Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sokol Hroznová Lhota – aneb fotbalová pohádka pokračuje i v roce 2018!!

Už před minulými Vánoci jsem se při bilancování roku 2017 rozplýval nad výkony hroznolhotských fotbalistů a letos tomu nebude jinak. Naše áčko totiž i v tomto roce pokračovalo ve spanilé jízdě. Do jarní části 1.A třídy vstupovali naši borci ze druhé příčky tabulky, což nebylo na nováčka soutěže vůbec špatné!! Jaro sice nezačalo nejlíp, když jsme z prvních tří zápasů vybojovali jen jednu remízu, ale ve zbývajících utkáních jsme už na jaře neztratili ani bod a nováčkovskou sezonu v 1.A třídě tak zakončili na snové druhé příčce za nedostižným celkem z Krumvíře. A to nebylo vše! Díky ofenzivní hře jsme se stali nejproduktivnějším týmem soutěže (88 gólů ve 26ti zápasech!) a rovněž jsme měli ve svých řadách nejlepšího střelce, kterým se stal Michal Janík, který nastřílel úctyhodných 24 branek! V letní přestávce byl našemu týmu dokonce nabídnut dodatečný postup do Krajského přeboru, který jsme však moudře nevyužili. A tak jsme se mohli i tento podzim těšit na boje s blízkými soupeři v druhé nejnižší krajské soutěži. Letní příprava, v níž jsme vyhráli všechno, co se dalo, dávala fanouškům velkou naději. Navíc jsme získali dvě posily, a to Aleše Radmila z Veselí nad Moravou a Patrika Škopíka z Lipova. V prvním zápase podzimu jsme dokonce přivítali jednoho z nejsilnějších soupeřů – rezervu ligového Vyškova – kterého jsme vyprovodili poměrem 3:1. Jenže pak se soukolí naší fotbalové mašiny začalo zadrhávat a v dalších čtyřech zápasech přišly hned tři porážky. Ale stejně jako na začátku jara, tak i tento nešťastný začátek podzimu byl pro naše kluky impulsem ke zlepšeným výkonům a ti už v jeho dalším průběhu znovu neztratili ani bod! Vrcholem podzimní části pak bylo bezesporu domácí utkání se suverénním lídrem tabulky, ve kterém jsme silný Moravan Lednice smetli z našeho pažitu rozdílem třídy (4:0)! Také v posledním zápase před zimní přestávkou náš tým dominoval a po výhře 3:0 vezl z Dubňan nejen všechny body, ale i bonus v podobě první příčky v tabulce, protože Lednice klopýtla doma s Rakvicemi! K tomu jsme i po podzimu znovu se 44 zásahy nejproduktivnějším týmem soutěže! Co víc bychom si tedy mohli přát?! To je, dámy a pánové, opravdová fotbalová pohádka! A doufejme, že ještě dlouho potrvá!

Když už jsme u těch prvních příček, tak neméně se v tomto roce dařilo také našemu B-týmu, tedy celku Tasova. Tomu na jaře těsně vyfoukl postup do Okresního přeboru Petrov, ale v podzimní části už naše béčko ve 3.C třídě naprosto dominuje a vede ji s náskokem 9ti bodů!! Tak snad už to populárnímu „Betisu“ napodruhé vyjde a vybojuje si postup do vyšší soutěže! Za své výkony by si to kluci jistě zasloužili!

Bojovné výkony podávali v tomto roce rovněž naši dorostenci. Ti se znovu představili v nejnižší krajské soutěži – 1.C třídě – v níž na konci jara těsně unikli sestupu. Na podzim se náš dorost soutěží protloukal, jak mohl a nutno podotknout, že mu několik bodů proteklo doslova mezi prsty. Na kdyby se ale nehraje, a tak je z toho po podzimu zatím nelichotivá poslední příčka se ziskem pouhých sedmi bodů z 39ti možných. Doufejme, že se svěřencům Zbyňka Smetky na jaře podaří víc zefektivnit hru a soutěž nakonec udrží!

Velkou radost nám pak dělají výkony mládežnických týmů! Jak žáci, tak obě přípravky podávají ve svých soutěžích velmi slušné výkony! Naši mladší žáci dokonce přezimují v okresní soutěži na krásné druhé příčce! Více než samotné umístění je však u dětí větším příslibem to, že se každého tréninku účastní ve velmi hojném počtu a fotbalem doslova žijí! U těchto kategorií se říká, že výsledky jsou až na druhém místě a nejdůležitější je, aby děti měly pohyb a fotbalem se bavily! Tak snad jim jejich elán vydrží i v příštím roce..

Pokud mluvíme o roce 2018, určitě bych měl zmínit, že se na konci května na našem stadionu odehrálo finále Okresního poháru, v němž Vnorovy porazily Petrov 2:0 a slavily zisk trofeje. Utkání mělo skvělou organizaci a vidělo ho 336 platících diváků! Všichni zúčastnění byli s podmínkami našeho areálu nadmíru spokojeni, což je ta největší odměna za všechny, kteří se na organizaci této akce podíleli.

Ještě, než se dostanu k závěru bilancování tohoto roku, bych rád pozval všechny členy Sokola Hroznová Lhota na VÝROČNÍ SCHŮZI, která se uskuteční 12. 1. 2019 v 16:00 hod na KD Hroznová Lhota. Všichni jsou srdečně zváni!

Závěrem bych jménem Sokola Hroznová Lhota chtěl poděkovat všem hráčům, trenérům a funkcionářům klubu za jejich úsilí a práci, fanouškům za hojné návštěvy na zápasech a všem, kteří tento článek čtete, přeji do roku 2019 pevné zdraví a hodně úspěchů!

Autor: Pavel Solařík