Jdi na obsah Jdi na menu
 


article preview

Volná místa pro uchazeče o studium:

 

HUDEBNÍ OBOR:

V současné době je volné místo které základní umělecká škola nabízí pro zájemce o studium sólového zpěvu. Studium je vhodné pro děti od 5 let. Přihlásit se můžete na: 774 888 945

VÝUKA NA ZŠ LODĚNICE

Nově ZUŠ Pohořelice nabízí výuku pro žáky a děti z Loděnic. Nabízíme výuku tanečního oboru, hudebního oboru: flétna, housle, klarinet, trubka, klávesy a jiné nástroje. Přihlásit se můžete na tel.: 774 888 945

 

KURZY:

IPV - Integrovaná přípravná výchova. Je určena pro děti od 4 let do 6 let. Výuka probíhá v budově ZUŠ na adrese Školní 462, každý čtvrtek. Začátek hodiny je v 15:40. Hodina trvá 45 minut. Rodiče děti do školy přivedou a opět si je vyzvedávají po skončení hodiny. V minulých letech jsme tyto kurzy vyučovali přímo v prostorách školky. Nově v budově ZUŠ je možné děti lépe adaptovat na školní prostředí, zázemí pro učitele umožňuje výuku konkrétní hodiny částečně měnit a přizpůsobit konkrétním zájmům dětí. Učitel tak má k dispozici okamžitě všechny nástroje, počítače, ozvučení a další vybavení školy. Integrace přípravky spočívá v integraci všech oborů, které nyní ZUŠ provozuje. Děti se tak mohou během kurzu seznámit a vyzkoušet kromě hudebního oboru, také taneční a výtvarný obor a zaměření. Kurzovné je 1000,- Kč. První hodina začíná 6.10.2016. Přihlásit, se můžete vyplněním přihlášky v odkazu "Přihlášky, formuláře" a zasláním na e-mailovou adresu info@zuspohorelice.cz.

 

 

Výchovný koncert pro Mateřskou školku Pohořelice - povídání o hudbě s nejmenšími

Ve středu 29. dubna se v Mateřské škole v Pohořelicích uskutečnil výchovný koncert pedagogů ze Základní umělecké školy Pohořelice. Koncert se konal již po několikáté a je součásti dlouholeté spolupráce, v rámci které se děti navštěvující mateřskou školu můžou zapojit do výuky v rámci ZUŠ a to jak v oboru hudebním, tak výtvarném i tanečním.

Hned na úvod přivítala ředitelka školky paní Helena Kloudová pedagogy a ředitelku ZUŠ Mgr. Hanu Celnarovou. Cílem koncertu bylo přiblížit dětem svět vážné i moderní hudby a to prostřednictvím ukázky jednotlivých hudebních nástrojů, i společným zpíváním dětských písní. Děti se tak mohly seznámit s pedagogy ZUŠ i s nástroji, jako jsou například housle, viola, klavír, klarinet, akordeón, saxofon, trombón a elektrická kytara naživo. Když saxofon zatroubil jako parník, nebo trombón udělal slona, byla radost dětí veliká. Děti získaly sladkou odměnu za správné zodpovězení hudebních otázek a poznání písniček. Zábavným způsobem jim tak byly představeny nástroje, které mohou kromě dalších ve zdejší základní umělecké škole navštěvovat. Na tomto výchovném koncertu se představily i taneční a výtvarný obor malou ukázkou. Paní učitelka vyučující taneční obor, předvedla svoje pružné tělo a zacvičila „šňůru, placku, most a další velmi náročné cvičební pozice. Všechny děti si na závěr zatančily a naučily jednoduchý taneček a „Makarenu“.

Děti programem provázel p. učitel Ivo Farkaš (housle) jednotlivé nástroje představili p. učitel MgA. Jiří Šváb (trombon), Radek Zapadlo (klarinet, saxofon), Daniel Hlaďo (elektrická kytara) a p. učitelka Mgr. Dita Černínová (klavír), Alena Vrbková (akordeón), výtvarné oddělení Mgr. Hana Celnarová a taneční Veronika Jiroušková.    

img_0395.jpg

img_0399.jpg

img_0401.jpg

img_0404.jpg

    

Velikonoční dílna na ZUŠ Pohořelice 24.3. 2015

Velikonoční dílna ve spolupráci ZUŠ Pohořelice a občanského sdružení Amis Art, se konala již tradičně. Tentokrát jsme ji uspořádali v prostorách nově zrekonstruované učebny výtvarné výchovy v budově ZUŠ. Děti si mohly vyzkoušet zdobení kraslic tradiční technikou, a to rozehřátým barevným voskem na hliníkové lžičce.  Zdobení se provádí špendlíkovou hlavičkou, která se namáčí do roztaveného vosku.  Vytváří se tak tradiční voskové reliéfy, typické pro tuto techniku. Vyžaduje velké soustředění, rychlou práci a značnou zručnost. Velmi nás překvapilo, že se dařilo i malým dětem. Kraslice děti také zdobily omotáváním barevných bavlnek.  Ke zdobení kraslic se přidaly maminky a dokonce i tatínci. A že jim to šlo! Za každé nazdobené vajíčko získali malí výtvarníci sladkou odměnu. Chlapci si odnášeli z velikonoční dílny vlastnoručně upletenou pomlázku z připravených vrbových proutků. Jarní a květinové vzory se objevovaly i při zdobení velikonočních perníčků. Velikonoční dílnu doplnila výstava mláďátek, a tak mohli účastníci výstavy zhlédnout fotografie malých žiraf, koz, bizonů, jelenů, velbloudů, lam a jiných zvířátek ze ZOO, které zdokumentovali členové sdružení Amis Art.

Pedagogové a členové Amis Art se těší na setkání při další pořádané akci a přejí všem krásné jaro.

img_0068.jpg

img_0069.jpg

img_0070.jpgimg_0071.jpg

img_0073.jpg

img_0080.jpg

img_0082.jpg

img_0104.jpg

img_0106.jpg

 

 

 

Naši žáci se účastnili soutěže Základních uměleckých škol ve školním roce 2014/2015 vyhlášené Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy

V okresním kole soutěžili žáci z 12 Základních uměleckých škol z okresu Brno – venkov

 

Umístění žáků ZUŠ Pohořelice

 

Zpěv:

Alice Langová – 1. místo s postupem do krajského kola                                       - 0. kategorie

Dita Dufková – 1. místo s postupem do krajského kola                                        - V. kategorie

Anna Vávrová – 1. místo - 0. kategorie

Tereza Beděrová – 2. místo - 0. kategorie

Pavlína Procházková – 3. místo - 0. kategorie

Adéla Poprachová – 3. místo - 1. kategorie

Barbora Oháňková – čestné uznání - 0. kategorie

Aneta Nohelová – čestné uznání - 0. kategorie

 

Bicí:

Oliver Švec – 1. místo - 2. kategorie

 

Žesťové  dechové nástroje:

Lukáš Eleder – 3. místo - 1. kategorie

 

Dřevěné dechové nástroje:

Tereza Bubeníková – 2. místo - 0. kategorie

Bohumila Kolínková – 2. místo - 7. kategorie

Richard Pirmajer – 2. místo - 3. kategorie

Klára Hájková – 3. místo - 1. kategorie

Kryštof Čupr – 3. místo - 1. kategorie