Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. kolo: Hroznová Lhota - Kněždub 1:0 (0:0)

12. 10. 2012

Čas: neděle 14.10.2012 v 15:00

Místo: domácí stadion Na Zelničkách 

Domácí mužstvo: Sokol Hroznová Lhota "A"

Hostující mužstvo: Sokol Kněždub

Branky za domácí: Lipčík P.  

Výsledek utkání: Sokol Hroznová Lhota "A" - Sokol Kněždub

po 45 minutách:   0 : 0                                           

po 90 minutách:   1 : 0    

Sestava: Maňák - Smištík, Laga, Schwarzbier, Šebesta - Pravda, Bíla, Lipčík L., Lipčík J. - Lipčík P., Falešník (lavička - Stanislav, Náhlík, Jung, Bartošek)

 

Reportáž z utkání (autor Pavel Solařík)

Sokol Hroznová Lhota – Sokol Kněždub 1:0 (0:0)

Branka: 73. Petr Lipčík

Diváků: 300

V hodovou neděli se před velmi pěknou diváckou kulisou hrálo tak zvané „El clásico“, tedy derby Hroznová Lhota – Kněždub. Domácí celek vstoupil do zápasu velmi razantně a energicky a hosté celý první poločas víceméně šlapali vodu a přihlíželi jejich nápaditým útočným akcím. Nicméně nebyl to gólman Podolan, nebyla to ani obrana hostí, kdo zastavoval útočné akce Traubenu, ale byla to především nemohoucnost a zbrklost jeho hráčů v koncovce, kdo posílal míče mimo tři tyče. Ale popořádku.

Po několika náznacích šancí začal stabilní tlak domácích produkovat již šance gólové. Ve 13. minutě vyslal Bíla kolmicí za beky Pravdu, ten však levou poslal míč těsně nad břevno. Za minutu už domácí příznivci slavili gól v síti soupeře, to Podolan neudržel Falešníkovu jedovku, míč dorážela dvojice Petrů Lipčík a Laga, druhý jmenovaný jej napotřetí dostal do brány, ale gól nemohl být uznán pro postavení mimo hru, v němž se v době Falešníkovy střely nacházel Petr Lipčík. Ten byl ústřední postavou také u akce ze 20. minuty, kdy po centru zprava poslal míč hlavou do tyče. Ve 23. vyslal z rohu velkého vápna ostrou střelu Pravda, Podolan však byl u bližší tyče včas as vyrazil na rohový kop. Ve 27. čechral míč křížem přes celé pokutové území Petr Lipčík na bratra Lukáše, ten se opřel do centru nártem z voleje, ale poslal balon vysoko nad. Když mluvíme o Lukáši Lipčíkovi, tak se nejde nezmínit o jeho neúnavné práci směrem dozadu. Byl to právě drobný záložník, kdo uhasil několik hostujících pokusů o protiútok. O první vzruch na druhé straně se postaral Roman Grabec, ten hezkou přihrávkou našel na pravém křídle rozběhnutého Davida Grabce, který ihned servíroval do šance Tomáši Durnovi. Posila z Tvarožné Lhoty a nejlepší střelec Kněždubu propálil nohy gólmana Maňáka, na brankové čáře však stál připravený Jan Smištík, který míč odklidil do bezpečí. Domácí opověděli přímým volným kopem Ondřeje Bíly, jeho zakroucenou střelu přes zeď však Podolan vyrazil na rohový kop. Z něho hrozil hlavou Schwarzbier, ale jeho pokus na brankové čáře zastavila džungle hostujících nohou. Za dvě minuty našlápnul k velkému sólu domácí Pravda, prošel středem hřiště jako horký nůž máslem, dal krásně do běhu Falešníkovi, ten postupoval sám na Podolana, jeho pokus slabší pravou nohou však mířil do nohou vyběhnuvšího strážce hostující svatyně. Do konce poločasu už byly k vidění jenom dva střelecké pokusy z uctivé vzdálenosti na každé straně. Za hosty to zkoušel Roman Grabec, za domácí zase Šebesta, v obou případech byli gólmani na svých místech.

Ten, kdo čekal, že domácí budou i po změně stran bušit do obrany soupeře, jako hluchý do vrat, ten musel být zklamaný. Hráči Traubenu ve druhé půli předváděli nudný fotbal bez jiskry a nápadu, bez pohybu a myšlenky. S jejich prvoplánovitými akcemi neměli hostující obránci mnoho práce. O jediný vzruch se tak postaral gólman Podolan, který podběhl nadýchaný Bílův centr, míč přistál na hlavě překvapeného Petra Lipčíka, který ho však nedokázal usměrnit do prázdné brány. Slabého výkonu domácích mohli hosté využít k zasazení smrtícího úderu. To v 59. minutě přelétl centr z levé strany všechno a všechny a našel neomylně hlavu připraveného Klimka, jeho razantní hlavičku musel skvělým reflexivním zákrokem vytěsnit z pod břevna domácí gólman Maňák. 205 cm vysoký mladík z vedlejších Kozojídek zaslouží pochvalu nejen za tento zákrok, ale především za jistý výkon po dobu celého zápasu, kdy sbíral centry soupeře ze vzduchu, jakoby celý život nedělal nic jiného. Navíc dokázal, že i hra nohama a obratnost mu nejsou cizí a řekl si velmi nahlas o místo jedničky v bráně Hroznové Lhoty. Domácí tým mezitím pokračoval v trapném výkonu a aby toho nebylo málo, tak v 67. minutě ještě přišel o svého tahouna a tvůrce hry – Ondřeje Bílu, který odnesl faul na hranici pokutového území zraněním kotníku. Následný Lagův pokus byl pouze přesným obrazem toho, v jakém rozpoložení se domácí borci ve druhé půli nacházeli. Hosté málem využili jejich nepozornosti v 69. minutě, kdy dlouhý balon přelétl obránce, Tomáš Durna se snažil hlavou přelobovat vyběhnutého Maňáka, ten se však jak široký, tak dlouhý natáhnul a tygřím skokem „za sebe“ neuvěřitelně míč polapil. Když už se zdálo, že utkání spěje k plichtě, přišel blesk z čistého nebe. V 73. minutě poslal z pravé strany přízemní centr střídající Bartošek, na něj si naběhl agilní Petr Lipčík, ranou z bezprostřední blízkosti mířící neomylně k bližší tyči rozvlnil síť a rozjásal zaplněnou tribunu, 1-0!

Hosté vrhli všechny síly do útoku, ale pozorná obrana domácích je pustila pouze do dvou příležitostí, jež obě nesly visačku se jménem Petr Bíla. Ten poprvé pálil nártem těsně nad, podruhé šel tentýž hráč z levé strany sám na Maňáka, ten si však na jeho střelu počkal u bližší tyče. Naopak byli to hráči Hroznové Lhoty, kdo mohl mezitím udeřit. Bartošek vybojoval skluzem míč, na levém křídle zahlédl Josefa Lipčíka, jak sprintuje do volného prostoru, míč mu krásně poslal do běhu, ovšem domácí záložník zakončil svůj samostatný postup na Podolana střelou nad. To však už nikomu nevadilo, neboť sudí posléze ukončil zápas.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

reakce

(fans, 16. 10. 2012 17:32)

nemají někteří z Vás trochu velké očekávání na to, že je to amatérský fotbal ?!

Pavel Solařík

(Pablos, 15. 10. 2012 22:26)

Ano, první poločas byl vysoce kvalitní! To bylo galapředstavení domácích! Ale stojím si za svým, že druhá půlka nestála za nic..

a

(lipcik starsi, 15. 10. 2012 21:19)

a jeste posledni co bych k tomu dodal vyjadreni byvaleho trenera Blatnice pana Kapusty tak kvalitni utkani jsem na urovni 1B uz dlouho nevidel

a

(lipcik -starsi, 15. 10. 2012 21:04)

co by za to dali divaci derby sparta -slavia

Pavel Solařík

(Pablos, 15. 10. 2012 20:32)

Chce to číst pořádně. Nudný fotbal to byl až ve druhém poločase. Ano, byly tam 3 šance. První po podběhnutí centru gólmanem = nic vypracovaného, prostě chyba gólmana. Druhá = náhodný gól z ničeho, obrovská chyba obrany, která zaspala. No a třetí šance už byla, když hrál Kněždub vabank a otevřel to v zadu. Takže dvě čistě náhodné šance, z nich jeden gól za asi 35 - 40 minut ve druhé půlce. Vskutku velká zábava !!!

a

(lipcik-starsi, 15. 10. 2012 20:22)

vypracovat si proti uporne a kvalitne branicimu souperi 9sanci prvni polocas 6 ztoho 3 tutove druhy polocas 3 a gol a je z toho nudny a trapny folbal

Pavel Solařík

(Pablos, 15. 10. 2012 19:40)

Ano, výkon našeho mužstva ve DRUHÉM POLOČASE byl opravdu nudný.. Důkazem bylo to, že se mi až potily ruce z toho, jak jsem je nevytahoval z kapes od vesty, abych něčemu zatleskal.. A reakce všech, co seděli kolem, byly stejné.. Ale někdo je prostě zaujatý a vidí to jiným a očima... Sto lidí, sto názorů.

Oprava komentáře

(David, 15. 10. 2012 19:22)

Na přání čtenáře byla výsledná forma komentáře k zápasu již zkorigována. Jen prosím, aby jste se zdrželi jakýchkoliv sprostých a rasistických urážek. Takové příspěvky budou smazány.

y

(josef lipcik -starsi, 15. 10. 2012 12:50)

cetl jsem komentar k vcerejsimu zapasu nazvat vykon domaciho muzstva nudny a trapny to jsem asi byl na jinem zapase ato jsem odehral asledoval tisice zapasu pepa lipcik starsi

Dobře napsané

(Roman, 15. 10. 2012 11:10)

Pavle velmi dobrá a hlavně objektivní reportáž, o ten gól ste byli asi lepší,ale měli ste ho dat první půli :o)

heh

(zdenek , 14. 10. 2012 23:14)

nevěděl sem že robinzonáda znamená stát na místě a zvednout ruky?kdyby se jednalo o kritiku baroše tak by sis jistě dával větší pozor na to co píšeš