové.

Někteří z vás mluvili také o italských řekách v květnu a Turecku v září. Vše je ještě možno zařadit a samozřejmě můžete přijít i s něčím uplně jiným:-)
Toto zatím podle největších ohlasů.
Samozřejmě se můžete těšit i na jednodenní či víkendové vodácké a cyklo akce.

Drťajs Roman

Silvestr

(Teri, 1. 11. 2014 14:03)

Ahoj!
Posílám další informaci o Silvestru 2014, pro některé z vás už kolikátou, pro některé první. Během hledání, kam že bysme mohli jet, mizely vybrané chaloupky pod horami a penziony z důvodu obsazenosti nebo ceny. Ale našli jsme pěkné místo. Ubytovnu ve Volarech. Je to původně jezeďácká, dneska turistická ubytovna. Tedy většinou čtyřlůžkové pokoje, kuchyňky, jídelny a sprchy. Je to na samém okraji Volar, takže téměř v přírodě ale přitom v městečku. Na běžky se za dobrých sněhových podmínek dá vyjet rovnou z Volar, za horších se dá popojet autem nebo vláčkem, stejně tak se dá popojet na sjezdovky, od těch nejsnazších na Libínském sedle po luxusní na Hochfichtu. A pokud by sníh vůbec nebyl, na pěší turistiku jsou Volary skvělou základnou. Ve Volarech je bazén se saunou a pak také nový pivovar s konopnými lázněmi. Prostě super místo.
Má to jediný háček. Ubytovna je přes zimu zavřená. Majitel nás rád přivítá, ale chce za to, aby zatopil, obsadit ubytovnu pětatřiceti lidma. Pak bude cena stejná, jako v létě, 200 Kč na osobu a noc. Prostě kdyby nás bylo míň, museli bysme zaplatit 7000 Kč za noc. Tedy minimální počet platících je 28, to bysme každý platil 250 Kč za noc, tedy 1000 Kč za celý pobyt. Ve Volarech bysme byli od středy 31.12. do neděle 4.1.2015. Pro ty, co mají vybranou letošní dovolenou to znamená, že by si museli vzít jeden den (pátek) z nové dovolené.
Ubytovna je dost velká, aby tam mohly fungovat menší skupinky, neřeším tedy žádnou formu společného programu nebo stravování pro všechny, to se vyřeší samovolným procesem. Ale potřebujeme minimálně 28 lidí, kteří chtějí strávit 4 zimní dny na Šumavě. Ubytovna je vhodná i pro děti, proto tohle zvadlo posílám znovu třeba Štěpánovi s Kamilou.
Pro ty, kteří se mi už nahlásili na minulá zvadla: Michal, Erik, Lenka, Eva, Ivanka s Jirkou: Počítám s vámi a jestli chcete společné vaření, tak budu jen rád.A pro všechny: Napište co nejdříve, jestli chcete přijet!
Teri

Farma Doňov

(Petr Mastný, 18. 10. 2014 3:41)

Ahoj všem vodákům !!!

Zveme Vás s Helenkou na naší farmičku do Jižních Čech na sedmnáctý listopad. Příjezd v pátek 14.11. A odjezd dle libosti v neděli nebo až v pondělí 17.11. Program voda - sjezd Nežárky a případně Lužnice nebo Hamerák. Pro nevodáky a nebo pro pěšáky pochod kolem řeky a nebo autoturistika do cíle vodácké akce kde bychom se všichni sešli.

Ubytování v našem vejminku - koupelna, krbovky a jídlo dle dohody. Něco se snad najde.....Tak si asi vemte jen pití.
Spaní - jsou dvě postele a čtyři matrace. Další pak karimatku.
Cena ubytování - přispění by bylo 70,- Kč na noc a osobu.
Srdečně Vás zveme Petr, Helenka a naše Eliška.

Hory Francie

(Petr Mastný, 10. 10. 2014 8:04)

Ahoj všem lyžařům,
Jsem rád, že se hlásíte v tak velkém počtu na lyže do Francie, ale mám pro všechny trochu šparnou zprávu.
Po jednání s majitelem cestovky Beta-tour mám smlouvu na zájezd, ale je tam vyšší cena.
Letošní cena zájezdu je 8.000,-
Bohužel se tam promítlo nějaké zdražení od frantíků a také jiný kurz eura. Je mi to velice líto, ale myslím že i tato cena v porovnání s konkurencí a i třeba s Krkonošema je naprosto skvělá. Osmidenní skipas, doprava lehátkovým busem a ubytování v apartmánech , bazénem .
Peníze se Letos budou posílat přímo cestovce pod nějakým kódem aby byla ta sleva. Jinak by jste měli plnou cenu 9200,-. Ještě všem pošlu potřebné informace. Zatím se mějte a dejte to vědět ostatním co můžete.
Ahoj Petr

Salza

(Karel Malý, 17. 5. 2014 15:29)

Ahoj,jak diskutováno, posílám odkaz na mou nabídku raftingu na Salze - celodenní tůra včetně pikniku - jídla i nápojů za 39 EUR/osobu. V ceně: kompletní výstroj od neopren. botiček, neoprenu, až po přilbu a pádlo. Celodenní splutí Salzy včetně min. 2 přestávek na občerstvení, skoky do bezpečné vody, rafťácký pes a další taškařice. Možnost ubytování přímo v raftingovém campu Kirchlandl /Štýrsko/ v rozmezí 5 až 22 EUR/noc (od vlast. stanu přes noclehárnu, tee-pee, dostavník až po penzion v místě).
Více na facebooku: https://www.facebook.com/pages/Rafting-v-Rakousku/1448969385342706

S pozdravem
ing. Karel Malý
tel. +420 603-481352
www.prague-guides.info

NORSKO 2014

(Květa, 26. 2. 2014 12:00)

Ahoj soulodníci,

zveme vás s Romanem (Drťajsem) na info schůzku ohledně Norska a třeba i jiných akcí dne 26.2. na Smíchov do restaurace Hlubina je to v Lidické ul., čas od 18 hod.

http://www.restaurace-hlubina.cz/contact.jsp

Dejte vědět kdo přijde.


Květa + Roman

Vltava

(Drťajs, 12. 6. 2013 16:54)

Ahoj lidi, naskýtá se nám jedinečná příležitost sjet si horní Vltavu o tomto víkendu. Aktuální stav v Soumaráku je 94cm. Chce to sledovat a pokud to vydrží, byla by to bomba. Mohlo by se jet v so. z H. Vltavice na Soumar. a v ne. Soumar-Pěkná. Dávám jako návrh. Roman

NORSKO 2013

(Drťajs, 24. 4. 2013 13:33)

Ahoj příznivci Norska!Dne 22.5.2013 v 18:00 proběhne infoschůzka k akci ,,Norsko na kole z kopce" v klubovně TJ Pankrác na Reitknechtce, 300m od metra Pankrác ulicí Hvězdova dále Sdružení, kolem zeleného plotu ZŠ stále doprava až k TJ. K dispozici točené pivo, klobász, řízky aj. Poté je možno dále posedět(postát) při petanque, kytaře nebo buřtopeči. Dejte vědět, kdo přijdete i kdo ne ale má o akci dále zájem. Dík. Roman Drťajs.


1 | 2 | 3 | 4 | 5

následující »