Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

ŠKOLA V PŘÍRODĚ-DEN 3.

Třetí den je za námi a jak to na moři bývá, utekl přímo bleskurychle! Dnes jsme se rozhodli prozkoumat chapadlový ostrov a není divu, že jsme se tam setkali tváří tvář i se samotnou chobotnicí. Přichystala nám úkol nelehký, ale my jsme se jejími chapadly prodrali a úkol splnili. Při nástupu v pozoru jsme si všichni navzájem dokázali, že přece jen jsme už velcí námořníci, kterým ani nedělá problém prodrat se hustou a téměř neprostupnou mlhou. Ta nám později přivolala i silný déšť a vlny na moři. Samozřejmě když přišla doba oběda a museli jsme si dát něco pořádného k snědku a co jiného krom špenátu, než si ulovit pořádnou rybu. Odpoledne kapitánka objevila na pláži opuštěnou mořskou sasanku, kterou jsme zachránili a vrátili jsme ji zpátky do vody, kam patří a na oplátku nám ukázala svou krásu, v podobě květu.

Dnes se s Váni rozloučíme námořnickým heslem „Což takhle dát si špenát“ 

Úkol č. 2 pro rodiče: Které z nakreslených zvířat na chodníku jste poznali? Úkol č. 3 pro rodiče: Kdo se skrývá pod jmény kapitánek Neptunka, Vlnka a Arielka? Uhádnete to správně?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Piráti a Pirátky

(Sárinka Hönig, 21. 9. 2017 21:15)

Zdravíme všechny skvělé námořníky,je vidět že si to děti i paní učitelky užívají,ani to počasí nikoho neodradilo.děkujeme Sárince za krásný obrázek a hlavně si ten poslední den hodně užijte.babička a děda Hönigovi

Poslední den

(Adik S, 21. 9. 2017 13:54)

Ahooooj, zdravíme všechny děti a paní učitelky. Vidíme, že i přes nepříznivé počasí Vám zábavu počasí nekazí. Užijte si krásný předposlední den a všichni už se moc na Vás těšíme :-) Zdravíme Adámka PS: Doufám, že ten špenát snědl celý :D

Zdravím posádku lodi

(Mikuláš, 21. 9. 2017 5:49)

To jste měli ale peckovní den. Opět tady všichni závidíme!!! Užívejte už se to krátí a bude po zábavě. Všem velké pozdravy a Mikymu posíláme hromadné objetí!!!!!!

Pro Viktorku Juřicovou !

(babička a dědeček Sedlačíkovi, 20. 9. 2017 21:43)

Milá Vikinko, moc Tě zdravíme a posíláme velkou pusu! Přejeme všem lepší počasí a spoustu krásných zážitků!!

Vzkaz v lahvi

(Tvrdoni ze statku, 20. 9. 2017 21:19)

Mili namornici a Kapitanky .Zdravime ze souse ,nam voda pada jen z nebicka.Vzdavam poklonu kapitankam ,vode a posadce, ktera pilne plni ukoly na palube i pri lovu daru more. Skoda ,ze uz jsem velka holka, taky bych se rada plavila s vasi uzasnou posadkou klidne az do ocenu.Pozdravuji namornici Julinku a plnou parou vpred dalsim dobrodruzstvim.Pac a pusu babicka Misa,deda Pupko a Scheillika a zelva Agata

Ahooooj námořníci

(Juřicovi, 20. 9. 2017 19:03)

Zdravíme paní učitelky - kapitánky Arielku, Neptunku a Vlnku :-) Obrázky jsme pečlivě prozkoumali a určitě je na nich hejno žraloků, delfínu a rybek, chobotnice, krab, žirafa, opice na palmě :-) Moc zdravíme pirátku Umu Viky Juřicovou a děkujeme za pohled, který od ní dnes přišel. Mějte se krásně a Viky posíláme hromadu sladkých pus :-) mamka, taťka a Venda

Pro Alexe - kapitána Tritona

(Gregorovičovi, 20. 9. 2017 17:57)

Zdravím kapitána Tritona,všechny námořníky a kapitánky Neptunku,Vlnku a Arielku (to jsou přece paní učitelky). Jééé,druhý úkol splňen. Já jsem popleta,to byl přece úkol č.3.
A teď k úkolu č.2. Poznala jsem žraloka,Nema,chobotnici,velrybu,kosatku a spoustu rybiček,které ani neznám. No,ještě se mám co učit. Oběd jste si ulovili taky parádní. Přeji celé posádce klidnou a úspěšnou další plavbu. Spoustu dobrodružství,žádnou mlhu,déšť ani vlny na moři. Kapitáne Tritone,už se těšíme,až nám budeš o všem vyprávět. Máme tě moc rádi a posíláme tisíc pusinek. Babička Gabča a děda Paťa

Zlatovlasý běs

(Honigovi, 20. 9. 2017 17:25)

Ahojky pirátko, jasně jsme poznali podmořskou duhu :D po velké poradě si myslíme že Neptunka je pi. učitelka Míša, Arielka pi. učitelka Martina a Vlnka pi. učitelka Hanka. Jinak zvířátek se vám tam urodilo tedy spousty, chobotnice, žraloci, možná i král Jelimán..:D pořádně si to užívejte. pac a pusu.

Pro Amálku - rybičku

(Mitrengovi, 20. 9. 2017 16:41)

Ahoj Amálko, dnes nám od Tebe přišel pohled a moc Ti za něj děkujeme. Nakreslila jsi nádherný obrázek a jsme rádi, že se tam máš dobře. :) Tak Ty jsi rybička, jo? No toto. :) Tvůj úžasný pohled už má svoje místečko na naší nástěnce a dělá nám velikou radost. Přejeme vám lepší počasí, ať nemusíte být schovaní před deštěm.
A k otázkám - na chodníku jsou krásné kresby zvířátek jako např. chobotnice, žraloka, možná i rejnoka, mořského koníka a mnoha dalších mořských příšerek. :) A Neptunka, Vlnka a Arielka jsou určitě tři skvělé paní učitelky, které tomu všemu velí a mají s vámi pevné nervy a náš velký obdiv. :)
Amálko, posíláme hodně pusinek a nezapomeň být hodná. :) Mamka a taťka

Pro Denisku

(mamka,taťka,Nikča ,Kubík , 20. 9. 2017 14:25)

Zdravíme všechny členy posádky.Koukáme že se moc bavíte a krásně plníte úkoly.Děkujeme moc kapitánkam za perfektný program pro naše malé námořníky.Určitě si to všichni moc užívají.Pozdravujeme námořníci Arielku a posíláme moc pusinek.Už se těšíme Denisko jak nám to vše budeš vyprávět.Obrázky se vám moc povedli,jste moc šikovní.Poznali jsme:žraloky,ryby,chobotnici,papouška,kraba,žirafu,loďku.Kapitánky tipujeme :Vlnka-p.uč.Hanka,Neptunka-p.uč.Martina,Arielka-p.uč.Míša

Ahoj námořníci

(Šlajsíci, 20. 9. 2017 13:02)

Zdravime na bohatý ostrov plný pokladů všechny námořníky,kapitány i zajatce. Přejeme vám hlavně suché počasí,ať můžete vystoupit z lodě na zem suchou botou

Ahoj námořníci a piráti

(Štěpánek -John Silver, 20. 9. 2017 10:36)

Zdravíme Štěpánka-Johna Silvera i ostatní děti a přejeme
pěkné zážitky a počasí.


babička a děda Hlaváčovi

Ahoj rybáři

(Holeszovi, 20. 9. 2017 8:42)

Koukám se, kolik úlovků skončilo ve vašich sítích. Dokonce i kosatka a mořský ďas:-) Všem posíláme velké pozdravy, paním učitelkám pevné nervy a stálé úsměvy a Vojtíkovi velkou pusu.

Déšť vlny a vichr

(Štěpankova rodina , 20. 9. 2017 7:45)

Neptun se zlobí a poslal na oceán svůj hněv a to je důvod proč se počasí tváří tak uplakaně. Možná ho obrázky žraloků ryb chobotnice a ježovky uklidní, posádce dopřeje klidný a bezpečný zbytek plavby.
Neptunka Vlnka a Arielka to budou jistě dobře vychované dívky a tím pádem vhodná partie pro Johna Silvera a ostatní silné plavčiky.
Bude Veselka na Vaši palubě? Každý kapitán má přece právo oddávat zamilované :-)
Budeme sledovat další vývoj abychom se na případnou veselice včas nachystali.
Přejeme silné nohy které v bouři udrží námořníky na palubě a záchrane čluny pro každý případ pohotovosti.

Zdravíme Morávku

(chrastíci ( Pedro Morgen), 20. 9. 2017 7:40)

Dobré ránko, námořníci kapitánky. Dobré ráno i všem zvířátkům na Morávce. Zdravíme z upršené pevniny a doufáme, že se počasí umoudří a vy budete moct objevovat krásy ostrova a plnit další náročné úkoly se sluníčkem v zádech. Zdravíme námořníka Pedra a posíláme velikánské objetí a tři velké pusy - od mamky, od taťky a ta třetí je pro Nynyho:-), doufáme, že tě tam ochraňuje:-). a jeden velký pozdrav i pro kapitánky. mamka a taťka

Vodě ZDAR

(důstojník Ploutvička, 20. 9. 2017 7:30)

AHOJ všichni námořníci a mořeplavci vody máte jistě dost. Tady prší prší jen se leje. Všichni si to moc moc užívejte s pozdravem Petra
P.S. Sašenko moc moc pusinek posíláme a

:-)

(Polakovič, 20. 9. 2017 7:16)

Posíláme pozdrav všem námořníkům :-) Na chodníku jsme poznali žraloka, rybu, rybičku a chobotničku a hlavně vidíme krásné a spokojené tvářičky námořníků a rozzářené očička a za to velké díky Neptunce - p.uč.Míša, Arielce - p.uč.Martina aVlnce - p.uč.Hanka. Moc si to užívejte a mějte krásný den. Velikánskou pusu Jonáškovi, maminka a tatínek.

Pro Suriho

(Mamka, taťka a Kika, 20. 9. 2017 6:58)

Všem velké AHOJ, a hlavně Dominičkovi. Krásně si to užíváte a snad vám nebude pořád jen pršet. Už se na tebe moc těšíme.

Pro Vikinku a zbytek posádky ;)

(Kellnerovi, 20. 9. 2017 6:36)

Zdravíme do vašeho mořského světa plného zábavy.Přejeme ať je moře klidnější a Neptun ať stojí při vás.Poznali jsme žraloka,kraba,chobotnici.Náš tip na kapitánky je- Neptunka: p. uč. Míša, Ariel: p.uč. Martina a Vlnka: p.uč. Hanka.
Viktorce posíláme spoustu pusinek a moc na ní myslíme,užívejte si vaše mořské dobrodružství a snad se i to počasí trochu umoudří.
Mamink a Tatínek

Ahoooj rybolovci!

(Lojšci, 20. 9. 2017 5:57)

Zdravíme celou posádku rybářské lodi v čele s kapitánkami Neptunkou(p.uč.Míša), Arielkou(p.uč.Martina) a Vlnkou(p. uč. Hanka)! Koukáme, že jste přesedlali na jiný typ lodi a dali jste se na lov! Zkušenosti bude mít posádka opravdu bohaté, jenom doufáme, že si ty objevené zvířátka( kraby, chobotnice, žraloky, žirafy...) nepřivezete domů! Barunko, hlavně ten tvůj žralouš by se nám do akvárka od Šmoulinky nevlezl! :-)
Přejeme spoustu prima zábavy a Barči posíláme óbr pusinku!!!! Mamka a taťka
PS: Jsme moc rádi, že jste neochutnali i tu muchomůrku!!!!